В ПЕТИ КЛАС всичко ново е за нас - тема № 32

• 72 389
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Някакси не съм съгласна да чета уроците, да му ги разказвам, да му ги обеснявам.... нещо сбъркано има в това. Мога да обесня нещо, което е във връзка с урока, да дам някакъв пример от ежедневието... Например в един урок имаше за християнството и за езическите ритуали и му казах, че Баба Марта е всъщност езически ритуал и  му стана интересно, разрови се за подобни неща...
Всъщност, мога да кажа, че единственото на което държа за момента е да пише грамотно. Единствено за това не мога да направя компромис и ще го гоня до дупка!

# 256
  • Пловдив
 Peace

# 257
  • София
А дали училището е включено в тази система - зависи от директора. Искайте да го направят и във вашето училище. В предишното училище на сина ми всяка година ни залъгваха за този дневник и нещата така и не се случиха. Сега, ако успее да заработи системата ще е чудесно.
Но Кумчо Вълчо е прав, че тежеста се пада основно на класния ръководител, а и си е допълнително натоварване за всички учители и аз се радвам, че въпреки това учителите в нашето училище се отнасят сериозно към него.

# 258
  • София
, случайно видях, че до нас (на бул. Черни връх - точно до бившия завод Витоша) са открили голям музикален магазин и ....................в него има точно такива флейти - немски, пластмасови и струват 14.50 лв. Купихме я вече, даже купихме и палки за барабани (струват 7 лв.), които също се изискват от господина по музика - каза го и пна нас на родителската среща. Ако някой от вас не се справи с откриването на флейта, обадете се, ще ви купя от нашия магазин -казаха ми, че имат достатъчно.
elementaK , благодаря много за инфото. След като прочетох поста ти, изпратих "корпуса за бързо реагиране", т.е. таткото и току-що е закупил заветната флейта. Ей, не знам при вас, мами,  как е, но нас щеше да ни побърка това дете с тази флейта. Ще спим спокойно тази вечер Grinning

# 259
  • София
Аз мисля, че всеки директор би трябвало да се поинтересува от bgclass.net. Не знам какво и колко би им коствало и дали пък министерството не би отпуснало някакви средства да се въведе в повече училища, а защо не и във всички  Simple Smile

Май им е слаба рекламата и не го знаят.

А въпросният дневник до миналата година показваше само оценките на детето и се актуализираше 2-3 пъти за един срок. Сега с новия софтуер освен че почти всеки ден се актуализира има и много други възможности, като седмична програма, съобщения, снимки, форум. Друг е въпросът, че още не се ползват, но и това ще стане, ще свикнем.

# 260
  • София
... ще трябва да се преквалифицирам в частен учител май
тази година. Ще съм ти благодарна за издателството на това помагало.

Както обещах, ето помагалата (оказа се, че съм закупила две):
Помагало по български език и литература, 5 клас, Издателска къща "Персей", автори: Пламен Тотев, Светослав Минчев, Миглена Севдалинова;
Помагало по литература, 5 клас, Издателство "Авис-24" ООД

# 261
Хайде малко да ви разведря с един виц

- Сине, я ела тук!!!
- Тате, мамо. Добре де, всичко е ясно. Намерили сте цигарите? Обаждала се е класната? Ако е за парите - ще ги върна. Тате, наркотиците в гардероба не са за мен, за продажба са. Ако са идвали от полицията, нищо не могат да докажат. Няма труп - няма престъпление.
- Ти ли счупи вазата?

# 262
  • София
tufche, благодаря  Hug
mishelaa, разведри ме  Laughing

Допълвам още една благодарност (заприлича на реч на раздаването на Оскари  Simple Smile)
към elementaK  Hug.
Срещу 22.50 лв. и нашата флейта и палки за барабани вече са закупени.
На пръв "електронен" поглед много ми хареса помагалото на "Персей",
дано ми остане време да го издиря днес.

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 11:29 от Carmela Biscuit

# 263
  • София
Имаме съобщение, с което ни канят на среща във връзка с успешната подготовка на децата ни, за участие в Националната олимпиада по ИТ.  А и кога са ни готвили децата за тази олимпиада? Нашата г-жа от две седмици е болна и в час само си играели на компютрите. Или са се готвили на школата, но който не ходи на такава? Госпожите, подписали съобщението не водят часовете на децата ......
Някой знае ли повече подробности?

# 264
  • София
Имаме съобщение, с което ни канят на среща във връзка с успешната подготовка на децата ни, за участие в Националната олимпиада по ИТ.  А и кога са ни готвили децата за тази олимпиада? Нашата г-жа от две седмици е болна и в час само си играели на компютрите. Или са се готвили на школата, но който не ходи на такава? Госпожите, подписали съобщението не водят часовете на децата ......
Някой знае ли повече подробности?

А къде е това съобщение?

# 265
  • София

А къде е това съобщение?

В съобщенията в електронния бележник.

Нищо не зная за тази олимпиада, интересно ми е.
Сигурно се искат някакви поне начални знания по програмиране?

# 266

В съобщенията в електронния бележник.

Нищо не зная за тази олимпиада, интересно ми е.
Сигурно се искат някакви поне начални знания по програмиране?
Мисля че не е свързано с програмиране, някакви проекти се разработват и представят, едно познато детенце миналта година участва, ето нещо по темата http://slides.bg/64/

И от мен   bouquet на elementaK, в музикалния магазин днес по обяд вече се заливали от смях като им искали флейта и палки. Но ги има още Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 17:17 от peppia

# 267
  • София
peppia, благадаря. Интересно е, само тази работа с проектите не ми е много ясна, но може би затова е и родителската среща.

# 268
Те по информационни технологии учат отваряне и създаване на папки, пейнт и подобни, за какви проекти става на въпрос, ако ще е по учебната програма   Mr. Green.
Иначе от школата за състезание се е говорило не за олимпиада  Thinking

А родителската среща звучи като за цялото училище  Crazy............

# 269
днес останах леко изненадана , когато синът ми сподели че две от децата от неговия клас успешно са преместени в СМГ  Tired
честито на момичетата ... 
ама как става този номер ако ми каже някой ще е добре ...
не че съм се засилила да го местя някъде .... но от чисто любопитство .....  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт