В ПЕТИ КЛАС всичко ново е за нас - тема № 32

• 72 380
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
днес останах леко изненадана , когато синът ми сподели че две от децата от неговия клас успешно са преместени в СМГ  Tired
честито на момичетата ... 
ама как става този номер ако ми каже някой ще е добре ...
не че съм се засилила да го местя някъде .... но от чисто любопитство .....  Thinking

Както става с приема - приемат 112 деца, а на есен в СМГ учат 128... Не се пита за такива неща.   Wink

# 271
  • гр. София
vpam, наистина в класа на моя син в СМГ от понеделник има две нови момичета. Питах го от кое училище идват децата, но той не разбрал. Кажи от кое училище са?

# 272
Аз мисля, че всеки директор би трябвало да се поинтересува от bgclass.net. Не знам какво и колко би им коствало и дали пък министерството не би отпуснало някакви средства да се въведе в повече училища, а защо не и във всички  Simple Smile

Май им е слаба рекламата и не го знаят.

Аз съм възхитена от bgclass.net(електронния бележник). На визия може да наблегнат още, но като за без пари е направо страхотен. Платени съм виждала които са много по-трудни за ползване. Тук има много функционалност и освен това е мислено и е удобно (например като влезеш знаеш колко нови оценки има веднага). Браво и на СМГ, че са го приложили.

# 273
Накъде повече деца ще поберат в тия класни стаи те и сега преливат  Rolling Eyes

Мда, електронния дневник си е чудесна идея, но...да не си остане само до там, че на г-жите им се утроява работата и в един момент  Crazy а ако не се поддържа... 

Аз пък се чудя друго - елитни училища и пр. приказки, а нямат униформа, лично на мен би ми допаднало да има.

# 274
  • София
Аз пък се чудя друго - елитни училища и пр. приказки, а нямат униформа, лично на мен би ми допаднало да има.

Sunnily*, влизам от време на време в темите за униформите (май са две), повечето майки споделят
за некачествени дрехи от изкуствени материи, произведени в Китай. Моят си ходи със сравнително семпли дрешки, но поне гледам да са от качествени материи.

За допълнителния прием - нямам думи  Confused

# 275
Аз съм против всякакви униформи. Дано не ги въведат в училището на децата ми. Не мога да си представя, че дъщерите ми ще бъдат задължени да носят дрехи, които евентуално няма да харесват или пък няма да са им удобни.

Иначе, информацията за допълнителния прием в СМГ явно бързо се разпространява, защото и моята девойка ми съобщи, че имало две нови момичета. Доколкото разбрах са близначки.

# 276
Синът ми е в класа, в който са двете нови деца-близначки и ми каза, че са от 107-мо.

# 277
Преди години е имало т.нар. "спонсорска паралелка " в СМГ ... плащаш и учиш , но всички са си знаели за това и няма скрито покрито ....
да от 107 ОУ са ... за същите деца става дума ...
както казах ... чисто любопитство ... как става това сега при положение, че някои се скъсаха да учат за да влязат в прословутите 115 бройки в СМГ .... други държаха изпити, за да влязат в малкото математически паралелки  и изведнъж ... по средата на срока ... размествания ....
като знам че имаше поне още поне 50 деца под чертата в 107мо , които са се борили точно за тези 2 места , това е .....  Crossing Arms

... за униформите и аз съм против/ на този етап  ....
 когато  Училището стане като от каталог ... тогава е момента и учениците му да станата като от каталог Wink до тогава ..... какъв е смисъла децата  , да влизат в меко казано невзрачни класни стаи , да седят на позачупени седалки и чинове избърсани с парцала за под , но да носят тънки бели чорапогащници , къси полички и бели ризки .... те хората са си казали .... " на гол тумбак , чифте пищови "  Whistling

# 278
  • София
Здравейте  Hug!
Момичета и Кумчо Вълчо  Laughing, давайте акъл. Опитвам се да организирам РД на синът ми. Очертава се да бъдат поканени приблизително 15 хлапета. По ред причини се спирам на боулинга в Скай сити. Обаче съм затруднена с храната, защото изобщо нямам идея какво представлява кетъринга. В офертата, която ми изпратиха, има плата с мини сандвичи (35 бр.), различни сладки и солени хапки (също по 35 бр.) и други подобни. Сега седя и се чудя какво количество да поръчам?

# 279
Ако питаш за храната за децата - до сега всеки път са яли там сандвичи (не мини, а нормални). Честно казано не са много хубави - две триъгълни филии, между тях - масло, шунка на кубчета и кашкавал, краставичка, цялото изпечено на тостер - такива 2 броя на дете. Плюс малко краставички и доматки в чинията. Ядат ги, но на мен много-много не ми допадат, защото отстрани остава много хляб без нищо.
Възрастните сме яли пилешки хапки с корнфлейк, панирани сиренца и кашкавалчета и някакви като банички. Всичко това от кетъринга. Става за ядене  Wink

Там е гот за 10-11 годишни хлапета, защото по бебешките детски клубове им е адски тъпо, а още не са за "купон" в къщи. Въпреки, че ние пробвахме с моя син миналата година, но бяха малко деца - 5-6 бройки. Накрая отзивите бяха "На по-готин рожден ден не сме били"...  Mr. Green

ПП. Забравих да добавя - заредете се с еднолевови монетки... по въможност повечко  smile3521

# 280
Да споделя и нашия опит от РД, точно в този боулинг -много бяхме доволни, децата хапнаха то въпросните триъгълни сандвичи- тостери.
Хубавото там е ,че позволяват да се внесе торта отвън, което е добре.
 Колкото до монетите от 1 лв, те там момчетата са си достатъчно заредени и има на разположение.
На РД на дъщеря ми много ме изненада, че децата предпочетоха да играят на боулинг почти през цялото време, много малко стигнаха до другите забавления с монетите.

# 281
  • София
Е, супер! Добре, че попитах, много ви благодаря  Hug!
Не знаех за триъгълните нормални сандвичи, а те май са по-добрия вариант за децата, в сравнение с платата на кетъринга.
За тортата ми казаха, че не е проблем да я занеса, като разбира се представя бележка от сладкарницата.
Няма как да организирам купон у дома, иначе съм сигурна, че ще се забавляват - самият им клас е задружен и добре се спогаждат.

# 282
  • София
И ние празнувахме миналата година в този боулинг (а също сме били доста пъти по поводи на други деца) и ползвахме кетъринга, много съм доволна, доста по-вкусни са нещата от споменаните по-горе триъгълни сандвичи и пишешки филенца. Аз бях поръчала три или четири различни плата с мини сандвичи (има едни като много малки бургерчета с различни пълнежи - много са вкусни!) за децата и две за родителите, отделно торта. Безалкохолни и вода всяко дете си поръчваше.
Бях приготвила и доста монети от едно левче, защото атракциите за левчето са по-привлекателни от боулинга в един момент, иначе бяхме запазили и две писти, това е, за деца на тази възраст през студените месеци е много подходящо.

# 283
  • Русе
какво имате против униформите бе хора, супер са си- какво значи неудобни - риза като риза. разходите за дрехи ми падат с 80%, а сутрин спим до 7.15 и в 7.40 е излязла. за сравнение, като тръгва на курс седи по 2 часа пред гардероба и всичко е извадено и се почва "Мамоооо тази пола с тази блуза отива ли си, оф не не сега не с пола, а тази блуза с кои дънки......." и така до безкрай. вечно закъсняла и вечно нещо с нещо не успяла да върже - я цветово, я по материии, а най-готиното е като каже ето така е добре и тръгне да си обува обувките  и  .... аууууу ами сега то аз нямам подходящи обувки...".... направо ми иде да изхвърля и тъй не много богатия й гардероб.

# 284
...какво значи неудобни -риза като риза......."Мамоооо тази пола с тази блуза отива ли си, оф не не сега не с пола...
Ами точно това пък при нас би било проблем.
Девойката не носи нито ризи, нито поли.

Общи условия

Активация на акаунт