В ПЕТИ КЛАС всичко ново е за нас - тема № 32

• 72 482
  • 737
  •   2
Отговори
# 315

1.Съставно глаголно сказуемо– състои се от два глагола, като вторият носи основното значение на сказуемото-той показа какво действие се извършва; първият глагол е с допълнително значение и има точно определени 5 значения:
...
Усещам как ще трябва да уча граматика на стари години..Боже, какво ми дойде до главата..

# 316
eine in Rente gegangene Nixe Simple Smile явно почти едновременно сме отговорили.
Аз не съм спец, но "решавам да играя, скачам и пр..." ми изглежда като възможност. Въпреки, че и твоята логика си я бива.  Thinking

# 317
  • дядовата ръкавичка
Разбирам   bouquet, явно не съм вникнала в урока  Wink. А в такъв случай, останалите дадени примери обичам да пея, мразя да  закъснявам, опитвам се да помагам какви са   Thinking

# 318
  • София

1.Съставно глаголно сказуемо– състои се от два глагола, като вторият носи основното значение на сказуемото-той показа какво действие се извършва; първият глагол е с допълнително значение и има точно определени 5 значения:
...
Усещам как ще трябва да уча граматика на стари години..Боже, какво ми дойде до главата..
Предимството да имаш по-голямо дете и да си понаучил граматиката преди няколко години покрай него.Та да ти е останало нещо в тиквата и за следващия тур. Mr. Green hahaha Joy

# 319
малко ОФФФ, но  eine in Rente gegangene Nixe - ника ти как се превежда? " една русалка в пенсия" или??? не ми се смейте, немския така и не го научих.

# 320
  • София
малко ОФФФ, но  eine in Rente gegangene Nixe - ника ти как се превежда? " една русалка в пенсия" или??? не ми се смейте, немския така и не го научих.
in Rente gehen = пенсионирам се
Тоест пенсионирана русалка Mr. GreenСори за оффа.

# 321
Българската граматика и мен ме притеснява. Имам чувството, че изобщо не правят упражнения. Като гледам, в тетрадките има само план на урока, придружен с много определения, толкова засукани и абсурдни, че само благодарение на специалността, която имам, съм в състояние да дешифрирам. Набързо "усвоиха" само за 2-3 учебни часа видовете сказуемо, прелетяха като комети покрай допълненията и вече са на видове определения. В главата на щерка ми е пълен батак.
Преразкази изобщо не пишат. Като я питам какво са правили в час по литература, тя неизменно отговаря : "Писахме точки" /каквото и да означава това/.

# 322
  • София

Преразкази изобщо не пишат. Като я питам какво са правили в час по литература, тя неизменно отговаря : "Писахме точки" /каквото и да означава това/.
Чакай...не е ли дъщеря ти при същата учителка по БЕЛ  на А клас newsm78Или сa при друг- при мъжа? Tоку-що преброих домашните на моите петокласнички във форма на преразказ или съчинение- 5 преразказа и 1 съчинение, всичките проверени, с нанесени поправки.

# 323
Опааа, горките деца с тия БГ Мами  Mr. Green едно домашно не могат да покрият  Joy

# 324
  • София
Готин майтап, но дъщерята на байбиби едва ли се е опитала да покрие каквото и да е.Вероятно не са при същата учителка.Нашата кака беше при мъжа и преразказ за домашно в 5 клас  не е помирисвала.Освен мъжа и нашата класна, която е преподавател по БЕЛ, има и още една учителка.Затова попитах. Peace

# 325
 Hug Да ам ааз вече успях да подсетя моя синковец за едно забравено домашно благодарение на чата ни тук, затова и ми стана смешно при горните постове, иначе без лоши чуства и мисли Hug

# 326
  • София

Чакай...не е ли дъщеря ти при същата учителка по БЕЛ  на А клас newsm78Или сa при друг- при мъжа? Tоку-що преброих домашните на моите петокласнички във форма на преразказ или съчинение- 5 преразказа и 1 съчинение, всичките проверени, с нанесени поправки.

Петокласниците в 120-то училище са 4 паралелки и май имат 3-ма различни учители.  Grinning
На моята щерка учителката по литература е различна от тази на твоите близначки.
Но нашите също пишат преразкази, съчинения и разни подобия на есета.
Последно правиха един различен преразказ - от народна песен преразказваха в проза и то от гледната точна на един от героите.

# 327
Като я питам какво са правили в час по литература, тя неизменно отговаря : "Писахме точки" /каквото и да означава това/.

А аз като попитам, отговора е "не си спомням вече"  newsm78

# 328
Нашите имаха да пишат на тема "Доказателства за арменците и техните достойнства", като умишлено не се казва за какви доказателства иде реч. Не стигна тази тема, а трябваше и да преписват "Арменци" на Яворов.
По математика имаха контролно с 8 задачи с подусловия, не е стигнал до последната. Винаги им дава мнооого задачи, и за домашно, и на контролно.
Имат ЗИП БЕ при директорката на училището и май им идва доста добре, защото четат текстовете, свързани с материала по литература. Simple Smile

# 329
eine in Rente gegangene Nixe , не знам дали твоите близначки са при същата учителка по БЕЛ. Моята дъщеря е в V"В" клас. Не съм сигурна дали е редно да цитирам име, но инициалите й са В.Ц.
Досега са писали две съчинения на свободна тема.
Обаче имат за домашно /е, чак за декември, ама то си дойде вече/ проект на тема: Една от изучаваните митологии Питах някои деца от класа, защото изобщо не съзирам тема тук, но всички единодушно ми отговориха: "Ами избираме си някоя от митологиите и пишем всичко за нея!"
Според  мен това е тема, ако не за дипломна работа, то поне за курсова работа на студенти. Изобщо не мога да зацепя какво иска госпожата - да преразкажат митовете ли, да анализират ли, да сравняват ли, да .... какво???
Преди месец имаха "проект" на тема - Деветте пръстена на бог Один и тяхната символика. Аз изрових интернет пространството /все пак не съм учила скандинавистика и не разполагам с необходимата литература по въпроса/, за да помогна на детето. Три дни четох като откачена и на български, и на английски и единствената информация, до която се добрах беше няколко оскъдни податки за това кой и защо е изработил ПРЪСТЕНА /той все пак е един, а не са девет/ и как бог Один се сдобива с него. От тук нататък изворите мълчат. Оказва се, че този пръстен, освен на всеки девет дни да мултиплицира осем други пръстена, същите като него, няма други функции. Просто произвежда богатство.
Дъщеря ми беше много озадачена, защото си представяше, че сама би могла да намери информация в нета, стига само да изпише в Гугъл "деветте пръстена на Один". Е да, ама - не!
Май тук съм споделяла вече за тази чудесия, ама си позволявам пак да я опиша, защото още ми държи влага. А сега пък - всичко за някоя от митологиите!

Общи условия

Активация на акаунт