Автоимунен тиреоидит на Хашимото (21)

• 59 042
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Петя78 ще ти кажа при мен какво се беше случило:по едно време ТСХ ми беше 0.17 и Начев НЕ намали дозата.При бременни долната граница е друга.И добре,че не я намали,защото при мен стана така че на следващите 30 дни ТСХ беше вече 1 и нещо Wink

# 646
  • Русе
оф, а аз така се надявам да ми я намалят. Много силно ми идва доза от 125 микрограма. Всеки ден съм с адско сърцебиене, две крачки да направя и така се задъхвам. Мислех си че съм се предозирала и се дължи на ниско ТСХ и като видях днес резултатите и са зарадвах, че може да се свали дозата. А то?

# 647
  • София
Е сега а то...Тодорова ще се произнесе, аз само споделих какво се случи с мен и как процедира Начев в моя случай. Ти каза ли,че имаш сърцетуп? Аз бяха казала на Начев и известно време не бях на 125, а на 112.5,после като посвикнах пак отидох на 125.
Подчертавам:това важеше за мен. Ти слушай Тодорова какво ще каже за теб. Hug

# 648
  • София
Момичета, кажете някоя свястна лаборатория около Майчин дом/НДК  Praynig

# 649
  • София
Момичета, кажете някоя свястна лаборатория около Майчин дом/НДК  Praynig
Ми НДК-Кандиларов.

# 650
  • София
Ще отворя сайта да видя къде точно е Кандиларов - мерси, Магнитче  Hug

# 651
  • Русе
magnet_for_happiness, не съм и казвала за сърцебиенето, защото още не сме се виждали след последния преглед който беше края на октомври. Днес си взех изследванията и понеже имам записан час за 13ти декември, реших да не и звъня по телефона. Като отида на прегледа ще споделя с нея всичко, какво що чувствам. Не знам какво ще каже, но се надявам да се чувствам по-добре и да ми мине това неразположение.

# 652
Момичета днес си пуснах изследвания. Ето резултатите :
T S H    0.250 uIU/ml       0.34 - 5.60
Anti TPO    0.2    U/ml    < 12 IU/ml
FT4    13.03    pmol/l    7.9-14.4 pmol/l
Anti TG    НЕГОТОВ    IU/ml    <34.0 IU/ml
Май ще трябва да ми се смъква дозата Еутирокс. На 13ти декември съм на преглед при Тодорова. Единия вид антитела още не е излязал и се чудя защо.   

Петя 78 спокойно! Никаква паника! Според мен, д-р Тодорова няма да ти пипне дозата и ще ти каже, че  е супер и да не се шашкаш! Защото е по-добре в този триместър ТСХ да е по-ниско, отколкото обратното! Peace А иначе сърцебиенето и задъхването са и от бременността не се дължат на ТСХ!

# 653
  • София
....: А иначе сърцебиенето и задъхването са и от бременността не се дължат на ТСХ!
Може да са и на ТСХ,а може и да идват от дозата хормон.

Петя наистина не се притеснявай,така ти е добре хормона. Знаеш ли,Начев ми беше казвал,че за сърцебиене се приема ако в ПОКОЙ пулса ти е над 120.

# 654
....: А иначе сърцебиенето и задъхването са и от бременността не се дължат на ТСХ!
Може да са и на ТСХ,а може и да идват от дозата хормон.

Петя наистина не се притеснявай,така ти е добре хормона. Знаеш ли,Начев ми беше казвал,че за сърцебиене се приема ако в ПОКОЙ пулса ти е над 120.

Мдааааа аз, като бързам и пиша глупости  Embarassed Исках да кажа, че не само на ТСХ могат да се дължат ( а и на самата бременност в случая) ... ама на то, нали знаем, като сложим запетаята на грешното място и какво се чете  Mr. Green сори за оф-а Blush

# 655
  • София
оф, а аз така се надявам да ми я намалят. Много силно ми идва доза от 125 микрограма. Всеки ден съм с адско сърцебиене, две крачки да направя и така се задъхвам. Мислех си че съм се предозирала и се дължи на ниско ТСХ и като видях днес резултатите и са зарадвах, че може да се свали дозата. А то?

Петя, аз при 1.5 бях със сърцебиене. Когато поддържам тсх около 2 се се чувствам най-добре. Включително когато съм била бременна. И аз пиех по 125 през втората бременност, но тсх-то ми не се е качвало над 1.8- 2. Смятам, че ти усещаш нещата достатъчно добре, това си е твоето тяло все пак. Ако не се чустваш добре, обади се на докторката по телефона, независимо от това кога си на преглед.  Успех!

# 656
  • Русе
Благодаря ви момичета. Като имам отговор от Тодорова, ще пиша дали ми е променила дозата или какво е казала по въпроса.

# 657
Prizma , аз да ти разкажа при мен как бяха нещата ... специално за разхлабения стомах според мен, в моя случай имаше връзка заболяването и по-точно стойността на ТСХ, преди две години някъде лятото отслабнах повечко, станах 42-3кг. на височина 160см., като се хранех нормално. В този период ТСХ ми беше 0.024 и стомаха ми определено беше по-разхлабен, след това с повишаване на стойностите на хормона и положението със стомаха се нормализира, да не кажа че когато усетя да имам запек съм сигурно че хормона ми отива към горна граница 3 и не зная дали е съвпадение или не, но при изследвания винаги предположенията ми се потвърждават . При теб с тази кандида може и положението да е по-различно, да няма връзка състоянието на стомаха ти с хашимотото, но пък знае ли човек. Имам позната, която в момента е с хиперфункция на жлезата и е на лечение с Тирозол, която също се оплакваше не само от разхлабен стомах ами по-скоро от безпричинни диарии и сърцебиене, което всъщност я накара да се насочи към изследване на жлезата /освен леката подутина в областта на шията/. Може би на всеки организъм това заболяване влияе различно и едни и същи стойности на хормоните да дават различни симптоми, но все пак исках да споделя и моите наблюдения.
 Hug  bouquet

# 658
Пепеляшке, абсолютно права си!
Пише си го към симптомите на хиперфункция, че може да има диария! Ето, на който му се чете

http://www.puls.bg/illnes/issue_351/part_3.html

Съответно при хипофункция е обратното. Да не забравяме, че при всеки заболяването се проявява с различни симптоми!

# 659
Prizma , аз да ти разкажа при мен как бяха нещата ... специално за разхлабения стомах според мен, в моя случай имаше връзка заболяването и по-точно стойността на ТСХ, преди две години някъде лятото отслабнах повечко, станах 42-3кг. на височина 160см., като се хранех нормално. В този период ТСХ ми беше 0.024 и стомаха ми определено беше по-разхлабен, след това с повишаване на стойностите на хормона и положението със стомаха се нормализира, да не кажа че когато усетя да имам запек съм сигурно че хормона ми отива към горна граница 3 и не зная дали е съвпадение или не, но при изследвания винаги предположенията ми се потвърждават . При теб с тази кандида може и положението да е по-различно, да няма връзка състоянието на стомаха ти с хашимотото, но пък знае ли човек. Имам позната, която в момента е с хиперфункция на жлезата и е на лечение с Тирозол, която също се оплакваше не само от разхлабен стомах ами по-скоро от безпричинни диарии и сърцебиене, което всъщност я накара да се насочи към изследване на жлезата /освен леката подутина в областта на шията/. Може би на всеки организъм това заболяване влияе различно и едни и същи стойности на хормоните да дават различни симптоми, но все пак исках да споделя и моите наблюдения.
 Hug  bouquet

Пепляшка, аз не виждам връзката с разхлабения стомах  newsm78 #Crazy Аз съм с Хипер функция също, на Тирозол съм вече 11 месеца, но се оплаквам по-скоро от запек отколкото от разхлабен стомах  Sick
При мен, сърцебиенето изчезна още в първата седмица с прием на пропицил/Тирозол! Но сте прави, че сме различни организми и при всеки разл проявления има заболяването, разл протича и за различен период от време се повлияваме!

Общи условия

Активация на акаунт