Автоимунен тиреоидит на Хашимото (21)

• 59 083
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Blondelle, майка ми е на 59 сега и преди няколко години случайно й откриха Хашимото с много завишени стойности. Не помня точни цифри, но наистина бяха притеснителни. Сега обаче не се притеснявайте излишно. Идете на ендокринолог. На майка ми й изписаха начална доза L-тироксин 150, което е доста, но се уравновесяват стойностите. Всеки месец си прави изследвания и и контролират дозата. Важното е да започнете лечение. Успех!  Hug

# 571
Много благодаря за успокоението, Монако! Имах нужда Sad. Наша близка, която е доктор, защото за съжаление не можем да разчитаме на личния лекар, ни каза, че ТSH можел да се завиши и заради анемията. Но така или иначе ще видим в понеделник при ендо за какво става въпрос. Мерси още веднъж!

# 572
  • София ж.к. Надежда 1
Момичета имам един въпрос.
Бременна съм в 15 седмица и заради контракции ми изписаха 3 по 2 магнерич, а пия сутрин и еутирокс заради Хашимотото.Та въпроса ми е колко време след еутирокса да пия Магнерича?
Благодаря Ви  bouquet

# 573
  • Пловдив
На мен Начев за Магнезия ми е казал да е минимум 4 часа след и 10 часа преди приема на Л-Тироксин.

# 574
  • София
Blondelle, радвам се, че съм внесла спокойствие.  Wink Вероятно ще пие хапченца и ще се нормализира.
petq, на мен Начев ми каза каквото и да ми предписват за бременността, да му се обаждам да му казвам. И все пак ме посъветва да си пия витамините и други хапчета 6-7 часа след приема на L-Тироксин.

# 575
И аз така знам - поне 4 часа след приема на еутирокс се приемат витамините. На мен са ми предписали фолиева киселина. От нея ми е толкова неприято после...все едно пия витамин Б. Момичета искам да ви питам нещо...вероятно звучи много ...тъпо, но...познавате ли жени, които са с нашето заболяване и бебето се е родило с проблем....  ooooh! Знам, че въпроса ми е ужасен..., но... На всички бременни стискам палци и им желая късмет...  baby_neutral Не  се познаваме, но сте ми толкова близки. Благодаря Ви,че ви има  Hug

# 576
И аз така знам - поне 4 часа след приема на еутирокс се приемат витамините. На мен са ми предписали фолиева киселина. От нея ми е толкова неприято после...все едно пия витамин Б. Момичета искам да ви питам нещо...вероятно звучи много ...тъпо, но...познавате ли жени, които са с нашето заболяване и бебето се е родило с проблем....  ooooh! Знам, че въпроса ми е ужасен..., но... На всички бременни стискам палци и им желая късмет...  baby_neutral Не  се познаваме, но сте ми толкова близки. Благодаря Ви,че ви има  Hug
Сред моите познати няма такива. Peace

# 577
Здравейте момичета, не съм писала от доста време, но нямаше новини около мен, за сметка на това ви чета редовно Hug
Днес се обадих да си запазя час за д-р Тодорова в клиниката в Плевен, защото ми е по-удобно там да я посещавам и ми казаха нещо ново, което предполагам ще заинтересува нейните пацинети - тя вече ще приема на кабинет в Плевен всеки вторник и четвъртък, засега имаше свободни часове към 10.12. Аз иначе се боднах вчера и чакам резултати на какво положение съм и после ще споделя.
Имам една чуденка и ще се допитам до вас, исках да си взема някакви витамини за зимата малко да си подсиля организма та дори и такива за бременни, нали се надявам  и аз да се наредя в тези редици на бремелинките, но както гледам във всички витамини се съдържа йод, независимо за бременни или не, а нали на хашимотките не е препоръчитлено да приемат йод... та чуденето ми беше вие какви приемате? Аз засега съм си на пчелните продукти - прашец и клеева тинктура, но все пак да си питам!
Хубави почивни дни на всички Hug Hug Hug

# 578
Здравейте момичета, не съм писала от доста време, но нямаше новини около мен, за сметка на това ви чета редовно Hug
Днес се обадих да си запазя час за д-р Тодорова в клиниката в Плевен, защото ми е по-удобно там да я посещавам и ми казаха нещо ново, което предполагам ще заинтересува нейните пацинети - тя вече ще приема на кабинет в Плевен всеки вторник и четвъртък, засега имаше свободни часове към 10.12. Аз иначе се боднах вчера и чакам резултати на какво положение съм и после ще споделя.
Имам една чуденка и ще се допитам до вас, исках да си взема някакви витамини за зимата малко да си подсиля организма та дори и такива за бременни, нали се надявам  и аз да се наредя в тези редици на бремелинките, но както гледам във всички витамини се съдържа йод, независимо за бременни или не, а нали на хашимотките не е препоръчитлено да приемат йод... та чуденето ми беше вие какви приемате? Аз засега съм си на пчелните продукти - прашец и клеева тинктура, но все пак да си питам!
Хубави почивни дни на всички Hug Hug Hug

Пепеляшчице, аз съм пациентка както на Катя Тодорова, така и на КИРМ, та моят док там ми изписа тези витамини да пия сега преди инвитрото и после след него Прегнакеър. МИналата година пък пих Мултитабс Peace

# 579
desdemonka  Hug Hug Hug стискам палчетата това да е твоят успешен опит и всичко да мине гладко Praynig Благодаря за витаминките, но аз понеже съм малко паника за всичко, което пия и все чета съдържание и препоръките та съм забелязала, че на тези витамини пише да не се приемат от хора, които приемат антикоагуланти пък нали аспирин протекта, който ние пием е точно това. Иначе аз си вземах преди FertilCare витаминки, но от както го прочетох това ги спрях и ще чакам да питам д-р Тодорова толкова ли е притеснителен този текст. Питах в аптеката за това, но там нищо конкретно не ми каза, а да си се консултирам с лекаря и са си прави хората. Ще видим, ако не издържа до прегледа ще пиша един мейл на д-р Тодорова да ми даде съвет.
Усмихнати и слънчеви почивни дни! Hug

# 580
Момичета, колко бързо д-р Тодорова отговаря на имейлите и винаги ли отговаря? Писала съм й преди 4 дни и нямам отговор, а ми е важно.

# 581
Кия,аз и писах преди месец и още не ми е отговорила.....

# 582
Лек ден на всички   bouquet  bouquet  bouquet

# 583
Момичета, колко бързо д-р Тодорова отговаря на имейлите и винаги ли отговаря? Писала съм й преди 4 дни и нямам отговор, а ми е важно.

Не очаквайте вече да ви отговори по имейл ... отскоро се премести в Плевен и там има и преподавателска дейност и спомена, че няма да има възм да отговаря по имейл и телефон. Но пък ще приема вече 2 пъти в месеца в клиниката в Плевен - КИРМ, тази на доц. Конова!

# 584
  • Русе
Здравейте. На мен винаги ми е отговаряла на имейл, с малко закъснение, не повече от 5 дни. На мен лично тя ми каза, когато съм между 10-12г.с  да и пиша по имейл или да и се обадя по телефон, а вече в 16-18 г.с. да отида на консултация. За мен да прескоча до Плевен не ми е проблем, но до София ми е. Поради тази причина сега декември когато ще бъда точно в интервала 10-12г.с ще отида до Плевен, а за януари месец, вече ще видя да се чуем по телефон или имейл. Тя сама ми предложи така, аз просто размених седмиците. Не знам дали това ще е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт