Кои са качествата на българите,с които се гордеем?

• 24 077
  • 283
  •   1
Отговори
# 105
Хубавите дрехи са скъпи.

# 106
Хубавите дрехи са скъпи.

Намират се и по-евтини, но с по-голямо търсене. Аз постъпвам така и често късам нервите на продавачките, защото не успяват да ми продадат каквото те искат. Държа на това, което искам. Компромисите, които правя са незначителни.
Онзи ден снахата на моята кръстница ми каза, че съм от друга епоха и не иска да си губи времето с мен! Те имат щанд за облекло. Е, светът не се е свършил, има и други търговци, не са само те.
Разправията ни беше свързана с тъмнозелено яке. Питах я за други цветове от същия модел. А тя много искаше да ми продаде точно това. Отговори ми, че други цветове няма да има. И разбира се аз си тръгнах.

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 14:17 от vl

# 107
Но много от хората нямат твоето време и търпение. Особено, когато се налага да обличат тийнейджър Simple Smile

# 108
  Той пък тинейджъра като ще се облече в шлифер и палто...
  Не усещате ли, че тоя разговор сигурно се води най малко от ерата на Бийтълс?

vl ти явно обичаш ярките цветове, така ли да го разбираме? Това си е въпрос на личен вкус. Аз не харесвам и не нося сиво, ама това какво значи... нищо. Доста е пресилено да се търди, че няма достатъчно разнообразие от каквито ти кеф дрехи - качествени, некачествени, черни, пембени, всякакви. И модата и предлагането в момента са толкова еклектични...

Ей сега ставах да погледна през прозореца, щото от последните постове очаквах едва ли не всички наоколо да са в дрипи - черни при това - като в постапокалиптичен филм...

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 14:22 от Iris04

# 109
 Той пък тинейджъра като ще се облече в шлифер и палто...
  Не усещате ли, че тоя разговор сигурно се води най малко от ерата на Бийтълс?

Ами като бяхме такива носехме шлифери и палта. Имахме сини униформени и други цивилни. Дали пък модата на шлиферите няма да се върне? Аз и сега нося шлифери и палта. През тези дни температурите са най-вече за шлифер. За яке и за палто-не. Е, имаше и студени дни за палто. А за яке беше през септември. Така мисля аз.
Но в чужбина се намират доста по-хубави дрехи. Например от Кавала намерихме хубави панталони и якета. А в Генуа видях много хубав шлифер, но за 270евро!

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 14:25 от vl

# 110
Хайде към прическите да се отклоним  Laughing

Тези шлифери, с огромните подплънки и развяващи се фусти, и мъжки и дамски са ужасни. Не искам да се връща тази мода.

Обаче качествата отидоха на кино, пък уж тях обсъждаме Laughing

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 14:25 от Анджелина

# 111
Хайде към прическите да се отклоним  Laughing

Тези шлифери, с огромните подплънки и развяващи се фусти, и мъжки и дамски са ужасни. Не искам да се връща тази мода.

Обаче качествата отидоха на кино, пък уж тях обсъждаме Laughing

Не се сещам за кои точно говориш. Никога не ми се е случвало да нося дрехи с подплънки. И кои са тези развяващи се фусти?

# 112

vl ти явно обичаш ярките цветове, така ли да го разбираме? Това си е въпрос на личен вкус. Аз не харесвам и не нося сиво, ама това какво значи... нищо. Доста е пресилено да се търди, че няма достатъчно разнообразие от каквито ти кеф дрехи - качествени, некачествени, черни, пембени, всякакви. И модата и предлагането в момента са толкова еклектични...

Не, обичам предимно топлите цветове. Например бежов, кафяв, розов, оранжев, вишнев, по-рядко ярко червен. Жълт-не.  Син и зелен-никога! Чер-също! Черни обувки нося само през зимата. Сиви панталони и пуловери нося. Но сиви ризи-не! Бели-да. А за черни няма какво да приказваме. Вече достатъчно добре изразих отношението си към тях. 
Наистина няма разнообразие от цветове и материи. Не е пресилено да се твърди точно това. Изборът е силно ограничен и се губи доста време за намиране на нещо по-свястно. В Гърция и Румъния не е съвсем така.  

# 113
Ето класически модел шлифер:

Има и по-разнообразни и раздвижени, например:

И още какви ли не. Лично аз имам около 10 различни модела.
И не, шлифер не е само онова широкото, което едно време се носеше.
Както кожено палто не означава задължително палто с косъм или без косъм, така и шлиферите са много видове и не е задължително да изглеждаш като чувал.
Иначе по въпроса с дрехите съм съгласна - като тръгне мода на кафяво, всичко по магазините е в кафяво и си крив, ако попиташ за червено и т.н. Случва ми се често, съвсем скоро с чорапогащниците - предлагат се масово само в черно/кафяво/лилавко... Друг цвят, ако искаш - трудно се намира.
И после - много индивидуални сме били. Да, бе, да...  Mr. Green

# 114
Има доста проучвания по въпроса,че човек се влияяе от настроението си ,когато купува,избира ,облича различни цветове дрехи.Т.е.,цветът съответства на вътрешното състояние.
Затова не е чудно ,че масово тийновете обичат черно-постоянно недоволни,гневни,мрънкащи.... Пубертетът не е лесен период,за съжаление.И черното явно ги кара да се чувстват в мир с душевното си състояние в момента.

Колкото до избора....Аз от месец насам си търся зимно яке-червено,жълто,лилаво,синьо,оранжево......
Ами ,няма.
Търся си и класически черни ботуши,изчистен дизайн,без катарами,финтифюшки,връзки,кожички и т.н....Няма.
Това е положението.

А с какво българско се гордея?
То не знам дали е за гордост точно,но определено българите могат да оцеляват при всякакви обстоятелства.КЪде с ум,къде с хитрост,къде с тарикатлък,къде с измама....оцеляват.

# 115
Не се сещам за кои точно говориш. Никога не ми се е случвало да нося дрехи с подплънки. И кои са тези развяващи се фусти?

Вероятно те подмладих. Може снахата на кръстницата ти да е права Simple Smile
Говоря за модерните през деветдесетте години на 20 век шлифери от пясъчна коприна, с подплънки на раменете , които бяха доста широки, та се развяваха като фусти.
Не откривам снимки от тогава.

Както и да е, изместихме темата Simple Smile

# 116

Вероятно те подмладих. Може снахата на кръстницата ти да е права Simple Smile
Говоря за модерните през деветдесетте години на 20 век шлифери от пясъчна коприна, с подплънки на раменете , които бяха доста широки, та се развяваха като фусти.
Не откривам снимки от тогава.

Права, не права, аз няма да се засрамя от тези нейни думи и да започна да купувам каквото тя и други подобни искат да ми натрапят. Държа на своите предпочитания. Вярно, че нито тя, нито някой друг търговец ще може насила да ме принуди да купя каквото имат, но посоката е такава-ми това имаме, друго не търси! Няма да има! През лятото пак тя се опитваше да ми внуши, че трябва да бъда в крак с модата. Къде пише, че трябва? За мен естетиката е много по-важна.

А какво ще кажете за цветовите съчетания напоследък? Върху една и съща материя и не само.

# 117
За носенето на черно: като че ли народът е в някакъв подсъзнателен етап на траур....
От друга страна светлите дрехи в нашата действителност по-лесно се цапат....
Аз обичам червено. Mr. Green

# 118
За носенето на черно: като че ли народът е в някакъв подсъзнателен етап на траур....
От друга страна светлите дрехи в нашата действителност по-лесно се цапат....
Аз обичам червено. Mr. Green

Повече им личи, че са изцапани. Но пък сега има хубави препарати за почистване. Вече 7г. ползваме "Мельо" и не търсим хим.чистене. Седалките в трамваи, тролеи и автобуси са невероятно мръсни. Ясно е, че някои сядат по тях с изключително мръсните си дрехи. И с това "качество" на нашите хора ли трябва да се гордеем? Съвсем не е единично явление.

# 119
Аз имах предвид един друг, по-преносен смисъл...

Общи условия

Активация на акаунт