Кои са качествата на българите,с които се гордеем?

• 24 090
  • 283
  •   1
Отговори
# 120
Като сме толкова трудолюбиви, умни и какви ли още не защо ли страната ни е на това дереже.
Айде да кажем - управляващите ни не са виновни за кучета и изпръжненията им, за изхвърлените торбички, за разпиления боклук, за непочистения зимата сняг. За това сме си виновни ние.

Винаги съм се чудела как навън спазваме правилата, но не и в собствения си "дом"

# 121
Моите наблюдения от българи ( и румънци) тук са, че  винаги гледат да заобиколят правилата, не ги спазват охотно - обикноявено чудесно знаят откъде се взима, но все не са разбрали, когато трябва да се дава. Но не познавам представителна извадка, просто случайни шеги и срещи на съдбата.
Признавам обаче, че редът респектира и най-големите тиквеници

За черното - аз от тийнейджърка ходя предимно в черно, защото (уж) изглеждам по-слаба. А и ме успокоява този цвят, станал ми е втора кожа, чувствам се скрита в него. Не мисля, че е от депресия, по-скоро някакви комплекси

# 122

За черното - аз от тийнейджърка ходя предимно в черно, защото (уж) изглеждам по-слаба. А и ме успокоява този цвят, станал ми е втора кожа, чувствам се скрита в него. Не мисля, че е от депресия, по-скоро някакви комплекси
М, аз обратно - нося черно, когато се чувствам хубава  Simple Smile Черното ме "рамкира" добре, изпъкват ми лице, коса, очи. Крия се в бежово обикновено.

# 123
Крия се в бежово обикновено.

Бялото е моят начин.

# 124
  • София
Не съм изчела всички страници - автоматичната скоростна кутия в съвременния й вариант спомената ли е?
Или теорията на Странски - Каишев...

# 125
  • София
Като сме толкова трудолюбиви, умни и какви ли още не защо ли страната ни е на това дереже.
Айде да кажем - управляващите ни не са виновни за кучета и изпръжненията им, за изхвърлените торбички, за разпиления боклук, за непочистения зимата сняг. За това сме си виновни ние.

Ми не, не са - но за липсата на грамотност... са...

# 126
Не съм изчела всички страници - автоматичната скоростна кутия в съвременния й вариант спомената ли е?

Бе то и универсалното зарядно е готино, ама е рожба на конкретни хора, не на "българите" (още по-малко на ХитърПетровците).

# 127
О, извинете са спам-а (или не е..), но онази вечер майка ми ми съобщи новината, казана от Ани Салич, но и не само от нея, че се е родил нов гений на света. Пазел се в тайна, кой е, но е от женски род. Знае всички езици в Европа и не знам още какво, май 4 висши.
Съществото е смеска м/у българка и китаец!
А в тукашните новини нищо не казаха.. завистници

# 128
  • София

Бе то и универсалното зарядно е готино, ама е рожба на конкретни хора, не на "българите" (още по-малко на ХитърПетровците).

До колкото си спомням авторката на темата пита за изобретения с българско участие, не за конкретни цитати. Ако беше поискала, щях да приложа. Какво общо има Хитър Петър тук не знам, но не съм му фен... а и в по- голямата си част историите са лееко плагиатски.

# 129
Все не мога да проумея, никога не можах, защо говорите за българина в трето лице?! Повсеместно явление. Все едно говорещият е от луната, не българин, някакъв друг. Каква е тази страст да се самоописваш с такива черни и долни краски, лично ти, себе си. Щото като казваш българина, то е като да казваш АЗ. Толкова пък чак ниско мнение да имате за себе си, все нещо смислено и ценно трябва да виждате.

# 130
Аз пък не мога да се начудя на подобни въпроси в подобни теми.
Много ясно, че българинът е сънародника, един събирателен образ на онова, на което сме свидетели и съвременници.
Отделно от това, има неща, на които не съм способна дори и да помисля, така че е нормално да се разгранича по тези критерии. И да не искам да бъда в кюпа с останалите.
И ако още се чудите, ето и малък пример:
Ако не си хвърлям боклука през терасата, извън кофата и на улицата, държа да се разгранича от всички онези, които го правят. И всички онези са хората, съседите, сънародниците и т.н. подобни събирателни...
Или ще кажете, че за да сме коректни трябва да се назоваваме с думи от рода на "онези-чието-име-не-трябва-да-се-споменава-че-да-не-излагаме-държавата".

# 131

Автоматичната скоростна кутия в Бг ли е измислена? А къде е внедрена?
Точно този е фундаменталният въпрос-колко от значимите изобретения са направени и внедрени в Бг??? Аз не зная нито едно. Тогава с какво трябва да се гордеем? С това, че са ги измислили наши сънародници някъде по света и са внедрени пак там?
Освен това е по-правилно да се каже "предавателна", а не "скоростна" кутия.

# 132

Ми не, не са - но за липсата на грамотност... са...

До тук ли ти стигнаха силите за коментар. И то от човек дето на 1 страница с публикации има правописни грешки във всеки втори пост. Добре, че си цитирала, че иначе не знам колко щяха да са.
Типично по български - за клечката и гредата го знаеш израза предполагам. Между другото, пълният и непълен член не са ти силната страна

# 133
Аз най-много се гордея с децата ни. Все се каня да пиша и все не ми остава време да пиша за по-назад във времето с какво се гордея. Но с децата, писа някой, и аз не знам какви деца гледате, тези които виждам са страхотни. При тия условия, при тая скапана ситема, как се оправят, колко са адекватни, че и схващат в пъти по от нас. Не само схващат, че и реагират и слагат в джоба целия свят.

# 134
ХИТЪР ПЕТЪР!Това е истинскят българин- хем хитър, хем издържлив -Петър  означава камък.

да... да.. все се опитва да прецаква богатия и все беден ходи... работа или акъл за нещо по-голямо няма!
Благодаря, но..тц!  Naughty Не е това истинския българин.

Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт