Кои са качествата на българите,с които се гордеем?

• 24 030
  • 283
  •   1
Отговори
# 75
  • Кори Селести
Това делене не българи - други ми прилича леко на София - провинция.
Накратко - не го разбирам.

# 76
Аз си мисля, че преди човек да вземе да обобщава за българите изобщо, е хубаво да се види сам себе си през очите на другите. Според мен е до характер и как той се е развил в съответните условия.
Имаме обаче едно явление на масовост, особено сред по-младите хора. Понеже всички ходят еди-какви-си дънки, и аз ще си ходя така, понеже всички са е такива прически, то и аз ще си направя такава. Често се среща липса на индивидуалност. Струва ти се, че дотолкова си приличат, че като че ли са излезли от калъп.

# 77
Аз си мисля, че преди човек да вземе да обобщава за българите изобщо, е хубаво да се види сам себе си през очите на другите. Според мен е до характер и как той се е развил в съответните условия.
Имаме обаче едно явление на масовост, особено сред по-младите хора. Понеже всички ходят еди-какви-си дънки, и аз ще си ходя така, понеже всички са е такива прически, то и аз ще си направя такава. Често се среща липса на индивидуалност. Струва ти се, че дотолкова си приличат, че като че ли са излезли от калъп.

http://vbox7.com/play:db752e3d

Точно! Индивидуалността направо е изчезнала. В някои теми, свързани с облеклото и аз подчертах същото. Всички с дънки и черни якета или черни фланелки! И униформа нямало....
Направо се чудя на тази естетика. За мен черното е противен гробищарски цвят. Даже тия дни се разправях с продавачки за липсата на други цветове якета и палта. Само черни! Е, тук там и тъмно зелен казармен цвят!

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 12:54 от vl

# 78
Всичките са освободени след Руско -турски войни бе, не се занасяйте - също като нас.  vl, за какво спориш? Това не е някакъв факт, който да подлежи на тълкуване, известно е.

Така е, но има какво да се уточни. Руските войски не са влезли в Гърция и Сърбия, нали така? Обаче по това време в тези страни е имало доста бунтове. Именно те са предрешили отделянето на Гърция и Сърбия от Османската империя. А нас е трябвало да ни освободят, като стигнат чак до Сан Стефано.

Руско-турска война (1806-1812)
Руско-турска война (1828-1829)
Кримска война (1853-1856)
Руско-турска война (1877-1878)

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 13:06 от vl

# 79
  • Варна
Темата е за качествата, с които се гордеем.
Лично аз се гордея, че хората, с които контактувам, въпреки многото материални затруднения и неуредиците, останаха добри професионалисти, добронамерени, ангажирани, любопитни, знаещи и учещи, отворени и толерантни, забавни. Всички са българи.

# 80
Лично аз се гордея, че хората, с които контактувам, въпреки многото материални затруднения и неуредиците, останаха добри професионалисти, добронамерени, ангажирани, любопитни, знаещи и учещи, отворени и толерантни, забавни. Всички са българи.
А това не е никак малко и не е никак лесно.
Все се сещам за майка на три деца, всичките нормални и добри човеци, отгледала ги почти сама със заплатата си на обикновен работник тук, у нас. Много добра и работлива жена, такава е и днес.

# 81

Любопитни? Това качество ли е? Май някои позабравиха за любознателните.

# 82
за индивидуалността - едно време ни вкараха в калъп, униформени, подстригани, вероятно това да сме еднакви вече ни е в колективното безсъзнателно  Simple Smile

Макар, че аз по-скоро не споделям това мнение. Има ярки индивиди сред младежите  Grinning

# 83
за индивидуалността - едно време ни вкараха в калъп, униформени, подстригани, вероятно това да сме еднакви вече ни е в колективното безсъзнателно  Simple Smile

Макар, че аз по-скоро не споделям това мнение. Има ярки индивиди сред младежите  Grinning

Taка е, при това ярките индивиди сред младежите, в никакъв случай не са в дефицит, както и проявите им. Това показва само едно, добра закваска, която избуява като най-силен ген, въпреки всички обстоятелства на околната среда. Ярките индивиди съществуват дори и в предишните, в по-по предишните, въпреки все по-стегнатия капъп назад във времето. Връщаш се назад, като попаднеш преди калъпа с начална дата 9 септември 44, цялата картинка се променя. Като ги гледам сега, дори и тия 45 год. калъп, няма унищожение на гена. Ще се пръкне пак, няма страшно.

# 84
Много се радвам, че темата напредва, специално време ще отделя да прочета страниците назад. Аз се гордея с толкова много неща, заради България и произхода си, че не знам от къде да започна. Непрекъснато чета и искам да знам, все повече и повече, искам да знам, аз да направя преценката, не някой друг да ми я смила, не искам да съм с промит мозък. Дразни ме липсата на желание да си информиран и хвърлянето на неподплатени с информация общи лафове, "аз съм никой, ние сме никои, за какво ми е да знам, какво от това като знам". Е, как без да имаш знанието, знаеш, че си никой и за нищо не ставаш, кой ти го насади в главата? А ти прочете ли да видиш кой е тоя другия, ти, той, кой от къде и как, да не би пък да те работи нещо.

Знам едно просто правило, ама е без откат. Простите хора са с най-високо самочувствие. На нас нещо ни е в повече.... Не съм чувала, няма, който и да било от друга принадлежност, дето да плюе сам себе си с такава настървеност, че си и вярваме даже. Че проблеми, че чудеса, къде ги няма, ама се хвалят, ще си счупят краката, що, щото това носи пари. В политиката им е впито, да се хвалим, изтъкваме, то история, то принос, то колко сме велики. Ако бяхме по-прости, по-добре щяхме да сме.

# 85
Гордея се с дългогодишните си приятели, които времето е доказало, макар и да се броят на пръсти. С тях мога да си отворя душата не само  на маса, а във всякакви моменти.
Гордея се с такива родители, които обичат децата си и им помагат да си намерят правилният път в живота, да напредват не с тарикатлък, а с труд и функционални идеи .
Благодарна съм, че българската жена си е извоювала равни права с мъжете, право сама да избира спътника в живота, да учи заедно с мъжете, предимства, които в страни като Пакистан например жените само могат да мечтаят. 
Моето предложение е да намерим, съхраним и развием, дори и малкото качества, с които се гордеем, това определено ще е полезна и положителна стъпка. Peace     

# 86
Макар, че аз по-скоро не споделям това мнение. Има ярки индивиди сред младежите  Grinning
Аха....с едни оранжеви гребени ...или с метал и на задника....   Laughing
Всичко друго е сива маса.

"История на балканските народи"-Тази книга в 4тома тъничка ли ти се вижда? Тя е показана точно в този линк:
http://chitanka.info/text/5818/65
Мнението си е твое, но май фактите са по-различни. Живей си с това мнение щом те устройва.
Фактите са такива каквито са, важното е как ги интерпретираме.
Искаш да кажеш как ги преиначаваме.

След като 500 години турско робство/иго,клане,потурчване и т.н. вече се изучават просто като "временно турско присъствие по българските земи"     Shocked    ,освен яко Преиначаване на факти ,не знам как по друг начин може да се нарече.

# 87
И такива има.
Но външният вид често дава погрешно впечатление Simple Smile

# 88

След като 500 години турско робство/иго,клане,потурчване и т.н. вече се изучават просто като "временно турско присъствие по българските земи"     Shocked    ,освен яко Преиначаване на факти ,не знам как по друг начин може да се нарече.

Нито са такива фактите, нито се изучават като присъствие, имаш време, вземи чети повече.

Добре са си децата, сто пъти са по-информирани, креативни и шарени от нас навремето.

# 89
Геноцида над млдите българи е по страшен и от този под турско иго! Минималната заплата стана 270лв. , но майчинството за втората година,с нашето скъпо правителство го остави разсеяно на 240лв. Ашколсун, аферим асфалт ефенди.

Общи условия

Активация на акаунт