Кои са качествата на българите,с които се гордеем?

• 24 021
  • 283
  •   1
Отговори
# 60
Гордост - ами гордея се, че българинът не хваща ножа за щяло и нещяло.Това от проява на какви точно качества е резултат е друг въпрос, но резултатът е, че има мир, и това като гледам какво става по света ми се струва изключително ценно.

Особено когато Трябва да хване ножа ,пък той се почесва .....там ,дето не го сърби.

Moже би, ако детето ти бъде осакатено от мина, или загине в битка -  ще си припомниш думите си и ще предпочетеш да се е почесвало.
Мирът е базисна ценност, като здравето. Има ли мир, всичко добро е възможно.
На хората им трябва акъл в главата.

# 61
Балгарите са:

Умни  

Ще умра от смях.

# 62
Е, ако трябва да бъдем честни земята и животните са му отнети преди няма и 70 години, тъй че не е баш от векове. Не го приех буквално това за връзката с природата, не знам дали такъв е замисълът и дали българинът ще разцъфти ако се върне на село и стъпи здраво на плуга ( ако правилно се изразявам).

Уф, как да се върне на село? Повечето от тези, които произхождат от село отдавна са се преместили в градовете и вече са на пенсионна възраст или клонят към нея. Техните наследници ли да се върнат на село?
Ами тези, които въобще нямат село?
Освен това земята доста отдавна не се обработва с плугове. Тоест за нейната обработка са нужни много по-малко хора. И това, че земята пустее е мит! Често се опитват да го втълпяват на хората чрез медиите.

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 23:37 от vl

# 63
Българинът (колкото и да мразя обобщенията) е прекрасен човек. За да се усети това, обаче, този българин трябва да бъде изваден от "модерния" свят и да бъде върнат сред природата. Българинът черпи виталност от контакта си с планината, конете, слънцето и вятъра в косите...

Няма как да не е тъжен, след като в продължение на векове е откъснат от корените си и принуден да оцелява - затворен зад високи зидове, с отнета земя и животни, наблъскан в огромни градове, където липсата на въздух и простор го смазва...

Саморазрушителното поведение на въпросния българин и отказът му да живее според правилата, е подсъзнателно отмъщение за отнетата свобода.

Едни и същи хора, срещнати на различни места, реагират различно - на пътечка в планината ще те поздрави и ще се усмихне; на улицата в големия град ще те гледа мрачно и ако те настъпи, ще те подмине с "Опааа"...

Добър човек е българинът, тогава, когато се чувства на мястото си.

Страхотен пост !

И аз мисля, че българите сме добри хора, миролюбиви, трудолюбиви и усмихнати. Просто да ни оставят да си живеем в китната си държава, да не ни тикат "цивилизационния" избор, преди да сме го направили сами....

А, да не забравя. И убави сме си....

О, нямам думи!

# 64
  Абе, какви са тия инфантилни обобщения, дето ви тресат в тая тема? Joy

Нищо не е това, щом още не стигнали до славяните, където, както ми се налага да слушам напоследък, бил "бъгът".

Да, 10 c's ме изпревари, това ми харесва и на мен като обобщаващо качество. Никога не съм разбирала защо трябва да се срамувам, че "българинът" не се вдигал лесно "на оружие".

Останалите балкански народи са се освободили сами от турското робство, а ние сме чакали Русия да ни освободи. Поради тази причина те ни се смеят. Не се ангажирам с мнение дали трябва да се срамуваме.

# 65
Много буквално сте го приели това "да се хване за ножа"....

Аз поне имах предвид,че не умеем да се защитаваме,когато е необходимо.
Нещо като "Ти го плюеш,то мисли,че дъжд вали!"
или
"Преклонената глава сабя не я сече!"
Дори и когато се гаврят с нас като народ,като нация,като традиции,не смеем ,или не можем ,или не знаем как да се защитим с достойнство.
А това за мен е отрицателно качество....дали е резултат от вековете робство,не знам,най-вероятно е така.

# 66
  • Варна

Останалите балкански народи са се освободили сами от турското робство
Хахахахахаххааааа...
Нямам друг коментар.

Краси, сърбите си имат лав: "Спечелил съм бон, потрошил съм два", а ние - "Бели пари за черни дни". Туй по повод думитите ти как "българинът" харчил повече, отколкото печелил.
А какво се случва с главата, която е отсечена от сабята?
И т.н., т.н. темата наскоро пак я бистрихме.

# 67

Останалите балкански народи са се освободили сами от турското робство
Хахахахахаххааааа...
Нямам друг коментар.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B … D0%B1%D0%B8%D1%8F

http://chitanka.info/text/5818/65

# 68
  • Варна

Тц. По-дебели книги заслужавам. Не се хаби, няма да ми промениш мнението, няма начин.

# 69

"История на балканските народи"-Тази книга в 4тома тъничка ли ти се вижда? Тя е показана точно в този линк:

Мнението си е твое, но май фактите са по-различни. Живей си с това мнение щом те устройва.

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 01:18 от vl

# 70
  • Варна

"История на балканските народи"-Тази книга в 4тома тъничка ли ти се вижда? Тя е показана точно в този линк:

Мнението си е твое, но май фактите са по-различни. Живей си с това мнение щом те устройва.
Фактите са такива каквито са, важното е как ги интерпретираме.
Да, точно тези "4-ри тома" са малко.

# 71

Фактите са такива каквито са, важното е как ги интерпретираме.
Да, точно тези "4-ри тома" са малко.

Искаш да кажеш как ги преиначаваме.

# 72
 Всичките са освободени след Руско -турски войни бе, не се занасяйте - също като нас.  vl, за какво спориш? Това не е някакъв факт, който да подлежи на тълкуване, известно е.

# 73
Имаме добри качества, но лошите са много повече от тях... Twisted Evil

# 74
От нищо българско не се гордея, от нищо българско не се срамувам.
Много неща ме дразнят, но те по-скоро са качества на отделни индивиди и групи, каквито има във всяко едно общество.

Общи условия

Активация на акаунт