Кои са качествата на българите,с които се гордеем?

• 24 053
  • 283
  •   1
Отговори
# 30
   Много е демоде българина да е генетично скапан и най-кофти от всички националности, които сте виждали. Другите са същите като нас - и в доброто, и в лошото.

# 31
Но пък това но прави гъвкакви и устойчиви.
Да, кучешката поза е по-стабилна  Simple Smile

Много е демоде българина да е генетично скапан и най-кофти от всички националности, които сте виждали.
По-скоро в някакъв момент се е бъгнал, не знам точно кога. Нито сме единственият народ, бил под чуждо... присъствие, нито сме единствените, претърпели социализъм, има къде-къде по-репресирани нации, като става въпрос за оцеляване. И пак казвам, този вид битуване и съзнаване за мен не е "оцелялост". 

# 32
  • София
Ъ? Особено болднатото - в каква връзка???
Особено болднатото е във връзка с това, че винаги съм имала руснаците за велика нация, за горди и смели хора и т.н. Оказва се, че ние сме повече смели и горди от тях.

# 33
Но пък това но прави гъвкакви и устойчиви.
Да, кучешката поза е по-стабилна  Simple Smile

такава е реалността ...

# 34
  Абе, какви са тия инфантилни обобщения, дето ви тресат в тая тема? Joy
   Българите са всякакви.

# 35
Темата не трябваше ли да е положителна? Или просто е поредното упражнения по риторика, как да кажем възможно най-остроумно и "оригинално" как не можем да се понасяме сами себе си, и как, въпреки че сме част от същата тази презряна нискочела нация, всъщност сме доволно издигнали се над множеството и имаме право да го гледаме и квалифицираме с дистанцирано високомерие?

# 36
Българите "са" или българите "сме"?
В няколко постинга срещам това "са" от българи.

# 37
Аз също смятам, че така обобщения българин е нещо нереално.
Според мен си е до човек. А човекът поставен в определени условия развива определени черти на характера. И понеже много от българите са поставени на колене от мизерията и безсилието да променят нещо в собствения си живот, понеже са лишени от всякакви ресурси - търсят начини да оцелеят /всеки човек, независимо от националността би ги търсил/. Оцелявайки нарушават правила, поведението им е нелицеприятно, дебелеят от вредна, но евтина храна, учат децата си да се оправят сами във всякакви надхвърлящи възможностите им ситуации, правят се, че работят и се правят, че плащат заплати. Всичко е една симулация.

Но това не са черти на характера, т.е. българинът постъпва според ситуацията, но и според вътрешните си нагласи за оцеляване. От характер до характер има разлика и не може да се обобщава.

# 38
Аз лично ще използвам "сме"-устойчивостта и желанието за оцеляване...Много пъти съм си мислела, как сме успяли да се съхраним като нация след цели 5 века робство /или както го наричат сега/...Не сте ли мислили за това-как се съхранява религия, шевици, фолклор...а как се пише класика точно в този момент?И това не са 10-20 години, 500 години са това.

# 39
Са или сме няма значение, факт е, че трябва да има масовост, за да се превърне нещо в характерна черта.
Да има 85% подредени дворове, за да речеш, че България е страната на китните селца.
Не го смятам за белег на трудолюбие, по скоро окото е свикнало с мърлявостта, но  това е логично. Първо човек мисли как да се нахрани,  след това как да изглежда добре,  и той,  и къщата му.
Оптимист съм де, идва времето и на хубавите къщи и дворове.

Българите "са" или българите "сме"?
В няколко постинга срещам това "са" от българи.

# 40
Са или сме няма значение,

Смятам, че има.
Човек не може да избяга от подсъзнанието си Simple Smile

# 41
В случая, ако ти си от 15-те процента с подредени дворове, 'сме' би означавало само една гола безпочвена съпричастност.
Нищо общо не намирам с подсъзнанието Confused

# 42
В събота по една от телевизиите се получи същото-говорят си и плюят "обществото", докато в един момент не осъзнаха, че те са от същото това "общество", не са странични наблюдатели. Та и сега нещо такова се получава.

# 43
Не е нещо подобно, защото има индивидуални характеристики и обществени такива.
Някои може да се припокриват, но дори и това, че критична маса от едно общество е необразована  не прави и образованите му членове необразовани.
Ето това двойно пренасяне малко обърква нещата сякаш, връзката индивид-общество-индивид се оказва обидна и се хвърлят много сили в опровергаване на истини.

# 44
Са или сме няма значение,
Смятам, че има.
Човек не може да избяга от подсъзнанието си Simple Smile

Да, но "сме" не винаги отговаря на реалността.
От друга страна нелицеприятното идентифициране често води до диференциране. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт