Кои са качествата на българите,с които се гордеем?

• 24 043
  • 283
  •   1
Отговори
# 90
И такива има.
Но външният вид често дава погрешно впечатление Simple Smile
Е,аз нямам предвид характер,акъл или подобни....
Просто написах кои се отличават като визия.   Simple Smile

Между другото,един от най-зле изглеждащите ми състуденти,като го видиш,се питаш колко ли нощи  е спал до кофите за боклук,сега е толкова напред в реализацията си,че е трудно да се повярва.
Така че,да ,външният вид често не е критерий за потенциала на човек.

Iris04 ,просто отвори учебник по история.Ясно пише какво учат децата.

Не пишИ по инерция,само да запълваш страници...   Peace

# 91
Геноцида над млдите българи е по страшен и от този под турско иго! Минималната заплата стана 270лв. , но майчинството за втората година,с нашето скъпо правителство го остави разсеяно на 240лв. Ашколсун, аферим асфалт ефенди.
Геноцидът не е спирал от доста години насам. Само че, освен липса на мнение, българинът (който и да е той  Mr. Green) явно има и много къса памет.
Не помня по времето на някое друго правителство майките да са тънели в разкош от майчинските си или минималната раб. заплата да е била достатъчно адекватна...
Да не припомням и куп други факти. Който има желание, ще намери начин и да прочете, ако е забравил или му е убягнало нещо.
Не мисля, че нямаме национално самочувствие или не намираме повод за гордост. Важното е, да можеш да спреш в даден момент, да помислиш, да сравниш безпристрастно и да знаеш кога да замълчиш. Малко хора го умеят.
Винаги ми е било смешно, когато някой тръгне да ми се хвалкоти и разказва колко славно минало сме имали, да вири нос, заради това, а като обърнеш поглед към днешната действителност - да ти се доплаче.
Някога, някъде, някой не помага с нищо за условията, в които живеем днес. Т.е. хубаво се гордеем с миналото, но ще е още по-хубаво, ако има с какво да се похвалим и днес.

# 92

След като 500 години турско робство/иго,клане,потурчване и т.н. вече се изучават просто като "временно турско присъствие по българските земи"     Shocked    ,освен яко Преиначаване на факти ,не знам как по друг начин може да се нарече.

Нито са такива фактите, нито се изучават като присъствие, имаш време, вземи чети повече.

Добре са си децата, сто пъти са по-информирани, креативни и шарени от нас навремето.

Какво да чете и научи? Че робство не е имало?

Шарени деца??? Те са облечени почти всичките с дънки и черни якета!

# 93
Геноцида над млдите българи е по страшен и от този под турско иго! Минималната заплата стана 270лв. , но майчинството за втората година,с нашето скъпо правителство го остави разсеяно на 240лв. Ашколсун, аферим асфалт ефенди.
Геноцидът не е спирал от доста години насам. Само че, освен липса на мнение, българинът (който и да е той  Mr. Green) явно има и много къса памет.
Не помня по времето на някое друго правителство майките да са тънели в разкош от майчинските си или минималната раб. заплата да е била достатъчно адекватна...
Да не припомням и куп други факти. Който има желание, ще намери начин и да прочете, ако е забравил или му е убягнало нещо.
Не мисля, че нямаме национално самочувствие или не намираме повод за гордост. Важното е, да можеш да спреш в даден момент, да помислиш, да сравниш безпристрастно и да знаеш кога да замълчиш. Малко хора го умеят.
Винаги ми е било смешно, когато някой тръгне да ми се хвалкоти и разказва колко славно минало сме имали, да вири нос, заради това, а като обърнеш поглед към днешната действителност - да ти се доплаче.
Някога, някъде, някой не помага с нищо за условията, в които живеем днес. Т.е. хубаво се гордеем с миналото, но ще е още по-хубаво, ако има с какво да се похвалим и днес.

Много точно казано.

# 94
  Не ви знам вие какви деца гледате, честно... Аз около себе си наблюдавам деца, дето нито са еднакви, нито са тъпи, напротив - и грамотни, и информирани са, и пътуват по разни програми и стипендии насам-натам... и въобще не са изключения.
   С дънки ходят, с какво да ходят. И аз съм с дънки.

# 95
 Не ви знам вие какви деца гледате, честно... Аз около себе си наблюдавам деца, дето нито са еднакви, нито са тъпи, напротив - и грамотни, и информирани са, и пътуват по разни програми и стипендии насам-натам...
 С дънки ходят, с какво да ходят. И аз съм с дънки.

Защо, няма ли други видове панталони-разнообразие от цветове и материи? Ами прилични поли? Напоследък и полите, които се носят са ужасяващи!
Ами освен черни якета и фланелки, няма ли с други цветове? Няма ли хубави ризи и пуловери?
Хубавите шлифери и палта изчезнаха за съжаление.

# 96

Защо, няма ли други видове панталони-разнообразие от цветове и материи? Ами прилични поли? Напоследък и полите, които се носят са ужасяващи!
Ами освен черни якета, няма ли с други цветове?

Я какъв моден консултант се оказа... Joy Ти да не си професор Вучков?

Младите хора обичат да ходят в черно. Баба ми едно време, като ме видеше как съм се издокарала от глава до пети в траурно ми викаше "Още не съм умряла..." Какво да се прави... ако младите се обличаха така както на дедовците им харесва, друг щеше да е света.

# 97
  • При хората, които обичам
На полите пък какво не им харесваш? Цяло лято се нагледах на красота и феерия. Струва ми се, че от години не съм се радвала на толкова хубави и добре облечени момичета.

И, да, има талантливи, умни и начетени деца. Смени средата, vl.

# 98
  • Варна
Краси*, vl, айде вземете напишете с какво се гордеете, нека не са "качества на българите", нека е нещо от вашия живот, хората, с които общувате.

# 99
Гордея с това, че въпреки всички трудности, на талантите
в България това не се отразява !
В България таланти да търсиш!Дай Боже да се развиват и да останат !

# 100

Нито са такива фактите, нито се изучават като присъствие, имаш време, вземи чети повече.

Добре са си децата, сто пъти са по-информирани, креативни и шарени от нас навремето.
И мойте наблюдения са такива - странно как не го забелязват някои! Thinking
Ние ходихме в черно, сега, слава Богу, имат доста по-богато въображение!

# 101

Ами освен черни якета, няма ли с други цветове?

Я какъв моден консултант се оказа... Joy Ти да не си професор Вучков?

Младите хора обичат да ходят в черно. Баба ми едно време, като ме видеше как съм се издокарала от глава до пети в траурно ми викаше "Още не съм умряла..." Какво да се прави... ако младите се обличаха така както на дедовците им харесва, друг щеше да е света.

Тук става въпрос за естетика, а не за мода! Не го ли проумяваш? Симпатизирам повече на проф. Иван Славов. Някога дори посещавах лекциите му по естетика.  На Вучков не чак толкова.
Младите обичали черното.....Май всички го обичат напоследък. Не би ли трябвало да се запитаме защо??? Кой изгради у тях този вкус? Защо черното замести всички останали цветове? Защо всички трябва да бъдат облечени като за погребение?
Права е била баба ти. Сигурно си и напомняла за гробищата със своето облекло. Черният цвят не създава настроение.

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 14:06 от vl

# 102
Защото е криза. Повсеместна. Черното е кризисен цвят.

# 103
Краси*, vl, айде вземете напишете с какво се гордеете, нека не са "качества на българите", нека е нещо от вашия живот, хората, с които общувате.

Май вече няма с какво да се гордеем. Нищо хубаво не се случва. И хората не се променят към по-добро, а само към по-лошо. Стават все по-алчни, дребнави и неуважителни. А свестните отдавна напуснаха Бг.
Духовността почти изчезна. Оглупяването върви с пълна сила дори и сред по-интелигентните. Не можем да оправим тези неща за съжаление. Най-много да се скараме с близките си.

http://novinar.bg/?act=news&act1=det&stat=center&mat … ;sql=MjkwMzsyOQ==

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3846131

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 13:53 от vl

# 104
На полите пък какво не им харесваш? Цяло лято се нагледах на красота и феерия. Струва ми се, че от години не съм се радвала на толкова хубави и добре облечени момичета.

И, да, има талантливи, умни и начетени деца. Смени средата, vl.

Какво да им харесвам на полите? Одърпани, с висящи конци, много често дънкови. Ако не са дънкови, пак са от ужасни платове и с ужасни кройки. Хубавите като че ли съвсем изчезнаха. Както и хубавите блузи, пуловери, сака и костюмчета. Хубавите рокли-също.
В темата за кича една потребителка пишеше, че я гледали като извънземна, защото си търсела прилична рокля! И това се е случило по софийските магазини!

Общи условия

Активация на акаунт