Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем!!! - осма част

• 29 121
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
nikitka97 направо оставам без думи като ти чета поста... това с единия месец неядене ми звучи доста ужасно, особено ако правиш опити за забременяване. Надявам се докторите да открият къде е проблема и скоро всичко да е наред.

Момичета, гледахте ли по Нова ТВ за най-добрата майка - жената на 41 г. след 22г. брак има 13 деца... smile3556 и най-важното е че изглеждаше щастлива, шапка й свалям.
Аз с две се чудя как ще се справя...

# 511
 waveyдобра вечер и от мен, цял ден ми е супер криво, ама все по-криво ще ми става с това неспане. Почвам да се плаша ConfusedЯдосвам се и за тъпите ми диагнози:заради апендиккса ям предимно въглехидрати, за захарта не трябва, трябва месо, за бъбреците пък рядко месо, а зеленчуци, които не мога да ям заради апендикса и омагьосания кръг е пълен Twisted Evil #Cussing outРеших, че ще си самоизпиша Неоренал, пише че нормализира PH, пък каквото ще да става ooooh!Момичета, къде ги гледате и си ги пускате тея бебоци да им се порадвам и аз newsm78

# 512
Здравейте,
Нова съм тук,но като видях как си споделяте и помагате в терзанията реших и аз да се включа. Да разкажа малко за себе си. И аз съм от лежащо болните. В 10г.с. получих леко кървене, имаше отлепване, лежах 2 седмици в болница, почти не ставах освен до тоалетна. И от тогава в нас, вече над 1 месец само лежа. Ставането ми е до тоалетна, от няколко дни ставам по 2-3 пъти до кухнята колкото да си сложа ядене в чинията и пак в леглото. Като лежа нищо ми няма, но вече ме заболяват кокалите ....през 1 час (особено през нощта се въртя на ляво, на дясно, после по гръб).Надявах се както всички ми казват, че лежането е до трети месец и после спокойно мога поне да се разхождам. А лекарката ми казва да продължавам да лежа, плацентата не се била вдигнала хубаво...Знаете ли коя седмица вече се вдига напълно,все броя седмиците и се надявам вече да получа разрешение да ставам, поне пред блока да излезна за малко да видя хора, движение, че тези 4 стени.....
 Това което ме притеснява, е че от 5-6 дни имам контракции, по 2-3 пъти на ден, предимно вечер, пия 3*2 нош па, 3*2 утрогестан, лекарката каза да си бия и по 1 инжекция папаверин на ден. Някоя от вас била ли си е ? Само като си помисля за инжекции и ми става зле (3 седмици сутрин, обед, вечер бях на тех). Само при мисълта за нова......
    Много  опасни ли са тези контракции? От какво се предизвикват, не си галя корема. И странното е , че не ми се втвърдява целият корем, а само една малка част под пъпа отляво и щръква...като цицина и е кораво, а др. част от корема си е мека... .
    Ако някоя от вас е имала такива контракции или има, ще съм благодарна ако сподели какво са й казали да прави.
     Лека вечер и на всички ни  оттук нататък всичко да е по леко и да стигнем успешно до финала.

# 513
  • София
elha, здравей. Не мога да споделя опит с ниска плацента, но ти следвай напътсвията на докторът си. На твое място не бих искала разрешение за ставане  Simple Smile Бих лежала до края, ако знам, че това ми вдига шансовете за живородено, доносено, здраво бебе.

Контракции имах и аз в онзи период, имах и по - късно, но не е редно да споделям терапията си, тъй като тя ми е предписана лично и конкретно за мен. Не че не съм го направила 3 страници по- напред, ама чета че Julia си е самопредписала лекарство  Naughty.Все пак, все още използвам утрогестан за кнтракциите, но го прилагам вагинално, има много по - голям ефект от пероралният прием.

Julia, Сигридов определено няма да е доволен. Трябва да го уведомиш.

# 514
Алекс, милата ми изстрадала майчица  Hug Hug Hug
Толкова любов струи от поста ти, направо не можах да повярвам, че наистина Коки има проблем. Сигурна съм, обаче, че ще направите всичко по силите и възможностите си да намерите начин да му помогнете и силно се надявам да има как  Hug Hug Hug
Търсете и не спирайте, решение все има. Ако трябва, и до София елате. Не губете надежда  Hug
Цункам ви всички, миличка  Hug Обичаме ви  Hug Hug Hug

Като ти остане време, ела да си бърборим в Родени - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=618906.0

Джулия, това, което описваш, е ужасно. Ти се въртиш в един омагьосан кръг. Лекарите нямат ли някакво разрешение за твоите проблеми?

Мини, аз не бях със серклаж, но лежах заради контракциите, а после и заради малкото околоплодни води. Всички доктори ми казваха, че след като преминат кризите и се почувствам по - добре и уверена, да ставам по малко, защото залежаването носи и негативи. Разбира се, става въпрос за съвсем кратки разходки - до кухнята, до балкон/тераса. Ако се чувстваш добре и нямаш оплаквания, 5 минутки на чист въздух няма да ти навредят. Ако усетиш, че не ти е добре, лягаш и мируваш  Peace

Елха, аз бях с такива контракции през цялата бременност. За съжаление лежах плътно от края на 4-тия месец до края на 7-мия. След това, къде с позволение на докторите, къде самоинициативно, си предписах движение из вкъщи и малко навън. Родих три дни преди термин здраво и доносено бебе.
Не виждам в коя седмица, (по мои изчисления около 14-15  newsm78), но е нормално в малки седмици да не ти се стяга целият корем, то всъщност не се стяга корема, а матката. А в твоите седмици, ако правилно съм ги изчислила, матката е много малка. Освен това може да се стяга част от матката, не цялата  Peace
Вероятно по - натам ще ти изпишат да приемаш магнезий, доколкото си спомням, май се изписваше след 16 г.с., но да те не подведа неволно.
На мен само той, в комбинация с папаверин, ми помагаше. В последствие спрях папаверина и го пиех само при нужда.
От какво се получават тези контракции никой не знае. На мен ми казваха - чувствителна матка, която "диагноза" е все едно да ти кажат "на нервна почва е" - т.е. едно нищо. Но изхождайки от професията ми и целият стрес, който съпровождаше ежедневието ми, само това им беше в устите на докторите.
По принцип тези контракции не са желателни, но ако не оказват влияние върху шийката, се смятат за безобидни малко уточнение - по правило безболезнените контракции, стига да са нередовни, не оказват влияние върху една нормална и здрава шийка. Според различни лекари са допустими в различни граници - АГ - то от ЖК казваше до 7-9 на ден е ОК, другият ми доктор пък изобщо не ги считаше за контракции, а за стягания при мен си бяха точно такива, родилните контракции са много, много различни и не ме питаше по колко имам и прочие. Един доктор в спешното на Тина Киркова пък ми каза, че моята бременност няма да я бъде с тия контракции и ме изписа срещу подпис с диагноза заплашващ аборт, като ми наговори как до три - четири часа най - вероятно ще се върна в болницата и всичко ще е свършило  ooooh!
Това, което можеш да направиш, е на първо място да се заредиш с търпение, защото може да се наложи да лежиш дълго, на следващо място може да приемаш повечко течности, да ограничиш движението, като полягваш повече на лявата страна - така бебчето се храни по - добре, да пиеш предписаните ти медикаменти, да стискаш кълки и да пишеш тук - на мен само това ми помагаше да не полудея. Когато имаш контракции, може да пробваш да смениш позата, в която лежиш или пък да се изправиш за малко - често помага.
Всичко ще е наред, мила  Hug

# 515
Elha_1,
при мен плацентата се вдигна в 25 седмица, дотогава беше ниска, предна, разположена в/у цикатрикса от предишното секцио. Не знам ти коя седмица си, но дано скоро ти кажат, че вече няма проблем, иначе аз ходех на 2, 3 седмици на доплер, за да следят храни ли се беб. За контракциите  всяка от нас в някакъв момент е имала контракции, опасното е, че ако има вероятност от отлепване, трябва да се вземат подходящите мерки за да изчезнат. Аз лично пиех магнерот 3*2 и нош-па 3*1 от 17 седмица, от една седмица пия 4*2 магнерот и 3*1 нош-па и при нужда и гинипрал.

Юле, за бебоците, ще ти пиша на лични, не се отчайвай, имаш най добрия лекар, той е ходеща енциклопедия, не се притеснявай и си задавай всички в-си, независимо колко е зает, защото по свободен няма да стане, само ти ще си по притеснена  Peace  Hug Heart Eyes

Зори, къде го тоз балкан, мира нямам аз цял ден  newsm78

Никитка, за съжаление не мога да помогна, но ще стискам палси нещата да се развият добре за теб   Praynig

Киара, ти къде и какво прави днес, никаква те няма  Laughing

Целуваме ви с Гошката  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 516
Кокетка мажоретка,силвергиин благодаря ви за изчерпателния отговор. В 16г.с. съм.
И сега пия нутри маг, гадни са инжекциите, от хапчета папаверин получавам сърцебиене, трудно дишам. А лежането до къде да го ограничавам, по малко от WC и кухнята(когато съм сама) няма накъде. В леглото ми всичко има, като дамска чанта е Simple Smile))) то трохи, то разлято нещо, кафе...Кафе не пия, само го мириша, и от това размятане около мен цял ден по някое време се озовава върху чаршафа Simple Smile
Всичко да е наред и да устискаме до края, пък ще чукаме по цял ден по клавишите.
Лека вечер.

# 517
Дечицата ви са прекрасни! Heart EyesДай боже на всички ни подобно щастие Praynig Аз съм с ниска, предна плацента и заради нея изпитвам леки болки при повече ходене, но кървене не съм имала, док ме предупреди, че нищо чудно да прокървя по някое време Rolling EyesЗа другите неща и аз не знам вече, по-натам смятам да си направя тест с глюкоза да видим какво ще покаже...За Неоренала, билков е и пише че е безобиден за бременни, просто умирам от ужас след всички болки, през които минах да не получа и камъни Confused

# 518
elha_1  добре дошла, надявам се нещата при теб да се оправят и да се наслаждаваш пълноценно на бременността си.  Аз също съм с една ниска плацента, но моята за съжаление още не се е вдигнала и вероятно няма да се случи. Но при теб има реален шанс, така че лежи си и стискай кълки Hug

Юле, ти наистина си в някакъв омагьосан кръг Hug Поговори с док следващия път, той ще намери решение

# 519
  • София
ЮЛЕ, то и грейпфрутът е безобиден плод, но е абсолютно противопоказен за нифедипина, който пия. Забранен ми е! От тази гледна точка ми беше по - горният пост.

# 520
Киара много сладък снежко си имаш в лентичката  jumpuu
Стискам ти палци за прегледа утре Hug

# 521
  • Варна
Алекс, миличка,  Hug Hug Hug Hug Hug. Много ме развълнува поста ти. Твоите малки мишлета са избрали вас за родители и съм сигурна, че ще направите най-доброто за тях. Трябва да има решение за малкия Калоян. Споменаваш за ортопед - аз не съм много запозната, но съм чувала за Варна, че Райков е много добър. Надявам се какъвто и да е проблемът , той да има разрешение. Ние сме с теб и знаеш, че винаги можеш да разчиташ на нас за подкрепа и да споделиш всичко. Моля те като имаш време да се включваш при нас в темата на "олежаните" бебчета. Прегръщам те и малките мишлета с царствените имена!  Hug Hug Hug

# 522
Благодаря на всички ви за подкрепата.
Забравих само да ви пиша,че болките са ми биле,защото на Самуил плацентата се е отлепила и ако не са ме одрязли веднага ,може би щеше да има фатално развитие моето раждане.
Q-T-точно Райков дойде при мен в болницата,за да постави диагнозата на Коки.На 9.11 сме при него,за да правим нови снимки и доколкото тои ми обясни,ще ни изпращат в Австрия ,защото тук такива операций не се правят.Няма да си оставим ангелчето.Вече сме се свързали и с други клиники извън страната ,които също ще чакат да изпратим диагноза и снимки за да ни отговорят какво може да се направи.Каквото трябва и можем ще го направим.
Опитвам се да ви кача снимки,но незнам защо не успявам.Сега пак ще се опитам ,но не ми ги качва.
Светли,честита месечинка на малката Дани.Желая и да расте обградена с много любов.
Сега ще вляза в тази темичка- родени.Незнаех че пишете там.

Последна редакция: нд, 30 окт 2011, 23:15 от aleks2011

# 523
Алекс, малко късно искам и аз да ти честитя дечицата.Да са ти живи и здрави.  bouquet  bouquet  bouquetСтана ми много мъчно, защото тъкмо се преборихте да имате дечица и живота и поставя пред ново изпитание.Силно се надявам да има решение на проблема с крачето.

Светле, честита месечинка на Дани.   bigdance2

# 524
  • София
Здравейте!
Алексче, надявам се да попаднете на подходящата клиника в чужбина и да се намери скорошно решение на проблема с крачето. Прегръдки и целувки от мен за бебовците Hug

Аселина, добре съм днес вече. Тия моите болежки не знам контракции ли са,не са ли. Питат ме приятелки имам ли стягане на корема-ами моя примерно вечер си е все твърд newsm78 А иначе това ,което мисля за контракции мога да го опиша като тупкаща болка ниско долу през някакъв интервал и опъване от пъпа навътре от време на време... Слава Богу,уж не ми се случва често. Пия си лекарствата и чакам времето да минава Wink Утре сутринта съм на изследвания разни,дано всичко е ок. Peace

Общи условия

Активация на акаунт