Лежащи бъдещи мами, заповядайте да не скучаем!!! - осма част

• 29 121
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Мила, Киара, Бебс, честита ви нова седмица, много се радвам за вас момичета  Hug Heart Eyes

Ася, с първата бременност имах води на горна граница, също като теб го откри д-р Цолова на ФМ, но и беб вървеше 2 седмици напред. Тогава правих кръвен профил за гестационен диабет и то 2 пъти, защото първия път показваше занижена стойност на кръвната захар. Срещах се и с ендокринолог, но всичко е наред с бебока, който след месец ще стане батко. Родих го на датата, която бяхме планирали, секцио, 3,340 и 50 см, 2 седмици преди термин. Сега бебето също върви по голямо, но с седмица и 6 дни, но водите са в норма и задържахме профила с наблюдаващия ме док. Ако си била болна или е имало някакър възпалителен процес в организма това може да е спомогнало да се увеличат водите. Изследването се прави като 3 пъти се взема кръв за един ден, сутрин в 8, венозна на гладно, после хапваш обилно, в 12 се взема кръв, но от пръстта, и пак обядваш обилно и в 16 пак, като стойността на захарта е добре да е до 6, не помня какви бяха единиците Peace

Аселина, добро утро, ти си си готова за бебче, как успяваш да станеш винаги рано  Hug Heart Eyes

Дано Мото и Ники са добре, наближава термина на Мото, стискам палци да се приберат вкъщи около него  Praynig Hug Heart Eyes

Мини, пиши след прегледа при Сигридов, моля те  Praynig

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 09:42 от silvergreen

# 676
  • София
О, Велики четвъртъко  Praynig

Честита седмичка Мила, бебс  Hug
Ася, браво на твоето бебче, добре расте. Аз в началото си ги мерих в кюфтета, така като гледам твоето е 3 кюфтета Simple Smile
За гестационният диабет нищо не знам, само знам, че бебетата трупат много кг, а мамчето слабее.

Мини или й се е случило нещо лошо или се е завяла някъде  newsm78. Тя и да е в болница, пак щеше да си вземе лаптоп. Отвратително  Rolling Eyes

Катето (помощничката)  сега ми готви свинско с картофи. Днес се събудих в 5:25 и не можах да заспя повече. Много са ми силни болките в таза. После дойде Руми да ми сложи първата инжекция кортикостероиди и сега съм се въоръжила с апарата за кръвно. От вчера имам чувството, че и двете бебета са главично.. А как се въртят.. Боже, не съм предполагала, че може да е толкова неприятно, на моменти дори болезнено..

Отивам за един талцид преди да съм заглушила с виковете си майсторите на 4-тия етаж.

# 677
Здрасти, мацки!

Аселина, Мила, Киара, Силвърче, мерси за добрите думи за бебето и за съветите!

Мила, то аз никъде не ходя освен на лекар вече два месеца. Дават ми малки разходки, но мен ме е страх. Страх бебе пази! А на теб защо ти е бил серклаж с 4см шийка?  newsm78

Силвърче, мерси за информацията за околоплодните води. Притеснявам се да ходя по изследвания с тая шийка, а ми препоръчаха др. Бояджиева. Дано всичко е наред.  Praynig

Киара, голяма завист ме гони с твоята чистачка. Аз търся сега - дано съм късмртлийка. Млада, стара, само да е свястна и работа да върши.

Въпрос към всички - имали от тези "училища за родителите", които да ходят по домовете? Нещо като частни уроци търся за първите грижи след раждането. Още е рано,а и съм суеверна, но искам да знам има ли такава опция.

# 678
Асе,

не съм чувала за домашни посещения, или както ти ги наричаш частни уроци, моя съвет е да избереш някоя дебела книга за бебета, за която има добри отзиви и да се ограмотяваш сама и също да поговориш с някоя мама, която има бебче и няма склонност да преувеличава  Peace

# 679
Здравейте момичета,
Мила,Киара,Бебс  честита нова седмичка   Hug
Ася  радвам се,че сте добре с бебчето,дано няма проблем с водите и всичко да е наред,а шийката да не мърда  Hug А ти имаш ли серклаж?
Аз вчера бях на преглед,взеха секрет,ама пак ще има бактерии според мен,а и pH–то ми беше малко завишено,иначе шийката си стои стабилна на 1,4 см,дано си стои така.
Хубав ден и много  Hug  Hug  Hug на всички

# 680
Здравейте момичета:)
Аз се покрих малко, но работя от вкъщи и малко съм се оплела като патица Embarassed А и средния ми син е болен и повръща Sad
И така, мисля ви всички и при първа възможност ще пиша пак.За капак ме хвана страшен запек и сутринта се наядох с киви та висях като паяк в 00 и си възпалих хемороидите Cry
Това желязо ме побърква+утрогестана.
 Hug Hug Hug на всички

# 681
Привет момичета, аз съм на линия Grinning Намерих една флашка и сега съм супер щастлива, че имам връзка със света.Така съм свикнала с тоя нет, че като нямам се чувствам като затворник.

Мила, Киара честита нова седмичка Hug хубав ден е четвъртък Wink

Мини много ме притеснява... дано отсъствието й да е свързано с приятни ангажименти. Praynig  Странното е, че като влезна в профила й се вижда, че е била последно активна вчера към 18,30ч, а не пише newsm78  Днес наистина беше датата й за преглед при Сигридов, дано по-късно да се включи. Мини пиши моля те, че много те мисля  Thinking

Много  Hug Hug Hug на всичи

# 682
  • Варна
Ася  - миналият ноември изгубих бебето си в 22 г.с. Диагнозата - недостатъчност на маточната шийка. Нямам конизация, само една електрокоагулация, за която твърдят, че не може да увреди шийката така и излезе, че е някаква вродена слабост на тъканта... Затова сега ми сложиха серклаж в 14 седмица и случилото се ме кара да съм толкова предпазлива...Дано всичко завърши успешно Praynig и тогава при една следваща бременност да я карам по-спокойно със Зори като светъл пример.  Но сега много ме е страх, все още съм прекалено обременена от загубата.

Марти - дано се оправяте бързо.   Hug

Мими - много се радвам, че са стабилни нещата.  То май 22-28 са най-критични за шийките-мийките, поне моята статистика е такава от наблюденията ми.  Дано и бабалюги да няма Praynig

Бебс-  супер, че си свързана  Grinning

Мини да се надяваме, че е добре и я чакаме да се вкл. скоро.

# 683
Момичетаааа, тук съм. Колко сме  ме мислили Hug,ама не ме разревавайте де:)) Бях при Сигридов. МИслех,че преувеличавате, но той е извънземен.
Дремах около час, но си струваше.
Като видя разперените ми документи по масата и тефтера, с готовност да записвам вика:"А диазепама къде ти е" hahaha.Лошо му стана на горкия от толкова  бумаги и ходене по  лекари,ама си ме взима. Sunglasses Дано да е до края, теста ми за  преждевренно раждане е положителен, да,  много бледа втора черта, но е позитивен.Направи ми противовъзпалителна терапия,след 2 седмици пак съм там.
Говорихме много, той е изключително начетен, сега пак отива  в Италия за някакви семинари.

Вчера  ми беше много   депресарски ден, не съм писала,само последно погледнах какво сте писали, сега се връщам да допрочета Heart Eyes
КАза  ми да пия мента,глог и валериана, аз веднага:'Ама вие ако мислите ,че не пияяяяя Laughing".Тогава каза ,че следващия път  ще мисли за нещо по-силно:)

За серклажа каза,че  е можело да се постарае Манчев,ама... минало вече. Ах,  как  трябва да го наместя тоя алчен  гигант в черния списък.
Иначе за да ме познае коя съм  за да ми каже каква ми е МБ в събота да му пусна смс  с думите;"Даниела, с  шийката на Манчев" Joy

# 684
Ей Мини, ако знаеш колко те мислим ние тук, всички се изпопритеснихме да не се е случило нещо лошо, а ти все пак хубави новини ни носиш Сигридов те е взел и теб под крилото си! Simple Smile Дано от тук нататък само хубави неща да ни казваш! Simple Smile Хайде отивай да четеш по назад в страничките! Много се радвам, че влезна!  Hug Hug Hug

# 685
За книгите за бременни-всичко от 79г насам се преписва, само нови заглавия си слагат.В началото си купих 23 книги за бременност, изчетох всичко до 3 месец, сега съм забравила.Но бяха еднакви. На Спок е дърта като света,но е базата.

Ремонтиращите,  късмет и по-малко нерви с  майсторите,че като се сетя за нашитееее,едни  исках аз да ги  бия даже.

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 15:29 от minie mouse

# 686
  • Варна
Мини - много се радвам  Hug
На Спок уж е пренаписана и почти няма от оригинала, но само съм е прелиствала дсосега.

Аз може и да се изгубя от хоризонта, че имам усещането, че пак някой вирус съм пипнала, а този хард ми е само на 2 -3 седмици  #2gunfire #2gunfire #2gunfire   Ако е така имайте грижа за нова темичка -

assia22 - 03.03.2012 - син щъркел

Julia_21 - 17 март, розово щъркелче

Аз и да пусна новата тема ще е семпла, защото започнах да се притеснявам, че от броденето из различни сайтове ги лепя тези гадове и не ми се рискува да търсяснимки.

# 687
  • София
Мини, аз мисля, че тестът ти не  страховит, защото до 24 г.с. се намират остатъци от фибронектин във влагалището. Не би следвало да се откриват между 24 г.с. и 34 г.с.. Няма да се стряскаш. Кога ти е следващият час? Ето за това не ми записаха час за следващата седмица, кога заминава? Или да го питам утре, ако вече не е заминал. Иначе предполагам, че ти е изписал индометацин + антибиотик?

# 688
Момичета, да се отчета на бързичко с хубави новини-връщам се от ФМ при Томова и на госпожицата всичко и е наред - казаха че прилича на татко си и има дълго бедро като майка си Mr. GreenРадвам се, че въпреки всичко, на което подложих беба е живичка и здравичка, има воля за живот малкото човече Heart EyesСамо безсънието продължава да ме притеснява, понеже всички лекари са категорични, че не мога да навредя физически на бебето с безсъние, но може да му се отрази на нервичките и наистина-през целия преглед не спря да шава душичката, дано не я мъча много Confused
И нещо малко смешно за разведряване: както я слушам че изрежда органчетата и че всичко е в норма и аз се успокоих, изведнъж вика ето я и главичката и оченцето, а аз с глухите си уши чувам ето я и главичката на момченцето и Shocked Shocked Shockedизвиквам Моляяяяя? И чак сепнах докторката и тя: Какво стана? Викам ами как момченце всички ни казват момиченце и тя нееее оченце казах и погледна пола и вика момиченце е има си срамни устни и клитор Mr. Greenох голям майтап с моята разсеяност ooooh!
Радвам се за Мини и впечатленията и от магьосника Сигридов, фен клуба расте ли расте Heart Eyes
Прегръдки от мен и  хубава вечер ви желая  bouquet

# 689
  • София
Джули, браво на госпожицата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт