Клуб "Без грим, без токчета, без ролки" 30

• 69 701
  • 728
  •   1
Отговори
# 480
Не мога да не се включа по темата с лака, препоръчвам ви да си вземете хубава база и бързосъхнещ топ лак

Имам бе, имам - и бази, и топове, и масла, и "ноктена завист" имам даже  Mr. Green Обаче, казвам ви и трябва да ми вярвате, няма лак на света, който да удържа 3-4 кулинарни мероприятия дневно (за четирима, нали), две перални и поне едно семпло подреждане/почистване. Който не живей по този един начин, той не знай  Laughing Laughing

Аз съм бивша ноктистка, преди беше грях да съм с нелакиран пръст дори за час, но...  Crazy
Поне блясъче безцветно успявам да положа или някаква бледа розовина. Винаги имам под ръка и едно тъмночервено, за "специалните" случаи, хохохо.

# 481
  • Варна
Да споделя едни красоти от Pringle of Scotland  :
http://www.vogue.it/sfilate/sfilata/ai-12-13-pre-collezioni/pringle-of-scotland
/последна 3-та страница ми дойде в повече обаче/

# 482
Не мога да не се включа по темата с лака, препоръчвам ви да си вземете хубава база и бързосъхнещ топ лак. ...
Когато се лакирам сама, освен топ лака, ползвам и изсушител за нокти. Има ги в различни варианти.
Аз обикновено съм в тъмновинена/червена гама. Понякога сменям с тъмнолилаво. Рядко съм със светли тонове.
В къщи като се наложи да подомакинствам, ползвам тънките хирургически ръкавици. Другите въобще не са ми удобни.

# 483
  • Пловдив / София
Една от най-омразните ми разкрасяващи процедури е да се грижа за ноктите си. Обаче се налага.
М/у другото повечето са ми омразни за вършене. Т.е. правя ги с явно нежелание - тва коломаски, гримове, маски за лице и пр. А също и на фризьор не обичам да ходя. Защото по принцип не обичам да ми се пипа косата. Полазват ме неприятни тръки. Едвам издържам при фризьора.
Ако има как всичките неща да стават с маг. пръчка само.  Crazy
Неприятни са ми просто, както и висенето в салоните за красота.

Така че, срам не срам да си призная, че нямам ни бази, ни топ лакове, ни нищо. Подравнявам, изрязвам/избутвам кожички и лакирам с безцветен лак.
Ноктите на краката зимата даже не ги и лакирам.

# 484
  • В полите на Пирин планина
Без лак не мога  Heart Eyes Обожавам да се лакирам, а под влияние на съседната лакова тема имам минимум тридесет лака в разнообразна цветова гама  Mr. Green

# 485
  • Belgium
fam и аз не обичам фризьора  Laughing

За сметка на това грижата за ноктите ми действа релаксиращо. Трайността на маникюра е толкова индивидуално нещо, че е трудно да се дадат общи съвети.

# 486
Аз обичам и на фризьор да ходя, и на маникюр и педикюр да ходя и го правя редовно. Но и при мен свободно време понякога има бол Laughing
Единственото, което не обичам и ненавиждам е да се реша в събота и неделя Embarassed
Преди да си подстрижа дългата коса ми беше много лесно. Една шнола, завъртане на небрежен кок и..готово. Но после с по-късата се налагаше да се сресвам, иначе няма как Grinning
Сега вече съм с попораснала коса и шнолата отново помага.

# 487
Аз ако ви кажа, че най-много мразя с маникюр да се занимавам, направо ненавиждам. Мечтая си за някакво мазило дето да застопори растежа на ноктите и кожите ми  Crossing Arms
Насила ходя на маникюр, гледам да е горе-долу на приличен интервал, че ръцете ми да имат поне някакъв вид.
Разбира се не ходя с олющен лак и нацепени нокти, старая се, но ми е хипер досадно занимание.

# 488
И аз все успяхвах да си унищожа маникюра, но откакто открих гел лака (Шилак) се родих просто. 2 седмици перфектен лак, със готвене, чистене, човъркане на разни трудно отворимми неща, наскоро го тествах и на ремонт и омазване с боя и цимент, издържа и повече при мен но го махам заради новия растеж. Недостатъка е че 2 седмици стоиш с един цвят. Но пък е перфектен  Grinning

Една симпатична бременееща дама че стана много лаково. Без клина за мен.

# 489
  • Кацнала на едно дърво.
Обаче, казвам ви и трябва да ми вярвате, няма лак на света, който да удържа 3-4 кулинарни мероприятия дневно (за четирима, нали), две перални и поне едно семпло подреждане/почистване. Който не живей по този един начин, той не знай  Laughing Laughing
Уви. А сега е и сезонът на ръчното пране - който иска да носи чиста вълна или кашмир... Joy

Момичета, таз снимка не е домашна! (Сега ще ме разнасят из форума, че си измислям.  Joy)
За картинка я сложих, срещнах я в блог някакъв за красота.
Иначе идеята за клона си харесах в едно френско списание за коледна украса.
Моят клон също добре се получи.
Котката е в луд възторг.  Rolling Eyes

# 490
Аз се намеся с болката по лаковете-матиращия топ ме оправи мен-издръжа пранета, чистене, хлапета  Laughing

И да ви поздравя с една млада дама снимана по софийските улици

http://u-lica.com/wp-content/uploads/2011/12/Viktoria3.jpg

# 491
# 492
  • Paris
О, шилак, да е жив и здрав, който го измислил. 2  седмици и повече перфектен маникюр с уникален блясък. И на всичкото отгоре можеш да си чоплиш смело без никакъв риск.

# 493
Василиса,  права си - оказа се, че сега е сезон на ръчното пране.... Имам сал една кашмирена жилетка, но се грижа за нея като за ретината си. Освен това и за един  фенски шал на Ливърпул, в който нито кашмир има , нито вълна предполагам, но когато мъжът ми ме видя да го пера на ръка в банята, погледна подозрително , погледна мен и отсече - "переш нещо червено, на ръка, това е само нещо ливърпулско ".....хахахах . А  после твърдят, че мъжете не били прозорливи  Wink

По отношение на лака - за мен е дилема. Удобство , спокойствие или функционалност. Засега съм с шилак, който е доста траен на домакинстване (вервайте ми, наистина съм от готвещите по две закуски, два обяда и три вечери дневно), но има досадният момент, че го носиш две седмици, че ти го правят около 1 час в салон, че винаги се нуждаеш от предварително записан час, а не се знае кой точно ще се разболее тогава.  Всяко нещо се нуждае от списък - за - и - против-  напоследък...

# 494
Оооо, като казахте за лака - и аз съм от тези дето ходят нелакирани на ръцете, понеже за два дни всичко пада. Обикновено си съсипвам един-два пръста още когато изляза от салона. Намислила съм да почна да слагам шилак, поне да не го мисля.

Общи условия

Активация на акаунт