Априлски мами, любящи, гадаят за сини или розови гащи!

• 37 337
  • 784
  •   1
Отговори
# 630
Хора,не забравяйте че освен циганските има и българки,които карат на помощи и детски,като повечето студентки например.Аз не съм съгласна да завърша на 26 и после 2 години да трупам стаж и после да почна с опитите за деца.И не мисля,че неработилите майки са по-облагодетелствани от работилите,то просто не е така.

Дессика, не забравяй все пак, че студентките редовно обучение получават обезщетение в размер на около 3000 лева от държавата, а майките който не са студентки или не са в редовна форма едва 150 лева. НО, евалата, че така се стимулират хора с образование да правят деца. Въпрос на избор е кога да направиш бебе, дали на 20 или 26. Все по-често отговорните млади хора предпочитат да започнат работа и да имат сигурен доход по време на майчинството, отколкото да се чудят как да си купят памперси.

# 631
  • Sofia
Здравейте мами, за държавата ни не ми се говори грам. Относно упойките не съм раждала до сега, но имам операция от апандисит с пълна упойка. След като едвам се съвзех и имах чувството, че ще умра само като чуя упойка и ми призлява. Бих искала да родя без обезболяващи, но си мисля, че ако е непоносима болката едва ли ще издържа.

# 632
Здравейте, априски мами! Как сте? Ние с бебо сме добре:) А какво мислите по въпроса с Епидуралната упойка???Лек ден на всички Hug

# 633
Хора,не забравяйте че освен циганските има и българки,които карат на помощи и детски,като повечето студентки например.Аз не съм съгласна да завърша на 26 и после 2 години да трупам стаж и после да почна с опитите за деца.И не мисля,че неработилите майки са по-облагодетелствани от работилите,то просто не е така.

Дессика, не забравяй все пак, че студентките редовно обучение получават обезщетение в размер на около 3000 лева от държавата, а майките който не са студентки или не са в редовна форма едва 150 лева. НО, евалата, че така се стимулират хора с образование да правят деца. Въпрос на избор е кога да направиш бебе, дали на 20 или 26. Все по-често отговорните млади хора предпочитат да започнат работа и да имат сигурен доход по време на майчинството, отколкото да се чудят как да си купят памперси.
Да,тази еднократна помощ добре че я има,иначе с 100лв(ако дохода е под 350 на член от семейството) помощи студентките нз как ще се справяме,майките,които не са студентки обикновено все имат 12 месеца стаж поне за минималното майчинство Simple Smile
А за времето,когато ще раждаш-добре е,ако можеш да си нагласиш нещата,но често не се получава.Да сме живи и здрави,то е ясно че нещата няма да се оправят в близко бъдеще  Confused
За упойките и аз не съм раждала,но освен ако не е наложително,искам да избегна употребата,имат доста рискове и негативни ефекти:)

# 634
Добър ден!
s.kov ето линкове, само два ще постна, другите са отстрани на бар-а:

http://www.youtube.com/watch?v=2ck0o06L-Qs&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=a8FoR2d3SAs&feature=related

Дано да ви помогнат Simple Smile

# 635
Здравейте  Hug
Само два дни не съм влизала и пак едва ви изчетох  Laughing
Благодаря на Не съм, Satori и другите момичета за рецептите с цвеклото   bouquet Аз в крайна сметка го направих по една рецепта от готварски сайт: сварих цвеклото, настъргах го и ги смесих с половин малка зелка, нарязани на колелца кисели краставички и зелени маслини. Подправих със зехтин, малко оцет (лимон), сол, черен пипер и копър. Стана вкусно, даже и мъжът ми я хареса  Grinning
Benitabeni, Mia66 и другите болни, оправяйте се, момичета.  Hug И аз от вторник съм зле - ужасно запушен нос (едва дишам  Cry), зачервено гърло, отпадналост, та даже и повръщане в началото. От днес имам и кашлица. Доктора ми изписа за нея Hustagil - билково сиропче от мащерка. Мисля, че едно от момичетата питаше какво да взема за кашлица.
Benitabeni, и аз вече не знам какво да правя с тази имунна система... Cry Много е зле положението, а уж изпих цяла опаковка Биозин Мама, сега смуча и Инфлуцид. Даже и док ми каза, че с този имунитет май е по-добре да си стоя вкъщи постоянно  Cry Моля те, сподели, ако ти изпишат нещо.  Hug
Hadji, поради горната причина и аз няма да мога да дойда на срещата утре. Май повечето няма да могат, затова нека да го оставим за другата седмица, тогава вече се надявам да се съберем повечко коремчета  Mr. Green
А по въпроса с количките - аз не съм се ориентирала още, но мъжът ми си е харесал една на Cangaroo. Какво ще кажете за тази марка - хубави ли са и къде се произвеждат?

Приятен уикенд на всички   bouquet Използвайте хубавото време тези, които не сте болнички  Hug

# 636
здравейте момичета Laughing

да знаете чета ви всеки ден, но ме домързява да пиша

та за упойките...аз съм ЗА Peace

първото си дете родих нормално , без никакви упойки и кошмара ме преследваше 2 години
за второто си поисках пълна упойка и като се събудих след час бебка си спеше кротко до мен и всичко беше много добре

сега съм решила да раждам със секцио и спинална упойка, тук в Канада до преди няколко месеца беше забранено да си избираш как да раждаш...само нормално и ако се наложи секцио....измъчиха жените...напъвай, напъвай по 10 часа и хоп накрая пак секцио...

сега се вразумиха и направиха раждането пожелание...кой както иска...

много мои приятелки родиха тук секцио и са страшно доволни...до едната ми проятелка райда в момента, стоя и чакам да звънне телефона и хуквам да я видя!!!  bouquet

знам че някои от вас ще се опитат да ме опровергаят, но повярвайте ми говоря само от личен опит, не агитирам никого bash

# 637
Радвам се, че се запознахме ... сори, че тръгнах така - но поне не се прибрах сама до нас Simple Smile ... на някоя ако и е скучно, весело или тъжно - може да ми се обади Simple Smile

# 638
За съжаление и тук секциото не е по избор, или поне не по здравна каса. На частно може само че струва 5 - 8'000 паунда. В момента се говори по телевизията, че може би ще го направят пожелателно по здравна каса, но не се знае дали ще го направят и дали ще стане преди моето раждане.

Тук попринцип са големи привърженици на естественото раждане. Раждане в къщи и раждане във вана са доста разпространени. Има и някакав газ, който можеш да дишаш, който уж помагал, но съм чувала от майки, че никаква работа не върши. Така че аз съм решила определено да раждам със спинална. Засега съм се примирила, че няма да е цезарово, но в никакъв случай няма да се правя на герой Simple Smile

# 639
Andromeda_84, Cangaroo се произвежда в Китай. По поръчка на българска фирма, но затова не съм на 100% сигурна. Дизайна им копира този на известни марки като Peg Perego и др. По мнение на познати е по-добрия избор между нея и Чиполино и Бертони, които са на същия принцип.

# 640
Радвам се, че се запознахме ... сори, че тръгнах така - но поне не се прибрах сама до нас Simple Smile ... на някоя ако и е скучно, весело или тъжно - може да ми се обади Simple Smile
Не се притеснявай и ние малко след теб тръгнахме:)За мен важи същото-обаждайте се!
Много,много се радвам,че се запознахме,беше ми толкова приятно,ако имахме още няколко часа пак нямаше да можем да се наприказваме:) Много съм радостна днес  Hug надявам се скоро пак да се видим:)
Лека нощ от мен,ужасно ми се спи...

# 641
Момичета и аз много се радвам,всички сте много готини,надявам се,че срещите ни ще станат постоянни.И на мен ми се обаждайте,винаги съм на линия. Hug Hug Hug

# 642
МОмичета,попаднах на интерсна книга-Азбука на кърменето от Гру Нюландер,който има желание да се просвети повече за кърменто.
Хубав ден

# 643
Миренамел, тази книга ни препоръчаха и от училището, но аз още не съм си я взела!

# 644
И двете ми раждания бяха без никаква упойка и доста тежички - първото 34 часа, второто 16 часа. И двата пъти имах страшни контракции и много силни болки, почти до припадък. След ражданията имах спукани капиляри по лицето и поцялото тяло от напъните и зора, но си заслужава. След ражданията нямах никакви кошмари и болезнени спомени, сякаш нищо не се е случило, напротив спомням си с умиление... Heart Eyes  И двата пъти се възстанових почти светкавично! Мисля и третото си дете да родя нормално и без упойка. Не искам да раждам със секцио, освен ако не е наложително по медицински показатели. Аз съм в Италия и тук секцио не се прави по желание, за което им свалям шапка. Според мен природата си знае работата.

Общи условия

Активация на акаунт