Априлски мами, любящи, гадаят за сини или розови гащи!

• 38 401
  • 784
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря за топлото посрещане  Hug 
Извинявам се ако назад в темите сте писали, но да попитам някоя от вас ходила ли е на фетална морфология във "Фемина" и дали сте доволни. Аз ранната я правих във ВИТА и не съм никак доволна и тъй като мисля да отида отново сега събирам впечатления. Доколкото четох назад имаше добри отзиви за МЦ Марковс, та колебанията ми на този етап са между тези два центъра.

# 571
Благодаря за топлото посрещане  Hug 
Извинявам се ако назад в темите сте писали, но да попитам някоя от вас ходила ли е на фетална морфология във "Фемина" и дали сте доволни. Аз ранната я правих във ВИТА и не съм никак доволна и тъй като мисля да отида отново сега събирам впечатления. Доколкото четох назад имаше добри отзиви за МЦ Марковс, та колебанията ми на този етап са между тези два центъра.
[/quote Бях преди няколко дена във Фемина, при д-р Врагалева, много съм доволна и дискче със запис си имам. Макар че я правих феталната само на 15 г.с+1 ден, всички органи ги видя докторката, измери ги, в норма си е всичко. Много е мила, препоръчвам горещо

# 572
Брук Дейвис, Mia66  стискам палци да се възстановите по-бързо!!!

Добре дошли на новите мами - дано се чувствате добре тук и леко бременеене!

Относно срещата - както казах само отправна точка е, ако сега не е удобен момент за повечето от Вас, отпада - няма страшно, времето е пред нас, ще намерим време Laughing

На мене темата с количките ми е болна - първата се оказа пълен боклук, извинете за израза, но така си беше Чиполино. Не стига, че се измъчих, нон-стоп беше на ремонт и неудобна - ама къде ми е бил акъла тогава не знам!
Сега ще внимавам и ще чета вашите препоръки и впечатления!

# 573
Момичета,имам поръчка да ми сложите ве4е розови бикни Grinning stork-girl stork-girl stork-girl,докторката на ЗК,каза,че 90%е момиченце,засега.ПОздрави,връщам се да ви прочета.

# 574
Миренамел, честити розови гащи! И моите са такива, радвам се, защото таткото ни въпреки, че това ще ни е втора дъщеря, пак си предпочита момиченце:)

# 575
Здравейте! Едната майка както ни посъветва да сме по-ангажирани, за да не ни е лошо, така и направих. Вече нито знам седмици/месеците, нито изследвания, нито нищо. Не съм ви чела вече две теми и реших ей така да кажа че съм жива. Леко бременеене на всички! Hug

# 576
Здравейте, много отдавна не съм чела..... но лудницата върви с пълна сила. БХС мина и замина, изследвания за първия семестър, пуснати малко във втория, засега всичко ок - 3месеца желязо, заради хемоглобина, странна работа...

За колички си говорите - преди 3 години си купих Mutsy - ако сте 175см, тежите поне 60кг и имате голям багажник количката е много добра за улиците и тротоарите в София. Сега бих я използвала също, особено зимата, но май се оглеждам за McLaren - не знам защо....всички колички се раздрънкват, и разскърцват.....важното е лесно да се прибира, вади, сваля и пренася -  това е, според мен!

Ми за пола......да някои момчета много рано се виждат, и аз съм по-за втора девойка, но таткото няма да е щастлив. Ще видим на прегледа на 17и дали ще се види нещо. Предния път по това време, на всички видеозони беше сигурно, че е момиче.

Лека на всички

# 577
pezota, това с неодобрението на пола според мен е безумие! Поговорете с таткото. Не е ли по-важно живо, здраво и без дефекти дете?

Преди мен майчето за фетална - оказа се че бебчето и е с 1 бъбрече, та мисля че изобщо не е важен полът, човек като се замисли за тези неща...

# 578
Миренамел, честити розови гащи! И моите са такива, радвам се, защото таткото ни въпреки, че това ще ни е втора дъщеря, пак си предпочита момиченце:)
И на нас ще ни е втора дъщеря,ама и нашия татко е доволен,а аз цял живот съм си мечтала за две момиченца,само все пак да се роди живо и здраво,това е най-голямата ми мечта засега,предполагам и ваша.

# 579
И моя мечта е живо и здраво, личи си от предния ми пост:)

# 580
Ех,не съм чела форума от обяд и изведнъж-3 страници,май сме най-актовни в следобедните часове Simple Smile
Аааа, и забравих да добавя, че всъщност дефектите в органите се откриват само чрез 2Д, а не чрез 3Д и 4Д - те са само родителите да се порадват и да видят формите на бебето. Важно е обаче да се отиде на преглед за дефекти при специалист, а не при кой да е
Напълно съм съгласна,всички измервания,включително и известната фетална морфология,се правят на 2Д,с най-висока информативна стойност е.Иначе 3Д и 4Д е по-скоро за гъдел на родителите.АГ-то ми,при който ходя на частно има и всеки път ми пуска 4Д,но като го гледам,за него е по-важно 2Д-то.А и от 2Д до 2Д си има разлика,на частника образът е толкова ясен и отчетлив,прекрасно се вижда бебчо(жалко,че предния път беше застанало по турски и не разбрахме пола),а при лекаря по каса нищичко не виждам,чак главичката не мога да разбера кое е  #Crazy Приятелят ми каза,че това бил първият ехограф в историята,най-древният  hahaha А и да не забравяме,че е важно лекаря какво вижда като гледа  Wink Така че,не мисля че е необходимо 3Д или 4Д duhi_puhi,просто ако си любопитна Simple Smile А,щях да те питам,доколкото разбирам мислиш мъжът ти от Англия да носи количка?!Как ще я донесе,че и аз си мислих мама да ми носи,ама нз къде ще я побере,освен да плати свръхбагаж и да я опакова,ама както мятат по летищата,да не вземат да я счупят...Утре като се видим ще разкажеш Simple Smile
Брук Дейвис,Mia66,Benitabeni  пийте чайчета,хапвайте супички и бързо оздравявайте  Hug
mirenamell и аз към X-lander съм се ориентирала,една приятелка има,много е доволна,а и ми изглеждат много здрави,с тези големи колела!Другите ги гледам и им намирам все някой недостатък,така че тази ми е фаворит:) П.С. Честито,че ще е момиченце  Hug
mariela_mimi,rosito7 добре дошли Simple Smile
rosito7 15седмица си е рано за пола,надявам се да не са познали.Четох в една книга,че горе-долу по това време започват да си личат половият член и клиторът съответно,но членът още е много малък и затова двете неща могат да се сбъркат:)
 Аз днес си взех изследванията,добре са,урината този път ми е добре,няма инфекции за щастие:) В понеделник съм на преглед и много се надявам бебо да е застанал в някоя НЕ-срамежлива поза и да го видим  Simple Smile
Прегръдки от мен  Hug

# 581
  • София
mariela_mimi, аз ходих при д-р Марков в 12 г.с. и ще ходя за втората ФМ пак при него. Останах възхитена. Нямах нито един въпрос, а това не е лесно при мен Grinning. Просто погледна за всичко, което можеше да се види на онзи етап. Обяснява подробно и показва. Ехографът му е страхотен. Видяхме четирите сърдечни кухини на огромното ни тогава сърце от 5-6mm. Разбира се, всеки сам си преценява, защото много често гинеколог, от който масово са доволни, може да те разочарова. Стискам палци всичко да се окаже наред с бебо!

# 582
satori, топката си купих след като ходих на училището, но там я наричат рожзенна топка (използва се по-скоро при раждането), ние я ползвахме, за да седим на нея и да облекчаваме кръста - краката трябва да правят прав ъгъл в колената и изправен гръб, помагат за облекчаване на гърба. Използвахме я докато раздвижваме стави на ръце, врат или правим упражненията с очите на Неуробеков (мисля, че така се казва). Ама можеш да качиш линк към това, което ти си намерила!
Друга поза за седене - с разкрачени колене, лактите на тях, корема - напред, между краката. Така за бебето (а и за кръста ни) е най-добре, защото то лежи в матката като в хамак, а не на тазовите ни кости или на гръбнака. Въобще всяка поза, при която коремът е по-ниско от гръбнака е препоръчителна.

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 09:29 от s.kov

# 583
Момичета ходих на док и май ще е момче newsm44 не е 100% сигурно, бебето е добре всичко е ок,може ли и за мен едни сини гащи Wink

# 584
Здравейте маминки и добре дошли на новите априлки!Аз за колички все още не съм гледала, но добре се информирам от вас Grinning

duhi_puhi на мен 4D си ми е включен в цената на ЖК и нямам търпение да дойде края на месеца за да си видя мъника!Смятам, че си е личен избор дали да се ходи или не!Моята кръщелница примерно не пожела да ходи, защото смяташе, че ако има нещо ще се побърка от притеснение до края на бременността.Тя беше твърдо решила да роди детенцето независимо от всичко и прецени, че не иска допълнителни тревоги.Е сега си има една красива малка принцеса:)

laguna много тъжно ми стана за твоята позната!Тя е пример, че допълнителната информация не е излишна никога.Но една майка не трябва никога да губи надежда. Hug

За окосмяването видях, че сте споменали.И аз забелязах, че ми се появи по коремчето , но никак не съм се втресла.Като виждам и усещам какви работи ми се случват по време на бременността нищо не ме изумява.На мен примерно преди 2 дни почнаха да ми падат веждите.Направо изпаднах в шок отначало, но сега се поуспокоих и взех да се информирам какво да си взема за проблема;)

А за пола-на мен доки ми каза в 15 седмица и 2 дни.Това ми напомня-слагайте ми сините шорти/ако се промени ще ги порозовим/.Разбира се не е на 100%, но не мисля, че е рано за определяне в 15 седмица, ако ехографа е хубав и лекарят кадърен:)

Нежно помилване на сладките тумбачета от мен baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт