Априлски мами, любящи, гадаят за сини или розови гащи!

• 38 401
  • 784
  •   1
Отговори
# 585
desssika  Дано да си права и аз така си мисля че все още не може така да се каже почти са еднакви  като пол.Дано да грешат,а моето майчино чувство е такова ,че ще е мома дай Боже ще видим след 10 дена на ЖК.

Относно 3-4D не се лъжете ,че е задължително просто е препоръчително.Аз също мисля,че е каприз ,а е и доста скъпичко,но при положение ,че имам едно болно дете предпочитам да се застраховам.Ако питате защо съм ходила и то толкова рано в 15с. имах проблем с едното изследване от БХС което е за плацентата и исках де се убедя ,че всичко е наред.Относно това кога по принцип се ходи на 3-4D всички до стори са на мнение между 18-22 и после между 28-32с.

# 586
  • София
Здравейте Simple Smile
Аз бях днес на преглед, не видяхме пол и успя да му измери само главичката на бебето, защото имах контракции, които направо го скриваха особено в позата, в която беше застанало с главата към външната част на корема. Изписа ми магнерот и добре че след 2 седмици съм на ФМ, че много малко го видях, дано всичко му е наред. Малко се шашнах от контракциите - доста отчетливо се виждаха, но поне ги бях усетила и аз де още преди да ги видя. Също ми препоръча и витамини и утре съм на изследвания - кръв и урина от ЖК.

Hadji, D&G,  и ако още някой е казал, че ще ходи на софийската среща утре, остава ли, мислех да се присъединя, но има шанс да закъснея малко. Среща ще има ли или отлагаме за когато сме повече?

Добре дошли на новите попълнения и бързо оздравяване на разболелите се! Hug

# 587
здравей те и от мен,казвам се Габриела 4ета ви от скоро и реших да споделя с вас.от доста време се опитвахме с мъжа ми да имаме бебе,е мечтата ни се осъществи на 23 Август видях  EFP терминът ми е на 28 Април.Няма по щастлива от мен надявам се всичко да е наред,а тук намирам мн полезни съвети

# 588
gabitodorova1 Добре дошла при нас и аз съм нова тук,но наистина е интересно винаги научаваш нещо ново. Успех  с бременноста.Пола казахали го вече.

# 589
Здравейте Пловдивски мами, аз утре пътувам за София, и в събота съм целия ден в Пловдив, ако има желаеща за събота за среща да ми каже още тази ве4ер да оставя телефон.

# 590
  • София
Здравейте,

Не ми остава много време да пиша, но напоследък се опитвам да ви чета редовно. Искам да ви питам, дали някоя мама пие витамини "пренатал" и по каква схема? Моя колежка от работата, която също е бременна ги пие, но нейната докторка и е казала 20 дена витамини, после 20 дена фолиева киселина и така да ги редува. Колежката е в 6-ти месец. На мен не ми определиха никаква схема и се чудех, колко продължително мога да ги взимам  Thinking

# 591
  • София
Rouzi, на мен също ми предписаха витамини и единият вариант е Пренатал, но не са ми определили схема, за сега е по 1 на ден, след месец пак ще се видим и тогава ще знам дали да ги спирам... Аз съм с анемия - таласемия минор и въпросът с фолиевата киселина е по-деликатен и вероятно въобще няма и да я спирам.

# 592
kika555 присъединявам се към вас относно Пренатала.Схемата по която се пие е по една таблетка на ден като се започне от началото на четвъртия месец.Преди това се пие фолиева киселина.Но относно това ,че си със таласемия-монор фолиевата киселина се пие до края на бременностна .Казвам ти го защото го знам от моята генетичка ,аз също съм с таласмия-минор и искам този път да се застраховам защото първото ми дете е с таласемия -мойор и не питай какъв кошмар е .Навих се на второ дете защото новия ми мъж не е носител а само аз и все пак" страх лозе пази".Аз пия пренатал един път на ден и фолиева два пъти сутрин и вечер.До третия месец фолиевата киселина помага на плода а следващите месеци на теб самата особено като имаш такъв проблем като мене.

# 593
Аз съм с анемия - таласемия минор и въпросът с фолиевата киселина е по-деликатен и вероятно въобще няма и да я спирам.
и аз съм с таласемия, докторът ми ме изпрати при хематолог, който ми изписа фолиевата киселина 3х1 до края на бременността, като не ме е преглеждал нещо мен специално, а каза, че това е нормалната терапия за всички бременни с анемията

# 594
Така един въпрос имам към двете мами с таласемията.Първият не толкова важен по значение е коя под ред бремост им е и втори важен въпрос е изследвани ли са и вашите мъже за евентуално носителство.Казвам го зощото не искам да ревете като мен. С първото ми дете никой не ме изследва за този вид анемия а още повече бащата .Тъпчеха ме с Магнерод и фолиева киселина  и накрая елате да видите .Не можете да си представите какво е да разберете че уж здравото ви дете това стана във втори месец и болно и е обречено до края на живота си. За това моля Ви внимавайте и се изследвайте изисквайте това от вашия генеколог или по скоро хематолог.

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 22:55 от rosito7

# 595
на мен ми е втора бременност. Гинекологът ми ме изпрати да се изследвам още първия път, тогава ми я откриха и естествено изследвахме и мъжа ми, който няма. Желязо не са ми изписвали никога, просто е важно това да е първото нещо, което се казва, особено за раждане да се внимава, защото може да се наложи кръвопреливане.
моята анемия е следствие на гръцки корени

между другото, хематолозите винаги ме разпознават само на вид, дори без изследване ... по цвета на кожата и формата на очите

ужасно е това, което ви се е случило, пропуск на гинеколога, че не е обърнал внимание на стойностите на хемоглобина и да ви изпрати да се изследвате. Sad

# 596
Dreamer аз съм си харесала същата количка,уникална е.Виждала съм я на живо,обясниха ми всичко за нея,пробвах я много е удобна.Аз я бях видяла в магазин Штъркел и Вис Виталис,който е при Баумакса.Аз твърдо съм решила да е тя,въпреки,че ми идва скъпичка,но убедих всички,най-вече татито,че си заслужава,хаха.
После ще ти се обадя като дойда ако не ме забави много доки,че ще ме закарат и ще ме чакат,ако не ще се видим вечерта на срещата.

# 597
Добро утро мамчета.

Как сте петъчно? Hug

Да добавя размерите на стерилизатора, за който ви споменах вчера, ако някоя се интересува:
ширина - 32 см
височина - 18 см

Някоя да има отзиви за количка Cangaroo Compacт?

# 598
mariela_mimi, аз ходих при д-р Марков в 12 г.с. и ще ходя за втората ФМ пак при него. Останах възхитена. Нямах нито един въпрос, а това не е лесно при мен Grinning. Просто погледна за всичко, което можеше да се види на онзи етап. Обяснява подробно и показва. Ехографът му е страхотен. Видяхме четирите сърдечни кухини на огромното ни тогава сърце от 5-6mm. Разбира се, всеки сам си преценява, защото много често гинеколог, от който масово са доволни, може да те разочарова. Стискам палци всичко да се окаже наред с бебо!

Да, аз също така си представям един добър преглед, а не само да ти вземат парите и да те претупат за 10 мин. без да има никакъв по-различен коментар от "Всичко е наред с бебето". Ти в коя седмица ще ходиш за втори път?

# 599
  • Плевен
Добро утро. Аз за Августин купих Maxi-Cosi количка. Много е удобна за детето, има си всички видове кошове, космонавт, одеало, два дъждобрана, чанта, мрежа против насекоми...и към нея си прибавих и столче за кола на същата марка. Даже ми изпратиха и сенници за кола с тази количка. Много съм доволна. Но количката е тежка, широка и голяма, което мен не ме бърка, защото стои в гаража. Второто дете пак с нея ще я отгледаме, нищо, че е синя. Името, което сме избрали за щерката е Радост. Понеже Августин е на свекър ми, исках второто дете да е на майка ми..и така..
Аз също ходих при Марков, доволна съм, но много кратко продължи всичко. Пак при него се записах и за втората, де. Поне е добър специалист и ако има нещо нередно, да се надяваме, че ще го види.
Лек ден за сега.

Общи условия

Активация на акаунт