Новите думи в българския език

• 200 658
  • 3 542
  •   1
Отговори
# 3 480
Ваня, твоят "сървей" първо го прочетох като "цървей". Трябваше ми около секунда, за да се окопитя.

Аз пък попаднах на друго, пак от новинарска емисия:
Цитат
"ърбън кричърс"
.

# 3 481
Хубаво де. Като пишете такива генерални заключения че "канадците изяждат т-то" или че "в Канада Т почти не се произнася" поне знаете ли защо. Разбирате ли явлението от артикулационна гледна точка? Laughing Знаете ли за връзката на Т с предходния сонор?

Знаете ли че и на англичаните им се случва да го изяждат т-то в twenny - Twenny benny примерно  Simple Smile
А също - Twenny - In England, a slang term for a twenty pound note (£20.00).

Ако има интерес по темата ще ви разкажа ама казвайте по-скоро че заминавам на околощатско пътешествие и няма да имам време да ви навестявам често в близкия месец.  Wink

Интересно ли ви е какво още изяждат канадците защото Т-то е нищо в сравнение с други феномени.  Wink. Мога да ви разкажа и не само в Канада какво се изяжда а ми и по други географски ширини.  Simple Smile

Гледам и интонацията сте коментирали ама много повърхностно и само сте загатнали - а там е необятно!  Wink

# 3 482
Хубаво де. Като пишете такива генерални заключения че "канадците изяждат т-то" или че "в Канада Т почти не се произнася" поне знаете ли защо. Разбирате ли явлението от артикулационна гледна точка? Laughing Знаете ли за връзката на Т с предходния сонор?
Ей, тука все по-сложно става! Какво е това сега пък "предходен сонор"?  newsm78

# 3 483
  • гр. София
Мен за Тамбукту живо ме интересува как сто въпросът с изяждането на буквите и с преходните сонори. Та, ако има някой да сподели... Rolling Eyes
И още нещо - там освен букви дали изяждат и...хора? Че мисля да ида дюринг дъ вейкейшън.  Confused

# 3 484
Ей, тука все по-сложно става! Какво е това сега пък "предходен сонор"?  newsm78
Сонори са завуковете ЛМРН - най-лесно се помни чрез думата ЛаМаРиНа.

"Предходен" е в смисъл на "стоящ пред" - в случая стоящ пред Т.

# 3 485
  • гр. София
Мен за Тамбукту живо ме интересува как стои въпросът с изяждането на буквите. Та, ако има някой да сподели... Rolling Eyes
И още нещо - там освен букви дали изяждат и... хора? Че мисля да ида дюринг дъ вейкейшън.  Confused

# 3 486
Ей, тука все по-сложно става! Какво е това сега пък "предходен сонор"?  newsm78
Сонори са завуковете ЛМРН - най-лесно се помни чрез думата ЛаМаРиНа.

"Предходен" е в смисъл на "стоящ пред" - в случая стоящ пред Т.
О да, да...Звучни, безвучни и сонорни. Окс, спомних си!  Peace

# 3 487
  • София
Розе, за хората дали ядЪт аз щи кажа щот е в моята ериа.
Аз щях да питам за племето яномамо в Бразилия, ама... нищо и за тимбукту става.

# 3 488
  • Mars Hotel
Хубаво де. Като пишете такива генерални заключения че "канадците изяждат т-то" или че "в Канада Т почти не се произнася" поне знаете ли защо. Разбирате ли явлението от артикулационна гледна точка? Laughing Знаете ли за връзката на Т с предходния сонор? Да.

Знаете ли че и на англичаните им се случва да го изяждат т-то в twenny - Да.

Ако има интерес по темата ще ви разкажа ама казвайте по-скоро че заминавам на околощатско пътешествие и няма да имам време да ви навестявам често в близкия месец.  Wink Yesssss!

Интересно ли ви е какво още изяждат канадците защото Т-то е нищо в сравнение с други феномени. Не.

# 3 489
Мен за Тамбукту живо ме интересува как стои въпросът с изяждането на буквите. Та, ако има някой да сподели... Rolling Eyes
И още нещо - там освен букви дали изяждат и... хора? Че мисля да ида дюринг дъ вейкейшън.  Confused
Розе, за Тамбукту или за Тимбукту?
Щот` ако е първото ще трябва да си спретнем спиритически сеанс. 

# 3 490
  • в сърцето на един мъж...
Све 

# 3 491
Хубаво де. Като пишете такива генерални заключения че "канадците изяждат т-то" или че "в Канада Т почти не се произнася" поне знаете ли защо. Разбирате ли явлението от артикулационна гледна точка? Laughing Знаете ли за връзката на Т с предходния сонор? Да.

Знаете ли че и на англичаните им се случва да го изяждат т-то в twenny - Да.

Ако има интерес по темата ще ви разкажа ама казвайте по-скоро че заминавам на околощатско пътешествие и няма да имам време да ви навестявам често в близкия месец.  Wink Yesssss!

Интересно ли ви е какво още изяждат канадците защото Т-то е нищо в сравнение с други феномени. Не.

+1, +1, +1, +1...  wavey wavey wavey

# 3 492
  • гр. София
Хърмаяни, ми за тук:

Знам ли го как е точно. Нали това казвам - за първи път ще ходя, та ме вълнуват някои порядки на местните жители.  Rolling Eyes Тъкмо да чуя и на местно наречие и нейтив ленгуидж как е името.

# 3 493
  • Варна
Остров ТАмбукту е художествена измислица. Съществува остров Тимбукту.

# 3 494
  • гр. София
Мисля, че ясно написах къде "смятам" да ходя.
Реших, че не е необходимо да написвам с големи червени букви ТОЗИ ПОСТ Е ИРОНИЧЕН, но май съм грешала...

Последна редакция: пн, 16 юли 2012, 16:26 от Зимна роза

Общи условия

Активация на акаунт