Успешно "олежани" бебета / или продължението на Лежащи бъдещи мами/

• 33 673
  • 750
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Добро утро момичета  Hug

Кокетче -  много ти благодаря за отговорите  Hug Успях да се поориентирам за кърменето.  Много искам да е при мен  през цялото време и да имам идея какво да го правя  Grinning  Там, където ще раждам имам избор да ми го разнасят, когато искам да почивам даго вземат, но доколкото знам в този случай, ако заплаче не ми го носят, а директно му пъхат шишето...

А пък за другите курсове може и да не остане време.  Трябва да полежа докъм 5-ти и после на 16 ми махат серклажа, т.е. не ми е ясно кое по-напред. 

Много  Hug Hug Hug  и хубава неделя  Simple Smile

# 31
  • Варна
Здравейте момичета, днес Дани има мини рожден ден - ставаме на месец - почерпете се по парче тортичка  Hug Heart Eyes

Мила, да кажа за козметиката на Топфер - доволна съм, използвам лосиона за тяло и душ гела за тяло и коса. Поръчвам си ги от магазин Сладури - доставката за варна е 3 лв. http://sladurite.com/categories.php?CategoryID=100

# 32
  • Варна
Светле   - пожелавам много здраве и късмет на Дани  love001  Чакам след някой и друг мвсец като се олежим успешно да ви видя на живо  Hug  Вие къде ходите на разходка?

Мерси за инфото за тьопфер и аз си мисля тези два продукта и може би олиото за масаж  newsm78

# 33
  • Варна
Славче, Кокетка, значи не съм само аз дето ви пиша мислено постове. hahaha Само дето не всички успявам да ги напиша тук. Sad

Светле, и тук честита мсечинка на Дани!  bouquet

Мила, Кокетка много добре е обяснила за кърменето. Вземи телефон на консултантите от ЛЛЛ и не се колебай при проблем да им звъниш. Аз предлагам само една гърда на хранене. Само ако яде в рамките на 3 часа няколко пъти, тогава предлагам същата гърда, за да суче и задното мляко.  За курсовете а родители - аз ходих както знаеш и мисля, че беше полезно. Някои неща ги знаех от форума, други не, а ми бяха полезни. Същото и за дишането при раждане. Освен това ти помагат да се настроиш за раждането. Като родиш, ако се чувстваш добре, аз бих те посъветвала бебо да си стои при теб. Така ще можеш да си го гушкаш често и да го слагаш на гърдата. Дори само да ближе зърното пак е добре. Peace

Кокетче, аз от около месец вече спя с Малена на спалнята, а сега мъжът ми като е тук сме тримката.  Grinning Ограждам Малена с възглавницата ми за кърмене и така се кърмим в полузаспало състояние и двете и успявам да се наспя. Тя понякога след кратки събуждания към 7 ни оставя да поспим до 10-11 часа като днес например.  Grinning  А  преди като я кърмих през нощта, после по половин час се приспивахме, сложа я в креватчето и и тя се събуждаше.. и хайде пак цялото упражнение отново и то пак дошло време за кърмене. #Crazy  Е, и аз като теб се надявам да не изпусна момента да я прехвърля в нейното легло и после в нейната стая. newsm78  Обаче сега така хубаво се гушкаме с нея, пък после ще му мислим. Hug

Да ви кажа аз продължавам да съм много притеснена. Sad Снощи преди лягане пак имаше огромен сноп кървави жилки в акото.  Sad уж съм на диета от 2 седмици, а продължава. Снощи пак четох и се оказа, че списъкът с алергизиращи храни е безкраен и се оказа, че ам банани, домати и др. а те са алергени. И сега като ми дойде апетитът аз мога ям само пиле с картофи, картофи с пиле. Сега омахах 4 филии циганска баница и се чудя какво ще ям на обяд. и то всичко добре, ами поне бебка да се оправи. Уф съжалявам, че ви досаждам с нашите "акани" проблеми..

# 34
Здравейте момичета, как сте в този мразовит ден. Цяла седмица го чакам това слънце, та да излезем на разходка, но не би. Дано другата седмица изгрее, че ни се стегнаха душичките вкъщи в това мрачно време.
Имам въпроси към успешно кърмещите мамчета и най - вече към Кокетка, защото комай тя най - добре се справя с кърменето. Незнайно защо, но на мен консултантите от ЛЛЛ не ми помогнаха никак - писах им на лични, едната дори не ми отговори. Имахме големи проблеми в началото, много пъти бях на косъм да се откажа, но слава богу вече се научихме и се кърмим успешно. Но...моя малък - голям мъж е доста лаком и се нацмоква набързо и заспива /или пък повръща,, което не ме притеснява, защото знам, че е от преяждане, не от нещо друго/. И след има - няма 2 часа пак е ревнал за цица Simple Smile Така през деня се храним на 2 часа, а вечер дохранвам с АМ, за да може да поспи по - дълго и коремчето му да почине. Незнам дали е правилно, Кокетче ти през какви интервали кърмиш Андрю? Страх ме е, че стомахчето му не си почива, но така или иначе когато е само на кърма повече от 2 часа не може да издържи, въпреки, че давам и водичка с копър и анасон, заради коликите, които при нас се изразяват в пръцкане и напъване.
Ще спирам, че стана дълго, и тук Ч малък РД на адашката ми Дани на Светлето - да порасне здрава и хубава мома, че ще я вземаме за снаха  Laughing

# 35
  • Бургас
Момичета,Алекс и писала в старата тема.Нека някой да и пусне линк да се включи при нас.Трудно и е в момента.Нямама време,че Криси въобще не спи и имам гости,но после пак съм тук.

# 36
Здравейте, чак сега виждам новата тема!

Прочетох набързо какво сте писали

Q-THug,mnogo e porasnala Malenka! Silno se nadjavam da ne e seriozen problema.

Koketka, na nas tazi sedmica ni slagaha tezi vaksini.Az mnogo se 4udeh dali da i dam Panadol prevantivno- kakto e napisano- polovin 4as predi postavjaneto.Доктора ни увери ,че ваксините били много добри и нямало нужда, Е да ,ама не - Цвети вдигна 38,8. С Панадол я свалихме,но следващия път ще го дам предварително.

Слави,много прегръдки специално за теб!!!
Крачетата ни вече не са толкова слабички Laughing Вече сме 4900 и 58 см.
За съжаление и аз храня с АМ-до към 40 ден се хранехме смесено, изцеждах се,но след престоя в болницата кърмата съвсем спря. Доста трудно намерихме и подходящо мляко.

# 37
Дива, съжалявам, че консултантите от ЛЛЛ не са ти помогнали  Sad Защо не опиташ да им пишеш в отчетната? В рамките на деня или пък най - късно до следващия съм получавала отговор на въпросите си, разбира се, ако не ти е притеснено да споделяш пред всички  Simple Smile

А иначе кърмата се усвоява много бързо - за около 90 минути, така че е напълно нормално сукането на два часа. Андрей също суче максимум на два часа, по - често на час и половина. Рядко прави паузи от 3 часа, ако например е по - хладно навън, тогава спи непробудно по 2-3 часа, иначе и навън се буди и иска да суче. Като излизаме на следобедната разходка, независимо, че го кърмя преди това винаги, щом стигнем по площадката (30 минути ходене), се събужда и иска да суче. Това е абсолютно всеки ден и вече започвам да се замислям, че си е изградил и той някакъв ритуал в разходките  Simple Smile
До преди около две седмици правеше дълга нощна (за него) пауза - заспиваше към 20-21 часа накърмен и след това се будеше чак към 2-3 сутринта. Обаче започна първо да се буди към 23 часа за папкане, след което спеше до към 3, но тук от два дни не мога да го позная - заспива със зор към 23 часа, като до този час яде на два часа, след което се буди към 2 сутринта и оттогава иска да суче на два часа, нито минута повече, нито минута по - малко - засичала съм го  Mr. Green

Възможно е Алекс да минава през скок в растежа, тогава бебетата са по - нервни и иска да сучат много често, усещаш си гърдите празни и сякаш няма кърма, но не е така, просто бебчо по този начин стимулира гърдите да произвеждат повече кърма. Обикновено минава за няколко дни. По принцип скоковете в растежа се забелязват около 10-тия ден от раждането, 6-та седмица, 3 - ти и 6 - ти месец. Но според мен и Андрей сега преминава през такъв, въпреки, че не попадаме във времевите рамки.
За дохранването с АМ нищо не мога да ти кажа. Ако смяташ, че на Алекс не му достига, тогава му давай  Simple Smile
А относно чайчетата, водичките и прочие, консултант ми е казвал, че количеството от тях, което поема бебето през деня, е равно на намаляване на кърма в същото количество. Не знам дали е така, има някаква логика, но пък толкова майки дават и водичка, и чайчета и имат достатъчно кърма.
Аз лично нищо не давам, предлагала съм вода в началото, но Андрей упорито и направо с отвращение я плюе.

А вие защо не излизате навън  Simple Smile
Ние всеки ден, стига да не вали, да не духа силно и да няма мъгли, сме навън поне веднъж за два три часа, а ако нямам нищо за вършене по домакинството, излизаме и на втора разходка. Аз мръзна, но на Андрей му е супер. Сигурна съм, че и на Алекс ще му хареса. Бебчетата спят много добре на студен въздух  Peace

Според мен се справяш добре - щом имате достатъчен брой наакани и напишкани пелени и Алекс расте, значи му стига папкането  Hug

НадеHug

# 38
Кокетче, благодаря ти мила за изчерпателния отговор. Hug Не излизаме защото при нас на морето е много студено и ветровито и влажно и мъгливо - вече цяла седмица. От известно време и Алекс ми прави тоя номер на разходките - на 30 минута се разпищява и иска да суче, та да се чудя какво да го  правя. Сега живеем в малко, консервативно градче и ако кърмя на публично място ще ме линчуват   Mr. Green

# 39
Дива, бях забравила, че си морска мама  Blush Била съм зимно време във Варна, та имам представа що за студ е  cold, нашето тук е нищо. Дано в скоро време утихне времето, че е ужасно да се стои вкъщи с малко бебе, особено ако Алекс е като Андрей - само мрънкане и врънкане  Laughing

Аз първоначално кърмех навън само и единствено в компанията на мъжа ми, иначе ако бях сама, му тиквах бибата в устата и по най - бързия начин се прибирахме вкъщи. Всъщност, в началото се въртяхме около блока и отивах най - много до близкия супермаркет, за да мога да се прибера и да го нахраня, преди да е ревнал сериозно. В един момент обаче ми писна да се въртим все на едно и също място, пък и много ми залипсва движението и лека полека започнах да ходя по - надалеч, докато в един момент вече бях доста далеч от вкъщи и кърменето навън не ми мърдаше  Mr. Green
Само първият път ми беше голямо търсене и се чудих как да се покривам и прикривам, но вече не ми пука. И аз срещам неодобрителни и учудени погледи, хем за кърменето спираме все или на детски площадки, или в градинки, където е пълно с майки и дечица. В крайна сметка си храня детето и не мисля, че върша нещо нередно. Както те си бъркат АМ-то/вадят пюрета и си хранят децата, така и аз давам на моето храна. Мъжът ми ми предложи да се цедя и да давам с шише, че го е страх някой да не ме хареса докато развявам цици Laughing, но нито мога да се цедя, нито Андрей иска шишето.

Опитай, ако искаш, докато си в компанията на някой близък човек, кой знае, може да се престрашиш за кърменето навън и да си позволявате по - дълги и разнообразни разходки без притеснения  Hug

Гушки от нас  Hug

# 40
  • Варна
di_va , Кокетка много добре ти е отговорила за кърменето. И Малена суче през деня на всеки 2 часа, като се изключи разходката и навън - тогава спи по 3-4 часа. Алекс сигурно просто преработва млякото и си иска още хлапето. Heart Eyes Hug  А за разходките и аз като Кокетка не я извеждам само като вали, много духа или е мъгливо. Днес например беше много хубаво в морската градина. Изглеждаше мрачно, но всъщност беше не много студено, тихо и приятно. Малена спа 4 часа като буба.  Grinning

Кокетка, и на мен не ми пука за кърменето - няма да си държа детето гладно я.  Stop Но да си призная във Варна досега не съм срещала неодобрителни погледи. А в морската градина има и други майки, които кърмят. Преди няколко дена като се срещахме с другите майчета в градината по едно време бебетата на Милен_ка, Красуна и моята хубостница ревнаха в един глас.  Crazy И като се разположихме тричките на три пейки една до друга и заголихме цици.  Mr. Green Направо бяхме за плакат на ЛЛЛ. hahaha

Наде, радвам се, че се появи. Hug

# 41
Здравейте и тук милички.
Разказах накратко в старата ни темичка как премина моето раждане и последствията след това и затова няма да ви натоварвам тук.Много ми липсвахте и се радвам за ви чуя отново всички,вече със доста по-приятни теми за обсъждане.Трябва да ме видите аз как кърмя и двамата едновременно.....Направо сме цирк.Не се виждам от възглавницата за кърмене.Но нещо ми намалява много кърмата и Коко днес дори не искаше да суче.Дохранваме се още от дългия ни престой в болницата и май по-добре се хранят на шише.Ако ги кърмя се събуждат много бързо ,а иначе си спринкат и като часовничета се събуждат на 30 мин.

# 42
Алекс, четох какво си преживяла и около раждането, много ти се събра, мила, нямаха край твоите премеждия. Отлепването на плацента е едно от най страшните усложнения при бременност и слава на Бога, че ви се е разминало най - страшното. Дано всичко лошо вече е зад гърба ви, миличка и отсега нататък ви чакат само хубави неща - заслужили сте си ги, изстрадали сте си ги. Сигурна съм, че ще намерите най - добрите специалисти за Коки и ще направите най - доброто за него. Моля се детенцето ви да се оправи  Praynig Алекс, сигурно си видяла постовете на Q-T и Кокетка, че е нормално когато са на кърма бебчетата да искат да хапват по - начесто. И ние сме така Simple Smile
Q-T, Кокетка, още веднъж благодаря  bowuu сега съм много по спокойна, като знам че и вашите бебчовци така папкат Hug
Наде, вие на какво АМ сте? Аз дохранвам понякога с Лактана био и съм много доволна, преди това бяхме на Аптамил, но това е по добро. 
Момичета искам да ви споделя, че от 2 дни давам отвара от копър и анасон и много помага за коликите, а и мойто момче много го харесва верояно защото мирише на мастичка, а майка му много обича да си пийва мастичка с айрянче  Embarassed/е не сега де Mr. Green/

# 43
  • Варна
Момичета - минавам да ви се обадя и да ви  Hug

Q-T - как мина прегледа?  Надявам се всичко е наред Hug

Алекс - мога да си представя каква картинка сте тримата да се кърмите, това ми звучи като цяло геройство Hug

Кокетче, Q-T - мен за кърменето навън започва да ме притеснява наближаващата зима.  Q-T разучете заведенията прител на бебето около морската  Grinning

Хари се изгуби, надявам се, че нейните принцеси са здрави и са по разходки.

# 44
  • Бургас
Алексче,още вчера ти прочетох поста,но нямах време да пиша.Сърцето ме заболя за тебе,миличка!
Дай боже,най-сетне да свършат твоите притеснения.Ти си изключителен човек,страхотна майка!
С такава силна и добра майка Калоян има всички шансове да се излекува.Стискам палци на цялото ви сечейство. Hug

Имате поздрави от Керал,ние днес излязохма на разходка заедно.Беше кратко,но много приятно.Косето е страхотен,като напомпано мече!Моята Криста проспа сглядата.

Чао за сега!Диана ми се губи.
Дид,ако четеш включи се със съвет.Щерка ми страшно повръща-непрекъснато,вси сми мокри,недохранени,за прането дума нямам.Вие какво правите?

Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт