Успешно "олежани" бебета / или продължението на Лежащи бъдещи мами/

• 33 672
  • 750
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Хмм! Къде сте всички? newsm78

Нади,радвам се,че се включи.Ти кое АМ използваш?Ние минехме през НАН сенситив и сега сме на Хумана.От НАН получи ужасен запек плюс миризливи акита.

Блазе на кърмачките!Хранете си децата без да ви пука!Преди К-Т беше писала и много правилно,че някоя мацка ако заголи цици,няма лошо, а ако храниш бебе,те гледат странно.Предполагам,че и това ще се израсте от нашето общество.Принас цялата ценностна система е извратена.

Лека,че някой хленчи.

# 46
Здравейте милички.
Слави,аз вече дохранвам мишлетата със АМ,защото започна да не им стига кърмата.От болницата ми казаха да давем Аптамил Комфорт и сега давам от него,но от приятелки чух за Лактана био,че било страхотно и е с пробиотик.Пробвай от него,малко е по-скъпо,но било много хубаво.Аз смятам да взема от него.А по повод на прането,днес ходихме да вземем и сушилня,защото при мен дрехите не стигат.На Коко и Сами са им големи всички памперси и с тези пишлета ,можеш да си представиш какво се случва.Вечно са мокри и постоянно се преобличаме.Голямо пране пада ,а неще да съхне.До два дни ще сложим и сушилнята,да нормализираме малко процеса.
Утре сме на първа консултация и ще излезем за първи път.Направо нямам търпение.А днес търсихме дрешки още да купим,но толкова мънички няма,а по-големи имаме,но не ни вършат работа.Дори номер 50 са ни големички още,особенно на Коки.Неговите бодита са точно колкото за кукла борнЩе ви пиша утре следобед,като се приберем от консултация,как растем.Жалко ,че немога да ви кача снимки,щях да ви покажа мишки в анцунзи.
Лека вечер милички !

# 47
Здравейте момичета.

Сега видях, че има темичка на олежаните бебета. И моето е от тях. Роди се в началото на 8 месец (32г.с.) след олежаване в къщи почти от самото начало и поставен серклаж.

Все още не ви познавам, но ще ми е приятно да си правим компания, особено ако мога да съм полезна с нещо.

Гледам за храненето си говорите. Аз храня с изцедена кърма от самото начало. Йоана не засука след като я извадиха от кувьоза. Все още е на кърма, като правим някакви опити за захранване, които за сега са почти неуспешни, но аз и не бързам.

Ди-ва, гледам, че ти имаш дилема с кърменето. Йоана в началото ядеше на час, защото нямаше сили да хапва големи количества. Имаше по 12 хранения на ден и постепенно ги разреди. В момента се храни на 3 часа с нощна пауза от 5-6 часа, но не винаги де. Та ако приемаш съвети, не давай вечер АМ, особено щом се кърмите. Не е проблем, че не почива стомахчето, дори за лактацията е по-добре да има нощно кърмене   bouquet

# 48
Здравейте момичета Hug
Алекс добре дошла мила HugЧета разказа ти и чак се разплаках от умиление...толкова красиви думи,личи си че си щастлива HugСъжелявам за това което се е случило с едното мишленце,но съм сигурна че ще намерите най-добрия ортопед и всичко ще остане зад гърба ви Hug
Между другото тук в Пловдив се носи славата на един много добър ортопед,казва се Иво Чолаков,аз водя Ивчо при него на преглед,но нямам никакви впечетления...
Колкото до размера на дрешките май само Вис виталис имат толкова малки,аз купувах размер 46...
Стискам палци за вас и се моля всичко да се оправи скоро...И да нацелуваш малките от нас Hug
Слави мислено ти отговарях толкова пъти че чак се зачудих дали наистина съм писала newsm78
Ичо все още повръща често помалко,педиатарката ни каза че имало рефлукс на новородените които изчезвал някаде към 6-7 месец,когато започне ли да сядат...Ако качват нормално на месец не било проблем,дори ми препоръча да сменя млякото с Нан сенситив,но тои отказа да го пие...по точно отказва да пие каквото и да е мляко освен НАН1...
Момичета този проблем с прането и аз го имам....тази пералня какво си видя за тези 4 месеца Laughing
А колкото до странната представа на хората за храненето по улиците сте прави...представете си мен как ме гледаха да храня новородено и после да запаля цигара,ама какво да им обеснявам,отдавна се отказах...
Ставам че много мрънка..Лек и спокоен ден на всички Hug

# 49
Добро утро, момичета  Hug

Дива, Деската е права за АМ-то. Аз не посмях да ти го кажа, все пак всяка мама си преценява за нейното бебче, но като така и така е зачеркнат въпроса, да кажа и аз какво знам - АМ-то се преработва от стомахчето по - трудно и бавно, затова Алекс спинка по - дълго, а не защото кърмата не му достига. Всъщност, давайки му АМ, стомахчето му се затормозява, защото е свикнало на кърма  Simple Smile
Стомахчетата нямат нужда от почивка. Те са много малки като обем и не могат да съберат такова количество мляко, което да им позволи да прекарат дълго време без храна.

Моята майка, като гледала деца по едновремешни разбирания, е на мнение, че бебетата след първия месец не бива да се хранят нощем именно защото стомахчетата трябвало да си почиват и само ме порицава затова, че кърмя нощем (тази нощ цели 4 пъти  Mr. Green)
Попитах я как да процедирам с гладно бебе и как да му обясня, че няма да му дам да яде, защото трябвало да си почива ГЛАДНОТО му стомахче. Каза - Ще му даваш подсладена водичка и ще го поносиш насам натам и ще заспи. След време ще свикне.
Е, вярно, че така сме отгледани със сестра ми, както и всички пишещи тук, но аз не мога да процедирам така спрямо Андрей. Давам му да суче и това е. На няколко пъти съм пробвала да му дам залъгалката с надеждата, че ще заспи, но след пет минути пак е ревнал от глад.
И мен много ме мъчи нощното кърмене - не съм имала нормален сън от два месеца насам, че може би и от повече - последните месеци на бременността пак бяха тежки - тогава дежурих в тоалетната през половин час, но ще кърмя дотогава, докогато Андрей се събужда нощно време.
Според консултантите може да продължи до към 6-тия месец, а може и до годинка - с моя късмет най - вероятно ще изтегля късата клечка  Mr. Green

Алекс, и на Андрей дори и 50 номер му бяха големи, макар че се роди 3300 гр. но много бързо израстна. Според мен недей да купуваш много бройки от малките номера. Бебетата растат като гъбки.
Цункай малките герои от нас  Hug

Аз пък с прането проблем нямам - пускам само една пералня повече на седмица от преди. Но аз вече не разделям неговите дрехи от нашите, а ги пускам заедно с тях. Просто и нашите дрехи се перат с бебешки перилен препарат който всъщност не е съвсем бебешки - течен Персил сензитив. Иначе сушилнята е велико изобретение. Имам я от няколко години и направо се родих с прането в дните с лошо и студено време.

Хайде бягам да правя сутрешен тоалет и после отиваме да мръзнем навън, т.е. аз да мръзна, а малкият - да спи  Laughing

# 50
Кокетка много си права за нощното хранене...Аз все още храня през ноща...обикновенно заспива към 20.00-20.30 и после към 3-4 си търси млякото,опитах няколко пъти да дам вода или чаи,но нямаше резултат,тои си реве и докато не му дам мляко не заспива...На мен  ми казваха и да не го нося на ръце,вярно понякога ми натежава,ама като го гледах как се мъчи от тея гадни колики и плаче да стоя и да го гледам ли..няма да е цял живот бебе я...предполагам че и този период ще отмине...целувки и на Андрей Hug

# 51
  • Sofia
Здравейте, мили мои!

Аз се позагубих, нещо все нямам време, само попрочитам и това е ...
А в другата тема изобщо не съм влизала тези дни.
В неделя правихме питката на Елиза. Мина добре женското парти, но тя като цяло беше много неспокойна през целия ден, а по принцип е много спокойно бебе, спинка по цял ден. Обаче днес и вчера пак е спокойна, може би тогава коремчето я е тормозило повече.

Дюнче, много благодаря за темичката!  Hug

Мила, много съм доволна от козметиката на Тьопфер. Ползвам лосиончето за тяло, измивните трици за вана, кремчето за лице и шампоанчето. Като ми свършат, пак от тях ще си взема.  Peace И от шезлонга съм много доволна. Изи си го харесва и доволна си спинка в него. На този модел няма музика и по-добре, но аз съм й вързала една музикална играчка все пак да има. Хайде, не остана и при теб.  Grinning

Кокетче, абсолютно си права за кърменето и нощното хранене. И аз така процедирам - гладно ли е детенце, давам, хич не гледам часовници и интервали, храня я на поискване. Два пъти става нощем да папка, а понякога и по три пъти, дори и да не се наспивам, това все някога ще свърши, важното е сега да си изпълня мисията. Пък и нали нощното кърмене е много важно за лактацията, поне две кърмения трябва да имаме през нощта в интервала между 3 и 8 ч., за да си осигурим лактацията за през деня, защото в тези часове нивото на окситоцина било най-голямо, а той отговаря за количеството кърма. Постоянно чета и аз съветите на консултантите от ЛЛЛ и са ми много полезни. И аз кърмя навън, хич не ме притеснява, мятам отгоре една пелена и готово, да ме гледа който иска и както си иска...  bowuu

Силвърче, честита датичка и скоро при нас!  Hug Кари Брадшоу, ти също!  Hug

Ди ва, аз също бих те посъветвала да махнеш вечерното АМ и да си караш на кърма.  Peace

Алексче, не съм прочела още твоята история, но разбирам че има някакъв проблем. Надявам се скоро нещата да се овладеят.  Praynig  Hug

Скоро ще пиша пак. Целувки на всички. Отиваме на разходка.  Hug  Heart Eyes  Hug

# 52
Благодаря ви, момичета, разбира се че приемам съвети всякакви относно кърменето. Не съм от най - ентусиазираните кърмачки и затова давам АМ вечер, та да си поспивам поне няколко часа през паузата, която прави от 4 часа през нощта/в 22 ч. дохранвам с АМ, буди се към 2, когато го кърмя и после в 4 и 6 съответно пак си търси мамбото. Но още тази вечер ще пробваме само на кърма, та да видим как ще се справим  Simple Smile Днес бяхме на по - дълга разходка и още на първия час ревна, та трябваше да ходя до офиса на една приятека и се хранихме там. Взе да ми става много неспокоен на разходки - не спи, ами само си дреме и спрем ли някъде веднага се ококорва и ревва. Май ще забравя да сядам по кафенца с приятелки, вашите бебчовци как са в това отношение?
Светлето я няма, май и те са по разходки  Wink

# 53
  • Варна
Здравейте мацки  Hug
Ние ей сега се връщаме от разходка.
Алекс в Премаман и има много миниатюрни дрешки - Йоанка беше 2 500 кг и 48 см - дрешките от там и бях точно по нея  Peace Има размеро 0 и 00 май. Сега са отворили магазин в МОЛ Варна. На мен в АГ педиатрите ми казаха да храня с ХИПП Комбиотик - било най-доброто за момента  newsm78 на Дани много и допада и няма проблем с акането.

Поздрави на всички  Heart Eyes

# 54
Здравейте,

за АМ- в началото бяхме на Аптамил Комфорт- папкаше го с удоволствие ,но не акаше.
И аз бях чела много добри отзиви за Лактана Био- затова го взехме за проба.Има доста специфичен мирис...Мъчих детето с него една седмица- не го иска, повръща го ,мръщи се .Голямо пране падна- и на моите и на нейните дрехи.Мислех,че ще и трябва време за да свикне- но не.
И сега сме и ние на ХИПП Комбиотик- харесва го и стомахчето е редовно.

Слави,да ни би Криста да не харесва млякото и затова да повръща?

# 55
  • Бургас
Ох,седнах!

Днес направихме дълга разходка в Морската с ядене.Крис като я извадих да я храня и като видя какъв купон е навън,не щя повече да лежи вътре в количката.Прибрахме се с рев и вадене отвреме навреме.Обаче какво време беше днес....До морето беше супер!

Нади,Криси повръщаше и на НАН и се мисля,че е като братята си.Трудно ще е,но аз видях и по-лошо.Дано да го израсне.Явно стомаха и е такъв.

Кокетче,относно нощното хранен съм съгласна с теб.Ти само ако знаеш какво беше по мое време!Само дето не те линчуват ако си храниш детето нощем.Моят Иван като ревеше целият вход седеше буден.Как да не го нахраня,то чак въздуха изсмукваше от бутилката.Аз за това съм скептична към новите теории за гледане,дето все се появават.Моето правило е да се водиш по детето.Няма по-добър съветник от майчиното сърце!

За АМ започнах Хумана,защото едно време това беше.Даваха ни я от детската консултация като помощ и съм много доволна.Сега какво ли няма,но аз се обърках в това море от информация.Важното е детето да е нахранено.Само да го израстем този проблем с повръщането!

Накрая да приветствам Деската с добре дошла!
Деси,ние се познаваме отдавна,съжалявам че не си ни видяла,но се радвам че се включи!
Чао за сега!
Дано Мото се обади!

# 56
Славка, благодаря за приветстването. С някои от вас се познавам от темата за серклажа и от други теми. Тази я открих вчера, но с удоволствие като имам време ще пиша. Малко съм си пренатоварила ежедневието и не ми остава много време за форум (освен посред нощите), ама така е като работя от къщи, уча и гледам бебе  #Crazy

# 57
  • Варна
Деска  Hug

Славче - и аз често си мисля за Мото  и се моля да са добре  Praynig  Скоро и е термина, а знам че често това е датата около, която недоносените бебчета успяват да направят тегло. Дано се обади скоро и да ни зарадва.

# 58
  • Sofia
Добро утро!

Видях страхотни снимки в албумчето. Ники, изглеждате много много щастливи с каката и малък Димо.  Laughing  Hug Ди ва, страхотни сте с Алекс!  Hug Андрей много е пораснал и е супер сладур с това кафяво гащеризонче, с което прилича на малко меченце.  Heart Eyes А Малена с това цвете на главичката е страхотна малка лейди. Супер фотосесия за тате...  Laughing
И аз качих две снимки на моята Елиза от деня, в който правихме питката.

Деска, аз те помня, мила, чела съм твои постове и дори знам кога роди. Често се сещах за вас и се чудех как сте, къде пишеш.  Hug

Слави, и други майчета споделят че бебетата им повръщат от този НАН. Дали не е от млякото и на някои бебета да не им понася?  newsm78 Аз също знам че много било хубаво Лактана Био на Тьопфер, но виж пък на Цветето не й е понесло, а и ХИП също бил добър избор. Но се консултирай с лекар, че млеката не е хубаво така често да се сменят. Дано Криста спре с повръщането.  Praynig

К-Т, вие ходихте ли на гастроентеролог?

Елиза тази нощ не ни остави да спим. Тя след едно от храненията решава, че се е наспала и започва да реве, докато не я вземеш на ръце, да я разнасяш и тя да си разглежда картините по стените. И така будува около два часа и после като цокне малко блажено заспива, а вече денят е започнал и ние трябва да ставаме да поемаме задачите през деня. И така всяка нощ. И кога ще се наспим не е ясно...

# 59
Хариела, радвам се, че си ме чела. Ако съм успяла да успокоя поне една мама, за мен е радост. Все пак аз задържах положението с почти изгладена шийка от много ранен месец.
Иначе пиша в отчетната на юнките (нали тогава ми беше термина)  Peace

Общи условия

Активация на акаунт