Успешно "олежани" бебета / или продължението на Лежащи бъдещи мами/

• 33 661
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
Привет и от нас  Hug

Днес и вчера по цял ден тичаме по задачи с малкия змей, в следствие на което е супер кисел от насъбраните впечатления и трудно го успокоявам. Сега заспа и използвам малкото свободно време да видя компютъра  Crazy

Q-T, чакаме те с новини от гастрото. Дано всичко е наред  Praynig

Хари, и Андрей преди правеше така - към 3-4 сутринта решаваше, че вече не му се спи и се започваха едни разходки, едно приспиване - ужас. Понякога изкарваше до следващото кърмене и след което потъваше в блажен сън.
Минахме го този период и беше започнал да прави една хубава пауза от 4-5-6 часа, да се събужда само за кърмене, след което веднага да заспива и да спи в своето креватче. От няколко дни обаче е окупирал спалнята и не иска никъде другаде да спи.
Онази вечер прекарвах по близо час между нощните кърмения, държейки го в ръце, за да заспи дълбоко, с намерение след това да го оставя в креватчето му. Въпреки дълбокия сън - бутам го, пощипвам го - реакция никаква, в момента, в който го оставя в кошарата и си легна, се събужда и започва да гука и да търси да си играем. Ако не го взема, започва да реве. В момента, в който го сложа на спалнята, отново потъва в дълбок сън. С татко му се видяхме в чудо и се принудихме да го вземем да спи при нас. Много тъпо се чувствам. Много против съм това "съвместно" спане, но съм безсилна. В противен случай иначе с таткото губим и малкото часове сън, които ни отпуска Андрей  ooooh!
Другия месец мъжът ми е отпуска и ще се заемем сериозно с връщането му обратно в кошарата.
Ако имате някакви идеи как е най - успешно да се процедира в такива случаи - приемам съвети всякакви  Peace

И аз не знам Андрей кога ще си направи някакъв режим - тъкмо започне да изгражда такъв за около седмица, и бам - ново двайсе. Докато му свикна, той пак си променя навиците.

# 61
Кокетка, не се притеснявай за спането с Андрей. И ние минахме през този период. В началото докато имаше колики спеше върху корема ми почти всяка вечер. След това се започна будене в 4-5 сутринта и гукане. Аз я вземах при нас само и само да поспим още малко. Всичко е период и минава. Йоана до скоро си заспиваше сама в кошарата и не ме търсеше, сега пък се буди в 3, 4 и 5 и аз не знам за какво - не иска мляко, ами само бибата.

И аз бях много против да спя с детето в едно легло, ама смених тактиката, само и само да получа още мъничко сън  Grinning

# 62
  • Варна
Милички, включвам се само да ви кажа, че сме ок. Утре ще ви пиша подробности, че днес съм гроги - пореден ден с хиляди задачки-закачки. А и баба ми ми дойде на гости (тази дето прави таратор с активия праскова  Mr. Green ) и не остана ред да ви пиша. Утре ще се отчетем. Целувки на всички!

# 63
Здравейте мамчета,
от вчера се каня да пиша,но не ми остава много време.Ние минахме първата консултация и доктора е доволен как наддават момчетата.На 9.11 сме на ортопед за Коко и Джипито ни вика пак за да засекат  колко са качили.От днес и двамата не могат да акат и само се напъват.Немога да разбера дали е от АМ или от капките за колики които даваме.Бяхме първо на Еспумизан,от вчера сме на Сап Симплекс .Казаха да не правя клизми ,но не ми изписаха и сиропче.Направо ми се плаче ,като започнат да се напъват  и немога да им помогна.
Хари,как качи снимки?Незнам защо не ги публикува.Три пъти се пробвах.Сега пак ще опитам.
Нестава,пак пробвах!!!А как мога да каче поне тук една снимка?

Последна редакция: ср, 02 ное 2011, 23:08 от aleks2011

# 64
  • Бургас
Алексче,мила,ние бяхме по същия начин.Криси току-що изписана,новородена и получи запек.Чудех се и аз дали е от АМ или капките.Спрях последните,но се оказа от АМ.Докато го разберем и сменим беше голяма мъка.Клизма не посмях,защото то е новородено,имах чувството,че ще му пръсна червата.
Правех следното-събличам я гола без пампа и и мажех дупето с бебешко олио,няколко пъти.Свивам крачетата,правя масаж на корема и я чакам.Кто вземе да пръцка,още масаж и олио,но само отвън.Никакви мушката и термометри!Повечето случаи успявах.Два дни без акита не са проблем,да не са повече и гледай коремчето да не е твърдо.Имах и един крем на Авент за зърна,той даже преди кърмене не се отмива и е мазен.Мазах и с него дупето отвън.Може да пробваш и друго.Сложи топла вода в едно легенче и топни дупетат им вътре,не че влиза много ,но като поседи за кратко сякаш тръгва работата,или аз се внушавам.Не се притеснявай,израства се това,червата им и всичко в корема не са израснали,така да се каже.Като се нормализират няма да има проблем.
Ох,само като се изака моята сякаш аз съм се .........Така ми олеква!

# 65
Добро утро, мами  Hug Heart Eyes

Вече нямам търпение да се присъединим към вашата дружина. Чета за неволите на Алексчето, и искам да и кажа, има едно мляко на Фризо - Фризовом, то е по гъсто, но нормализира всички отделителни процеси, ако има повръщане също. Да, и от капките може да е, но обикновено причината е в млякото. Алексче, стискам палци всичко да се подреди и за Коки.

На останалите мами много целувки  Heart Eyes

# 66
Добрютро  Crazy Mr. Green

Деси, и аз мисля, че е някакъв период, но ме е страх да не пропусна момента, в който инстинктивната му нужда да е до нас премине и започне добре да осъзнава къде трябва и не трябва да спи.

Q-T, радвам се, че сте добре с Маленка  Hug Чакаме отчет от прегледа  Hug

Алекс, миличка, дано са се изакали вече момченцата  Hug
Андрей имаше подобен проблем с изхожданията от Инфакол-а. Но при вас е по - скоро от АМ-то. Почти всички майчета от отчетната, които хранят бечовците с АМ, се оплакват от запек. Стомахчетата им още не са добре разработени и дори храненето и изхождането им създават големи трудности.
Когато на Андрей му е трудно да се изходи, постъпвам както Славчето е писала - масажчета и свиване на крачетата и намазване на дупето - това са съвети от неговата педиатърка. Забрани всякакви термометри, мушката, сапунчета, сиропчета, овесени водички, сокчета и т.н.
Другото, което можеш да направиш, е да ги слагаш на гърда, ако са неспокойни. Андрей понакога иска да суче, защото му се ака, а сам не може. В момента, в който сложи гърдата в устата и се изаква.
Следи тумбачетата да не са твърди и да не са много нервни и звънкай на педиатъра, ако нещо не ти харесва или пък ти е притеснено  Hug

Силвърче, хайде, чакаме те с нетърпение вече  Hug

Дива, как се справяте с Алекс и нощното кърмене? Дано всичко е наред  Hug

Андрей и тази вечер спа с нас, голям окупатор е. Не стига това, ами в 6.30 реши, че вече няма да спи и иска да става, естествено, с мен  Tired Не че и с баща си щяха да правят по - различни неща, но зор аз да съм. И докато се чудех какво да правя толкова рано, реших, че мога да спретна една бърза серия пилатес, докато той си гука на пердетата. Доста добре ми се отрази, но се озорих бая, а правих от пилатеса за начинаещи  Blush

Хайде, изчезвам аз, че днес пак сто задачи имаме за вършене. До скоро  Hug

# 67
Добро утро и от мен.

Кокетка, не се притеснявай, бебо сам ще ти покаже и няма начин да не го разбереш. Йоана имаше период, в който заспиваше на ръце. Една вечер я вземам да я приспивам ей реве това дете, извива се. Оставих я на леглото и тя веднага се обърна и заспа. И така вече повече от месец се приспива сама - в смисъл не на ръце. Абе ще се осъзнаят, няма начин. А и като почне да си кани гаджетата у дома, няма при вас да се гушкат я  Hug

Момичета, и при нас Инфакола действаше запичащо. За Ам нищо не мога да кажа. Иначе след 40-ия ден някъде бебоците може да започнат да акат по-рядко (през 2-3 дни), което не винаги означава запек. Запек е тогава, когато след като се изака консистенцията е по-твърда. Важното е да сте сигурни, че храната им стига  Peace

Надявам се, че няма да ви досаждам със съвети, ама нали и аз минах през същите чуденки.

# 68
  • Бургас
Здрасти и от мен!

Десинка,изобщо не досаждаш.съвети аз приемам от вас всякакви,особено като сте преминали току-що през тези проблеми.Аз доста неща съм забравила.

К-Т,затъжих се и за теб!Маленка е голям бонбон!Гледах я в албумчето. Hug

Кокетче,Андрей е много готин като джинджифиловото човече.Ти обаче ме разби!Пилатес в 6 и 30ч.Аз до десет мога да убия някой.Нашите идваха и досаждаха в спалнята на по-късна възраст,някъде към годинката.Дори Андрей да мълчи,не вярвам ти да се наспиваш,сигурно те е страх да не го бутнете нещо.Не се шашкай,ще ке израсте.Наистина няма до абитуриентската да спи с вас. Joy Joy Joy

Чао за сега от мен.Хубав ден на всички!

# 69
Добро утро и от мен /по скоро добър ден вече Simple Smile/
Кокетче, никак не сме с нощното кърмене  Confused Е няма как да махна добавката вечер, ако искам изобщо детето ми да спи /а и ние/ трябва да я дам. В последно време Александър започна да заспива много трудно. Незнам на какво се дължи - дали на ежедневните разходки или на нещо друго, но то не е друсане на ръце, в количка, в шезлонг, люлеене в креватче, пеене, на корем, на клака на глава  #2gunfire и няма и няма. А му се спииииии, виждам го че умира за сън, очичките му чак зачервени, но не иска да заспи и това е #Crazy Вчера от 14 ч. следобед до 9 вечерта се опитвахме да се приспиваме неуспешно. Накрая го изкъпахме, накърмих го, дадох 90 мл добавка, която си изцока с кеф и заспа детето сам в креватчето/което се случва много рядко/. Събуди се в 3, кърмихме се /в леглото при нас/, след което пак заспа и така до следващото кърмене в 6. Чесно да ви кажа намразих кърменето, не защото ми е трудно /вече не ми е /, а защото детето ми е вечно гладно, неспокойно и недоспало. Ох, оплаках се  Cry, олекна ми  Laughing Сигурно много от вас ще ме упрекнат, но дори обмислям варианта да започна да дохранвам на всяко хранене. Не мисля, че ще се отбие, защото той е на добавка от шише още от родилния дом, но си търси цицата и си я иска и харесва  Simple Smile
Алексче и Александър не се изака два дни след първия прием на Еспумизан - беше горе долу на вашата възраст. И той така се мъчеше, пръцкаше и се напъваше. Аз съответно се ошашках, не можах да издържа детето ми да се мъчи и му помогнах с мушкато. После се намразих, разбира се, ревах от страх да не съм му причинала нещо на дупето  Grinning Сега нещата се нормализираха, той по принцип си ака само по веднъж на ден и то пак след пръцкане и пъшкане. Не се притеснявай мисля, че днес ще се изакат малките мишленца. Нацелувай ги и ги нагушкай от мен. 
Деската, добре дошла при нас, на мен също ще ми е приятно и полезно да черпя от твоя опит.  Simple Smile
Силвърче, чакаме те и теб скоро  Peace
Целувки на всички майчета и техните бебоци, ние след малко ще папкаме и излизаме навън, че едно слънце е изпекло хубаво Hug

# 70
Момичета, благодаря за посрещането.  Hug

Дива, в нашата отчетна тема имаме консултантка, която е много отзивчива. Ако не беше тя нямаше да успея с цеденето на кърма и досега да съм се отказала хиляда пъти, защото да цедиш и храниш си е много трудно. Ако искаш на лични да й пишеш за кърменето, няма да ти откаже съвет.
На колко часа се храните? Ако искаш сподели, давай да помагаме с каквото можем, все пак кърмата си е кърма.

Не знам дали сте чели това , но на мен много ми помогна да преодолеем ревливите периоди.

# 71
Привет мили мои!

Алекс, милата ми тя, така се радвам, че вече си мама на двама и така съжалявам, че нови трудности са се изправили пред вас и едното мъниче  Confused  дръж ни в течение за диагнозата и ако е нужно лечение в чужбина, то в Рим е една от най-добрите педиатрични болници в света, ще се радвам да мога да помогна, с каквото и да било. Прегръщам те силно!

Аз съвсем не успявам да се включа, но то и вие не пишете много, нормално Wink целувки за всички майки и бебоци, дано сте добре Heart Eyes

Сега набързо към Дива, отдавна се каня да ти пиша, но все време не остава. Дохранвай смело, когато се  наложи. Незнам за какви консултанти по кърменето си говорите, на мен точно неонатологът още в болницата ми каза, щом кърмата не достига и бечето е гладно, добавка веднага. Аз все още кърмя, но съм и абсолютен противник на кърменето "на всяка цена", важното е и майката и бебчето да са спокойни, на АМ децата растат отлично, мит е че кърмените деца са по-здрави и несклонни към алергии и т.н Та ако има кърма в изобилие и малкото човече си хапва, чудесно, но ако трябва майката да лудне от преумора и чувство на вина, че не достига кърмата, а детето да се дере и да не може да се наспи от това недохранване, няма смисъл. Кърми за прослувутите антитела, докато имаш кърма и му добавяй спокойно АМ. Също кърменето е много индивидуално, всяка жена произвежда различно количество мляко, не всички имат в изобилие, важен е хранителния режим, почивката и физическата форма... стресът също влияе, най-големият враг на кърмата е той.
Ние изкарахме изцяло на кърма само един месец, след това преминахме на смесено хранене. За мен е дори постижение, защото първото ми дете беше на смесено хранене от раждането и кърмата спря малко след 40 ти ден / за мое и нейно облекчение, едва тогава започна да се храни добре и да наддава. Та ела я виж сега каква мома е, на 5 е, а изглежда на 7 години Wink
Аз хапвам минимални количества храна, тичам от сутрин до вечер, имам много ангажименти и с по-голямото дете, нямам време да седна, камо ли да легна, та е цяло чудо, че все още успяваме да се кърмим, макар и по малко...
Кърменето е най-естественото нещо на света, но е и много деликатен процес, зависещ от много фактори... Ако е успешно и е удоволствие за майката и детето, ок, но не ми харесва напоследък тенденцията едва ли не да се пенализират майките, които по една или друга причина не кърмят, сякаш това ги прави по-лоши майки... Кърменето е само една минимална, начална част от предизвикателството да бъдеш майка Simple Smile

Та, малко се отнесох, но Дива, имаш пълната ми морална подкрепа и одобрение!

Отивам да разгледам малко снимки на сладки бебоци Simple Smile

Кокетче, не  се притеснявай за спането в леглото, аз също съм върл противник, но то зависи и от децата. Дъщеря ми при нас не е спала изобщо, но малкият е цицо/зависим по цяла нощ... Трябва да се започне с отучването от спането заедно към 6ти месец, те тогава започват да разбират и захитряват и ако не се действа, рискът да не могат да спят сами после, пък и в отделна стая, е голям. Но засега са съвсем малки, капризи и хитрувания няма, само инстинкт да са на топло до мама...

Милла, как си, остава съвсем малко време, нямаме търпение вече! Heart Eyes

Гуш мили дами, до скоор!! Heart Eyes

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 13:49 от dune

# 72
  • Варна
Здравейте мамчета  Hug
Ние днес бяхме на консултация, биха ни ваксина. вече тежим 4 720 гр и сме дълги 55,5 см.

Дюн, поста ти беше отправен към Дива, но в него и аз намерих морална подкрепа  Hug ного се измъчвам с кърменето, но смело си дохранвам, не мога да гледам как детето се тресе от рев като не му стига кърмата. Може би съм виновна, че така се стекоха нещата около кърменето, че заради мен е намаляла кърмата, но вече почвам да не изпитвам вина  Blush

Много целувки на всички  Hug

П.С. Момичета, свещичките Панадол, в хладилника ли да ги държа? И ваксините за 2-я месец плащат ли се?

# 73
Dune, никой не говори да си държи детето гладно само и само да е на кърма или пък за вина, че не го е кърмила. Просто споменах, че нощното събуждане е най-нормалното поведение на бебето, защото през нощта се стимулира лактацията. Не винаги плача и желанието на бебето да суче означават глад. Също така гърдите не са цистерни, в които да се съхранява произведена предварително кърма и видиш ли повече няма. Самото сучене стимурила производството. Всяка жена е способна да произведе достатъчно количество за нуждите на бебето й. Дори стреса много трудно може да повлияе на рефлекса на потичане при изключително кърмене. Повярвай ми, цедя се вече почти 7 месеца (което е по-трудно, защото тогава влиянието на страничните фактори е вече от значение) и знам за какво говоря. В никакъв случай не искам да я навивам да не дава АМ, просто ако тя не иска да го дава има начин  Peace

Светла, всички задължителни ваксини са безплатни.

# 74
  • Варна
Dune  - наистина не остана.  До скоро бях спокойна, сега май започнах да се притеснявам, надявам се да е временна фаза.  Чудя се дали да си пусна изследване за херпес, нямам основания да мисля, че имам, но дали да не си направя за всеки случай  newsm78

Алекс - така съжалявам, че не се качват снимките, но ще ги видя на живо мъниците в най-скоро време. Hug

Светле -  аз в темата най-малко следва да давам мнение по въпроса, но доколкото знам всички ваксини са по ЗК.

Общи условия

Активация на акаунт