Успешно "олежани" бебета / или продължението на Лежащи бъдещи мами/

• 33 661
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте майчета.

Ние сутринта ходихме да дадем кръв за профилактичните изследвания. Хемоглобина на Йо е малко нисък, ще видим какво ще каже ЛЛ за него.

Мото и аз я мисля. Помня как още от самото начало се подготвяше с инфо за лежането и серклажа.

Ди ва, ти явно доста си притеснена. Виж, най-добре за теб и бебо е да се успокоиш. Ако няма кърма има АМ. Не се обвинявай за това, че не можеш да кърмиш. Всяка майка е най-добрата за детето си  Hug

Имах и още да ви пиша, ама малката е крива нещо, по-късно ще се включа.

# 91
  • Варна
Момичета, радвам се, че и тук се получава дискусия въпреки, че сте заети  Hug

Dune - благодаря ти, по-добре съм  Hug  не знам дали е от залежаването и сега от малко движение да ми става зле или пък от самата бременност newsm78 Но се чувствам както в началото на бременността, може да е пак от променящите се хормони.

Времето наистина е много хубаво, сега ме е напекло едно слънце и смятам да подремна, докато мога  Wink

# 92
  • Варна
Oooххх Мила, спинкайй наистина ... че после - НЯМА такъв филм  Laughing Heart Eyes

# 93
Еми днес ново двайсет  Laughing-кърмим се през 3 часа, като се нацоква за не повече от 10 минути, да не кажа 5, че единия път даже май прекалил и повърна, пуска цицата сам, след което поиграе малко и заспива и така до следващото хранене си издържа без проблем интервала от 3 часа. Абе това с кърменето май ден със ден не си прилича, възможно ли е един ден да има кърма а друг да няма, вероятно има значение какво ям. Както и да е, спирам да се тормозя вече - каквото - такова, щом детето е спокойно и аз съм добре. А от вчера имам най доброто и послушно дете на света  Laughingпу-пу-пу.
Кокетче и за да ти досадя съвсем сподели какво правите с пишлето - забелваш ли и как Embarassed Ще съм благодарна ако и другите мами на момченца споделят, че ми е голям страх това. 

# 94
  • Варна
Дива - аз пак да се включа, дано не ви дразня  Embarassed  Доста четох по въпроса и поне в чужбина не издърпват препуциума, смята се, че не е необходимо относно хигиената, а на всичкото отгоре може да се нарани главичката и да станат възпаления.  Идеята е всичко с времето си.

Светле - така е, но нещо хич не ме лови съня  Shocked   Hug

# 95
Дива, понеже споделяш за кърменето, наистина ден с ден не си прилича  Simple Smile Може Алекс да е минавал през скок в растежа - те са около 10-тия ден, 3-та седмица, 6-седмица, 3 и 6 месец. Познава се по поведението на бебетата - много нервни, искат да сучат често, тръшкат се на гърда и изглеждат недохранени. Всъщност по този начин, цокайки на често, стимулират гърдите да произвеждат повече мляко, необходимо за нарастващите им нужди  Peace Обикновено минава за няколко дни  Peace

Иначе е възможно е количеството да не му е било достатъчно, но с често сукане той увеличава кърмата и за следващия път вече си има папкане  Simple Smile Освен това, като всяко едно човече, и той си има криви и некриви дни  Hug При една добре установена лактация би трябвало да има достатъчно кърма за неговите нужди.
Случва ми се Андрей да иска да суче по - често, вследствие на което увеличава кърмата, но да речем, в края на деня се успокоява, а моите гърди, понеже произвеждат повече кърма, се напрягат. Т.е. организмът доста бързо реагира на сигналите за увеличаване на папкането  Grinning

И все пак - постъпвай така, както се чувстваш сигурна и спокойна. Щом детето е спокойно, значи правиш най - доброто за него  Hug
А относно пишлето - забелвам, но не дърпам кожичката, т.е. забелвам само до там, докъдето излиза главичката сама, без да дърпам или натискам. След като се покаже главичката, измивам внимателно с водичка и отново пускам кожичката. Андрей нищо не усеща или поне досега не е дал признаци, че му е неприятно или пък го боли.
Педиатърката му каза, че по този нетравмиращ за него начин би следвало до двегодишна възраст цялата главичка да се покаже. Дано правя всичко както трябва  Simple Smile

Мила, пази се повече  Hug
А относно информацията за забелването - педиатърката на Андрей каза, че мога и да не забелвам пишлето, но можело да се стигне до усложнения в по - голяма възраст и тогава нещата щели да бъдат по - травмиращи и болезнени за него. Затова реших, че лека полека ще дърпам пишлето  Peace Както вече писах по - горе - не изпитва абсолютно никакъв дискомфорт от това. Често мисля, че дори и не разбира какво правя  Peace
И аз не спях последните седмици, беше някакъв кошмар. Живеех в тоалетната, Андрей ме притискаше и риташе във всяка една поза на тялото, освен това цялото напрежение от наближаващото събитие в комбинация с жегата, не ми оставяха никакъв шанс за сън  Mr. Green

Деси, дано не е нещо сериозно това с хемоглобина  Hug

А сега малко отчет от нас - Андрей е качил 950 гр. и е пораснал с 5 см. Струва ми се малко, но педито каза, че е ок, на горната граница бил с теглото. Показа ми ново масажче и му биха двете ваксини. Милото, много тежко ги понася. Много плаче откакто си тръгахме от лекарката, не издържах и му дадох Панадол, макар да каза да давам само ако има темрература или пък плаче повече от един час. Но не мога да го гледам такъв. Сега таткото го разнася и успокоява, а аз малко си почивам, че стояхме пет часа навън с това кисело настроение и направо съм изтрещяла.
Ох, дано утре е по - добре, че направо сърцето ми се къса. Гледа ме едно жално, сякаш ми казва - Помогни ми, а аз съм безсилна. Мога само да го гушкам и целувам  Sad

Хайде, спокойна вечер от нас  Hug

# 96
  • Варна
Здравейте, мили мами!
Най-после да успея и аз да се включа, че последните дни сме все поразходки, а като се върна вкъщи все има нещо за правене и само успявам да ви попрочета и тъкмо като реша да пиша, някой има нужда от мен. Simple Smile
Та в сряда както знаете бяхме на гастроентеролог. Диагнозата е алергичена проктоколит. Лекарката каза, че при родители с алергии, каквито сме аз и мъжът ми, често децата са също предразположени към такива. Изписа ни пробиотици и прахчета, които да сгъстят акото малко, за да не и разранява червата. Каза ми и, че най-доброто, което мога да направя за детето си, е да кърмя поне до 6 месец и след това много внимателно да захраня. Даде ми списък с диета за мен , а по-късно и за беба. И друго важно нещо - каза да отложим всички ваксини до навършени 6 месеца. Като цяло много се успокоих след посещението при нея, а и тя ми направи много добро впечатление. Та така - оставам си на диета и и давам лекарствата. Вече само след ден има ефект и акитата имат вече твърди частички и няма кръв.  newsm44 Благодаря ви, че ни мислихте!

Ди_ва, много си права за кърменето, че ден с ден не си прилича. При Малена продължава да е така. Днес през деня например направи 6 часова пауза. Shocked Друг път надвечер иска да суче на всеки час и половина - така си трупа запаси за през нощта. Води се по Алекс и прави това, което мислиш за правилно. И аз като Дюн, Кокетка и другите момичета мисля, че ниюо не трябва да се прави "на всяка цена". Иначе мисля, че кърменето е прекрасно, но не на цената на нервите на майката.  Hug

Деската, радвам се след серклажната тема да се срещаме тук с успешно "олежаните" бебоци.  Hug

Кокетка, браво на Андрей - много е пораснало момчето!  Hug По повод на твоите притеснения за спането с бебчо - правилното е това, което е най-добро за вас тримата и което ще ви осигури най-дълъг и пълноценен сън. Така че съм сигурна, че ще направиш товам което е най-добро за вас.  Hug

Светле, нали ми беше споменала нещо за млечница. Да не би да е това и да причинява дискомфорт на бебка като се храни? newsm78 Или просто днес не и е ден.  Hug

Мила, последните метри прееди финала са най-трудни. Не се предавай и се пази. Скоро ще си приказваме и с теб тук за акита.  Mr. Green

Славче, липсват ми твоите постове.  Hug А Дидка-бандитка е направо за бой - съвсем ни заряза тази жена. Crossing Arms

Да ви се похваля вчера ми пристигнаха 3 книги за родителство и бебета, които си поръчах от Амазон и вече чета една за Привързаното родителство, която много ми допада. Party А другата е за всички детски болести, кое е нормално и кое не е, какво мога да направя аз вкъщи и кога трябва да се търчи на лекар. Надявам се да ми е от помощ и да не прибързвам с грешни решения като отиването в болница преди 2 седмици.
Целувки на всички бебоци и прегръдки за вас. Hug

# 97
Q-T, радвам се, че сте наред  Hug
Много е неприятно с тия алергии. Аз също съм нащрек, понеже имам(х) в миналото алергии, които отдавна не са се обаждали. Таткото, освен към слънцето, както и аз впрочем, към друго не е алергичен. Но съм почти сигурна, че Андрей ще е с доста проблемна кожа. И двамата с баща му сме бели, с лесно възпалима кожа  ooooh!
Дано с диетата нещата се уталожат и вече да не се притесняваш  Hug Казват, че някои алергии се израстват. Може би е добре да се видите и с алерголог или? В смисъл, може би ще ти е по - полезен откъм информация? Ох, не ме слушай, разсъждавам на "глас"  Mr. Green

Забравих да пиша по повод съвместното спане - питах педиатърката, която е доста навътре с кърменето и привързаното родителство, та бях сигурна, че ще получа адекватен съвет, а не - "Ами, не го свиквайте, че после - лошо".
Та, да си дойда на думата - каза, че бебетата до края на четвъртия месец, са цитирам, "примитивни", т.е. всички нужди за близост са продиктувани от инстинкти и каза да не се притеснявам и че няма да го разглезя. Сега остава с мъжа ми да измислим начин за доброто обезопасяване, за да можем и ние да се наспиваме.
Междудругото, Андрей е много хитро човече - нощес го сложих в моята половина, придърпах кошарата да опре в спалнята и наредих възглавници, за да не може да се търкулне и с таткото се бутахме в другата част на леглото. Е, пак не искаше да спи, а само мърмореше. Преместихме го в средата между нас и заспа моментално  Crazy Голям е шемет, иска да усеща сигурност от всички страни  Laughing

Ох, Панадола го отпусна и пак детецето ми си е нормално  Heart Eyes Нацока се и заспа. Дано не се налага пак да го давам, че ми е малко притеснено с бебе и лекарства  Whistling

Хайде, мацки, отиваме да сефтосаме новата скара за под аспиратор  Crazy Party

П.П. Момичета, напоследък съм започнала да пиша малко неграмотно, но то не е защото съм забравила как се пише, ами просто нямам време да се връщам и да си проверявам постовете  Laughing Mr. Green

# 98
  • Варна
Охооо, Кокетче, каква е тази скара? Бързо да казваш откъде е и дали си доволна след днешната дегустация!  Wink Grinning
За спането - Андрей явно наистина си му харесва между вас.  Heart Eyes Мамина душичка. Heart Eyes Да ти кажа аз преди да забременея си мислех, че също не искам бебто да спи при нас и искам да запазя спалнята като място само за нас със съпруга ми. Но постепенно почнах да променям мнението си и сега няма по-хубаво чувство като се събудя и като усетя Малена сгушена до мен. А като се събуди и ме види и ми пусне една широка усмивка съвсем се разтапям. Аз обаче никога не я слагам по средата между нас - мъжът ми от 1 година е пушач, а често вечер си пийва няколко бирички и точно в тези случаи не се препоръчва бебето да е в леглото. При нас също кошарат е долепена до спалнята и съм сложила възглавницата за кърмене, за да не падне бебка, а аз съм по средата. Аз също спях много дълбоко,  а сега забелязвам, че се събуждам веднага след като тя се размърда или промърка. Освен това май не се въртя хич - така, както легна, така се и събуждам.
Приятна ви вечеря и очакваме разпорт за скарата.  Mr. Green  Hug

# 99
  • Варна
Кокетка, какъв Панадол даваш - сиропче или свещичка? Аз поставих свещичка, но с това акане голям проблем, 10 минути му стисках дупето на детето.

# 100
Дива - аз пак да се включа, дано не ви дразня  Embarassed  Доста четох по въпроса и поне в чужбина не издърпват препуциума, смята се, че не е необходимо относно хигиената, а на всичкото отгоре може да се нарани главичката и да станат възпаления.  Идеята е всичко с времето си.

smile3501 Браво Милла, точно така е! Много ти се радвам колко си информирана, личи си как държиш да си подготвена адекватно за бебочето. И док. Спок е в активите ти Wink Сигурна съм, че ще ти е много полезна информацията, която си натрупала като станеш мама, съвсем скоро Heart Eyes
Та по въпроса с пишлето- това е първото нещо, за което предупреждават педиатрите тук, да не се бърника, забелва и т.н Naughty

Радвам се, че Маленка е по-добре, дано с възрастта да израсте този проблем Hug

Гуш за всички ваксинирани малки герои Heart Eyes

До скоро дами   bouquet

# 101
Q-T, това е скарата, всъщност не е това, нашият модел има капак, не знам защо го няма в сайта - http://www.technomarket.bg/products/09066679/electrolux-etg-340

След малко ще омахаме ребърцата и ще пиша как е. Засега мога само да кажа, че няма абсолютно никаква миризма, т.е. не повече от готвене във фурната или пък задушаване  Peace

Дюнче, малко крайно изказване, от което аз лично се чувствам леко засегната  Peace
Нека не казваме това е правилно, пък онова не е. Всяка една от нас има рамене на главата и достатъчно сиво вещество, за да може да взема решенията си информирано.

За мен пък д-р Спок, макар и пренаписан, е неприемлив в доста отношения, но това касае мен и моето дете. Peace

Т.к. е трудно да се изразяват емоции, искам да кажа, че горното го написах с най - добри чувства и изобщо не искам да те засягам Hug

Светле, сиропче ни изписа  Hug

# 102
Благодаря, момичета за споделените мнения по въпроса за забелването, но аз също смятам да си го правя, защото ме е страх да не се наложи хирургична интервенция след време. Кокетче и аз го правя по същия начин - издърпвам кожичката съвсем внимателно докъдето позволява, без разбира се никакво опъване и измивам с водичка и гелче. И Алекс като Андрей не реагира по никакъв начин. Само дето още не различавам главичка, може да ни е още рано, да е мъничък.  Rolling Eyes Тук ще ми е много полезен опита на Славчето като мама на две вече пораснали момченца.
Дано са добре дечицата ви след ваксините и мен ме е страх много от този момент, а наближава  newsm78

# 103
Милла, наспи се, че после едни безсънни нощи те чакат  Hug

Ди ва, дано детето ти да е по-често така спокойно  Peace

Кокетка, хемоглобина по принцип след 6ия месец спада. Захранването уж помага за покачването, ама мойто диване не признава пюретата. Не ги обича и това е, предпочита млякото. Хем включих спанак и пак е нисък.  А като за втори месец качването на Андрей е супер. Все пак е порастнал на височина. От 3 месец започват да чакват по-малко  Peace

Q-T, и аз се радвам, че сме тук и сме успели. Все пак не ни беше никак лесно  Hug

Момичета, къде ви е албумчето? Искам да кача снимка на моята девойка, а и да видя вашите бебоци.

# 104
Слави, тук съм бе мамче Mr. Green
Кокетка,за разходките ох направо е мъка оня ден тръгваме към пазара и на 15 минута рев та с една ръка се носим с другата бутах количката.А той кеф ,че го нося. Хора по улицата и гледа с" Очи като Плочи".Вчера пробвах с малкия кош за колата и лежи в него ама нали не може повече от1 час та само зад блока с кучето се разхождахме.Издирвам от някой кенгуру,че ми омръзна да купувам неща, които не иска .Ето на  шезлонга аз ще се люлея Mr. Greenизобщо не иска да го види.Купих 4 броя биби плюе със засилка и тях аз и баща му ще си ги смучем hahahaСега му купих оная джаджа за активна игра и май и нея ще си я ползвам.Единствено има една пееща въртележка над леглото нея обича ,защото я зяпа от повивалника  LaughingТа това са нашите премеждия Grinning
Светле,моя Жоренце нервничи когато го заболи коремчето ,че не може да си пръцне така както Дюн е обяснила и като си пръцне като пич се успокоява .Аколиките са ни още на лице акаме и зелено SadЕклерите са ни кът Embarassed
Гушки на всички   bouquetБожееее тоя пост съм го писала преди 5 часа  ooooh!и не съм го пуснала като чух да плае малчо #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт