Елхичка зелена, в гората родена 19.12-25.12

• 7 219
  • 81
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Много е приятно настроението, едно Коледно очаквателно. Ами пожелавам да се появи блясъка в очите и много интересни събития през следващата година!
Последно притеснително от мен питане преди Коледа - как да разбера дали са й малки обувките на Дара, защото от 2 дни забелязах, че нещо си криви краката, възможно е да е от обувките (от 2 месеца са). Вие как се ориентирате дали са им станали малки обувките на децата ви?

# 46
  • София
Можеш да избуташ крачето добре напред и да се опиташ да си пъхнеш пръста отзад зад петичката, нещо такова трябва да даде някаква представа, въпреки че на мен винаги ми е трудно да преценя. И когато се притеснявам, че обувчицата е малка, май купувам нова за да съм по-спокойна... Не че сме от Рокфелеровите, хехее, съвсем не, друг вариант е да нариуваш крачето на един по твърд лист или после да го мериш отдолу по подметката и да добиеш някаяква представа или се опитай да го пъхнеш вътре в обувчицата...

# 47
  • в края на града
tigonewq, ако имате други обувчици или пантофки по-големи, провери с тях как ходи слаураната, ако ходи добре - умалели са другите. Премери крачето (ходилцето) и сметни кой номер е в момента (ако не знаеш колко см на кой номер отговаря на КОКО в сайта мисля имаше такъв "мерител"). Когато умалеят походката става една такава препъваща се, определено се усеща, така, че щом ти е хрумнало вече, явно е от обувките...
Мамо Иги, ние сме "за" срещичка в този клуб, хич не го знам къде е, ама 2-ра градска ни е удобно да дойдем, даже и сами. Без това не сме на рехабилитация и сме почивка чак до 9.01. и направо не знам какво ще правим с толкова свободно време и толкова неспокойно дете  Laughing Като се върнете , свиркайте да се организираме.
gabiplus, я по-ведро, никаква амортизация не е разрешена  Naughty Mr. Green Погледни си прекрасното момченце и ето ти истинска емоция и ще свети, и ще топли и по-голяма не може и да има  Simple Smile.
Мен пък вече ми е Коледно, от днес сме почивка и с малчо никъде няма да ходим - супер, ще чистим и подреждаме в къщи празнично (така и не смогнах досега), ще украсяваме елха, ще правя коледни сладки, ей сега се пъхам в Готварския за рецепти  Wink. Много прегръдки на всички  Hug

# 48
  • София
Благодаря за съветите, може би са й малки - то нито може да застане на едно място, нито да провериш както трябва. Прочетох, че е възможно на всеки 3 месеца да им стават малки обувките и че трябва да има 0,5 до 1,25 см. свободни Rolling Eyes, така ще ходя да прибавя още един коледен подарък. Има само едни ботушки по-големи, но не съм сигурна с тях доколко е вярна преценката.
Последно да ви питам, какво са ви казвали на вас да вземате за ходене в къщи - пантофи на КК с твърда петичка или ортопедични обувки. На мен в клиниката мисля, че споменаваха ортопедични обувки и за домашно ходене. Отивам да питам в темата за ДЦП.
Весели празници! Петя весело приготвяне на коледните сладки!

# 49
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Знаеш ли начина за връщане на блясъка в очите? А и на вътрешния блясък?
 Дайте рецепта как се създава истинска емоция, която може да свети, да топли, да продължава повечко време и да когато изчезне, да се забрави бързо...Няма, няма..

А има има:) Почвате да правите братчета и сестричета. За някой знам, че вече се топлят така Wink

Иги- Биги- тамън вчера си извадих една стара снимка да ме стимулира и сега имам невероятен стимул при свалянето на килцата. Нищо, че идват празници:)

# 50
  • София, "Младост 3"
мила Габи, емоцията, която връща блясък в очите е с теб и до теб - трябва само да я отупаш от ежедневния прахи да погледнеш на нея с нови очи... Виж малкия - той винаги е извор на любов, но сега по коледа малките са символ на новия живот - във всеки от тях живее Божия дух и той блести в очичките им! Те са бъдещето, и мост с миналото и настоящето! Те са ни щастието, дори когато са болни, и най-вече когато са специални деца - защото чрез специалните деца хората от край време вярват, че Господ говори на совите чеда - те са негови - повече отколкото наши! Вярвам, че тъй като ние с всяка година от своето израстване уви обикновено се отдалечаваме от него - затова не ги разбираме! Но на майките на тези деца е даден шанс да разберат истината преди нас! Но дори и децата да не са специални /то всички деца са такива де/, те са ни проводник към Добротно /независимо как ще го наречеш - Господ, Буда или с други имена/!
Има и още един извор на вяра, любов и надежда - това е любовта към мъжа до теб. Тя хваща много прах и често забравяме как да я употребяваме. НО тя е също извор на много щастие - просто го прегърни и забрави кавгите, забрави проблемите - тях винаги ще ги победиш ако мъжа до теб те подкребя, забрави студа и недружелюбието в хората около теб - защото неговата любов и топлина ще ги компенсират! Забрави за малко лошото - то винаги ще съществува, но и ти винаги ще имаш морална подкрепа и любоав от двамата мъже в живота ти!
Габи, има и още нещо - ти имаш вътрешна светлина, една несъкрушима добрина и сърцатост, които винаги ще светят около теб - дори и ако и въпреки, че не ги забелязваш! Освен това си една красива жена - въпреки и напук на проблемите и тревогите!
А Йосарианче много добре ти е казала как да се стоплиш Simple Smile

Момичета, дойде ми и хем искам да черпя, ем ми е едно тъжно - щото ако имах възможност щях и аз да искам още едно... Нашия татко беше в шок - много искаше да съм бременна... Но му помина, сега борбата е, че иска да "работим" по въпроса, а аз считам, че първо трябва да върнем борча на брат му /още повече че и брат му чака дете/, и тогава евентуално нещо дса мислим... Много е трудно обаче, щото усещам, че в сърцето си и аз искам, но и усещам, че ще е голяма грешка да е сега - не знам защо но съм сигурна... Уф оплаках се!

Айде весело и хубаво настроение на всички! И повече братчета и сестричета за нашите мъници догодина - разбира се ако има желаещи!

# 51
Хайде сега и аз да се разпиша, че ние нали поработихме по въпроса за братче или сестриче.
От днес и ние сме ваканция чак до 3 януари.
Дядо Коледа донесе подаръци за Теди,
мама ще чака баба Марта да се разпише...  с новото бебе де...
И ние ще си поседим вкъщи, че мен тате ме е "зазимил" още през август. Не знам защо го е страх да пътува с мен извън София. Преди не е бил толкова  newsm78.
И аз да ви пожелая Весели и Усмихнати празници, само здрави деца и родители, много разбирателство и любов в семействата.
И нека помислим, че не трапезите са смисъла за Рождество - а бебето Исус, което дойде за да бъде Спасител за целия свят, спасител от греха и смъртта.
  "Слава на Бога във висините,
   и на земята мир между човеците,
   в които е Неговото благоволение! Лука 2: 14

Бог да е с Вас - поздрави от Светлето Краси и Теди бъдещ бате

# 52
Весела Коледа и от нас
много, много здраве за вас и за хората, които обичате!
много усмивки по лицата, много музика в душите и слънце в сърцата!
ние заминаваме за Никопол за Коледа, за Нова година ще сме си пак в София.
Весели празници на всички!

# 53
Най сетне дойде ред и аз да се поосвободя малко....Първо да се похваля-дядо Коледа ми направи чудесен подарък-гърчовете на Айда спряха ЕЕГ-то е хубаво и аз съм щастлива.
Желая на всички деца здраве и усмивки а на мамите само щастливи мигове и любов.
По Коледа мен лично ме връхлитат много противоречиви емоции- и хубави и не чак толкова хубави...
Ето нещо написано от мен което искам да споделя с вас защото всички ви чувствам близки
По Коледа май стават чудеса...
и ето Боже пак пред теб се моля
ти виждаш всичко в моята душа
и болката и радостта и как се боря
Да бих могла живота си ще дам
детето пълноценно да живее
нозете ми за миг да се сковат
но тя да е затичана към мене
ръцете ми дори да се стопят
прегръдка детска да ме сгрее
и думичка един единствен път
да чуя-аз да онемея
Такава е молбата ми едничка
това е моята мечта
и щом погледна мойта дъщеричка
надежда имам-стават чудеса

не е кой знае какво това са просто мои чувства и дано ви е харесало

# 54
aidi4ka, прекрасно е, личи си, че извира от сърцето ти, пожелавам на теб и малката ти дъщеричка много здраве Praynig .
Наде  Hug
Светле, приятна ваканция, отдай се на почивка /е, доколкото може/ ,празнично настроение и весели мисли за малкото бебче, чудесният батко и любимия съпруг. Heart Eyes

Весели празници на всички, мир и благоденствие!!!

# 55
aidi4ka много ми хареса разплака ме даже и аз вярвам ,че стават чудеса.Май всяка майка живота си би дала за детето си .Ти изрази чувствата ми по-добре отколкото аз бих могла!Желая на всички ви весела Коледа и щастлива нова година,без болести гърчове т. и каквото и да е друго.

# 56
  • София, "Младост 3"
момичета, весела Коледа!
Желая смях в детските очи и уста, много детски целувки и прегрътки! Чудеса стават, но нека не забравяме, че за да станат и ние трябва да помагаме! А човешката доброта е най-хубавото чудо и уви рядко срещано! НЕка станем част от това чудо, и нека научим и нашите деца на него!
Целувки и ако не се "видим" утре - весело посрещане на дядо Коледа.

Реза, Нанди, Аидичка - вас да ви изоставят тези гадни гърчове. Здраве ви желая от цялото си сърце!

Светленце, здраво и хубаво бебче да гушкаш скоро! А до тогава - много обич на теб и твоите мъже!

Светлионка - малкия да ти стане голям и здрав мъж! С чудо или без него - да оздравее!

Лорката е нашата борбена принцеса! Не пожелавам на никого да преживее ужаса на майка й докато я чакаше, да си дойде в къщи, но  мила Сети - радвам се, че това беше повод да се срещнем - виртуално и реално! Колкото се обичате с мъжа ти - толкова да ви обичат всички близки!

Танче, Дара е вашия дар - да ви дари с много обич и гордост! Да сбъдне твоите мечти!

Ieppe малкото човече ви донесе страхове но и много радост - тръгнали сте към бъдещето и то с големи крачки! Не позволявай на едно късогледство да те разстрои! Ти беше силна в по-лоши моменти - не се давай и сега! Дано скоро се оправи и свъли очилата! Мъжа ти и ти да бъдете пример за всички добри христиани около вас! А вашето малко борбено момче - пример за смелост и борбеност!

ГАби, да виждам блясък в очите, но не от сълзи, а от радост и веселие, от смях и гордост от малкото ти слъмчице! А когато си тъжна - гледай двамата ти мъже, тяхната обич ще те огрее и ще се отрази в очите ти!

Мая, Господ ви поднесе доста изпитания, но съм сигурна, че не ви е забравил, и дано след като така достойно ги понесохте - да ви закриля и да ви помага! Само за кратък миг се видяхме, но спомена за теб често ме топли - има нещо в теб, нещо от добрите, истински христиани, готови да помогнат въпреки собствените нужди!Запази това огънче и го предай на децата си - нямо по-ценно нещо, което би могла да им дадеш!

Валя, Йосарианче - да си жива и здарава, усмихната и добра! Ти си нашето слънчице, заедно с прекрасната Искрица Надежда, която наистина ни дава надежда, когато вече не ни е останала вяра! БЪдете живи и здрави, вие и вашите семейства! Специално за Калоянчо, ще чакаме още по-добри новини!

Има и други мами - ще им пиша утре! Но въпреки, че не съм ги споменала по име - те са ни в сърцата и умовете!

Особено Съни, която се изгуби - дано малкия борбен Артур се пребори с болестта! Напук на докторите! Мислим си за вас - пишете! А и снимки си обещала от лятото още!

# 57
  • София / Пловдив

Мили, мами!
  От все сърце ви желая да посрещнете Рождество Христово в уютните прегръдки на любимите си хора! И нека домовете ни са пълни със здраве, радост, мир и любов!

# 58
  • София
Момичета, днес е един хубав ден....Дано имате време да сготвите нещо вкусно, дано имате настроение да се съберете с всички близки около трапезата..Дано имате желание да кажете на хората, които ви обичат "обичам те".

Ние бяхме на пазар по магазините цяла сутрин, похарчихме сума пари за подаръци и разни глупави неща..Народ, народ...Купуват като за последно.

Пожелавам на всички ви да сте много здрави и щастливи, да се обичате и да се слушкате..
Целувки от нас с Бобо.

# 59
  • густо майна Филибето
Хайде наготвииииииих!!! Излизаме след малко дяа си попазаруваме и поглезим! Днес таткото и малкия са именници (св.Евгения) черпя ви виртуално Wine Glass
На всички желая една прекрасна и вълшебна Коледна вечер!

Общи условия

Активация на акаунт