БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-14

• 25 616
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
извинявам се за тъпия въпрос: Кога се въвеждат млечните каши? Ние все още се кърмим и досега съм правила само безмлечни каши и после му давам да суче, ако иска. Това мляко в кашите АМ ли е или сухо краве мляко?
Повечето са с обикновенно сухо мляко,а ако е АМ ще е упоменато в състава на кутията.На Хип са с АМ.
Веднъж взех на Хумана бисквитена каша и видях,че пише обезмаслено прясно мляко,което значи,че е обикновено,не посмях да дам.Давай до годинка безмлечни,или на Хип.
Не, обратното е - повечето са С АМ, изключение е Хумана, но те и захар имат... ooooh!
Освен на Хип, и Лактана, и Бейбилав, и Холе... За други не се сещам в момента, мисля, че и на Нестле са с АМ, но не съм сигурна, тях ги шкартирах заради захарта...
Непременно чети етикетите, но в общия случай са с АМ.

# 556
В каши Хумана не знам да има захар. Може и да греша.
Слънчо имат със сигурност.
Нестле имат захар в бисквитената си каша.
Милазан също са с АМ и не съдържат захар.

# 557
  • България/Германия
Мога ли вече да давам мед?

# 558
Да.
Макар че вече на сто места чета, че е по-добре да се изчака до 3 години.

# 559
  • България/Германия
Да.
Макар че вече на сто места чета, че е по-добре да се изчака до 3 години.

Благодаря ти  Hug
И аз точно заради това питам, дори в БГ-Мама четох тези дни статия, че е по-добре да се изчака до 3 годинки.  newsm78

# 560
  • София
Аз така и не се престраших да дам мед. А имам хубав. Не знам какво чакам. Малко ме е яд на мене си.  Sunglasses

# 561
  • Бургас
elfie ,и аз още се чудя по този въпрос. Не съм дала все още,макар ще имам познати, които дават на децата си от 10-месечна възраст.  Whistling

# 562
извинявам се за тъпия въпрос: Кога се въвеждат млечните каши? Ние все още се кърмим и досега съм правила само безмлечни каши и после му давам да суче, ако иска. Това мляко в кашите АМ ли е или сухо краве мляко?
Повечето са с обикновенно сухо мляко,а ако е АМ ще е упоменато в състава на кутията.На Хип са с АМ.
Веднъж взех на Хумана бисквитена каша и видях,че пише обезмаслено прясно мляко,което значи,че е обикновено,не посмях да дам.Давай до годинка безмлечни,или на Хип.
Не, обратното е - повечето са С АМ, изключение е Хумана, но те и захар имат... ooooh!
Освен на Хип, и Лактана, и Бейбилав, и Холе... За други не се сещам в момента, мисля, че и на Нестле са с АМ, но не съм сигурна, тях ги шкартирах заради захарта...
Непременно чети етикетите, но в общия случай са с АМ.

Ами в началото на форума има справочник каши,от там изброените,повечето са с обикновенно сухо мляко,Нестле също са с такова.

# 563
  • София
мога ли да давам овесени и пшенични трици или е по-добре овесени ядки?

# 564
Трици не,финни ядки само.

# 565
  • Бургас
И аз на тази възраст давах само финни овесени ядки.

# 566
Колко лъжички/грама трябва да изяде от един зеленчук/плод/каша за да се счита за въведен?

За да се счита за въведена, храната трябва да е давана в продължение на минимум 4 дни, с постепенно увеличаване на количеството.
Първият ден се дават 2 лъжички, следващите количеството се увеличава постепенно с по 2-3 и се следи за реакция.

Даването на 1-2 лъжички не може да се счете за въвеждане, защото не винаги реакцията се проявява при първо опитване на новата храна.  Peace

Аз на теория го знам, но на практика не се получава така. Sad До сега само тиквата е харесала и изяжда от нея 60-70 гр, иначе съм давала оризова каша, картоф, морков, тиква, тиквичка. От три дни давам ябълка (домашна). Първия ден съм сигурна, че е изяла две лъжички, макар че се мръщи и й се пригажда, но ги преглътна. На втория ден пак така, на третия ден успях само една да пробутам и тя изплю. Сега нз за въведена ли се счита ябълката? Днес пак ли ябълка трябва да дам!? Вчера на обяд опитах с 5 л. ябълка на хип и 7 л тиква - отказа ми; вечерта пробвах с няколко л. само тиква изяде ги. Сега нз с какво да я дам тази ябълка.  ooooh!

# 567
  • София
Благодаря за отговорите , а от кой месец се дават триците? А също да не забравя да ви питам и за аспержи-кога може да се дават? Можете ли да ми кажете и кое от киселите млека по БДС не е много кисело, с мек вкус? Много въпроси станаха , благодаря ви предварително. Hug

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 10:05 от Adrya

# 568
Триците въобще не се дават в детска възраст.Правят се от обвивката на ядките не са смляни ядки,съдържат прекалено много фибри,консумират се за отслабване при жените,давай ядки,по-полезни са.

# 569
Adrya, не бързаш ли с киселото мляко?
Мисля, че Верея 3.6% БДС - оранжевата опаковка, отговаря на твоите критерии. Кремообразно, не е кисело въобще.
За аспержите - поне 10 навършени месеца, крехки, пресни и задължително сготвени добре.

Трици не се дават на бебета.

Момичета, пише  се фиНи Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт