Техника за Емоционална Свобода (ТЕС) - 2

• 124 203
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
Добре дошла teli!
За улеснение на всички нови, търсещи къде да четат за ТЕС, слагам основната информация в мястото ми за подпис. Дано ви е полезно!
Иначе- всеки сам много лесно може да усвои и приложи ТЕС. Най- добрият учител е практиката. Пробваш няколко пъти и ще усетиш сама как се случват нещата. Виждаш, че тук и по други форуми в които се обсъжда ТЕС, си споделяме опит, съветваме се, търсим и с общи усилия в началото, а после и самостоятелно нещата се получават, за всеобща радост. Има и множество клипчета в тубата, снимки...много материали! Всички проблеми които си описала са оправими с ТЕС. Дерзай!
Здравете, а може ли да ми кажете къде мога да гледам клипчетата, които са описани на страница 63?

# 676
  • София
Благодаря alina_si!

# 677
Добре дошла teli!
За улеснение на всички нови, търсещи къде да четат за ТЕС, слагам основната информация в мястото ми за подпис. Дано ви е полезно!
Иначе- всеки сам много лесно може да усвои и приложи ТЕС. Най- добрият учител е практиката. Пробваш няколко пъти и ще усетиш сама как се случват нещата. Виждаш, че тук и по други форуми в които се обсъжда ТЕС, си споделяме опит, съветваме се, търсим и с общи усилия в началото, а после и самостоятелно нещата се получават, за всеобща радост. Има и множество клипчета в тубата, снимки...много материали! Всички проблеми които си описала са оправими с ТЕС. Дерзай!

Здравете, а може ли да ми кажете къде мога да гледам клипчетата, които са описани на страница 63?

здравей Simple Smile прдполагам, че това са клипчета от презентации, но можеш да потърсиш в туба Simple Smile

# 678

Не се е получило.
Копирай това:

[url*=http://vselenata.hit.bg/E_F_T.htm]ТЕС пълен наръчник[*/url]
[url*=http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=232/]Сайт за ТЕС[*/url]
[url*=http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%CF%E5%F2%FA%F0%ED%E8%F8%EA%E8]Книга ТЕС[*/url]
[url*=http://dreamland-bg.com/index.php?PHPSESSID=a29a1m81fd6b005cumepr39j55&topic=40.0]Сайт с ТЕС[*/url]

Като махнеш звездичките.

Последна редакция: нд, 05 яну 2014, 15:34 от alina_si

# 679
здравейте и от мен Simple Smile започвам с питането  newsm78 искам да опитам да науча малката на гърне  Thinkingкогато трябва да си направя на мен горе долу се справям, но като е за нея незнам как трябва да си направя декларация по този проблем и от нейно име ли трябва да говоря ?Другият ми въпрос кой точки използвате вие, тези на Местанска съкратените или по- всички ?

# 680
  • София
Не мисли за точките, не е от съществено значение, но като начинаеща, прави точкитекоито ти са удобни и те привличат!
Първо работи със себе си и твоето отношение към "искам да опитам да науча малката на гърне"!
Тук имаш няколко теми за ТЕСане по себе си- не си сигурна дали да го напавиш, как да го направиш и кога да го направиш. Като ги изтесаш, вече ще си сигурна и просто ще го направиш. Междувременно детенцето ти ще е спокойно, защото ти си станала спокойна и уверена в решенията и действията си. Ако трябва после ще правиш ТЕС на детенцето си с "Харесва ми да .....в гърне" или " избирам да правя... в гърнето", " много е приятно да... в гърне". Тупкаш се или от нейно име, или тупкаш нея от нейно име. Вариант е, да тупкаш нейна играчка наречена.../името на детето/ като да е самото дете.
Прави и пиши! Grinning

# 681
Не мисли за точките, не е от съществено значение, но като начинаеща, прави точкитекоито ти са удобни и те привличат!
Първо работи със себе си и твоето отношение към "искам да опитам да науча малката на гърне"!
Тук имаш няколко теми за ТЕСане по себе си- не си сигурна дали да го напавиш, как да го направиш и кога да го направиш. Като ги изтесаш, вече ще си сигурна и просто ще го направиш. Междувременно детенцето ти ще е спокойно, защото ти си станала спокойна и уверена в решенията и действията си. Ако трябва после ще правиш ТЕС на детенцето си с "Харесва ми да .....в гърне" или " избирам да правя... в гърнето", " много е приятно да... в гърне". Тупкаш се или от нейно име, или тупкаш нея от нейно име. Вариант е, да тупкаш нейна играчка наречена.../името на детето/ като да е самото дете.

Прави и пиши! Grinning

Благодаря ти Simple Smile започвам   bouquet

# 682
За много години.

Добре дошли на новите попълнения. Малко коментари специално за вас:

По колко пъти (на ден) трябва да се прави ТЕС?
Нормално е всеки начинаещ да си задава този въпрос. Тук няма да дам отговор, а само ще обясня защо въпросът е излишен.
Представете си, че имате една изгоряла тава. Някой взима тел и започва да я търка, за да я почисти. И, преди да започне, задава въпросът "Колко пъти трябва да тръкна с телта, за да се изчисти?"
Тогава бихте се опулили  Shocked и бихте му казали, че това ще стане ясно в движение. Че въпросът не е в това да си брои тръкванията, а да изчисти тавата. Нали? Тук е същото.
В подходите с ТЕС няма рецепти и няма обещания - "Направи го три пъти така и ще ти мине."
ТЕС е изключително добра, когато се използва за самопомощ и за опознаване на себе си, защото ТЕС е безопасна:
- не е проблем, ако не уцелвате точките точно
- не е проблем, ако потупвате в една или друга последователност, ако пропускате или добавяте точки
- не е проблем, ако потупвате с фраза, която не е вярна за вас (аз се потупвам с фразите на моите клиенти и след това се чувствам изключително добре)

Мъжът ми напоследък често  ми прави забележки за количествата кафе,които пия дневно.Преди малко си направих 7мата чаша/той ми е броил.говедото с говедо!!!/ за днес и пак получих забележка.

Ще ми се да го изтесам,но не е нито отрицателна емоция,нито пристрастяване.Как точно да го изтесам това чудо?
Хубаво, че си изтесала гнева си от забележките му.
Сега имаш ли проблем с кафетата? Проблем означава - има ли нещо, което е свързано с темата и ти причинява дискомфорт?

Здравейте, реших да пробвам техниката за емоционална свобода.
Свалих си книгата от тук: http://podsaznanieto.com/wp-content/uploads/2011/02/tes.pdf
Но в книгата се споменават някакви видео клипове, които са част от обучението. Може ли да ми кажете къде мога да намеря видео клиповете. Предварително ви благодаря.
Да ти кажа не зная за кои клипчета става въпрос. Видях в текста един червен надпис, че без тези клипчета няма да научиш техниката. Това ли те притеснява? Защото, ако е това, знай, че не е вярно.

Точно това имах предвид,Мая.Но с какъв успех може да се приложи върху семейния партньор?Ще бъде ли постигната целта,която описвам в горния си пост?Аз лично бих направила това изчистване на родословието,особено с родителите ми,но не разбирам каква е целта на прекъсване на връзката.
Не зная дали ще постигнеш конкретна цел.
Имай предвид, че има разлика между нужди и желания. Ти имаш нужда от нещо, чувстваш някаква липса и си мислиш, че трябва да стане нещо конкретно, за да бъде запълнена липсата и задоволена нуждата. Но това конкретно нещо - твоето желание - може всъщност да не задоволява нуждата. Тогава отново ще търсиш начин да я задоволиш.
Ето един пример. Когато малкото дете получи камионче за рождения си ден, всички вкъщи му се радват, мама се смее и го прегръща. На детето му става хубаво. След няколко дена то пак иска мама да се смее и да го прегръща, има нужда от любовта й, но не умее да изрази това, а казва желанието си: "Искам камионче". Ако мама все пак му купи новото камионче, детето веднага ще загуби интерес към него (предполагам, че на много от вас това звучи познато) и скоро отново ще иска нещо ново.
Когато желанието се различава от нуждата, тогава то е болно желание и задоволяването му не води до доволство. Когато желанието покрива нуждата, то е здраво желание и задоволяването му води до задоволство.
Това са си мои размисли. Не претендирам, че са абсолютно верни. Но за сега си ги ползвам.

Сега за това каква е целта на прекъсването на връзката. Мисля, че съм го описала в темата за това (в ТЕС форума).
Идеята не е да прекъснеш отношението си с някого. А да прекъснеш неволно създадените връзки, по които безконтролно тече енергия. Създадени, например, при заяждане, секс, спор, договор... В такъв смисъл отношенията стават по-независими и свободни. Не се прекъсват, а се изчистват.

Просто нямам информация с какво точките на ръцете отстъпват на останалите точки по тялото.
Точките по пръстите са предимно краищата на меридианите, а по лицето са начални.
Но това не означава, че едните отстъпват на другите. Така или иначе няма "много меридиани". Има един меридиан. Всички така наречени "меридиани" представляват една дълга и затворена енергийна линия, която минава през тялото. Условно е разделена на парчета, за да се помни и изучава по-лесно.
Ползвай тези точки, които ти харесват. Ако не работи, тогава мисли за промяна.
По-рано не споменах, че аз понякога имам много хубави усещания на точките по ръцете и дълго време оставам да потупвам по тях. Това става рядко, но става. Обикновено зациклям на другите точки.

# 683
Мая Доб, огромни благодарности за разясненията.   bouquet

За много години на всички.  Hug

Да си призная, че очакването за "тесаща" Коледа естествено не се осъществи. Не само, че не ми остана повече свободно време, ами и малкото ми се загуби. Нооо затова пък се научих да си потупвам под бюрото, в тоалетната, дори в движение - само ръцете, няма как. Не изглежда много сериозно като "сядам да си решавам проблемите", но ме отпуска по текущи въпроси. Благодаря на всички, които ме запознават с ТЕС. (прозвучах като доволен клиент от телешоп маркет  Laughing).

# 684
Здравейте и за много години на всички в темичката. Влизам при вас със следното въпросче: Мога ли да излекувам следродилна депресия с ТЕС? Благодаря ви предварително!

# 685
Гнева от следенето и забележките го оправих.За самите количества не съм работила.Не искам да се пробвам,ако пак пророботи тесането ще си затрия едно от нещата,които ме поддържат.Няма да рискувам.
Имах един малък момент,в който исках да пробвам с ТЕС да намаля кафетата,но явно е било пристъп на слабост.Аххх как не харесвам да използвам тази думи за себе си!!

# 686
  • ул. "Мечтание"
Здравейте и за много години на всички в темичката. Влизам при вас със следното въпросче: Мога ли да излекувам следродилна депресия с ТЕС? Благодаря ви предварително!

Да, възможно е.

# 687
  • ул. "Мечтание"
Мая Доб, огромни благодарности за разясненията.   bouquet

За много години на всички.  Hug

Да си призная, че очакването за "тесаща" Коледа естествено не се осъществи. Не само, че не ми остана повече свободно време, ами и малкото ми се загуби. Нооо затова пък се научих да си потупвам под бюрото, в тоалетната, дори в движение - само ръцете, няма как. Не изглежда много сериозно като "сядам да си решавам проблемите", но ме отпуска по текущи въпроси. Благодаря на всички, които ме запознават с ТЕС. (прозвучах като доволен клиент от телешоп маркет  Laughing).

Според мен си е добро начало.  Mr. Green И текущите проблеми само да си решаваш, пак не е никак малко. Simple Smile

# 688
  • София
Гнева от следенето и забележките го оправих.За самите количества не съм работила.Не искам да се пробвам,ако пак пророботи тесането ще си затрия едно от нещата,които ме поддържат.Няма да рискувам.
Имах един малък момент,в който исках да пробвам с ТЕС да намаля кафетата,но явно е било пристъп на слабост.Аххх как не харесвам да използвам тази думи за себе си!!
Беладона, ако това си търсила- чудесно! Но ако един ден решиш да се освободиш от кафето, като заместител на сила, то ще трябва да поТЕСаш още. Simple Smile

# 689
Здравейте.
Аз имам проблем отново с намирането на точните думи за моята ТЕС.
Ще и помоля за помощ.
Дъщеря ми ляга твърде късно и аз съм наясно, че това е защото аз и го позволявам. Дори и да се карам и да казвам да ляга, явно аз не си вярвам достатъчно и тя остава до 23.00 часа будна, а сутрин е ужасно ставането. Проблемът е, че не иска ад легне сама в стаята, казва че я е страх.

Кажете ми, какво да ТЕСвам. Това че се ядосвам че съм мека и и позволявам да стои до късно и "да ми се качва на галвата" или...? Каква декларация да използвам.

Общи условия

Активация на акаунт