Помощ в търсенето на работа-16

• 55 189
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
При кандидатстване по своя инициатива - кой правилния подход? По телефон, имейл, на място - човешки ресурси (ако има такъв), управител?
Всичко зависи от компанията, но най-често по мейл.

# 151
Аз ще напусна вашите стройни редици за малко, предполагам... Rolling Eyes Намерих си работа. Ще пиша статии на културна тематика, които ще се печатат в някакъв сайт. Заплащането е.... Sick - 2лв на статия. Изискванията... smile3555 Не знам как се пишат 300 статии на месец. ...

Grinning Ми как се пишат... като за 2 лева - погледни качеството на материалите дори в големите сайтове, напр. в този. То зависи и какви са обемите все пак.
Дано поне тематиката да ти е на сърце.
Аз и преди съм писала, че два пъти в годината изпращам такива сайтове - за възлагане на поръчки за преводи и писане, - на моя позната, която си търси нещо подобно, за да си уплътнява времето докато дреме в офиса. Та общо взето съм запозната почти от първа ръка с този бизнес  Grinning

# 152
  • Варна
Темата нещо позамряла. )
Да попитам, тук има ли човек, който е кандидатствал за работа в община?

Да не става дума за това тук?

В момента върви набиране на документи за София и Плевен, аз стигнах до последното ниво - интервюто,  във Варна за експертна длъжност, но ми се струва, че нещата бяха доста нагласени, чакам сега резултат. Ако някой се интересува от нещо да пита...

# 153
Темата нещо позамряла. )
Да попитам, тук има ли човек, който е кандидатствал за работа в община?

Да не става дума за това тук?

В момента върви набиране на документи за София и Плевен, аз стигнах до последното ниво - интервюто,  във Варна за експертна длъжност, но ми се струва, че нещата бяха доста нагласени, чакам сега резултат. Ако някой се интересува от нещо да пита...

Стана ми интересно какво по-точно представлява теста?

# 154
  • Варна
Стана ми интересно какво по-точно представлява теста?
Не знам дали е еднакъв за различните градове... Иначе - 15 въпроса + половин страница текст за редакция - и/й, пълен член, запетайки, главни букви:) Въпросите около 10тина бяха от Оперативните програми, другите от типа: какво е лого, какво е позволено да се използва при медийни събития, какво е интранет.... Всеки въпрос с 4 възможни отговора, само един верен, 30 мин.

# 155
Мим, за същото става въпрос.
Но за Плевен вече 2 от позициите са.....да речем, не свободни. )
Остават 2, за които със сигурност ще се намерят хора.
Дай малко повече инфо на лични ако искаш, конкретно за въпросите.

# 156
Здравейте. Бих искала да попитам освен сайтовете за обяви за работа, къде другаде мога да следя за свободни работни места? Ще съм благодарна на някоя идея, т.к. на тези по сайтовете пращаме биографии, но нищо не се случва. Днес даже купих вестник "Позвънете" за някаква работа, макар и за ден- два, с идеята по-добре за 20-30 лв., отколкото в къщи, ноооо и там нищо.
Просто сме в безизходица вече  Sad

# 157
Здравейте. Бих искала да попитам освен сайтовете за обяви за работа, къде другаде мога да следя за свободни работни места? Ще съм благодарна на някоя идея, т.к. на тези по сайтовете пращаме биографии, но нищо не се случва. Днес даже купих вестник "Позвънете" за някаква работа, макар и за ден- два, с идеята по-добре за 20-30 лв., отколкото в къщи, ноооо и там нищо.
Просто сме в безизходица вече  Sad

A Вия като пращате автобиографии, за каква работа обикбновено? И каква е автобиографията? За мен сайтовете са най-добрата опция.

# 158
A Вия като пращате автобиографии, за каква работа обикбновено? И каква е автобиографията? За мен сайтовете са най-добрата опция.
[/quote]

До преди няколко месеца беше по специалността на мъжа ми- той е строителен инженер (с опит), а сега, т.к. нямаме избор за абсолютно всякакви обяви, по които покрива изискванията (напр.без английски език).

# 159
Аз ще напусна вашите стройни редици за малко, предполагам... Rolling Eyes Намерих си работа. Ще пиша статии на културна тематика, които ще се печатат в някакъв сайт. Заплащането е.... Sick - 2лв на статия. Изискванията... smile3555 Не знам как се пишат 300 статии на месец. ...

Grinning Ми как се пишат... като за 2 лева - погледни качеството на материалите дори в големите сайтове, напр. в този. То зависи и какви са обемите все пак.
Дано поне тематиката да ти е на сърце.
Аз и преди съм писала, че два пъти в годината изпращам такива сайтове - за възлагане на поръчки за преводи и писане, - на моя позната, която си търси нещо подобно, за да си уплътнява времето докато дреме в офиса. Та общо взето съм запозната почти от първа ръка с този бизнес  Grinning

Не съм се заглеждала в материалите, които се пишат. Аз съм направо като кон с капаци. Embarassed И друг път съм писала, но си нямах идея, че това е цяла професия. Нещо като дял от цял клон от работата по нета - фриилансъри. Shocked ooooh! Не зная как да намеря такива сайтове, които възлагат поръчки.... не знам и по колко обичайно се плаща.... ooooh! Приемам всяка оферта, не знам дали така се прави newsm78 Би ли ми пратила някой сайт, който възлага поръчки, за да ги видя? Hug
Засега се справям прилично с писането .За около 20 минути пиша статия от около 300 думи. Стандартната е 500 -за половин час. Само че ми се налага да почивам по 10 мин след всяка, може би тренинг ми липсва. Tired

# 160
В темите за писане на статии съм се опитвала да дам линк към подфорума за фрилансъри на Предприемач.ком, но нашият форум го разпознава като спам.
Така че напиши в гугъл "писане на статии" и от предложенията, които ще изкара, петото или шестото е точно на Предприемач. Там се въртят точно такива цени, на каквито пишеш сега. Лошото е, че има възложители, които не плащат - но пък можеш да им сложиш отрицателна оценка.
Ако ползваш английски - http://www.freelancemarketingtips.net/%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D1%83%D … 0%BA%D1%82%D0%B8/

# 161
пак съм ви изпуснала... записвам се и се връщам да чета  Sunglasses

# 162
Lorraine In The Rain, да, в това съм убедена. Просто ми е интересно дали ще ме извикат поне на теста, който ще се проведе преди събеседването. )

Ще те извикат Мира ,аз редовно подавам  Mr. Green.Проблема е ,че има няколко човека ,които влизат има ,няма за 5 минути решават теста и излизат .Следователно вече са били наясно какво съдържа теста Sad.

Иначе викат ,важното е да има навалица ,събират се около 20 човека за място ,поне на 10-тина такива места съм ходила през последните 7-8 години да кандидатствам,навсякъде е едно и също.
Или пък гледам ,че седят умно и подават празен тест - и такива има, колко му е после някой да го попълни правилно.
А специално за тези места които сега има ,проекта го спечелиха още юни месец ,защо не назначиха до сега - чакаха изборите ,просто за тези пари ,вече си има сигурно хора  Tired.
Както и да е ,пробвай,може пък да е по различно с новия кмет  Peace.

# 163
  • в града на вечния купон
Бих искала да попитам практика ли е да се получи договор за работа месец преди да се започне ?

# 164
  • София
Мисля, че да - поне в нашата фирма. Ако има оферта и си я приела. Така работодателят си гарантира, че няма да се откажеш, докато ти тече предизвестието например.

Общи условия

Активация на акаунт