Помощ в търсенето на работа-16

• 55 192
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • в града на вечния купон
Мисля, че да - поне в нашата фирма. Ако има оферта и си я приела. Така работодателят си гарантира, че няма да се откажеш, докато ти тече предизвестието например.
Благодаря!
В случая аз искам да съм сигурна, преди да си подам молба за напускане.

Но нещо се бави договора.......

# 166
Но той не може да бъде регистриран. Няма нищо сигурно на практика, но иначе няма кой да Ви дава договори ей така (както и оферти), така че доверие му е майката.

И при нас е така, а и ние правим и доста оферти за външни компании, и при тях е така.

# 167
Темата нещо позамряла. )
Да попитам, тук има ли човек, който е кандидатствал за работа в община?

Да не става дума за това тук?

В момента върви набиране на документи за София и Плевен, аз стигнах до последното ниво - интервюто,  във Варна за експертна длъжност, но ми се струва, че нещата бяха доста нагласени, чакам сега резултат. Ако някой се интересува от нещо да пита...
Благодаря за информацията.  bouquet

# 168
  • в града на вечния купон
Но той не може да бъде регистриран. Няма нищо сигурно на практика, но иначе няма кой да Ви дава договори ей така (както и оферти), така че доверие му е майката.

И при нас е така, а и ние правим и доста оферти за външни компании, и при тях е така.
бЛАГОДАРЯ....
И аз това се надявам, че фирмата е чуждестранна и ще си спазят обещанието.

# 169
  • Плевен
Здравейте!
От известно време чета темата,но за първи път пиша.
Благодарение на насоките ви за CV и мотивационно писмо се справих успешно с първия тур на едно интервю - състоеше се от тест на английски с икономическа насоченост и интервю на Бг с представител на компания за подбор на персонал. Позицията е технически секретар и преводач.
 В Понеделник предстои второто интервю с прекия работодател - французин. Ще бъде на английски.Надявам се да го разбера, въпреки акцента,който вероятно ще има.Simple Smile
Та въпросът ми е какво ли ще ме пита и изобщо какво е важно за второ интервю? На мен ще ми е за първи път. Засега съм си нахвърляла факти за компанията и чета статии как да се държим на интервю. И честно казано съм доста притеснена. Sad

# 170
Всичко може да те пита. Не го мисли чак толкова и карай по-спокойно.

# 171

На едно интервю ме питаха :"Представете си ,че ваша подчинена  има неприятна  миризма ,как ще и кажете,какво ще направите по въпроса ?" #Crazy

# 172

На едно интервю ме питаха :"Представете си ,че ваша подчинена  има неприятна  миризма ,как ще и кажете,какво ще направите по въпроса ?" #Crazy

Aми много реален въпрос. Да си кажа честно сме имали подобен проблем, никой не смееше, освен шефката.
Смятам,че всички трябва да сме малко по-прями и откровени. Трудно е, аз самата много рядко казвам какво ме мъчи.

Пламзи, дръж се ествствено и недей да се притесняваш, че си личи.

# 173
Здравейте,
Включвам се да, за да отговоря на въпроса на Hakama относно работата като таен клиент. През студентските години работех за една такава фирма, ако искаш ще ти кажа коя на лични, за да не е реклама. Регистрираш се в сайта им и правиш пробна инспекция, ако се справиш, може да приемаш вече реални инспекции. В профила ти на сайта са показани свободните обекти за посещение (бензиностанции, банки, магазини, ресторанти, институции), инструкциите за посещението (въпросник, сценарии, изисквания) и заплащането. Плаща се между 5 - 15 лв на инспекция, понякога имаш и допълнителна сума за покупка на самия обект (напр. 5лв за зареждане на бензин на бензиностанция или покупка в супермаркет). След извършване на инспекцията се попълва подробен въпросник (около 30 въпроса - нужен е поне час и половина за попълването му), прикачат се снимки и се изпраща до 24 часа след инспекцията на фирмата. Заплащането беше редовно, на граждански договор, който се изпраща електронно. Ако нещо друго ви е интересно, питайте.

# 174
В Понеделник предстои второто интервю с прекия работодател - французин. Ще бъде на английски.Надявам се да го разбера, въпреки акцента,който вероятно ще има.Simple Smile

Мисли за него като за тъпак със слаб английски. Много е вероятно да е наистина такъв.
Говори уверено, ясно и отчетливо.
На чужденците английския им е по-разбираем. 

# 175
Цоп, да попитам: какво според вас означава 6 месечен изпитателен срок?!? Shocked newsm78

# 176
Па то си е ясно какво означава. Какво ти дреме според някой си какво означава?
Най-често означава, че чорбаджията   в рамките на тия 6 мес. може да ти бие шута, когато си пожелае, без да ти дължи каквото и да било, вкл. и обяснение. 

# 177
Цоп, да попитам: какво според вас означава 6 месечен изпитателен срок?!? Shocked newsm78

Ти също можеш да напуснеш без предизвестие и без да му дължиш нищо ,ако не ти изнася работата.

# 178
Най-често означава, че чорбаджията   в рамките на тия 6 мес. може да ти бие шута, когато си пожелае, без да ти дължи каквото и да било, вкл. и обяснение.  
Мен по-скоро ме интересува дали тези 6 месеца ще ми се водят стаж или не?

Ти също можеш да напуснеш без предизвестие и без да му дължиш нищо ,ако не ти изнася работата.
Благодаря, за отговора. Полезен ми е.  bouquet

# 179
kori_1, независимо от изпитателния срок ти се води стаж Peace

относно напускането и биенето на шута има една малка, но не незначителна подробност - зависи в чия ползва е уговорен договора и вариантите са три
1-ви - не пише нищо или пише в полза на двете страни - оптимален, среща се, макар и нечесто и означава, че и работодателят, и служителят могат да прекратят договора по всяко време в изпитателния срок  без предизвестие
2-ри - в полза на работодателя - среща се най-често и дава право на работодателя да прекрати договора в изпит. срок без предизвестие, а ти му дължиш на него предизвестие според зависи от договора - между месец и три

3-ти в полза на служителя - същото като 2ри ама за служителя - среща се повече от рядко

Общи условия

Активация на акаунт