Помощ в търсенето на работа-16

• 54 888
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
С удоволствие бих си сменила сметките със твоите . На нас 100 лв ни е само тока + 24 за вход + 15 лв за вода+ 40 лв за 3 телефона +30 лв кабелна и интернет+  зимата 400- 600 лв парно ( ЗА  2 РАДИАТОРА!!!!) + 20 лв закуска на детето + 40 лв танци на които ходи .............да слагам ли още ++++++ ???
 Иначе Ред - съгласна съм за младите начетени хора !!! Нека получават и повече даже !! Живи и здрави да са и дано те променят държавата ни . Но и ние без висшето имаме дадени умения , които ако може все пак да не се подценяват. И ние ядем все пак от същото сирене по 8 лв и кашкавал по 10 лв. Да ще го правим в по- малки количества , но все пак....................

# 631
Сигурно, но тези сметки не ги плащаш сама. А и като стоиш без работа, как помагаш за плащането на сметките? Ами аз грубо като ги сметнах тези разходи се получават точно около 300 лв. Защо да не работиш, за да ги плащаш?

# 632
Теа, стига скача, де  Simple Smile Ние със висшето и второто такова на път работим каквото и когато намерим. Утре съм на интервю за админстративна позиция в голяма компания, от която няма да забогатея, междувременно си говорим с една добра дама, която ми влиза в положението, че съм с малко дете и го гледам сама и може би би ме взела за продавач в кафе, ако друго не огрее.
Да не те отчайвам, но на мен също ми се налага да се помиря, че брутният ми доход ми могъл да падне с 50% (или с повече), в сравнение с преди майчинството. А нищо?

# 633
Fall не си ме разбрала правилно . Не скачам изобщо на хората като теб с образование . Скачам на несправедливостта да ти оценяват труда , какъвто и да е , за 300 , 400 лв. Скачам на това ,че не може някой да ми обяснява , че е ок такова заплащане. На теб ти пожелавам да си намериш работа според образованията ти и да живееш нормално в нашата д-ва . Утре ти стискам палци.   bouquet

# 634
Никой не твърди, че е ОК такова заплащане. Такъв ни е стандарта. Просто не казвайте, че няма работа, като в същото време отказвате да работите за по-ниска заплата.
Аз, ако съм работодател, биха взела човек от друга компания, който работи на подобна позиция, пред такъв, който не работи изобщо. Това, може би е една от причините безработните да не могат да си намерят работа.

# 635
Стандарта ни е трагичен, но това е положението.
Не винаги човек може да подбира и да има претенции, когато все пак трябва да яде и да плаща сметки.
Друг е въпроса, че понякога просто няма работа.
Или му заявяват че е прекалено квалифициран, или че не отговаря на условията. Макар понякога да се чудя какви точно изисквания имат.

Red Velvet ми е виждала CVто. Пращах и го по повод кандидатстване за определена позиция, според нейното мнение всичко му е ок.
Факт е, че на повечето места, на които съм кандидатствала за по-ниски позиции (примерно офис сътрудник и от сорта) не ме канят и на интервю даже. Явно не ставам и за тази работа дори, или не знам къде точно е проблема.

# 636
  • София
Red Velvet, ти си млада.

Кажи ми как ти и такива като теб, когато оценявате човек на 45-55 години можете да кажете кой човек е по-подходящ за компанията..., как можете вие да разберете какво знае... - нямате нито опит нито знанията, нито школата им.... Правите смешни и обидни тестове.....

Как можете да прецените, повече от такива хора са с минимум по 2 чужди езика - перфектни, с минимум по 2 висши ( истински висши по онова време, когато се учеше...) и доста от тях с международен опит...

Смешно и тъжно....

И аз предпочитам да не работя, отколкото да работя за 300 лева...

# 637
  • София
ами според мен няма кой да чака да почне на 300 и да гледа някой ден евентуааално да взима много повече като не те издържат родителите! Има тук и сега! Мойте наблюдения са, че ако  някой младеж  не започне на над 1000лв заминава да работи навън!

Това са глупости. Не може да не умееш нищо и да искаш над 1000 лева заплата. Да, можещите вземат доста високи заплати. Мога да дам примери с 23-25 годишни с 1800 лева чиста заплата. Но са седнали, научили са по един-два езика и сега им се плаща, за да ги ползват в работата си.

ха... явно аз не съм сред младежите и остарявам, защото почнах работа за малко пари, които влагам в уроци по два езика.  newsm78

Тук доста пъти се е обсъждало почването на ниско платена работа. Ами предпочитам да си работя за 300 лева, в това време да си търся по - високо платена, вместо да си стоя в нас и да оплаквам съдбата.

Ох, а пък някой като ми каже за "по онова време, когато се учеше"... Все едно всички 40-50 годишни са кадърни само щото са по - възрастни...

# 638
Ох, сериозни теми сте отпочнали..

# 639
Red Velvet, ти си млада.

Кажи ми как ти и такива като теб, когато оценявате човек на 45-55 години можете да кажете кой човек е по-подходящ за компанията..., как можете вие да разберете какво знае... - нямате нито опит нито знанията, нито школата им.... Правите смешни и обидни тестове.....

Как можете да прецените, повече от такива хора са с минимум по 2 чужди езика - перфектни, с минимум по 2 висши ( истински висши по онова време, когато се учеше...) и доста от тях с международен опит...

Смешно и тъжно....

И аз предпочитам да не работя, отколкото да работя за 300 лева...

Следващият път като видя 45-50 годишен/годишна, направо ще го назнача. Нали е по-умен, с повече опит от мен. Пък и е учил повече от мен, която съм на 28 и съм си губила времето в учене...явно.

# 640
Реди, стига тъпотии, де! Не си ти тази, която назначава. А и едва ли си по-образована и ценна  от повечето 45-50 годишни. Прекаляваш вече, слез на земята малко.  Stop

# 641
Има разлика в това, което беше актуално преди 20 години и това, което в момента се търси. Пазарът на труда се променя, изискванията се променят, не е срамно да си признаем, че не всички покриваме тези изисквания. Кризата и липсата на достатъчен брой работни места прави положението още по-зле. Аз лично бих почнала работа и за по-малко пари, за да си финансирам обучение, преквалификация и т.н.

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 00:28 от aleni_cvetya

# 642
Привет!
Някой има ли информация до колко е перспективно да се работи в Прокредит Банк? Аз преди 5-6 години кандидатствах и на интервюто ми казаха супер смешна заплата, не само по време на изпитателния срок, а и за след това. Понеже работех за двойно повече (но си търсех работа, защото очаквах закриване на клона) отказах. Не знам дали за това време нещо се е променило и дали пазят информация, че съм кандидатствала примерно преди и съм се отказала.

# 643
намирането на хубава работа се състои не толкова в безцелно пускане на cv-та по разни голяма част кухи обяви, а в завързването на контакти с определени хора и навлизането в определени кръгове и среди, също като в любовта Wink! Не си избира партньора само по разни кьорави обяви, а става именно в определена среда, същото е и с работата, и това не са връзки! Успех на всички Wink

# 644
Сиси, зависи какво работиш сега и какво би работила в Прокредит.
А по въпроса за по-възрастните и по-младите: Хайде стига глупости. Възрастните били имали опит. Всичко е индивидуално. А и зависи от сферата. Мога да дам примери, в които възрастните са натрупали опит само да си клатят краката.

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 08:53 от celika

Общи условия

Активация на акаунт