Помощ в търсенето на работа-16

• 54 902
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Честит празник, Нинче  bouquet
С пожелания за здраве и сбъднати мечти!  bouquet

# 616
 За Никулден, да ни е честит   bouquet На всички рибки в морето на търсещите работа  Wink
Както казах, аз и в момента съм на работа на място, където се гледа с досада и неприязън на факта, че съм в майчинство. Естествено, че всеки, който по принцип така действа с персонала, който вече има, би приложил същите принципи и при персонала, който смята да назначи. Просто ще е изненада да няма значение и въпросът със семейното положение да не се поставя. В моя опит се поставя винаги и засега не ми е хрумнало да лъжа - просто няма смисъл.
Цитат от друга тема, в която пребивавам:
Когато се заговори за съкращения правиха списък на хората и вписаха на кой какво му е семейното положение, колко деца има и така. Не знам дали ще го имат в предвид това. Надявам се.

# 617
Аз не бих работила в такава компания.

# 618
  • Пловдив / София
Нинче, честит имен ден!

Пожелавам ти да намериш мечтаната работа скоро.

# 619
  • София
Честит имен ден!!!

# 620
  • Sofia

малко off topic, но тази картинка ми е много любима  Grinning Grinning Grinning

# 621
Честит Имен ден на Нинчето!
ДА си жива и здрава и да намериш Твоята работа в най-скоро време!
 baloni

# 622
Благодаря ви момичета! Blush  bouquet

# 623
  • Варна
Честит празник на всички именници и техните семейства !

# 624
Честит празник и от мен   bouquet
celika  , разбери - не ние избираме , а нас ни избират. И съм абсолютно сигурна ,че 500 св- та никой няма да разглежда , дори са ми споменавали ,че съм късметлийка , защото съм от първите 100 . Нататък са на принцип онче- бонче. А относно не желанието да работим за минимална заплата : Казваш , аз така започнах . Нима си мислиш ,че ние СЕГА започваме да работим.? Повечето вече сме минали по този път. Съгласи се ,че тук сме хора във вече доста осъзната възраст. Едва ли един ден и ти като майка ще си мечтаеш да работиш за 300 лв и да те осигуряват цял живот на минимална заплата. Повярвай ми няма да ти се работи за да зарадваш детето си с  1 шоколад . от евтините . Ще имаш по- големи критерии относно заплата щото малкото гърло РАЗЧИТА на теб . А ако работя за 400 лв , ще се наложи да взема заем за да ходя на работа дори . И от топлофикация като ми пускат фактури за 600 лв . не им се вижда нагло , ама не ме питат дали взимам 300 или 700 нали?
Момичета разберете , хич не е проблем в св- татат Ви . Предполага се , че всеки кандидатства това за което притежава умения все пак. Проблема е борбата от хиляди за едно място!!!!!!!!!!

# 625
Честит празник и от мен   bouquet
celika  , разбери - не ние избираме , а нас ни избират. И съм абсолютно сигурна ,че 500 св- та никой няма да разглежда , дори са ми споменавали ,че съм късметлийка , защото съм от първите 100 . Нататък са на принцип онче- бонче. А относно не желанието да работим за минимална заплата : Казваш , аз така започнах . Нима си мислиш ,че ние СЕГА започваме да работим.? Повечето вече сме минали по този път. Съгласи се ,че тук сме хора във вече доста осъзната възраст. Едва ли един ден и ти като майка ще си мечтаеш да работиш за 300 лв и да те осигуряват цял живот на минимална заплата. Повярвай ми няма да ти се работи за да зарадваш детето си с  1 шоколад . от евтините . Ще имаш по- големи критерии относно заплата щото малкото гърло РАЗЧИТА на теб . А ако работя за 400 лв , ще се наложи да взема заем за да ходя на работа дори . И от топлофикация като ми пускат фактури за 600 лв . не им се вижда нагло , ама не ме питат дали взимам 300 или 700 нали?
Момичета разберете , хич не е проблем в св- татат Ви . Предполага се , че всеки кандидатства това за което притежава умения все пак. Проблема е борбата от хиляди за едно място!!!!!!!!!!

Да,да, и един мармот.....

Нямате представа колко неподходящи хора разглеждаме на ден. И да, разглеждаме всички кандидати, поне аз и всички колеги, които са писали тук. Никой не е казал, че прескача. В интерес на компаниите е да намерят най-подходящите за тях хора.

# 626
Ред , не говорих естествено за фирми специализирани в подбор на персонала . Рядко за продавачка или секретарка се пускат от такива  фирми  обяви , да не кажа почти никога. Набира си ги самата фирма , а св-тата се разглеждат или от управителя или от секретарката. Тя не получава пари , че ще отвори и прочете 600 св-та. Ъндърстенд ми???????? Едно от момичетата на предната страница ви каза- не всички кандидатстваме за специалисти в дадена област . Тези обяви текат от фирми като вашата , а на вас ви се заплаща за да отворите всички св -та. Но явно някои хора виждат каквото им харесва или изнася . Повечето търсещи е факт , че сме на едно мнение.

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 19:03 от teia2

# 627
ами според мен няма кой да чака да почне на 300 и да гледа някой ден евентуааално да взима много повече като не те издържат родителите! Има тук и сега! Мойте наблюдения са, че ако  някой младеж  не започне на над 1000лв заминава да работи навън!

# 628
Аз ако остана случайно без работа, не бих избирала и пак бих започнала така. Но може би точно затова не съм оставала без работа.
Ами всеки разполага според възможностите си. Аз миналата година за целия сезон имах 400 лв парно. Отоплявала съм се само на парно. Като го разделиш на 8 месеца (не знам на практика колко са), се получава по 50 лв на месец. Като добавиш още 50 лв за всички останали сметки и 50 лв карта за градски траспорт (в най-лошия случай), ти остават 150 от 300. Едва ли е по зле от 0.

# 629
ами според мен няма кой да чака да почне на 300 и да гледа някой ден евентуааално да взима много повече като не те издържат родителите! Има тук и сега! Мойте наблюдения са, че ако  някой младеж  не започне на над 1000лв заминава да работи навън!

Това са глупости. Не може да не умееш нищо и да искаш над 1000 лева заплата. Да, можещите вземат доста високи заплати. Мога да дам примери с 23-25 годишни с 1800 лева чиста заплата. Но са седнали, научили са по един-два езика и сега им се плаща, за да ги ползват в работата си.

Общи условия

Активация на акаунт