Помощ в търсенето на работа-16

• 54 901
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Явно всички сме проблемни кандидати  Thinking

# 601
Не казвам в самите Вас, а в начина по който кандидатствате, позициите, по които кандидатствате, другите които са кандидатствали и прочие...

# 602
  • Бургас
MAD65 не мисля , че проблема е в св -то ти. Проблема е стотиците , да не кажа и хиляди хора , които кандидатстваме за една позиция.

Напълно съм съгласна. С позициите, на които се търсят конкретни специалисти не съм запозната, но с тези за ниско квалифицирания труд, положението в провинцията е направо отчайващо. Няма такава, на която съм кандидатствала и да са кандидатствали по-малко от 200 човека. Наскоро даже имаше пуснати обяви за Джъмбо и Практикер в Бургас и на една от обявите бях 540-тия кандидат. И това само около 8 часа след като беше пусната обявата. А имаше една обява за секретар, с обявена заплата 300лв. + осигуровки и на 2-рия час бях 76-та. Хората в момента са готови да работят каквото и да е, на каквато и да е заплата - само и само да имат работа. Въобще, май започвам да се примирявам, че докато не отмине кризата, няма да успея да си намеря работа. Confused

# 603
Mдаа....и аз затова вече взех да не подбирам къде кандидатствам....не че има някакъв ефект.Но наистина много хора кандидатстват за една обява и е много трудно.

# 604
  • София
Да, и аз се съгласявам, че е трудно. Confused Гледам заради мъжа ми всеки ден сайтовете за обяви, ами просто има не толкова много обяви, а хора- много. За една позиция, преди него бяха кандидаствали почти 300 души Crazy, а това беше май в деня, в който беше пусната обявата.
Днес му се обадиха да му кажат, че не е одобрен за едно място, за което той много се надяваше Tired и то точно на именния му ден. Та, борбата продължава, разбира се, но не е лесно, много ни коства и на двамата да се държим и да се опитваме да гледаме напред и да се надяваме на положително развитие.
Желая успех на всички пишещи в темата, дано приближаващите празници, донесат за вас подаръка, който е най желан в момента, а именно, работа! Praynig

# 605
Ами има такива от вас тук, които твърдят, че не могат да си намерят работа, но от друга страна дори отказват да кандидастват по някква позиция, която просто не им допада или защото заплатата е ниска. Има такива които са отказали и предложение за работа и продължават да мрънкат, че работа няма.
Аз като бях безработна, започвах работа на минимална РЗ.
Повярвайте ми, много повече ще спечелите, ако започнете някаква ниско платена работа, отколкото ако си стоите у дома.
Не знам колко пъти да се опитвам да ви обясня, че стажът е по-ценен от заплатата.
Може да започнете някаква работа и в това време да си търсите друга.

MAD65, най-вероятно точно в СВ-то ти е проблема. Почети малко из темите.

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 21:23 от celika

# 606
Celika, напълно съм съгласна, че възможно най-неизгодният вариант е да си седиш вкъщи, без работа и без доход.
Пак ми предстои интервю в хубава фирма на административна позиция - което и съм работила достатъчно дълго, и пак очаквам да ме питат "разкажете нещо за себе си в личен план" - като стигнем до частта - ами деца, а, имате дете, на колко е години - на година и седем месеца - ахааа.
Може би доста майки биха отговорили да не го приемам лично  Simple Smile  Rolling Eyes

# 607
ами ето го противоречието между напътствията: хем да не приемаме каквато и да е  работа /нископлатена/ , хем да япочваме, щото видиш ли Thinking Истината е ... някъде там, по средата Peace

На мен може да ми е неизгодно да работя под еди-колко-си, защото примерно трябва да давам на бавачка/частна ДГ, няма да почна на каквато и да е заплата тогава.

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 23:50 от alen mak

# 608

наистина ли мислите, че бихте се чувствали добре на работа, на която работодателя не одобрява лични ви избор да имате деца?

на интервюто вие сте равнопоставен партньор, не 'много ви моля, вземете ме, щото много съм я закъсал'

# 609
каквото и да си говорим  със заплата под 1500 лв си за никъде и не си струва като трябва да плащаш наем, топлофикация, сметки и то не остана newsm78

# 610
Хайде, пак смешки. Ти магистърчето фармацевтче ли беше, че не мога да те запомня?

# 611
Честит Никулден на всички , които празнуват!Почерпете се за мое здраве, че днес съм именничка!  bouquet

# 612
  • Вече на светло в София
Нинчето, честито .
Много здраве и късмет с името! Flowers Four Leaf Clover

# 613
  • Sofia
Честит Никулден на всички , които празнуват!Почерпете се за мое здраве, че днес съм именничка!  bouquet

Честит Имен Ден!

Пожелавам на всички да намерят добра работа и да не забравят да се развиват - все пак не може цял живот да сте административни асистенти, вярвам, че имате и други качества  Hug

# 614
  • София

Честит празник!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт