Помощ в търсенето на работа-16

• 55 150
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
unadaptable, пратих ти ги на лични, че е много текст. иначе цялата информация е публична и ако искаш да я редуцираш и постнеш тук, не би било проблем (според мен).

# 76
Venchemila, много зависи в каква обстановка се работи, с какви колеги и доколко комуникацията ти с тях има някаква връзка за задържането ти на работа, или не.

# 77
Момичета, някой знае ли нещо за тази фирма http://www.jobs.bg/f1279611
Пусната е обява за 3 града и ми отговориха много как да кажа - разхвърляно, не става ясно с какво се занимават и се чудя избощо да им отговарям ли.

# 78
# 79
Пак ви изпуснах дирите Simple Smile
Вместо запис, желая успех на всички търсещи работа Peace
Аз може скоро отново да се присъединя към вас. Днес, малко в състояние на афект, си пуснах предизвестието за напускане, но ми го върнаха с молба да премисля уикенда и понеделник да кажа какво съм решила. Имам невероятна шефка Heart Eyes. Сигурна съм, че друга такава няма да имам шанс да намеря, но ми идва в повече натоварването и съотношението стрес / заплата не е задоволително.
Добрата новина е, че съм одобрена по програмата "Аз мога повече" и ще карам курс по оперативно счетоводство, което се надявам да увеличи шансовете ми с намирането на работа.

# 80
Астарта, първо си намери друга работа и тогава напускай.

# 81
Абсолютно. А и никъде няма достатъчно добра заплата, за да компенсира стреса....повярвай ми. Само като започнеш да работиш за себе си,или като станеш шеф на голяма компания може и да си доволна...

# 82
Стреса, според мен е въпрос на това как възприемаш нещата. Мен например не ме стресира София, докато хората, които само са чували за големия стес в София, ги е стах да отидат там. Даже не съм сигурна, дали съм изпитвала стрес някога.

# 83
момичета, зависи от какво естество е стресът. аз например мога много добре и продуктивно да работя под стрес от крайни срокове например, но нелогичните и често противоречащи си изисквания на шефа ми ме докарват до лудост и бяс и тотално ми пречат и с това не мога да се справя, т.к. независимо от крайния резултат и успешно приключен проект, се оказва, че някое от изискванията му не е спазено #Cussing out а то няма как да се спазят взаимноизключващи се такива ... това е и причината при мен да напусна и да си търся нова работа.

слава богу, че имам още един последен работен ден в старата компания. аз се опитах да му обясня, че точно това ме е демотивирало и накарало да напусна и той твърди, че го е разбрал и че не е бил прав, но след вчерашните изцепки някак си не мога да го приема и грам не съжалявам за решението си.

не знам, в каква ситуация е астарта, но ако е подобна, я разбирам много добре и силно и стискам палци, да се нормализират поне временно нещата при нея, поне докато успее да си намери нова работа Hug

# 84
При мен нещата се стекоха така - два месеца след като започнах работа, съкратиха колежката ми и ме натовариха и с нейната работа. Като следствието от това съкращение е, че работя без никаква почивка на пълен работен ден от 9 до 18. Натоварването е огромно. Самата работа ми харесва, интересна ми е, доста често имам почти невъзможни срокове за изпълнение на определени задачи, но не е това, което ми тежи. Причината да обмислям от известно време напускане е, че наистина нямам дори 10 лични минути през деня. Изобщо не мога да изляза, не мога един сандвич да изям спокойно Tired. Нов човек няма да наемат, така че не виждам никаква възможност за промяна на положението ми. Все пак понеделник мисля да поговоря по този въпрос, да обясня моите причини и ако ми предложат някакво решение, ще остана. Наистина си харесвам работата и бих искала да остана. Ако обаче всичко си остане както досега, просто съм принудена да се махна, защото съм на края на силите си Tired

# 85
celika, Рики Груп ООД ми излиза в каталога, но сякаш е друга фирма. Тази, която е пуснала обявата се занимава с компютри и нищо не намирам за нея newsm78.

# 86
И защо и е на една фирма, която се занимава с компютри да търси графични дизайнери в различни градове?
Ако ще ходиш на интервю, разпитай ги там.

# 87
Venchemila, много зависи в каква обстановка се работи, с какви колеги и доколко комуникацията ти с тях има някаква връзка за задържането ти на работа, или не.

Mirama, честно казано проблем с колеги никога не съм имала. Смея да твърдя, че съм неконфликтна и дори твърде контактна. Смяната на началници води до промяна и в климата на колектива, а естествено и до наемане на негови хора. Именно тези нови хора се оказаха достатъчно безскрупулни и безпардонни. Точно с тях аз не намерих за необходимо да комуникирам и това се оказа най-големият ми минус. Да уточня, че това не пречеше на текущата работа. Вече започвам да го преодолявам, но ми остана една горчилка и неудовлетвореност, дори и обида, защото аз 5 години от живота си съм живяла с проблемите и радостите от успехите на тази фирма.

# 88
приветствам всеки, който реши да си смени работата заради малоумния си работодател или нереални изисквания! Да махнат някой човек и да ти дадат неговата работа при това за същите пари е чиста подигравка и такива заслужават да фалират! Неки си работят сами тази работа!

# 89
Vacantion, в сегашната си работа съм заложила на дистанцираност. И то максимална. Най-много да кажа някоя обща приказка с колега и до там.
В началото (първите няколко дни) разговарях повече, усмихвах се, държах се приветливо. При което няколко "доброжелателки", (с едната се познаваме от доста време) започнали да разправят където им дойде  - какво съм правела там, мястото ми не било там, кой знае с какви връзки съм била и т.н. Сега съм им наложила пълен игнор. С прости хора човек не може да излезе на глава.
Здравейте, да споделя и аз моя опит. След като възприех поведение, подобно на гореописаното, аз се оказах съкратена, а колежката вече е началник, така че няма универсална формула за взаимоотношенията в офиса.
[/quote]

И аз съм от откритите и добронамерени, но след няколко пъти "опарване", вече на никого не се доверявам и гледам само общи приказки, минимум лична инфо, максимум сдържаност. Не е добре и съвсем игнор, както и прекалено разкриване.

Общи условия

Активация на акаунт