Помощ в търсенето на работа-16

• 55 168
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Не съм се разписвала  от около година/когато започнах работа/,но сега ситуацията е такава,че трябва да се преориентирам професионално,защото ми откриха заболяване,с което не мога да продължавам да работя на същото място.Няма начин и да ме преместят на друга длъжност/във фирмата няма такава,за която не се налага интензивно движение и вдигане на тежко,а това ми е абсолютно противопоказно в момента/...Не,ми е удобно вече да взимам и болнични...,но се чудя,как да търся друга работа,без натоварване/физическо/,при положение,че ако кажа,че имам здравословни проблеми,веднага ще отпадна от класацията/а и как да разбера дали естеството на работата е такова,каквото ми се налага да търся/...От друга страна ми е необходимо да работя защото направо се побърках от седене вкъщи през последните месеци/бях в болнични доста време/,а пък и ще са ми нужни средства за лечение/поне за да задържа прогреса на заболяването на това положение/...

С автоимунно заболяване ли си? Това си помислих като прочетох.... Rolling Eyes Можеш да забавиш прогреса на заболяването и дори да го стопираш до това положение, в което си в момента, но само ако си почиваш вкъщи. Работейки няма да стане. Физическата преумора ще ускори прогреса и затова наистина трябва да смениш естеството на работа. Аз съм в същото положение и след дълго обмисляне напуснах работа, макар да не беше свързана с физически труд. Работих почти 3 години след като ме диагностицираха, което беше грешка от моя страна. Работата имаше други противопоказания, които не взех предвид веднага, и те ми се отразиха на лечението, искам да кажа че ми влошиха състоянието.  Sad Сега съм в пенсия по болест, поработвам по малко у дома, но си търся работа от вкъщи с по-голяма заетост. Още не съм си намерила Mr. Green Не съм изгубила надежда обаче. Simple Smile Съветвам те да минеш ТЕЛК, ако още не си го направила, и да вземеш някаква група с право на работа. Потърси нещо, което не изисква физически усилия, макар и с по-малко заплащане, и като добавиш пенсията, ще можеш да се справиш и финансово.
ТЕЛК те защитава  при съкращения, а ще бъдеш първата при това положение на нещата. Няма как да си болна и да си работоспособна колкото останалите, съжалявам, но вече е проверено на практика от много хора... Confused

# 106
unadaptable, ти не беше ли учителка? Честит ти празник днес, ако е така Simple Smile  bouquet
ПС: Не може ли да преподаваш вкъщи?

# 107
Благодаря ви за отговорите!
unadaptable ,откриха ми дискова херния....а,отделно имам и други проблеми,които налагат сериозно пазене....но,определено трябва да забравя за вдигане на каквито и да е тежести...В,момента работя,като продавачка/причината е,че заплащането добро,а и нямаха претенции,че съм с деца/,но дори и да намеря работа в офис/завършила съм Бизнес Администрация/,няма гаранции,че няма да се наложи да се вдига нещо тежко/за съжаление на повечето места на които съм ходила на интервюта по специалността,търсеха едва ли не "универсален боец",а пък заплащането,което се предлага в Пловдив е повече от скромно/.......,явно,ще трябва да помисля,в/у предложенията ти...

# 108
unadaptable, ти не беше ли учителка? Честит ти празник днес, ако е така Simple Smile  bouquet
ПС: Не може ли да преподаваш вкъщи?

Да, бях учителка. Преподавам все още в къщи, но трябва да избягвам да работя с хора през зимните месеци и все повече намалям учениците. Ако успея да си намеря нещо друго, ще преустановя напълно.
Благодаря и честит празник на всички!  bouquet

# 109
Благодаря ви за отговорите!
unadaptable ,откриха ми дискова херния....а,отделно имам и други проблеми,които налагат сериозно пазене....но,определено трябва да забравя за вдигане на каквито и да е тежести...В,момента работя,като продавачка/причината е,че заплащането добро,а и нямаха претенции,че съм с деца/,но дори и да намеря работа в офис/завършила съм Бизнес Администрация/,няма гаранции,че няма да се наложи да се вдига нещо тежко/за съжаление на повечето места на които съм ходила на интервюта по специалността,търсеха едва ли не "универсален боец",а пък заплащането,което се предлага в Пловдив е повече от скромно/.......,явно,ще трябва да помисля,в/у предложенията ти...

Опитай някаква слабо платена работа в офис, където няма да има кой знае какво за вършене. В този форум има тема за явяване пред ТЕЛК, разгледай таблиците, които са пуснали там, за да видиш за твоите заболявания какво ще ти дадат и ще прецениш нещата и от финансова гледна точка. Налага се да се нагаждаме с новите реалности, няма как....

# 110
*Люба*, колко и да се наложи да вдигнеш нещо тежко, предполагам, че все ще има колеги, които да го направят вместо теб. Рядко се налага при работата в офис да се вдига тежко.

# 111
http://www.jobs.bg/f1282710

Поредната безумна обява бих казала аз. Някаква зарибявка от сорта на Цептер може би.

Доста компании не оставят име, телефон и и-мейл. Аз за такива, които дори и име не са оставили, не бих кандидатствала.

# 112
Здравейте, може би се е писало по този въпрос някъде по темите, но тъй като няма как да преровя всичко ще попитам пак.
В момента търся каквато и да е работа, тъй като ми трябва работа възможно най-скоро... може и за продавачка ...Мисълта ми е друга: ако давам CV за продавач на нещо си, трябва ли да пиша всичките си квалификации и образования? Ако примерно изискват средно само? Благодаря предварително за отговора
      bouquet

Доста компании не оставят име, телефон и и-мейл. Аз за такива, които дори и име не са оставили, не бих кандидатствала.
Да, и аз така. Но правя и друго проверявам колко реална е дадена обява...Тъй като някой от обявите според мен лично, са си зарибявка. Чудя се само, какво искат лична информация? Следят какви хора си търсят работа или нещо друго?! Не, че нещо ама все пак личните данни са си лични данни. Simple Smile

Щом сте толкова млади и опитни и знаете език направо да ви се чуди човек,що стоите в тази ш****а  държава ???
И аз се чудя защо стоят!  Peace
След 3 дъъълги и гаднички интервюта (2 от тях на англ.) в една фирма и няколко дена чакане ми се обадиха да ми кажат, че не съм аз човекът. Много са ме харесали, но съм била много млада и не съм имала достатъчно опит според тях... Жалко, не знаят какво изпускат Simple Smile
Имаш късмет, че поне са те уведомили Simple Smile по-гадното е като те оставят да чакаш седмици, а преди това уж са щели теб да вземат. Накрая просто сам се отказваш от работата. Няма как да работиш с хора които те лъжат...Но както и да е. Успех желая на всички.    bouquet

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 18:12 от kori_1

# 113
Трябва да пишеш само подходящите, но и по възвожност да не оставяш дупки във СВ-то.

# 114

Имаш късмет, че поне са те уведомили Simple Smile по-гадното е като те оставят да чакаш седмици, а преди това уж са щели теб да вземат. Накрая просто сам се отказваш от работата. Няма как да работиш с хора които те лъжат...Но както и да е. Успех желая на всички.    bouquet
[/quote]

newsm78 в момента и аз съм в такава ситуация. А уж спешно им трябваше човек. Дори звънях за да попитам дали са се спрели на подходящ , но още мислели .  Rolling Eyes  Лошото е , че таиш надежди и в един момент знаеш ,че всичко започва от начало и продължава стоенето в къщи над комп. и над обявите . Днес и аз получих странен мейл.

Zdraveite!

Blagodarim za Vashata kandidatura, Avtobiografiata Vi e registrirana v nashata baza danni ot kandidati.
Sledete poslednite novini i obiavi za rabota i na nashata Facebook stranica - Trenkwalder Bulgaria!
http://www.facebook.com/pages/Trenkwalder-Bulgaria/265259605014?ref=ts <https://sap.trenkwalder.com/exchweb/bin/redir.asp?URL=http://www.facebook.com/pages/Trenkwalder-Bulgaria/265259605014?ref=ts>

какво значи- регистрирана ? Изглежда все едно си правят реклама на фейсбука само.  

# 115
Това е автоматичен отговор.
Ако си попълвала форма, означава, че тя се е записала в базата. Ако си изпратила файл, означава, че са го получили.

# 116
Трябва да пишеш само подходящите, но и по възвожност да не оставяш дупки във СВ-то.
Ами при моите образования, няма как да не оставя дупки! Sad

newsm78 в момента и аз съм в такава ситуация. А уж спешно им трябваше човек. Дори звънях за да попитам дали са се спрели на подходящ , но още мислели .  Rolling Eyes  Лошото е , че таиш надежди и в един момент знаеш ,че всичко започва от начало и продължава стоенето в къщи над комп. и над обявите . Днес и аз получих странен мейл.
Това, че спешно им трябва човек явно си е тяхна тактика знае ли се! Да, гадното е че чакаш и се надяваш тъй като са ти дали надежда. Макар, че в твоя случай не виждам да са ти дали надежда?! (Това: мислели за мен си значи, само едно че не са избрали теб.)Щом мислят, значи може би не си ти желания от тях кандидат. Знам, че е гадно и на мен ми се е случвало...а и ми трябва спешно работа. Но за жалост освен да продължавам друг избор нямам за момента. Успех.   bouquet

# 117
Е аз  преди 2 дена кандидатствах , а имейла е от днес. Както и да е . Думата -регистрирана , ме подразни.

# 118
А може би получаваш мейл след като някой ръчно те въведе в базата.

# 119
Е аз  преди 2 дена кандидатствах , а имейла е от днес. Както и да е . Думата -регистрирана , ме подразни.
Ами внимавайте- къде си давате личните данни все пак.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт