Помощ в търсенето на работа-16

• 55 210
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
Изпитателният срок най-често е в полза на работодателя. Тоест през този период той може да те освободи без предизвестие, но ти не можеш да напуснеш от днес за утре. Срокът на предизвестието също е посочен в договора. Обикновено е 1 месец, но има и по 2, че дори и по 3.

П. П. Докато го напиша, petita вече е отговорила. Съжалявам за дублирането.

# 181
  • София
 Здравейте, в началото на месеца започнах работа в цех за производство на дрехи и ми поискаха медицинско за работа, а на колежката, с която започнахме заедно са и поискали изрично и от АГ медицинско. Това, което питам е дали е необходим АГ преглед за стандартно медицинско за започване на работа. Не съм бременна, нямам гинекологични заболявания, а и без друго ми е време за годишния профилактичен преглед, но ми се струва малко унизително като изискване за започване на работа .Благодаря предварително на тези, които ще отделят от времето си, за да ми отговорят.   bouquet

# 182
  • София
Защо да е унизително? Ако в този цех а производство има нещо, което би навредило на репродуктивните функции...

# 183
Айде, айде, знаем за какво се иска този преглед.  Stop
Не унизително, отвратително е. Предишния ми работодател - голяма, читава компания, не някое ЕТ  го искаше от мен, отделно от медицинското.  Казах, че няма да го направя и толкова. Пак ме наеха.
За стандартно медицинско не се изисква.

# 184
Божке! За първи път чувам и недоумявам - за какво?!?! /бременност ли?/

# 185

И аз предполагам, че е за това. Не искат да наемат бременни, че после не могат да ги пипнат до навършване на 3 год. на детето. Само не ми стана ясно ти за какво се шашкаш, като на теб не са ти го поискали този преглед, а само медицинско ... И по принцип не е задължително да го представяш. Даваш си медицинското и това е.

# 186
  • София

И аз предполагам, че е за това. Не искат да наемат бременни, че после не могат да ги пипнат до навършване на 3 год. на детето. Само не ми стана ясно ти за какво се шашкаш, като на теб не са ти го поискали този преглед, а само медицинско ... И по принцип не е задължително да го представяш. Даваш си медицинското и това е.

Благодаря, симпатична ми е колежката, за това попитах Simple Smile . И двете сме прехвърлили 30-те с по 2 деца сме, на една и съща длъжност сме назначени, работата ни не застрашава репродуктивността ни по никакъв начин (става въпрос за почистване на готовата продукция от конци). За това ми стана чудно, че на едната искат, а на другата- не.

# 187
Благодаря, за отговорите момичета. Определено няма да се се пробвам на тази работа. Поне за сега.  bouquet Успех. Приятна вечер и неделя.

# 188
Благодаря, за отговорите момичета. Определено няма да се се пробвам на тази работа. Поне за сега.  bouquet Успех. Приятна вечер и неделя.

Вече почти всяка компания има 6 месеца изпитателен срок. Дано не това те е спряло да се пробваш.

# 189
Аз мислех, че всички имат. Аз не съм имала работа без изпитателен срок.

# 190
  • Бургас

Вече почти всяка компания има 6 месеца изпитателен срок.

В някои държавни институции са и по 12 и 18 месеца.

# 191
[/quote]
По повод на това, че не могат да те пипнат до навършване на 3 год. на детето. Могат с разрешение на инспекцията по труда. От личен опит вече съм установила, че това не ги спира и тази инспекция си дава разрешението без проблем. Не само за майки с малки деца, но и за инвалиди.

# 192
По повод на това, че не могат да те пипнат до навършване на 3 год. на детето. Могат с разрешение на инспекцията по труда. От личен опит вече съм установила, че това не ги спира и тази инспекция си дава разрешението без проблем. Не само за майки с малки деца, но и за инвалиди.
[/quote]

Аз пък от опит мога да кажа, че да - възможно е  ИТ да даде разрешение, но тази инспекция си дава разрешението без проблем е далеч от истината.

мога да посоча фрапиращи примери, в които лице, попадащо под тази закрила, спира да идва на работа с месеци и си получава заплатата за времето на неявяването си на работа и като поискахме разрешение ни изискаха становище от телк, как освобождаването му от работа ще му се отрази на душевното състояние #Cussing out - е, как - аз и без да съм специалист знам, че ще е зле, щото към онзи момент лицето не работеше, а си получаваше една хич не лоша заплата.

друг случай - последно преди 2 седмици като ми приключваше ревизията станах неволен свидетел на заявление за освобождаване на майка с дете до 3 години и какви проблеми имаше фирмата, а случаят беше прост - засегнати от кризата фирмата затваря тотално офиса си в конкретен град в бг, а там единствената останала служителка е въпросната майка. нито да я освободиш, нито да и предложиш преместване в друг град. не знам продължението на историята, ама то не е бумащина и абсурдни положения в закона, не е чудо и после се чудим, защо работодателите не искали да наемат майки с малки деца ...

# 193
Абе, не съм много съгласна, че от Инспекцията по труда дават лесно разрешение да се освободи служител, който е под закрила ... Освен в случаите, когато е бутнато нещо  Wink А когато парите говорят, всичко е възможно ...

# 194

Вече почти всяка компания има 6 месеца изпитателен срок. Дано не това те е спряло да се пробваш.
Нямах идея! Но, не това ме спря. Благодаря за отговора.  bouquet

Вече почти всяка компания има 6 месеца изпитателен срок.

В някои държавни институции са и по 12 и 18 месеца.
Страшничко звучи!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт