Помощ в търсенето на работа-16

• 54 930
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Някой преди беше питал за Чез ( администрацията ) , но не си спомням отговора  за условията . newsm78  някой с по-добра памет от моята ? newsm78

# 511
Да ви кажа има и друг момент - работодателите избягват да назначават включително и жени без деца на определена вече възраст. Това, ако не е дискриминация...
Напоследък се разчита основно на по-млади кадри и заради по-ниско заплащане, което им се предлага, и заради това, че се очаква те ще отдават сто процента от времето си, тоест на макс извънредни часове, дори и уговорката предварително да е друга за работно време и т.н. Не може да се отрече, че наистина в така наречената криза масово се злоупотребява и на много евтини номера се научиха ръководителите, не мога да го възприема за нормално и това е. 

# 512
  • Пловдив
Внимавайте  като подписвате договори  ooooh!

Шеф на пловдивска фирма глобява 700 лева за бременност

(C) Plovdiv24.bg | Източник: http://news.plovdiv24.bg/308000.html#ixzz1entYAFNC

http://news.plovdiv24.bg/308000.html

# 513
  • София
е, нееееееееееееее  ooooh! Самозабравиха се  ooooh!

# 514
Смешно е hahaha ,че има такива фирми, които се пробват така да манипулират хората. Затова всеки е длъжен да си знае правата като служител иначе лошо му се пише ooooh!   Това е абсолютно незаконно, без юридическа правност и подсъдимо. Но за да се случи трябва задължително някой да се оплаче писмено!

# 515
  • София
Смешно е hahaha ,че има такива фирми, които се пробват така да манипулират хората. Затова всеки е длъжен да си знае правата като служител иначе лошо му се пише ooooh!   Това е абсолютно незаконно, без юридическа правност и подсъдимо. Но за да се случи трябва задължително някой да се оплаче писмено!

преди доста години, когато си търсех работа, една соф. фирма (доста голяма в бранша си) ме караше да подпиша декларация, че в следващите 5г. няма да се омъжвам и да бременея. Ставаше дума за административна работа. Само като чух, им пожелах приятен ден, станах и си тръгнах.
Аман от тарикати  Peace

# 516
Преди 5 год. - да , ама сега ти като се врътнеш и след теб редици от чакащи готови да подпишат ВСИЧКО само за да си хранят семействата . И сега някой да не каже , че имало избор. Да има - или стоиш в къщи и гладуваш или подписваш поредната гавра и детето ти е сито.

# 517
Подобни неща лесно могат да бъдат атакувани в съда, не са законни, дори и подписа ви да стои под тях, но друг е въпроса наистина дали следва да се сключва договор с такъв работодател.

Има и такива, които изискват да се подпишеш под декларация, че след напускането си някога, нямаш право да работиш в същата сфера за известен период. Е, че като ти е такова образованието и се развиваш в тази област, да отидеш на пазара ли заради тях...и това ти се сервира след като си почнал от няколко дни работа, разбрали сте се, и хоп, да няма накъде, да не се откажеш...незнам това въобще някога ще се регулира ли в Бг, като става по-зле дори, може би е важно ние служителите да си го отвоюваме някак си, но teia2 е много права за съжаление...

# 518
Преди 5 год. - да , ама сега ти като се врътнеш и след теб редици от чакащи готови да подпишат ВСИЧКО само за да си хранят семействата . И сега някой да не каже , че имало избор. Да има - или стоиш в къщи и гладуваш или подписваш поредната гавра и детето ти е сито.

Или се изнасяш накъдето тти изнася... И снощи по новините коментираха пак същото Confused

# 519
Това със започването на работа в същата или подобно по дейност компания го има навсякъде по света, не само тук. Мои колеги, например във Великобритания и Норвегия са "откупувани" от сегашната ми компания (неустойката им е плащана на предишната). Когато един човек е кадърен и ценен кадър, изход има от всяка ситуация.
И аз го подписвам всеки път, но до този момент не е имало проблеми. Не мисля, че тук ще издържи в съда, записано по този начин в трудовия ми договор.

# 520
  • София

ами...благодарение на отказа си, скоро след това си намерих подходяща работа. Според мен все някога попадаш на работата, която търсиш (рано или късно).

# 521
Категорично тези договори/клаузи нямат никаква юридическа стойност. Като го казвам това, означава че и да сте подписали такова нещо и напуснете и започнете работа в конкурентна фирма, отивайки на съд вие печелите делото, а не бившия ви работодател. Единствено служат за сплашване! В други държави, зависи от законодателството.

# 522
Категорично тези договори/клаузи нямат никаква юридическа стойност. Като го казвам това, означава че и да сте подписали такова нещо и напуснете и започнете работа в конкурентна фирма, отивайки на съд вие печелите делото, а не бившия ви работодател. Единствено служат за сплашване! В други държави, зависи от законодателството.

Точно така е. Тук нямат никаква стойност, затова никога не съм им обръщала внимание.

# 523
Категорично тези договори/клаузи нямат никаква юридическа стойност. Като го казвам това, означава че и да сте подписали такова нещо и напуснете и започнете работа в конкурентна фирма, отивайки на съд вие печелите делото, а не бившия ви работодател. Единствено служат за сплашване!

Е и аз го казах, но щом се налага да преповторим. Laughing Така е.

# 524
някой може ли да ми препоръча добри промоутърски агенции (сайтове например), които набират за промоции и ивенти  - има толкова много в интернет  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт