Сурогатното майчинство в България

• 148 921
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 45
  • София - Рим и обратно
В такъв случай, тези хора иобщо не стават за родители по какъвто и да било начин.
Че кой е сигурен, че са примрели да са родители. Зорът е да възпроизведат с цената на всичко. Малко като тези, за които се писа в една друга тема, дето на 50+ излизали изкуствено от менопауза с хормонални терапии ooooh! Ако беше зор да са родители и да се грижат за дете, има достатъчно нуждаещи се.

# 46
В такъв случай, тези хора иобщо не стават за родители по какъвто и да било начин.

Принципно е така, от общоморална гледна точка.
Но при някои зова на гена е просто по-силен.
Не, че смятам, че това е правилното, но просто е така.

Реално гена им изобщо не е по-силен, щом не може да се запази по нормален и естествен начин. Тоест с естествено оплождане, износване и раждане на дете.
Но виж от егоистична гледна точка, да, силно е желанието човек да "продължи рода".

# 47
  • София
Значи едно семейство ще стигне до момента със сурогатното майчинство....и накрая ще реши, че не иска детето??? Е това вече не го разбирам.

Че какво им има на етноса, поне е сигурно, че могат да износят дете, при положение че са износили още 2-3-4други.

Нищо им няма на етноса, а на начина на живот. И не само техния. Който плаща има и високи изисквания, дори подозирам, че ще имат изисквания по-високи от тези, които биха имали към себе си, акко трябваше те да си го раждат сами. поръчителят иска пИрфектно дете от пИрфектна сурогатна майка. Обаче тази сурогатна майка кой знае какви роднини и бъдещи сметки има... Thinking във всеки случай, не бих се навила да търся сурогатна майка, че не се знае каква беля може да стане после, въпреки всичкия закон.

# 48
  • сред маслини и портокалов цвят
Единици са семействата, които могат да имат деца, но са осиновили. Малко повече са тези, които имат биологично дете, но и осиновяват.
Тогава защо бездетните се обвиняват в егоизъм, когато не искат да осиновят. Или направо се обявяват за негодни да бъдат родители.

# 49
Ама как лесно пляскате етикети в тази тема! Тоз циганин, оня некадърен за родител...  ooooh!

aniese, на моменти звучиш направо цинично.

Изводът от темата за мен - в много държави сурогатството си е съвсем нормална практика, няма драми, няма казуси, но ние явно сме на ствелинни години от подобно развитие. Може и аз да съм в грешка, не знам - все пак одобрявам гейски двойки да стават родители, но явно съм сбъркано-революционно настроена.  Rolling Eyes

# 50
  • София
Аз одобрявам сурогатното майчинство и съм за регулирането му със закон.  Peace

# 51
Хареса ми лафът
Цитат
Без заплащане.... от чист алтруизъм само
  Laughing

McKitty няма драма, дори бяха посочени координати на семейства, които вече търсят. Много ще се радвам, ако можеш да им помогнеш и да споделяш!

# 52
  • София
Ще настане грозна търговия, регламентирана със закон, който уж отхвърля възможността за заплащане.

А най-ужасното е, че някой явно усилено лобира за приемането му. Вероятно ще се заеме с посредничеството (един вид сводничество), ще "съблюдава" дали сурогатната майка си изпълнява съвестно "задълженията" на инкубатор и на финала ще прибере солидна сума, а за продалата тялото си жена ще подхвърли жълти стотинки.

# 53
Ще настане грозна търговия, регламентирана със закон, който уж отхвърля възможността за заплащане.

А най-ужасното е, че някой явно усилено лобира за приемането му. Вероятно ще се заеме с посредничеството (един вид сводничество), ще "съблюдава" дали сурогатната майка си изпълнява съвестно "задълженията" на инкубатор и на финала ще прибере солидна сума, а за продалата тялото си жена ще подхвърли жълти стотинки.

Именно.

# 54
  • София
Отговорих с "да". Peace
 Всеки има право на избор,дали да осинови или да ползва сурогат.Пък и нали  сурогатната майка все пак се е съгласила,знаейки какви са плюсовете и минусите на това.Защо да имат право да си избират как и къде да раждат биологичните майки,да избират кое дете искат от дома за деца,а да нямат право родителите да изберат кой да износи детето им,при положение,че нямат физическа възможност за това.Не мисля,че това би ги направило по -малко родители от мен,която съм си ги родила,стига само да се ползва от нуждаещи се,а не от "майки "страхуващи се за фигурата си Peace
Желая щастие и късмет на хората ползващи сурогатна майка.Сигурна съм ,че има такива и ще има четящи тук.

# 55
Не бих се наела да давам категорични оценки за неща далеч извън моето битие, които и гледам с очите на родител с биологични деца.
По презумпция всеки има право да бъде родител. Нямащите възможност сами да се възпроизведат, не винаги узряват за осиновяване, т.е. сурогатството се явява тяхната алтернатива. Но дълбоко в себе си изначално мисълта за матка под наем ми е безкрайно противна, а Законът за сурогатството апотеоз на усилията на група егоцентрици. Изключая, затрупалата се с лаври Калинка.

# 56
Аз приемам идеята за сурогатното майчинство. Не бих осиновила дете и би ми било все тая, кой как оценява майчинските ми таланти.

# 57
  • София - Рим и обратно
Единици са семействата, които могат да имат деца, но са осиновили. Малко повече са тези, които имат биологично дете, но и осиновяват.

Това някаква официална статистика ли е или собствени размишления?
Защото аз имам точно обратните примери като наблюдение.

# 58
  • София
Твърдо съм ЗА сурогатното майчинство  Peace

# 59
  • София - Рим и обратно

Без заплащане.... от чист алтруизъм само
Може би се има предвид, че ще се извършва само между много близки хора. Да речем - сестри, майка и дъщеря и т.н. Така бих го разбрала и приела като решение донякъде...
Иначе си е чиста грозна търговия на човешко същество като за кило месо.

Общи условия

Активация на акаунт