Сурогатното майчинство в България

• 149 012
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Между другото, има го и обратния вариант - поръчителите не искат да си вземат бебето. Имаше представен един такъв истински случай в едно чуждо предаване - поръчителите не искат бебето, а сурогатната майка също не го иска, но от няма накъде се грижи за него, пък и не са й платили. Не помня дали детето имаше някакъв здравословен проблем, или поръчителите се бяха изпокарали и разделили, но имаше някакви утежняващи обстоятелства.

# 31
  • Бургас
Мирама, това, което е споменато в кодекса си е чиста облага. Не само за барт'чедки.
Да, чиста облага си е Wink. На майката може да са и нужни едни 10 000лв. например, за да води здравословен начин на живот през бременността, за да подържа стандарта си на живот, за да се възстанови след раждането. Т.е. облагата си я има, само че е законна.
А въпросният етнос няма да се облажи, сигурна съм. Аз лично не бих избрала жена от този етнос, колкото и грубо да звучи, по обясними за всички причини.
А относно проблемите, които могат да възникнат, като това майката да иска да запази детето или пък родителите да не го искат, предполагам, че закона е регламентирал и това.

# 32
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ами точно тези моменти би трябвало да са уредени от закона...
Разбира се, че емоционално нещата не могат да бъдат подвластни на закона - т.е., дори и да ги задължат, може да излезе, че това, че са го взели, ще е в негов ущърб, защото се отнасят лошо към него...но за съжаление, това е нещо, което може да се случи и в други ситуации - с осиновено детенце, пък дори и със собствено. Всякакви потресаващи случаи има, необясними за добрия човек.

# 33
Аз съм против. Не съм съгласна, че има хора, за които е единствен начин да се сдобият с дете. Децата в домовете не са ли и те деца като всички останали, и нима биха радвали по-малко евентуалния техен бъдещ родител?

# 34
  • София
По закон майка е тази, която ражда детето. Не знам как ще се промени това в угода на сурогатното майчинство, но отсега предвиждам много драми и съдебни дела на жени, които за 9-те месеца са размислили, привързали са се към детето в утробата си и са пожелали да го запазят за себе си. Защото то е И тяхно дете, даже най-вече тяхно.
Сурогатното майчинство за мен е търговия с деца (които са човешки същества, между другото, не 3 кила месо на тезгяха!) и не бива да съществува.

И аз мисля така. Peace

# 35
Значи едно семейство ще стигне до момента със сурогатното майчинство....и накрая ще реши, че не иска детето??? Е това вече не го разбирам.

Че какво им има на етноса, поне е сигурно, че могат да износят дете, при положение че са износили още 2-3-4други.

# 36
Има родители, които НЕ са готови да осиновят дете, и никога няма да бъдат.
Те дори могат да бъдат много повече във вреда за него, отколкото да са неговото спасение.
Не е коректно да се представя този вариант като единствен възможен.

# 37
В такъв случай, тези хора иобщо не стават за родители по какъвто и да било начин.

# 38
Цитат
..На майката може да са и нужни едни 10 000лв. например, за да води здравословен начин на живот през бременността, за да подържа стандарта си на живот, за да се възстанови след раждането. Т.е. облагата си я има, само че е законна..
Не знам дали 10000 са в кръга на разумното възстановяване. То тогава раждането колко трябва да струва? (Леле наистина като в магазин  #Crazy)

# 39
А за майката, която се е съгласила да роди дете на някой друг, не знам какво да мисля. Толкова ли е откачил светът, че узаконява професията " сурогатна майка"?! Производство и търговия с деца, нов отрасъл в световната икономика.

# 40
В такъв случай, тези хора иобщо не стават за родители по какъвто и да било начин.

Принципно е така, от общоморална гледна точка.
Но при някои зова на гена е просто по-силен.
Не, че смятам, че това е правилното, но просто е така.

# 41

Принципно е така, от общоморална гледна точка.
Но при някои зова на гена е просто по-силен.
Не, че смятам, че това е правилното, но просто е така.

Айде пак се започна с осиновяването. Ми тогава никой да не ражда, докато не бъдат осиновени всички деца от домовете! Нали са все деца...

# 42
Ми да, защо не, какво толкова му е привлекателно на раждането? Готово дете си е най-добре, особено за фигурата. Simple Smile

# 43
отдавна е узаконена ,

ето например :

De Niro has twin sons, Julian Henry and Aaron Kendrik, conceived by in vitro fertilization and delivered by a surrogate mother in 1995, from a long-term live-in relationship with former model Toukie Smith.

# 44
Ми да, защо не, какво толкова му е привлекателно на раждането? Готово дете си е най-добре, особено за фигурата. Simple Smile

Именно. И както ти каза, в домовете има достатъчно деца - тъй че никакви раждания, докато не ги осиновите всичките.

Общи условия

Активация на акаунт