Сурогатното майчинство в България

• 149 027
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 90
и в предишната тема бях и сега си оставам против сурогатното майчинство
но съм ЗА такъв закон, за да се избегнат злоупотреби напр

също така как е решен въпросът при смърт на сурогатната майка?
нали изискването е да е раждала, т.е. да има деца
при усложнения при раждане и настъпила смърт какво става с тези деца, останали изведнъж без майка

после
псих. помощ също ми се струва нужна за тези деца
виждат майка си бременна, знаят, че се чака бебе
а после бебето изчезва
как ще се почувстват и как ще им се обясни човешки, че бебето не е наше и го продадохме
и как ще са сигурни, че и те няма да станат обект на търговия

ей такива нещица ми се виждат важни също

# 91
  • София - Рим и обратно

а после бебето изчезва
как ще се почувстват и как ще им се обясни човешки, че бебето не е наше и го продадохме

Дори много са важни. И ненормални, според мен /не искам да употребявам силни думи/.

# 92
  • София
До, одобрявам сурогатното майчинство като начин, чрез който можеш да се сдобиеш с дете.
Не знам обаче как ще се впише и потръгне на местна почва.

# 93
По принцип сурогатното майчинство ми се струва доста смахнато нещо. Но, щом за някои хора това е единствена алтернатива, за да сдобият "собствена" рожба, защо трябва да им се отрязва този път? Особено пък и щом има навитаци, които да съдействат доброволно за това.
Не бих го окачествила по никакъв начин като "търговия с деца", обаче.

# 94

W'A'S'P', една тема, в която ще бъда съгласна с теб.  Peace

# 95

ПП. А пък как ли ще се доказва тази невъзможност да се износи плод, не ми се мисли...

И кое му е толкова интересното. Или имаш матка, или не, например. Не мисля, че е особено трудно да се докаже отстранена матка.
[/quot

Или имаш партньор, или не. Ето тук едно "кораво момче", мечтаещо си да увековечи гените си чрез сурогатна майка и донорска яйцеклетка:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=596182.0

Да, бе! Примерът ти е некоректен!

Защо да е некоректен? От къде си сигурна, че подобни типажи няма да се възползват от узаконяването?

псих. помощ също ми се струва нужна за тези деца
а после бебето изчезва

Психологическа помощ ще е нужна както за децата, така и за евентуалната сурогатна майка. За да стигне една жена до там, освен материални, със сигурност има и сериозни психически проблеми.

# 96
  • София

W'A'S'P', една тема, в която ще бъда съгласна с теб.  Peace

Peace

Единственият случай, при който под условие,  бих одобрила идеята за сурогатното майчинство е ако става въпрос за сестра да износи бебето на сестра си или някаква друга подобна родствена връзка да е  налице.

# 97
  • Вън от пространство и време
По-коректно ще бъде да се цитира самият закон, а не журналистически интерпретации, за да отговорим на зададения в темата въпрос.

Личното ми мнение за сурогатното майчинство е, че създава твърде много проблеми от емоционално и правно естество сред твърде широк кръг от хора, т.е. плаща се неоправдано висока цена за лечение, което няма животоспасяващ характер.

# 98
  • в рока
Цитат
Личното ми мнение за сурогатното майчинство е, че създава твърде много проблеми от емоционално и правно естество сред твърде широк кръг от хора, т.е. плаща се неоправдано висока цена за лечение, което няма животоспасяващ характер.

Да ,съгласна съм.Не мога с лека ръка да съдя  хората,които искат на всяка цена да имат свое биологично дете.Аз лично не бих станала сурогатна майка.Все едно търгувам с тялото си.Развитието на науката и медицината имат много,много предимства,спасяват се животи,но ме е страх,4е по някакъв начин се опорочат много неща.Сурогатството ми прили4а на търговия с деца,игра с природата.

# 99
България офицЯлно стана "тъмна Индия". Айде да ви е честито закончето.
А пък и българските граждани са с висок морал, така, че няма да има никакви проблеми.

# 100
  • в рока
Цитат
А пък и българските граждани са с висок морал, така, че няма да има никакви проблеми.

Laughing

# 101
  • София
Сурогатството не е лечение! Пациентът, пардон генетичният родител, не се е подобрил, т.е. невъзможността му да зачене и/или износи собстевно дете не е изчезнала. А да се използва дете за лечение на психологически липси -  Stop.
От всички извращения това ми е на едно от първите места.[/size]

# 102

точно така! знаменито изказване!
по тази причина, моля, да не се работи повече изобщо върху законодателството в българия..
както се казва - "за к'во?"..

# 103
  • София - Рим и обратно
създава твърде много проблеми от емоционално и правно естество сред твърде широк кръг от хора, т.е. плаща се неоправдано висока цена за лечение, което няма животоспасяващ характер.
Съгласна съм напълно.

# 104
  • София
А да се използва дете за лечение на психологически липси -  Stop.

осиновяването по нищо не се различава в този аспект.

Общи условия

Активация на акаунт