Сурогатното майчинство в България

• 148 897
  • 3 749
  •   2
Отговори
# 135
  • SA
Аз също не мисля, че законът би могъл да е от полза за жени на възраст над 40-45 години. То при тях проблемът е основно, че трудно могат да забременеят със собствен генетичен материал. Нито пък мисля, че хората с големи материални ресурси ще са облагодетелствувани. Те могат да намерят сурогатна майка където си пожелаят извън пределите на България.
Всъщност българите, които би трябвало да се радват от приемането на подобен закон, по мое мнение, се отнасят към групата на тези, които физически не могат да имат свое дете и не разполагат с достатъчно средства, за да постигнат това в чужбина.

# 136

а например... анджелина джоли и брад пит?! Wink

О, Джизъс, тези съвременни светци.

да бе.. а ако бях посочила като пример иван и стоянка от съседния вход всичко щеше да е в реда на нещата!  Peace

Не, ни най-малко. Иван и Стоянка пък са ми още по антипатични. Пхъ, плебс!

# 137
И тук да кажа, както и във всички предишни теми за сурогацията, аз съм твърдо против това да се прави в България. Правното регулиране на СМ едва ли е някакво особено достижение, след като в редица "бели държави" с висок стандарт на живот е абсолютно забранено. И със сигурност имат солидни основания за да го забраняват. Не е случайно.

# 138
  • София - Рим и обратно
А да се използва дете за лечение на психологически липси -  Stop.

осиновяването по нищо не се различава в този аспект.
Различава се, как да не се различава. Лекуваш своите, но и на детето, което вече е родено и се нуждае от някой като теб. Неродения няма такива нужди, има само фанатизирани кандидат родители.

# 139
'Кафе с мед' , айде да не започваме с квалификациите още от началото, а? Колко всъщност "кандидат-родители" познаваш, та ги определяш вкупом като фанатизирани?

Трябва да призная, че в случая аз се чувствам съвсем лично засегната - тъй като при определени условия определено бих ползвала СМ. По причини, които точно с теб сме разисквали достатъчно, ако не се лъжа.

Не смятам, че съм "фанатизирана", но ако държиш - можем да поспорим.

Айде да не се впускаме в твърде фриволни квалификации на група хора, за чиито мотиви и начин на мислене явно нямаме особено добра идея, а?

# 140
на кое му викате ''фанатизиран'' - оцеляването и възпроизводството са двата основни човешки инстинкта , които осигуряват съществуването на вида , без тях той е загубен ,
 повече от нормално е човек да опитва докрай ....

разрешено е в най-големите ''бели'' държави , както им викате , пък всички богаташки си раждат :

2.1 Australia  2.2 Canada  2.3 Quebec  2.4 France  2.5 Georgia (Country) 2.6 Hong Kong 2.7 Hungary
2.8 Iceland 2.9 India 2.10 Israel 2.11 Italy 2.12 Japan 2.13 Netherlands and Belgium 2.14 Pakistan
2.15 Russian Federation 2.16 Saudi Arabia 2.17 Sweden 2.18 Ukraine 2.19 United Kingdom
2.20 United States

# 141
  • SA
therese , цитираните данни проценти ли са, че нещо не разбрах ?
С това съм напълно съгласна
Цитат
оцеляването и възпроизводството са двата основни човешки инстинкта , които осигуряват съществуването на вида , без тях той е загубен ,
 повече от нормално е човек да опитва докрай ....

# 142
не , копирах го от уикипедия и ме мързеше трия  ...

# 143
  • Sunshine state
От доста отдавна имам мнение по въпроса и то е,че съм твърдо против сурогатното майчинство.Смятам го за нередно,нещо като търговия на деца.  Stop

# 144
Твърдо за СМ PeaceЩом това понякога е единственият начин да имаш дете.

# 145
също така как е решен въпросът при смърт на сурогатната майка?
нали изискването е да е раждала, т.е. да има деца
при усложнения при раждане и настъпила смърт какво става с тези деца, останали изведнъж без майка

после
псих. помощ също ми се струва нужна за тези деца
виждат майка си бременна, знаят, че се чака бебе
а после бебето изчезва
как ще се почувстват и как ще им се обясни човешки, че бебето не е наше и го продадохме
и как ще са сигурни, че и те няма да станат обект на търговия

ей такива нещица ми се виждат важни също

С това съм съгласна...  Peace   НО... смятам, че трябва сурогатното майчинство да е узаконено при определени условия, които да защитават не само поръчващата двойка, но и сурогатната майка (до колкото е възможно и детето).... Сурогатното майчинство съществува в България не от днес и не от вчера... Смятам, че имаме крещяща нужда от един много добър закон, който да спре сурогатството "на черно"...

Иначе нямам особено мнение по въпроса... Не бих станала сурогатна майка, не зная дали бих ползвала такава... Не ми се видя нещо чак толкова странно в сериалите, в които попадах на него (в момента се сещам за "Грозната Бети" и "Приятели")...

Търсех ето тази статия - КАПАН ЗА МАЙКИ

Сурогатна майка - законът, църквата и природата срещу желанието  …  се възпроизведеш

# 146
  • Там,където се събуждам щастлива.
Винаги се чудя защо подобни дискусии, с наклон против (и се изваждат 1001 негативни неща, които ще се случат, като аргументи) се развихрят сред нас българите.

# 147
оцеляването и възпроизводството са двата основни човешки инстинкта , които осигуряват съществуването на вида , без тях той е загубен ,

Оцеляването и възпроизводството са двата основни животински инстинкта. Човекът обаче е нещо повече от животно и освен видово има и личностно битие. Да не говорим, че според любимата на някои еволюционна теория, точно тези, които не могат да се възпроизведат нормално поради болести, са не само безполезни, но и вредни за вида.
Желанието и опитите да се възпроизведеш на всяка цена са неморален и безнравствен каприз, чието безконтролно задоволяване може да доведе до трагични последствия.

# 148
Тея, това което си написала е меко казано грозно.

Аз съм жена с вродени репродуктивни проблеми. И въпреки, че още не стои като вариант пред мен, може да се наложи да се възползвам от услугата. За мое щастие съм в държава в която  сурогатното майчинство е отдавна регламентирано и се практикува. Тук повечето пишете от позицията на хора които  имат собствени биологични деца. Мненията ви са крайни и доста цинични.
Как да го напиша за да разберете?  Да разберете усещането да искаш свое дете, а да не можеш.  Аз искам мое дете. МОЕ. Дете в което да виждам себе си и човека който обичам. Нещо което вие сте искали като сте създавали вашите деца. И не ви разбирам аргумента с осиновяването. Що за аргумент е това? Осиновете ги вие! Колко от вас доброволно са се отказали да имат свои деца, и имат осиновени?  Колко? Осиновете ги вие, аз съм заслепена от идеята да си имам мое.

# 149
аз съм заслепена от идеята да си имам мое.

Много точно си го написала. Заслепена си.

Общи условия

Активация на акаунт