Сурогатното майчинство в България

• 148 906
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 120
   Моето специално е плод на възможно най, най-егоистичните подбуди. Обикновен човек съм, искам гените на мъжа ми и моите  и нашите семейства и род да ги видя смесени в нашето дете. И другите хора също искат и имат право на такова нещо - щом закона и медицината позволяват, защо не.

Peace
Абсолютно съм съгласна с това мнение.

Коя съм аз, че да казвам кой може и не може да има дете и кой начин за това е нормален или не.

Пред мъката, да не можеш да имаш собствено дете, съм безмълвна.

# 121

а например... анджелина джоли и брад пит?! Wink

Те имат 3 биологични и 3 осиновени деца. Май се готвят да осиновят още едно

# 122

О, Джизъс, тези съвременни светци.

# 123
       Изобщо - това е закон, който касае само лично заинтересованите. Да се поставя на обществено обсъждане е дълбоко погрешно, тъй като никой не би могъл да има морално основание да се изказва отрицателно по отношение на възможността на други хора да се сдобият с дете.

Няма такъв закон, който да касае лично и само заинтересованите. По тази логика не би трябвало да ме интересува и наказателния кодекс, защото не съм престъпник и не съм ставала обект на престъпление. Смисълът на закона не е да удовлетвори нуждите на група избрани хора, нито пък е редно да се съставя и приема от същите тези хора. Общественото обсъждане на всеки един закон е крайно наложително, но истинско, широко обществено обсъждане, съпроводено с разяснителна кампания (ако обекта на закона е тясно специализиран) а не само имитиране на такова.

В случая с този закон, приемането му е жалка договорка между политическите сили, а самият закон се приема за да се задоволи егото на един конкретен политик. И това ще стане ясно 10-11 месеца след влизането му в сила.  stork-boy

И в заключение само ще напомня: и пластичната хирургия, и раждането със секцио, първоначално са замислени като животоспасяващи дейности, само по медицински показания. А до каква вакханлия се стигна при прилагането и на двете - всеки вижда сам  Peace Наивно е да се твърди, че след няколко години до сурогатно майчинство няма да прибягва всяка втора, на която не и се отсъства 9 месеца от работа или от купони, или пък не иска да си разваля фигурата, или пък някой и е казал, че раждането е ужасно и т.н. и т.н. ...

# 124
  • на брега на морето
И осиновяването, и сурогатството, и биологичното дете са плод на егоистични подбуди. Толкова ли е страшно да си го признаем?

Чистата истина.
На мен ми трябваше време, за да го осъзная.

# 125
  • София
, а самият закон се приема за да се задоволи егото на един конкретен политик. И това ще стане ясно 10-11 месеца след влизането му в сила.  stork-boy

преди време пак бях чела, че дебата за сурогатното майчинство се повдига заради една конкретна жена и всички сме знаели коя е тя.

Кажете ми, моля ви се, кои са тоя политик и тая жена (сигурно негова законна такава).... Явно само аз не ги знам и ми е едно такова тегаво  Rolling Eyes
Може и на лични, ако е някаква публична тайна

# 126
  • SA

Ами те си имат и свои биологични деца. Примери за подобни семейства много. В Южна Африка например е нещо обичайно да видиш семейство с 2-3 руси и бели дечица, тичащи заедно с едно черничко. Хората са преценили, че имат възможност да отгледат повече деца и съответно освен собствените си осиновяват 1-2. Даже, ако се изхожда единствено от интереса на детето/ който се твърди, че е най-важен/, то деца за осиновяване трябва да се дават с предимство именно на такива семейства- при които няма драма от липса, или загуба на собствено дете; които обичат деца и съответно имат материална възможност да ги отгледат наравно със своите биологични деца.Но друга ми бе мисълта.

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 17:55 от kameloth

# 127
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Капка и Волен, ако не греша.
Сидерови  Grinning

# 128
  • SA
Капка и Волен, ако не греша.
Сидерови  Grinning

Какво за тях?

# 129
Отговор на въпроса на Чарита.

# 130
  Да, щото Капка и Волен не могат да идат в Украйна, или в друга страна, където сурогатното майчинство е разрешено и за чужденци. Нека си родят хората, макар че ако е като Димитър Стоянов Laughing...
  Аааа, ясно, прозрях, щото Калинка е от Атака и затова прокарва тоя закон.

И  до каква точно вакханалия очаквате да се стигне? Аз пък очаквам в далечното бъдеще оплодените ембриони да се отглеждат в изкуствени утроби, а да видим дали ще стане, и в тая насока се работи.
   Знаете ли колко е голям процента на двойките с репродуктивни проблеми, каква борба водят, какви надежди и страдание преживяват? И вие ще им разправяте, че трябвало да се примирят, да се откажат, да направели не знам си какво... Да, ама живота не е такъв. Всичко ще направят хората, всичко за да имат собствено дете - нека закона регламентира и позволява това, вместо да ги възпрепятства.

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 17:23 от Iris04

# 131
Да, да, точно те пък имат хиляди варианти да получат каквото искат, и без закон.

По-скоро съм "за", защото има много хора със здравословни проблеми, за които това е начин да имат дете.Далече съм от техните терзания, но точно поради тази причина не мога просто да кажа да си осиновят.

# 132
А, аз въобще не съм наясно дали това е истината за прокарването на закона, просто те бяха спрягани като причината, и затова отговорих.

# 133

О, Джизъс, тези съвременни светци.

да бе.. а ако бях посочила като пример иван и стоянка от съседния вход всичко щеше да е в реда на нещата!  Peace

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 17:38 от jennie.to

# 134
  • София
Благодаря, LеmonDesi.

Аз , обаче, съм много скептична, че се прави заради конкретен човек с проблеми - мисля си, че човек, който е достатъчно силен за да си направи подобен закон няма никакъв проблем да се възползва от тази възможност някъде в чужбина.

Общи условия

Активация на акаунт