Сурогатното майчинство в България

• 149 111
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 3 405
  the wishmaster, Елица може и сама да отговори.
  Таис, само жените с изряден правопис ли имат правото да искат да бъдат майки по начина, по който го разбират?

# 3 406
Много сте смешни с тоя правопис, дето го размахвате  като някаква манна небесна. Каква връзка с темата има? Никаква. Просто някой да се изтъкне, че е голямото чудо, че овладял силата на пълния член и запетайките.
Всяка жена има право да се бори за желанието си да се сдобие с дете. Ако сурогатното майчинство дава този шанс, аз съм "за". Нека го има законно.
Аз лично не бих избрала този вариант, бих осиновила дете. Но аз си имам свое. Преди месеци ме сполетяха здравословни проблеми, които са бели кахъри пред това да ти отстранят матката, но неволно се замислих как ще се чувствам, ако ми кажат, че не бих могла да имам второ дете. Тогава просто осъзнах колко е хубаво да си здрава жена и колко прекрасно нещо е да можеш да забременееш, износиш и родиш безпроблемно. Ами ако не можеш, какво? Защо да не направиш всичко възможно, за да успееш да имаш свое дете, макар и с чужда помощ?
Пак казвам, аз не бих могла да се обърна към сурогатна майка, но не бих и анатемосала хората, които биха. Някакси не е моя работа.

# 3 407
Тази Елица с всеки нейн пост тук потвърждава собствената ми теория за силния егоизъм на преживелите рак
От всяка нейна дума блика невероятно и противно его

От десет години чета и понякога пиша в този форум и горното мнение е най-отвратителното, долно и безчовечно изказване, на което съм попадала. Направо душата ми се потърси. Не мога да повярвам, че жена и майка е способна да мисли по този начин, а глупостта да го изтърси в обществен форум ми е непонятна.

От все сърце ти пожелавам, WASP, и ти да преживееш рак на гърба си и да изпиташ всички незабравими преживявания и състояния на духа и тялото свързани с тази болест и тогава пак да излезеш да бълваш за силния егоизъм на тези хора и невероятното им противно его.

Иначе в последните страници аз виждам една жена с реален репродуктивен проблем, търсеща начини да има и тя дете и двайсет клявки, които нямат и идея какво е да не можеш да имаш деца и отчаяно да ги желаеш, които кълват като лешояди на мърша.

Че и правопис критикуват и иронизират от висотата на собствената си глупост.

Жената не иска евтина матка под наем. Тя иска дете - нейно и на мъжа й.

Тук явно никой си няма понятие от пазарна икономика. Ако има търсене, ще има и предлагане. Ако има хора готови да платят на някой да им износи дете, ще го има и този някой, който ще е съгласен да го направи и няма нужда да се драматизира излишно. Това са бизнес отношения, вид услуга извършвана срещу възнаграждение.
Няма място за жалейки нито за тези, които предлагат услугата, нито за тези които я ползват.

Елица, единственото на което аз не бих се съгласила е стимулация на яйчниците именно заради повишения риск от ново раково заболяване. Бих използвала донорска яйцеклетка.

# 3 408
Основното различие е,че едните НЕ могат да приемат за нормална търговията с деца и човешки тела, а за други е съвсем приемлива. Има и една подгрупа,за която е приемливо, стига да не ги засяга лично.

# 3 409
  • волно калдъръмче
От все сърце ти пожелавам, WASP, и ти да преживееш рак на гърба си и да изпиташ всички незабравими преживявания и състояния на духа и тялото свързани с тази болест и тогава пак да излезеш да бълваш за силния егоизъм на тези хора и невероятното им противно его.

Как можа да го изречеш при тези приказки в началото?  Sick

От десет години чета и понякога пиша в този форум и горното мнение е най-отвратителното, долно и безчовечно изказване, на което съм попадала. Направо душата ми се потърси. Не мога да повярвам, че жена и майка е способна да мисли по този начин, а глупостта да го изтърси в обществен форум ми е непонятна.

Тук явно никой си няма понятие от пазарна икономика. Ако има търсене, ще има и предлагане.
Сдобиването с дете не е пазар, а още по-малко пък бездушна икономика или договаряне. Не е и терапия, както вече неведнъж подчерта the wishmaster.

# 3 410
Вижте какво, има и по-големи житейски драми от това да не можеш да имаш деца, така че струната на съжалението не я закачайте по-добре - един страда заради едно, друг за друго и рядко има човек без грижи и проблеми. А това, че някой иска нещо отчаяно, както прочетох преди малко, не е причина да му пишем закон, въобще под влияние на отчаянието по-скоро се вършат необмислени постъпки. Искал, ми да иска, и аз много неща искам!

# 3 411
Вижте аз не пожелавам на никой това което ми се случи на мен дори на враговете ми ако имам такива.Единственото нещо което искам е да имам едно нормално семейство за което винаги съм мечтала.Семейството което за жалост аз нямах.И пак казвам аз съм за исиновяването , но съпругът ми не иска и това не е нещо което мога да реша сама.
ИИИИИ........ИЗВИНЯВАЙТЕ ЗА ПРАВОПИСА.......

# 3 412
  • София
Жената не иска евтина матка под наем. Тя иска дете - нейно и на мъжа й.

Тук явно никой си няма понятие от пазарна икономика. Ако има търсене, ще има и предлагане. Ако има хора готови да платят на някой да им износи дете, ще го има и този някой, който ще е съгласен да го направи и няма нужда да се драматизира излишно. Това са бизнес отношения, вид услуга извършвана срещу възнаграждение.
Няма място за жалейки нито за тези, които предлагат услугата, нито за тези които я ползват.

Елица, единственото на което аз не бих се съгласила е стимулация на яйчниците именно заради повишения риск от ново раково заболяване. Бих използвала донорска яйцеклетка.

За да се появи дете са нужни 2-ма - мъж и жена. Намесата на 3-ти лица в процеса, независимо дали с покупко-продажба на яйцеклетки или матки, поставя нещата на съвсем друга плоскост.
Робството също е било част от пазарната икономика навремето. Имало е търсене, имало е и предлагане, въртял се е алъш-вериш с човешка плът. И сега се върти, но този тип бизнес взаимоотношения е криминализиран и затова мащабите са доста ограничени. Не случайно и сурогатството също е незаконно в почти цял свят и се счита за "накърняващо човешкото достойнство", подобно на робството.
Ти би използвала донорска яйцеклетка, за да избегнеш риска от рак и би подложила на този риск донорката, на която не й стига акъла да се сети, че рискува, подлагайки се на стимулациите.  Simple Smile
Умно, наистина. Още по-умно е обаче да оставиш мъжа си да си търси друга жена, която да му роди деца, ако това е му е толкова важно.

Последна редакция: пн, 04 апр 2016, 09:38 от Alexandria*

# 3 413
  • София
Добре де, преди 5 години лайтмотивът на темата беше, че сурогатството ще е безвъзмезден доброволен акт. Какво стана сега, та сте на фаза да се обяснява как търговията била нещо съвсем естествено? Tired
Аз съм съгласна да е разрешено само от сестра, майка, друга близка роднина и да не се заплаща категорично.

Освен това бременността не е болест, а сериозно състояние, използващо предела на възможностите на тялото, по тази линия може и да е животозастрашаващо. Аз и сестра си не бих подложила на това изпитание заради собствените си желания.

# 3 414
  • Варна
Значи, може жена да дари бъбрека си на сестра си, но нен може да износи детето и. По чия логика? Кое от двете състояния е по опасно?

# 3 415
  • София
За мене, и едното и другото са недопустими. Ако някой има здравословни проблеми, да си ги решава както намери за добре, но не с цената на живота и здравето на 3-ти лица.

# 3 416
  • София
Значи, може жена да дари бъбрека си на сестра си, но нен може да износи детето и. По чия логика? Кое от двете състояния е по опасно?
Значи, мисля, че ясно се изразявам. Казах, че съм съгласна, може.
Аз, лично, не бих подложила сестра си.
Бъбрека си ще дам, все пак става въпрос за спасяване на живот. Липсата на дете не е такова състояние.

# 3 417
  • София - Рим и обратно

Таис, само жените с изряден правопис ли имат правото да искат да бъдат майки по начина, по който го разбират?
Ами горе-долу в общи линии е добра идея Twisted Evil.

# 3 418
  • София - Рим и обратно
А това, че някой иска нещо отчаяно, както прочетох преди малко, не е причина да му пишем закон, въобще под влияние на отчаянието по-скоро се вършат необмислени постъпки. Искал, ми да иска, и аз много неща искам!
И то какво иска - да направи 5 души зависими от риска тя да умре от рецидив, износващата майка също (все пак бременността не е разходка в парка) и едно дете, което се пръква на бял свят сред цялото това безумие. Няма що, трогнах се наистина.

# 3 419
Осиновяването също е покупко-продажба в доста голям процент.
Нима не знаете?

Донорката сама си поема риска от стимулацията, никой не я принуждава да стане донор.

А какво ще кажете за случаите, когато има риск по време на раждане и всяка майка иска да се спаси живота на бебето, не нейния.
Това по повод на обвиненията, че Елица е егоист като се подлага на стимулация.

Не ви разбирам позициите, наистина. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт