Сурогатното майчинство в България

• 149 515
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 3 495
  • София
Нищо против нямам донорството, то спасява живот. Аз самата искам един ден тялото ми, ако е възможно, да послужи за нещо по-смислено от това да бъде заровено в земята. В този ред на мисли, не съм против трансплантацията на матка. Против съм ''матка под наем'' - това вече е търговия с плът. В страни като Индия, Тайланд, Украйна и т.н. болшинството сурогатни майки стават такива заради принуда. Това е човешка трагедия, за мен.

# 3 496
Аз имам дотолкова, че да не искам да ми се  прилага
Но нямам против да бъда донор след смъртта ми, нито пък с трансплантации на други хора

Не предизвиква позиви за  Sick  както СМ

# 3 497
Само да питам.
Понеже намирам за лични заяжданията с Елица и Натака, с Шарки дали бихте се държали така?
И тя иска СМ, за да роди дете на мъжа ѝ.

# 3 498
  • София
Лично заяждане? Потребителките Елица Енчева, Димитрина, Натака и Шарки са ми еднакво безразлични, ДеВа. При условие, че са ''за'' сурогатното майчинство, е ясно какво мисля и за четирите.

# 3 499
Само да питам.
Понеже намирам за лични заяжданията с Елица и Натака, с Шарки дали бихте се държали така?
И тя иска СМ, за да роди дете на мъжа ѝ.
Да, бих се държала така с всяка персона, въобразяваща си, че нейното желание трябва да се сбъдне на всяка цена за сметка на друго човешко същество. Нищо лично. Излишно е да намесваш Sharki, защото така всъщност ти правиш опит да изместиш принципната дискусия към лични истории.

# 3 500
Точно защото въпросът е принципен аз не правя разлика между потребителите.
Но се съмнявам за другите.
По-точно съм сигурна, че отношението щеше да е различно. Peace

# 3 501
  • София - Рим и обратно
Не, нямаше да е различно, Дева, спорили сме и с Шарки доста, преди 100 години, когато беше пусната тая тема, върни се назад и прочети. Какво се опитваш да покажеш с това дребнаво извъртане?

# 3 502
Какво извъртане?
Чела съм Шарки в темата преди 3 години, не ми се търсят цитати.
Затова питам.
Към нея нямаше такова нападане и такъв тон.

# 3 503
  • София - Рим и обратно
А на теб защо ти пука? Нали тезата е, че другите хора не ни интересуват и да се спасяват, както могат. Жената обяви, че нашите "тежки думи" я правят по-силна и целеустремена в битката й за заветната матка под наем. А ти си седнала да се кахъриш за чуждия избор.

# 3 504
DeVa, не задавай реторични въпроси, ясно е, че отношението няма да е същото.
Усетят ли тук някой по-уязвим и се ожесточават.

# 3 505
Нина, толкова добре би било човек да чете преди да пише. Sharki беше първата, с която спорих по темата. Да, тя е интелигентен опонент, който не тропка с краче истерично, но това не прави каузата, за която тя се бори, приемлива за мен.

# 3 506
  • София
Точно защото въпросът е принципен аз не правя разлика между потребителите.
Но се съмнявам за другите.
По-точно съм сигурна, че отношението щеше да е различно. Peace
Демек, ти си безпристрастна, ама ние не сме  hahaha
Сори, ще те разочаровам: еднакви са ми всичките, Шарки и компания. Ако трябва да бъда напълно откровена, то съм мааалко по-склонна да разбера Елица, която няма деца и не може да има. Да я разбера - не да я оправдая.

Шарки си има деца.

# 3 507
  • София
Какво извъртане?
Чела съм Шарки в темата преди 3 години, не ми се търсят цитати.
Затова питам.
Към нея нямаше такова нападане и такъв тон.

Напротив, имаше. На Шарки могат да й бъдат спестени единствено забележките за правопис. Нищо друго не й е било спестено.

# 3 508
Дева, не е особено коректно да се въвлича името на друг потребител в дискусия, в която той очевидно е спрял да участва. След като Шарки е писала в темата, тя може да види и да се включи, ако желае. Аз на нейно място не бих желала да бъда обсъждана и името ми да бъде подмятано за целите на странична теза в дискусия, в която съм преценила да не пиша.

# 3 509
  • волно калдъръмче
Райчун ти кандидат за сурогатна майка ли си?
Не, само майка съм. И не мога да си представя как сама ще откъсна детето от себе си и ще го дам като подарък на някого без да мога да го виждам повече и да знам, че е направено с цел да обслужи някого я чисто емоционално, я с бъбрек, я с нещо друго. Не знам какъв темерут трябва да си, за да си го причиниш, честно Peace

Вариант детето да познава тази, която го е износила, е още по-брутален спрямо него и емоционалния му свят. Всички имат по една майка, а то има две. Едната искала, другата го дала, а то - подмятано като футболна топка.

Общи условия

Активация на акаунт