Любители на котки тема 55

• 46 919
  • 722
  •   1
Отговори
# 135
  Марипоса, благодаря!  bouquet

# 136
Наистина трудно се намира дом за каквото и да е на възраст коте (като се изключат породистите естествено). Не съм предполагала, че може да има толкова шашави хора, чак ме е яд, че не си довърших обучението по психология поне без работа нямаше да остана  Simple Smile. Такива случаи съм имала, че съм ревала от смях и потрес. Иначе си има съставена анкета, въпроси, които да се задават, за какво да се внимава, винаги искам да се подпише договор(не че има някаква стойност, просто гледам как ще се реагира на него), кръстосан разпит, изобщо на човека отсреща да му стане и досадно и обидно, но ако е наистина сериозен (или много голям актьор) не се отказва и отговаря. Хапка, ако искаш пиши да ти пратя аз какво имам като анкети и такива неща.
На мен за Мърлин на Estell ми е много мъчно, такъв хубав осиновител се появи, но....
*Тедка*, ако решиш за обяви, за което и да е коте, можеш да разчиташ на мен, колкото мога ще направя, няма да е много, но... все ще е нещо.
gerche, усмихнаха ми деня тези снимки  Hug.
Честит рожден ден на ahasvernewsm59

# 137
Марипоса, напълно си права, не се знае  къде ще му изскочи късмета. А за сивия направо бях забравила  Laughing ама той си беше съвсем прясно изгонен тогава, много стресиран... От време на време виждам негови снимки във фейса на стопанката му (с която се оказахме и стари познати от отчетната тема) и ... царски си живее гадинката  Laughing
Ще се опитам да снимам утре сутринта бременната маца и да пуснем обяви първо за нея, после и за розовия ще мислим.
За розовия малко ме притеснява следното- има едно голямо момче, което се грижи за него, храни го, но беше заплашвал Мони, че ако го пипне пак, ще го набие. Понеже Мони сам ходи на училище и сам се връща, се притеснявам от това по-голямо от него момче(аз не съм го виждала, но явно е от близките блокове), и дори му казах за известно време наистина да не ходи при розовия котак. Ако пусна обява и му намерим дом, да не вземе онова момче да се ядоса и да си го изкара на Мони. Хора всякакви има.... а щом го е заплашвал с бой, само защото Мони го е милвал на улицата, кой го знае колко му е акъла. Но ще видим.
Герче, от сутринта се каня да пиша- много готини моменти, особенно втората снимка кърти мрака  Joy

# 138
  • На небето
Хапка на мен до сега ми се е налагало за 4 котки да търся дом. И за всички се намериха желаещи 2 от които бяха големи котки. А принципа по който ги подбирам... Помогнаха ми от Анимал хелп или те ги проучват или имам бланка, която трябва да попълнят, като в нея пише дали са съгласни, животното да се посещава, дори и изненадващо. Дали са съгласни хора да проверят дома им, дали е подходящ. Дали имат други животни, с кого живеят, дали са на квартира и т.н. Разговаря се и с другите, членове на дома. От отговорите и самия разговор с човека добиваш представа, а и с времето се учиш и от грешките си. Предното коте на което намерих дом, беше изхвърлено отново, след като порасна, защото момичето живееше на квартира и смени квартирата, а там не позволявали да има животно. И тя с целия си ум, го изхвърли, че пак му търсих дом. Но вече като голям котарак. Мислех, че няма да му намеря: голяма котка, грозновата, обикновено, под път и над път такива, но се намериха хора и за тази душичка. Та от тогава знам, на хора които живеят на квартира не давам котето. А и много е важно снимките какви са. Може да звучи смешно, но е така, ако са правени с хубав фотоапарат. Снимките ако са с добър контраст и качество. Ако са в хубави сладки пози котетата, хората се разтапят и котето има по голям шанс. И понеже контактувам и с други хора които постоянно прибират и търсят  дом на изхвърлени животинки и с тях съм обсъждала.
*Тедка* котките няма да свършат, но 1 по малко ще е на улицата. Защо да няма шанс да бъде обичан и да е на топло. Колко оцеляват уличните котки. Ако има късмет ще живее 2-3 години на улицата и ще бъде убита, блъсната, разкъсана от кучета, отровена и т.н. А ако е в дом може да живее до 20г.
А в нашия квартал животинките които не бягат от хората, умират най бързо до 2-3 месеца от как са изхвърлени изчезват. А и уличните диви котета които се раждат от 4-5 котила само на 1 котка има само 1 живо коте (за сега). А някои от тях бяха страшно красиви, но са дивачета не можах да ги хвана. Иначе съм сигурна, че щяха да бъдат осиновени. Едното беше като ангорче с къса козинка, а голяма пухкава опашка с  дълга козинка на опашката, светло бежов цвят цялото. Пиши само ангорче или полуангорче търси дом и се претрепват да се обаждат.
Тедка, ако имаш възможност поговори с момчета, може да е доброжелателно и да пази котето, знаеш ли какво му се върти из главата. Щом го храни значи обича животните?  newsm78
Lumikki аз не ти казах, но Мърлин беше отровен 2 дни преди да се намери осиновител за него. Едни деца от квартала го намериха в една изоставена къща до нас, и ми казаха. Много се е мъчил докато умре. Ама да не ти казвам подробности да не те натоварвам и теб. Това ми е за урок, сега много внимавам какъв осиновител търся, не го давам само по усет.  newsm45 newsm45

# 139
  • на брега на морето
Герче, ама очите на мъника вече са зелени Grinning Ами с толкова грижовен батко Heart Eyes
Ahasver, честит празник и от мен! Щастие и рози за теб!

# 140
Абе, аз искам да го видя това момче, ама късно се прибирам, а Мони го е страх от него, не може току така да му каже- дай си телефона, че майка ми иска да говори с теб. Пък и с него рядко се засичат по улицата.
Сега ще опитам с бременната маца, после и с розовия.
Lumikki, благодаря  Hug златна душа си ти, знам, че мога да разчитам на помощ за търсене на дом на котета!
Някак ми е отчаяно и обезверно напоследък, твърде много ми се насъбра и затова съм такъв песимист, но ще ви послушам и ще опитаме заедно да им намерим дом, заслужават да им се даде поне този шанс.

# 141
Ох,  Estell, мога да си представя, на мен ми е много много мъчно за него, голям красавец беше, не можем да ги опазим всичките за съжаление, а да знаете в Пловдив колко са се нароили, страшно много са. Много се притеснявам да не вземе да изтрещят някои индивиди и да вземат да трепят наред, а са толкова красиви. До един зоомагазин има цяло стадо все рижави котета  от тъмен карамел до светло рижо-розово и една черна котка за цвят  Simple Smile, обаче странното е, че все заедно се движат.
Иначе и аз се консултирам и с други хора с опит за потенциален кандидат, другите могат да видят това, което аз пропускам.
*Тедка*, момчето наистина може да се притеснява за котето и затова да заплашва, но ситуацията определено е много неприятна за детето ти, а то направо е дете-мечта  Hug.
На мен също ми е много отчаяно и обезверено, особено след висенето по 18 часа последните две недели, но това е друга тема. Можеш спокойно да ми пишеш и пращаш снимки, ако поне едно си намери дом, все е нещо.

# 142
  Естел, благодаря, Lumikikki ще ми прати анкета Simple Smile

# 143
  • София
Ето го и нашият палавник пак, само че в действие  Laughing

http://www.youtube.com/watch?v=afXJA1lZgmE
 ppp
http://www.youtube.com/watch?v=K0i-7A4TJlY

Скоро пак ще пускам изцепки, ако искате  Laughing Laughing Laughing

# 144
Много ви изпуснах.
Само набързо да ви споделя, че в Амазон има голямо намаление на фурминатори. Аз си поръчах и с доставката ми излиза минимално оскъпяването.

# 145
  • София
Да покажа калпазанките

# 146
  Много са красиви!

# 147
Ето, има една котка, която всеки момент ще роди. Къде ще роди, няма ли някой да намери и изхвърли малките в кофа за боклук. Този въпрос повече ме гложди от съдбата на котарак, който успешно се справя със живота навън.
Дори и да не можеш да му намериш дом, поне опитай да го заведеш да го кастрират (някъде май правеха и безплатно?) Доколкото виждам от първата снимка има топчета, може дори и той да е забременил горката бременна женска. И да остане на улицата, поне да не допринася към проблема.

# 148
  • на брега на морето
На последната снимка са примижали много сладко. Артистки Joy

# 149
Диди, тук улични кастрират май само женски. Логиката е, че ако 20 котараката са кастрирани, един да има некастриран, ще забремени всичкото женско налично  Laughing
Така, снимах бременната маца, пускам я във фейса, има и снимки във фликр, ако има желаещи да пускат обяви по сайтовете... мой телефон за контакти няма смисъл да давам, по цял ден съм на работа, а и котката си стои  винаги там.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2606508130231.147980.14 … to_album_comment#!/media/set/?set=a.2606508130231.147980.1480751216&type=1

http://www.flickr.com/photos/13879848@N04/with/6308037331/

Сега обаче взех да се замислям дали наистина е бременна  Mr. Green голям майтап ще е, ако си е просто много дебела маца...

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 09:24 от *Тедка*

Общи условия

Активация на акаунт