Любители на котки тема 55

• 46 921
  • 722
  •   1
Отговори
# 450
Да същата храна яде и също така бяло сварено пилешко месо.След работа ще отида да я видя,в момента не мога да кажа лекарството,едни малки розови хапчета са по едно на ден.

# 451
  • На небето
grigori много странно, до сега трябваше да спре разстройството. Още повече, че пие хапчета. Какво каза, ветеринара до колко дни ще подействат хапчетата?

# 452
Има и за утре,днес след работа ще отида да питам лекарката.

# 453
  • In a surreal moment!
grigori - вземете от ветеринарката въглен на прах. На Маша много и помогна, от раз спря дринса.

Охххх това момченце как прилича на един мръсен Бени....Теди извинявай не искам да те наранявам, ама все съм в очакване....

Днес прелетяхме до София по моите си дела, пратих въздушна целувка на всички софийски диЧа - предайте им я моля  Heart Eyes Grinning

# 454
Днес бихме втората ваксина на Мацухи. Голямо дърпане беше и мяучене. Мериха му и Т. и едвам издържах на гледката, идеше ми да убия ветеринаря,че го мъчи така.
Момичето, което ми го даде обаче сега ме хвърли в туш, защото преди една седмица й починаха голяма част от котетата, които чакаха стопани от някаква болест със трудно име, което така и не можах да запомня, но била много опасна и й казвали котешката чума. Две от котетатата заразили голяма част от останалите, които още нямали имунитет и умряли. Сегa е смее да ми дойде на гости да го види. Но пък по цял ден сме заедно на работа и много ме е страх да не ми предаде вируса и да не заразим Мацухито. Тя самата нещо не е добре напоследък, но казва, че няма как да е от котешката болест. Знам, че е абсолютно добронамерена към нас и ужасно се радва, че взехме Мацухи, но подхождам с известно подозрение от страх да не стане някоя беля.

# 455
Бутински, котешка левкемия да не е? АКо е това, доказва се с бърз кръвен тест и ИМА ВАКСИНА, ако е отрицателен. СЪщо имай предвид, че извън тялото вируса оцелява само няколко часа и обикновено се предава чрез общи панички, тоалетна, игра и близане, дълбоко ухапване, акт (в случаите когато не е вродена от майката). Напълно възможно е да е заразено коте и да няма симптоми, да води пълноценен живот, но удари ли, няма лечение. 80% от позитивните котки не доживяват 2 годишна възраст. Не е заразна за хора или други животни.

ИКСИ, да не забравиш да кажеш кога да стискаме палци.

# 456
 Сега проверих как беше наименованието на болестта. За панелевкопения става въпрос.

# 457
Аз така и не направих повторен тест на таласъмчето за котешки спин. Сега като чета MissNellie се присетих пак.
Нали го водих след махането на зъбния камък веднъж само да го видят добре ли му е венецът и той като отвъртя всички кранчета (наака и оповръща) по пътя, повече не посмях да го водя никъде.
Кога ще го замъкна пак не знам. Но поне му размина онова депресивно състояние, с което си откара 2 седмици. А и се охрани.

# 458
Бутински, котешка левкемия да не е? АКо е това, доказва се с бърз кръвен тест и ИМА ВАКСИНА, ако е отрицателен. СЪщо имай предвид, че извън тялото вируса оцелява само няколко часа и обикновено се предава чрез общи панички, тоалетна, игра и близане, дълбоко ухапване, акт (в случаите когато не е вродена от майката). Напълно възможно е да е заразено коте и да няма симптоми, да води пълноценен живот, но удари ли, няма лечение. 80% от позитивните котки не доживяват 2 годишна възраст. Не е заразна за хора или други животни.
Мисля че става въпрос за котешка панлевкопения, аз, да чукна на дърво, не съм сблъсквала с нея, но е доста опасна и смъртността е много висока. Доколкото съм чела заразяването става чрез пряк контакт, чрез поглъщане на изпражнения и секрети на болни или боледували животни. Не знам дали чрез непряк контакт е възможно да се зарази. Ветеринарят ни ми е казвал, че ваксината срещу котешката чума по принцип е една от най-ефикасните, но въпреки това животното пак може да се зарази, но болестта протича по-леко. buttinsky, следи го най-вече за повръщане, отказ от храна и вода, летаргия, кръв в изпражненията. Ветеринарят нищо ли не ви посъветва?

# 459
Ами каза, че болестта е наистина опасна. Но след като го прегледа, не откри нищо обезпокоително. Каза само една седмица след ваксината да не го извеждаме навън, защото мъжа ми обича да му угажда и един-два пъти го води на разходка около блока. Но не знам това дали по принцип си важи или ми го казаха заради панлевкопенията.
Приятелката ми си има и други котки у тях, които не пострадаха от болестта. А Мацухи го взехме от нея преди тя да приюти котетата, от които тръгна заразата.
Котакът иначе си е добре, хапва даже напоследък повечко, лудее из къщи. Поодра доста лекаря. Акитата му са твърди ( и миризливи  Mr. Green). Мисля, че е здрав. Да чукна на дърво.

# 460
Аа, ясно, аз това го знам като дистемпър. Да, може да се предаде непряко, чрез дрехи, обувки да се внесе отвън, много, много по-издръжлив вирус е. Но ваксината е включена в стандартния набор ваксини, нали така? Не е по-специална като за фив и и левкемия.

# 461
Аа, ясно, аз това го знам като дистемпър. Да, може да се предаде непряко, чрез дрехи, обувки да се внесе отвън, много, много по-издръжлив вирус е. Но ваксината е включена в стандартния набор ваксини, нали така? Не е по-специална като за фив и и левкемия.
Да, включена е.
buttinsky, значи няма за какво да се притеснявате. Лудостта май си е им в кръвта на всички рижковци, ей го моя на 9 години стана дивее все едно е дечко още, пък Кара похърква флегматично нищо, че е на две.

# 462
О, снощи през по-голямата част от времето трака с една мишка-играчка. А ние за много кротък го мислехме в началото Simple Smile

Момичета, благодаря ви. Успокоихте ме Hug

Lumikki, голяма слабост са ми рижите котки открай време. Направо ми е сбъдната мечта Мацухи Heart Eyes

# 463
О, снощи през по-голямата част от времето трака с една мишка-играчка. А ние за много кротък го мислехме в началото Simple Smile

Момичета, благодаря ви. Успокоихте ме Hug

Lumikki, голяма слабост са ми рижите котки открай време. Направо ми е сбъдната мечта Мацухи Heart Eyes

Внимавай какво си пожелаваш, защото после може да ти трополи и гони духове из къщата по цяла нощ  Laughing.

# 464
И на мен ми заприлича на Бени намереното коте  Sad Дали не е възможно да е той?

Знам, че не се заяждаш мила Simple Smile
Аз реших да се обясня предварително, защото обичам разговори на такива интересни теми и понеже обичам да споря, да не би да прозвучи погрешно  Hug Който ме познава по-отдавна знае, че много се интересувам и чета за животните - поведение, еволюция, генетика и т.н. затова като изникне такава тема, ме сърби да се включа и аз.

Но защо го прие това като някакво правило и че се отнася за всички животни. Всяко животно си е индивидуално, както и хората. Това, че примерно аз обичам кока кола..  не значи, че всички българи трябва да обичат кока кола Simple Smile
Ами защото така ми прозвучаха тези цитати - "не пие по принцип застояла вода", "естествения й инстинкт е да търси течаща вода", "но е факт, че течаща вода ги привлича". Съгласна съм с пояснението за индивидуалността, но тези цитати обобщаващо представят наблюденията като правила и факти  Peace

Общи условия

Активация на акаунт