Любители на котки тема 55

• 46 919
  • 722
  •   1
Отговори
# 60
Котките могат ли да плуват?
buttinsky, аз също съм гледала куче и разликата е много голяма, според мен.
Нямам много доверие на Рижко за самосъхранение.

# 61
MissNelie, много добре изглежда това дървено приспособление. А нашето си е направо дръво Laughing
Недодялано отвсякъде. Явно долната част му мирише на нещо ( на нас ни мирише на влага, но той има по-силно обоняние и явно долавя и други миризми) и все я души и прави странни физиономии.

Тедка, много е чистичък този котак. Направо си е сбъркал мястото, ми се струва. Много хубаво си го представям изтегнат на меки възглавничи цвят визон, примерно.

Снежа63, аз на кучето за защита много не разчитах, защото беше доста страхливичко, но пък породата будеше респект. А може би именно и заради породата беше много послушна. Сега като се замисля, много се е съобразявала с нас. Това да те събуди сутринта, защото й скимнало нещо...не мога да се сетя да се е случвало нещо подобно.

На Мацухи сега му взех ( или по-скоро на себе си) отблъскващ спрей с лимонена трева и напръсках основно кабелите и щорите с него. И малко по масата. Кабелите още не ги е задъвкал. Само ги подуши и толкоз, но не забелязах чак да бяга ужасен от миризмата. А върху масата продължава да се качва.
Сутринта нещо се давеше или кашляше. Нещо средно между двете. Та понеже на гости ми беше дошло момичето, от което го взех, ме посъветва да му давам малцова трева. Купих му една тубичка и му сложих във сухата храна. Мисля, че му се понрави, но не знам колко често трябва да му давам от нея.

# 62
buttinsky , бежовия кот мисля, че беше домашен, виждала съм го преди време да наднича от един прозорец (99% съм сигурна, че е бил той). Та сигурно са го изхвърлили, поне от година е навън, но се справя някак милия. Днес отдалеч ме видя и дотърча, мъркахме, галехме се, после вървя след мен като кученце, докато не видя истинско куче и се върна на територията си.
Не съм ви разказвала  как сина ми загуби един бас тези дни Laughing Около съседн блок има котка, която той редовно си гушка и все искаше да ми ГО показва. Убеден, че е ТОЙ. Минаваме ние покрай блока и ми мъкне една трицветна маца (а аз попила от лекциите на Мис Нели или Дидка- не помня точно), му казвам без да пипапм котката, че е женска, не мъжка. Мони спори обаче, и се хванахме на бас  Grinning Котарак било, не съм ли виждала колко е голяяям и дебеееел.
Ми котката всеки момент ще роди, толкова беше бременна.
Сега Мони ми дължи 5лв от баса  Joy

# 63
  • Козлодуй
Гари нещо е прегракнал.По принцип котките ми са спокойни и доста тихи,на Фръцла почти не и се чува гласа,освен когато мисли,че е сама и търси настойчиво някой да я гушка.Гари мрънка за храна обикновено,но сега грачи.Сякаш го мързи или няма сила да измяучи нормално...Дали имам основание да се тревожа?

# 64
Леле колко е пораснала Фръцличка! Ще надмине батко си май  Laughing

Котетата с каките си са много сладки  Heart Eyes

тогава забелязах, че тъмните чертици са не само на космите, а и на кожата отдолу. Толкова се изненадах.
Да, и кожата има цвета на козината. Затова са ми много интересни за разглеждане голите котки сфинкс - на тях им се вижда какъв цвят козина са щяли да имат Laughing Например това е щяло да стане оранжево тигърче, а пък тези са с всякакви шарки.

Освен това още навремето като го замъкнах в нас забелязах, че венците са му шарени. Половината розовеят, другата половина е в лилаво-сива гама. Rolling Eyes
hahaha На Богданка венците й май всичките са розови, но за сметка на това пък джуките й са шарени - от едната страна розово, от другата черно, съответно защото от розовата страна козината е бяла, а от другата е цветна. Едно време имахме едно шарено коте на село, на което така носа и кожичката около очите му имаха различен цвят, където са петната. Където е бялото, е розово, а където има петно, е с грим  Laughing (малко изглежда все едно има само една дупка на носа, хихи). Това коте, Шарко, не знам как но живя до 15 години, на двора (за сметка на много други обаче които се затриваха рано...)

Котките могат ли да плуват?
Могат, просто не им харесва  Mr. Green (в повечето случаи де, на някои даже им харесва).

Мъжът ми нещо съвсем полудя покрай котката...
Обожавам такива истории, за мъже чиито сърца са покорени от животинка, особено след първоначално запъване. Това с клона е адски сладурско  Heart Eyes И моят първо уж не обичаше котки, а сега са любов неразделна.

Joy

Последна редакция: нд, 30 окт 2011, 00:36 от Дидитка

# 65
  • Козлодуй
Дидитка,благодаря Heart Eyes
Хихи,чак сега ги видях тези водни котки Mr. Green Гари напоследък избягва да влиза под душа с мен,явно му е студено.
Между другото наскоро видях при нашите ветеринари 20-годишна сиамка.Побеляла и попроскубана,след някаква операция(беше за вадене на конци май),но в доста добър вид за възрастта си.

# 66
Хахах, Атти, да не живееш у нас докато ме няма? И то с други котки Laughing
Мъжът ми нещо съвсем полудя покрай котката. Донесе му един огромен клон, за да се катерел на него. Мацухито де, не мъжа ми.

Joy А buttinsky, то така става обикновено с мъжете май. Ама имай предвид, че котаракът, макар да е твоя идея, по всяка вероятност също ще се привърже към мъжа ти повече отколко към теб. Ако искаш вервай. Тебе ще те търси само за храна и вода и ако нещо го боли.
У нас така стана. Уж си е мой. Когато беше малък и неориентиран си знаеше само мен, а на моя постоянно му хапеше краката нощем (понеже е 3 глави по-дълъг от мен, вечно му стърчат изпод юргана, а моите не  Mr. Green). Хубаво ама сега не е така. Той е абсолютният му фаворит, а аз - само делегиран негов представител.
Ако знаеш колко снимков материал имам по тоя въпрос...

# 67
Днес сме сами с децата и си прибрахме бежовия кот да му се радваме. Милия, много е изморен и само спи  Grinning Как ще го пусна пак навън, не знам.

тази е в тон с хелуинските настроения.

Ако някой си го хареса и иска да го осинови, да ми пише Simple Smile

Последна редакция: нд, 30 окт 2011, 11:36 от *Тедка*

# 68
  • Козлодуй
Толкова е хубав Heart Eyes Как може да си изхвърлиш така животинката не знам,все едно да си изхвърлиш детето...
Тедка,ама и младежите са много чаровни Heart Eyes Hug

# 69
  • София
Уикален е бежовия кот... не знам как ще го пуснете навън  Sick

# 70
Ами пуснахме го вече, нямам друг избор (повечето пишещи тук знаят) и децата пазят тайна, че сме го вкарвали вкъщи... и снимките съм си покрила, бетер партизаните сме.

# 71
Толкова е хубав Heart Eyes Как може да си изхвърлиш така животинката не знам,все едно да си изхвърлиш детето...
Тедка,ама и младежите са много чаровни Heart Eyes Hug
И аз това се чудя....Дано извади късмет този котак.
Абе нашия нещо много го влече навън. Всеки път като излизаме, напира към вратата и мяучи... Мъжо вече иска да сме му купували каишка и да сме го водели на разходки в гората. Ама много го глезондри той... Оставя го да яде от чиният му. Дава му да опитва всичко, че се и сърди, че аз не съм му била давала. После, чакай да не ставал капризен котарачецът...
St, с мъжа ми дилемата не беше за или против котките, а за или против котките вкъщи. Той по принцип много ги обича, но му беше жал от идеята, че можем да затворим котка вкъщи.  Няма да забравя как искаше да спасяваме едно коте, което не можеше да слезе от дървото и мяукаше. Та се катерих върху него. Правихме гимнастики да спасяваме горкото коте, а то се оказа, че милата твар изобщо не искаше да бъде обезпокоявана и повече се уплаши от нас, отколкото от това, че може да си умре от глад там горе върху дървото.

Обаче да ви кажа, уж четох, че котките не пръцкали, но ми се срува, че нашият го прави. И то доста звучно. И миризливо Laughing

# 72
buttinsky, Рижко като малък също искаше да излиза навън. Сега наднича само на вратата и дори да излезе прави две крачки и обратно.
Мисля, че ако се научи трудно ще го прибирате. Моето куче се прибираше само, но не мисля, че котките могат и знаят къде. Много се страхувам за него.

# 73
Чичо ми навремето имаше един котарак на име Муньо.
Та не знам от какъв зор го беше взел заедно със себе си този Муньо на морето покрай някакъв професионален ангажимент. И не знам как така Муньо взел, че се изгубил. Чичо ми се върна без него от морето. И не след дълго, може би след месеци пред вратата му се появява котка, изпосталяла от глад, мусава и мяукаща. Всъщност котарак. И чичо си го позна. Беше сигурен, че това е същия този Муньо, който след хиляди перипетии е успял да намери пътя към дома. И наистина много приличаше на него котаракът...
Та, Снежи, мисля, че котките никак не са толкова загубени. Просто не се знае дали свободата няма да им се стори по-примамлива. Или недай боже да станат жертва на някой изверг. Като гледам на какви случаи попадат момичетата, от които взех Мацухито.

# 74
Обаче да ви кажа, уж четох, че котките не пръцкали, но ми се срува, че нашият го прави. И то доста звучно. И миризливо Laughing

Ааа, пърдят и още как! Joy Аз имам най-пръдливата котка на света - малкия Монстър /пък уж е дама.../ hahaha

Общи условия

Активация на акаунт