Любители на котки тема 55

• 46 919
  • 722
  •   1
Отговори
# 105
Дидитка, при моя котарак нищо от описаното не действа,даже забелязвам че се настървява повече,когато му се карам и е много отмъстителен.Тези изблици не са постоянни,но когато откачи просто го хващам и го пращам на терасата (остъклена), да си охлади страстите.Сега забелязвам,че малкия се държи по същия начин, даже започна да сумти като батко си.Скоро моята дъщеря ме попита:
"Мамо, все такива луди ли ги намираме или ние ги правим такива?" Отговор нямам, имала съм женска сиамка,която също беше прибрана от улицата, е нямаше по кротко и гальовно същество от нея.

# 106
  • на брега на морето
Хихихих и нашето коте на скоро го чухме докато се протягаше и лекичко и тихичко пръцна  Laughing От тогава обаче не сме го чували  Joy
Вчера приятелят ми, ми каза че се бил оригнал с/у него... аз не успях да го чуя  Laughing Laughing Laughing но много се смя

Щеркината ми улична любимка изяде над 100 грама храна наведнъж, оригна, гушна се и хлъцна. Досега не бях чувала котка да оригва.

Лора, няма нужда от ваксини за детето, ако драскотините те притесняват почиствайте ги с кислородна вода или спирт.

Герче, не са луди котките ти, моля ти се  Joy

# 107
  • София
Аз продължавам да мисля, че е трудно да промениш характера на една котка  newsm78

Моите винаги са били кротки, ако бяха диви, не знам как бих ги превъзпитала...

Може пък и да е до човека срещу котето, котарака при нашите дере на поразия и то мнооооого сериозно. Е същият котарак, как ли не съм го дразнила, не ще да ме одере и това е, а нашите които го хранят и спи с тях, честичко ги драска  Sick

# 108
  • На небето
*Тедка* котарака е много красив. Предложи го за осиновяване в няколко сайта, и във фейсбук, там най-голяма полза има. Сигурна съм, че ще го хареса някой и бързичко ще си намери дом. Добре е да остане някъде докато си намери дом, че на улицата не се знае колко ще оцелее. А щом ходи при хората, значи е бил домашен и риска за него е още по голям. Аз имах горчив опит. 2 дни преди да намеря осиновител за едно коте, го отровиха и то умря. Беше на улицата докато си намери дом. Голяма грешка. Потърся ако трябва и приемен дом. Не знам от кой град си, но мога да съдействам.

nad_tab много са ти красиви котаците, нямам дума просто. И са толкова фотогенични.

# 109
Здравейте, котешки мами Simple Smile Не знам дали ме помните от епизодичното ми появяване преди време. Горда мама на Чоки, която живее повече от щастливо вкъщи вече близо 5 месеца. Редовно ви чета, макар писането да не ми е сила...Гледам, че е коментирана метаморфозата, която претърпяват някои "мъжаги", волю-неволю станали татковци на коте. Нашия се опъва в продължение на повече от 10 години, а сега картинката е следната: вечер се сяда на масата, Чоки седи между нас, аз я гоня, а мъжа ми:"Ела, на ТАТИ детето, да ти дам шунчица/саламче/кашкавалче..."Прасето е всеядно и си умира от кеф, че му дават от "нашата" храна. Обаче ми е много деликатна дама - от ръка или от масата не яде, слиза на земята и там дъвче тихичко. Промяната в мъжа ми е просто шокираща......Единственото ми обяснение е, че котето замести така желаното, но неосъществено трето дете. И понеже не съм много-много по снимките, се отчитам с една чужда фотосесия, която ми попадна сутринта:
http://foto.mail.ru/list/tulipa/756/790.html?bestfotos=1#775
оттук до края - само красоти Simple Smile

# 110
# 111
  • На небето
rali_smiles много хубави снимки, толкова са сладки писаните.

# 112
Estell , котарака живее навън от поне година. Не мисля, че има шансове да му намеря дом. Хората едва се навиват да си вземат малко коте, а възрастен котарак никой не иска.
Спомням си за Опашатия като търсехме дом, как никой не го искаше и добре, че Котково го взе, ако не беше тя , и досега щеше да си е на улицата.
А и да е само той... има поне 4-5 котки  около блока, които някога са били домашни, съдейки по гальовността им и жаждата за човешка ласка. Мони понеже обикаля все около блоковете в търсене на котки, ги знае всичките и редовно ми носи  някоя котка като съм навън. Гушкаме ги, храним ги и дотам.

# 113
  • София
Нашият е такъв - явно е бил домашен и изгонен (или избягал) - гальовен, приучен на хигиена, обаче никой не взема възрастна котка от улицата. Малко след като го прибрахме ние, разбрах от съседи, че е прекарал няколко дни на първия етаж на стълбището в блока ни, спал е по изтривалките, но никой не го е прибрал. Докато не реши да се засели у нас - на 7 етаж  Grinning

# 114
  • София
rali_smiles Тия снимки, които си постнала... думи нямам... няма такива весели снимки и толкова сладурски същества!!! Laughing Heart Eyes

# 115
Аз сега си отглеждам в кафето ей този Мачото /снимката, разбира се е на Теди  bouquet/:

Вече е четворен на ширина, а и приятелче си доведе - едно малко "глиганче", тип таби. През деня дребосъка спи под бара, а Мачото на парното. Само съм за проверка от ХЕИ! hahaha Вечер, обаче, е много тъпо като ги изкарвам на студа милите.... Как няма кой да ги прибере, горките!

# 116
За съжаление не могат да бъдат спасени от улицата всички котета, кучета ...
Котково, от кога се каня да дойда на кафе, сега ме изкушаваш с новото попълнение! Много имаме да учим с децата събота и неделя и не ни стига времето, но ако имам възможност поне за няколко минутки да минем, ще ти се обадя Simple Smile

# 117
  • на брега на морето
Котково, пусни нова снимка на Опашатия, че съм се затъжила за него, моля те.

# 118
  • София
Момичета, някой има ли тел на ТИНА.К ?
Много ми трябва в момента.

После ще ви покажа какво чудо имам вкъщи от два дни  Crazy

# 119
gerche, а пръскалка с вода не помага ли? Аз така го превъзпитах моя риж звяр, все едно него ми описваш, само че аз го изхвърлях в коридора  Simple Smile. Беше ми се качил буквално на главата, защото направих грешката да си мисля, че котка не може да се възпита, но това не е вярно, може и още как. Дидитка е абсолютно права в постта си, а методите, които описва са наистина действащи! Аз често чета страницата и блога на Jackson Galaxy, някои от вас сигурно са го гледали в "Моята котка от ада", много полезни неща научавам от него. Това е страницата му във фейсбук - http://www.facebook.com/JacksonGalaxyCatDaddy?sk=wall&filter=2, а това е един негов сайт - http://www.littlebigcat.com/, в който също има много интересни неща.
Спомням си за Опашатия като търсехме дом, как никой не го искаше и добре, че Котково го взе, ако не беше тя , и досега щеше да си е на улицата.
А, Тедка, имаше кандидат за Опашатия, едно момиче - Петя, не помниш ли, че ти писах за нея, само че не беше от София и Котково беше по-добрият вариант, така че не се знае, този рижаво-розов красавец не се знае дали някой няма да си го познае като любимец.

Общи условия

Активация на акаунт