Любители на котки тема 55

• 46 919
  • 722
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Nat_tab, товите писани са разкошни! Винаги като видя такива искам да ги стискам и мачкам  Heart Eyes

Мерсиииии... моите писани са с коренно различен характер, тази от ляво на аватара е женската, изобщо не обича да я мачкат, но пък ме гледа с такава любов и само като си задържа погледа за повече от 10сек. започва да мърка... уникална е... мъжкият пък, е като плюшена играчка, дава да го мачкаш колкото искаш  Laughing

Британски табита, нали? На колко са? Ще ги жениш ли вбъдеще?  Grinning

# 91
  • София
Nat_tab, товите писани са разкошни! Винаги като видя такива искам да ги стискам и мачкам  Heart Eyes

Мерсиииии... моите писани са с коренно различен характер, тази от ляво на аватара е женската, изобщо не обича да я мачкат, но пък ме гледа с такава любов и само като си задържа погледа за повече от 10сек. започва да мърка... уникална е... мъжкият пък, е като плюшена играчка, дава да го мачкаш колкото искаш  Laughing

Британски табита, нали? На колко са? Ще ги жениш ли вбъдеще?  Grinning

Да, британчета таби са. Женската е на година и половина, мъжкия на 6м. живеят заедно, по-женени от това накъде  Laughing

# 92
имам един въпрос към стопаните на поотраснали мъжки котараци. Улегнаха ли с времето вашите котаци?

Отдавна ли е кастриран?

Иначе нашият улегна значително. Пак си има моменти, в които явно осъществява някакъв кънекшън с кораба-майка и откача. Обикновено когато ходи в тоалетната, но не успява да свърши голямата работа. Тогава изскача като луд от там и се впуска в безумен бяг из апартамента гарниран с едни некотешки звуци. Следва втора проба. Едва когато чуем познатото изтропване от деликатната му колибка с пясък, тогава знаем, че факсът е получен успешно и ще се появи спокоен. Понякога се чудя дали няма хроничен запек или хемороиди. Thinking
Но като цяло не е това чудо дето беше - вой, скоци през прозорците...

# 93
  • Варна
Едно хууууубаво оплакнах очи!  smile3508
Улегнаха ли с времето вашите котаци?
Понякога е въпрос на характер. Грей и преди и след кастрацията е един Душко Добродушков, дето само за гушене мечтае. Ако не е детето да го заиграе и вбеси, май само ще спи и ще търси кой да го гали.  Mr. Green
Самостоятелно май само покрай "голЕмата" нужда пощурява( както St. казва), прави си едни тигели като конче, посумтява в тоалетната и после ляга да почива.  Laughing

# 94
  • Варна
Здравейте!
От днес,вече и ние си имаме в къщи котараче-дълго мечтано синьо британче.
Синът ми цяла вечер си игра с него и в играта,котето го одраска на няколко места.Предполагам,че и на вас се е случвало...Правите ли си имунизация против тетанус в такива случаи?

# 95
Здравейте!
От днес,вече и ние си имаме в къщи котараче-дълго мечтано синьо британче.
Синът ми цяла вечер си игра с него и в играта,котето го одраска на няколко места.Предполагам,че и на вас се е случвало...Правите ли си имунизация против тетанус в такива случаи?
Честит нов член на семейството- да се гушкате и радвате взаимно дълги години  Hug
На въпроса...на мен през ум не ми е минавало да правя имунизации Rolling Eyes

Моите мъже и двамата са кастрирани /котешките, де Mr. Green/, и двамата са съвсем различни характери- единият е царствен и горд, да се разбеснее като гламав никога не е било  Grinning. Другият често получава факсове и навирва опашка  Simple Smile

Последна редакция: пн, 31 окт 2011, 23:21 от Piano ma sano

# 96
  • София
Благодаря ви, момичета, за отговорите!

St., посмяхме се с мъжа на твоя пост, така увлекателно си го написала  Laughing Кастриран е преди около 6 месеца. Кротна се в известна степен, но при него връзката с кораба-майка е по-честа. Както си го галя и вземе, че ме захапе. Но ще си го гледаме какъвто си е.

Лека вечер на всички   bouquet

# 97
Щом котето е британче, предполагам е от развъдник?  Rolling Eyes Това би трябвало да гарантира, че котетата са в добро здравословно състояние. Предполагам -- не разбирам наистина.

И все пак, Lora-Di, може би е добре играта и закачките да са... внимателни. Котето е стресирано от новата обстановка, нормално е да драска. Не знам на колко години е синът ви, но е добре да му обясните, че и то си има чувства, страхове  Hug

# 98
  • Варна
И все пак, Lora-Di, може би е добре играта и закачките да са... внимателни. Котето е стресирано от новата обстановка, нормално е да драска. Не знам на колко години е синът ви, но е добре да му обясните, че и то си има чувства, страхове  Hug
Той е много внимателен...Играеше си с котето в леглото,с една въдичка,с мишле-играчка на ластик...Котето е много пъргаво и игриво и когато подскочи,за да хване мишлето,се приземяваше върху краката или ръцете на сина ми,при което го е одраскало,впивайки нокти в дрехите му,за да се задържи...

Котето е от развъдник и е било гледано в хигиенична обстановка...ама се чудя,все пак newsm78...От друга страна пък,ако започнем за всяко драсване да се ваксинираме,сигурно ще трябва да го правим през 6 месеца...

# 99
  • София
Lora-Di, никога не ми е минавало и през ум да се ваксинираме, а котетата израстнаха с децата и постоянно имаха драскотини. Единствено, научи детето да се почиства със спирт след всяка драскотина, макар и леко да пощипва. Под ноктите винаги има мръсотия, от която много се зачервяват раничките, а след спирта зарастват бързо.

Според мен връзка с "кораба-майка" има всяко нормално коте, макар и кротко в останалото време  Laughing. Досега всички котета, които съм гледала пощуряват вечер за малко. Обикновено отварят всички врати и галопират от една стая в друга. Упражнението не трае повече от 5-10 минути, след което заспива блажено. Все пак трябва да изразходват натрупаната енергия  Laughing. Наистина има връзка между правенето на сложната работа в легенчето и препускането. Мъро прави 1-2 кръгчета, за да му дойде вдъхновението и после още 2-3, защото му е олекнало  hahaha.

Колкото до кастрацията и кротването - много малко се отразява. По-скоро от възрастта стават по-мързеливи. Някои си остават игриви завинаги.

nad_tab, котките ти са невероятно красиви! И кака им също!  Grinning  Адашът ли е с оранжевите очи или Каролина?

# 100
  • София

nad_tab, котките ти са невероятно красиви! И кака им също!  Grinning  Адашът ли е с оранжевите очи или Каролина?

Адаша, според собственичката на развъдника от който го взехме, трябвало да му позеленеят след годинка, защото и на майка му и на баща му са зелени.... не виждам обаче как точно ще стане  newsm78

# 101
  • София

Адаша, според собственичката на развъдника от който го взехме, трябвало да му позеленеят след годинка, защото и на майка му и на баща му са зелени.... не виждам обаче как точно ще стане  newsm78

Не ми се вярва. Може би е взел очите на някоя от бабите или от дядовците  Laughing. Но така е още по-красив.

# 102
  • София
Не ми се вярва. Може би е взел очите на някоя от бабите или от дядовците  Laughing. Но така е още по-красив.

В рода има доста оражевооки, има на кой да се е метнал...

Обожавам котки със зелени очи, мъж ми пък с оранжеви, детето просто да са гушкави, май всички сме доволни  Mr. Green

# 103
Lora-Di нямате нужда от ваксини. Ако кот ще е стриктно домашна котка, препоръчвам да изрязвате  редовно ноктите за да се намалеят подобни инциденти. Много е лесно, особено ако почнете от малки за да свикне да ви оставя да пипате ноктите. Ето клипче да видиш как става:

http://www.youtube.com/watch?v=5YLDQMvskH8

nad_tab абе едва ли ще се променят вече, но пък и так е хубавец, тъкмо ще е лесно да ги разпознавате  Grinning

# 104
Кротна се в известна степен, но при него връзката с кораба-майка е по-честа. Както си го галя и вземе, че ме захапе. Но ще си го гледаме какъвто си е.
Това според мен са две различни неща. От една страна, натрупаната енергия която се изразходва чрез тичане, катерене и всеобщо дивеене, и от друга страна - хапането. Първото, как да е, на затворено особено животното си има нужда от движение. Но второто вече е проблем, често резултат от липса на възпитание. Много хора не полагат особени грижи да научат котките си на елементарни обноски, и след това или се оплакват че котката била лоша/дива/буйна и я обвиняват, или пък оправдават проблема и приписват всичко на "то си е характер". Характерът е до някъде, другото е въпрос на възпитание. Котките не са глупави, бързо схващат поставени граници ако от страна на стопанина има постоянство. Ако искаш да не ви хапе, покажете му че това не се допуска - създайте негативна асоциация с хапането. Силен звук например - пляскане с ръце и силно "Не!", изсъскване на звукът "псссст!" който котките не обичат, водна пръскалка също помага, или леко но решително тупване по темето в комбинация с рязко "Не!". И веднага спирате галенето и лишавате котаракът от галене/внимание за момента. С постоянство, ще схване. Но, ако чакате на него да се сети сам и да се промени, едва ли ще стане. Той най-вероятно дори не подозира, че хапането е проблем, тъй като котките се хапят едни други в играта и за тях това е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт