Любители на котки тема 55

• 46 917
  • 722
  •   1
Отговори
# 225
Ее, браво на вашият котак Anabella, пак че е бил послушен милият. А вие свикнахте ли с миризмата или го клъцнахте.
Ама такива са му хубави топченцата, много ми се свидят...
Хм, значи ще се сменя паничката, струва ми се  Twisted Evil

# 226
  • София
Кастрирахме го. И аз го мислих много, беше ми кофти, но тъй като нямахме намерение да го развъждаме (достатъчно котенца си търсят дом и без това), та в крайна сметка взехме това решение.

# 227
Да, Anabella, точно тоя ред на мисли е особено важен. Достатъчно бездомни котета има. Освен това кастрацията при мъжките обикновено минава много по-леко като операция отколкото при женските. След ден котаракът е на крак. Дори по-малко.
Иначе какво? - само гледа, мъчи се, облизва се. Женските му мятат нишани изпод терасата, а стопанинът го държи вкъщи. Мисля, че така мъжкарчето се мъчи повече.

# 228
  • София
buttinsky, и на мен сърце не ми даваше да се лишим от топченцата Simple Smile обаче на третия ден след като го взехме, се разгони, надуши съседската маца през терасата, започна денонощен вой, взе да търчи, да трополи, да се катери навсякъде, да събаря и чупи, абе полудя това добиче. Всичко това комбинирано с усилено маркиране навсякъде ("маркиране" звучи безобидно, ако човек не си представи смрадта, която се носи из цялата къща и не може да се почисти). Както ми се свидеше, така взех да нямам търпение да се върне от отпуска нашия вет и да отлетим при него. Денят на самата процедура е кофти, животинчето изглежда много болно и нещастно, но се възстановява изключително бързо. Дори още не беше го пуснала упойката и едва се крепеше на задни крака, а почна да скача на масата и по плота - куриозното е, че преди това не го правеше  Thinking Даже мислех да звънна и да питам - като са махнали топченцата, дали случайно не са сложили пружинка на тяхно място?  newsm78

# 229
  • Кюстендил
buttinsky, аз взех решението за нашия Мърльо след като изхвърлих една чанта, чифт ботуши, два пъти пране на юрган посред зима, няколко чифта опикани пантофи...скъпичко ми излезе чакането  Peace

# 230
Еххх... но трябва ли наистина да го изчакам поне веднъж да се разгони, за да се пристъпи към тази ужасяюща процедура? Отделно пък някак си идеята да ми опикае юргана също ме ужасява доста...

# 231
  • Кюстендил
Еххх... но трябва ли наистина да го изчакам поне веднъж да се разгони, за да се пристъпи към тази ужасяюща процедура? Отделно пък някак си идеята да ми опикае юргана също ме ужасява доста...

Нашият беше на около 7-8 месеца като го кастрирахме, но мисля, че не е нужно да чакаш да се стигне до разгонване, а това ще стане още през Февруари - Март, така че може преди това да я свършиш тази работа и да ти е мирна главата Wink

# 232
Не, не трябва. Мисля, че това важи за женските. Аз се пошегувах Buttinsky. Наистина ли вече маркира насам-натам? Мислех, че е било нещо спорадично.
Не чакай. Консултирай се с някой ветеринар и действайте.

(А вади ли си онова по-често да го чисти? Embarassed Нашият по това го разбрахме, защото виеше и се чистеше там. Макар че не пишкаше на извънредни места)

# 233
Не, не е маркирал още St.. Но вече си показва чушлето като с ближе. Вчера за пръв път му го видях Laughing

# 234
Тя раОтата отекла. Кога го взехте, коя се оправи с новото дом, кога за либоф се умисли.  Grinning
Така се почва - с голямото чистене. Нашият ела да го видиш сега - веднъж седмицата я го забърше, я не. Пък знам ли го горе върху гардероба може да си прави пълен тоалет. Thinking

# 235
  • Кюстендил
Нашия по три пъти на ден го бърше, отделно, въпреки кастрацията си има едно одеало с което си се обичат и което уважава по някога по 5 пъти на ден hahaha чудя се дали няма още един чифт топки скрити някъде  Crazy

# 236
Ох,много ме развеселихте момичета  Grinning
Бекс също си разливаше водата,но откакто сме с тази http://www.zoomagazin.eu/admin/images/categories/N_7085_g228.jpg поилка почти не го е правил,само понякога цопка с лапа вътре.
ros4enka, аз мисля че мъничето само ще се изходи като се успокои, много е сладичко и как завито спинка Heart Eyes
Дидитка,моето малко момченце-коте много прилича на Богданка по окраска.
А за кастрацията, аз бързо се реших, макар че Бекс  маркира само веднъж в гардероба.Няма страшно,а и на мястото на топченцата не е съвсем празно Laughing

# 237
Тя раОтата отекла. Кога го взехте, коя се оправи с новото дом, кога за либоф се умисли.  Grinning
Така се почва - с голямото чистене. Нашият ела да го видиш сега - веднъж седмицата я го забърше, я не. Пък знам ли го горе върху гардероба може да си прави пълен тоалет. Thinking
Joy Joy Абе баш пишлето да си ближе не съм го виждала, само си го изважда като си мие коремчето.

# 238
Анджък - вади го с повод и без повод да му се порадва. Кастрирайте. Половин ден ще го наглеждаш. После ще забравите, че е кастриран.

# 239
  • град-държава
buttinsky , голяма прелест твоя дзвер. Heart Eyes
Тука го показвам на мъжа, а той веднага ме нае, че виждаш ли как на хората жените, давали дръвце в къщата, а аз каква съм била...  Crossing Arms Laughing
Не се шашкай за кастрацията, за котака е по-добрия вариант и е най-добре да се случи преди първото разгонване.
Моя не е маркирал, въпреки, че малко късно я свършихме работата, но не ядеше и това се оказа страхотен проблем, защото беше с поднормено тегло - направо тапициран скелет и упорито отказваше да се храни, освен това при всеки удобен случай се опитваше да ме направи негова жена Embarassed  Mr. Green, а проблеми с маркиране, опити за бягство или силни миризми не съм имала. След кастрацията просто прояде и се върна буквално в детството.  Crazy

ros4enka  Hug, радвам се да те видя отново в темата и с пух вкъщи. Пожелавам ви дълги години да се радвате един на друг.  Heart Eyes
Мисля, че все още трябва да е на мляко, като в средата на вторя месец да започне постепенно захранване с храна за бебета, а млякото да не се спира до започване на третия месец и пълното захранване, но при свършен факт... всъщност знаеш ли как е било хранено преди да дойде при теб?
Само на 50 дена е и е добре да се консултираш с вет, как да продължиш с храненето. Това, което казваш, че е поело като дажба си е сравнително малко, та предполагам също е причина да не е посещавало тоалетната.

п.п.
АМ за котки имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт