Любители на котки тема 55

• 46 926
  • 722
  •   1
Отговори
# 300
  • На небето
А вие как решихте проблема със щорите/пердетата?
При нас вече има поражения. Успя да скъса на два от прозорците щорите, а на трети ги намачка.
Ние се стараем да ги вдигаме, за да може да гледа навън, но не можем да ги вдигнем съвсем, за да не ги стига. Иначе всичко се вижда. На първия етаж сме. Не че се гоним голи и си спрятаме оргии денонощно, но... някак си не ми се иска да ни гледат панаирите всички съседи и минувачи.

Ние не сме имали такива проблеми за щастие. В спалнята имаме един прозорец който е на земята долу, и пред него има един бебешки дюшек с животинки (останал от сина ми) - той е толкова широк, колкото е свободно място пред прозореца, всичко друго отстрани прозореца и дюшечето са шкафове до края на стената. На него прозорец има сатенено перде, което се дърпа само вечер, през деня стои открито. Мърчо си ляга зад пердето  (ако е дръпнато) и си наднича, лятото си прави слънчеви бани там. В дневната имаме също пердета, но не му пречат. Понякога се качва на перваза зад тях, но те специално не са му интересни. Но пък тази стая гледа към вътрешния двор и към двора на съседите, така, че няма интересни гледки за него. Интересно му е хората като правят зимнина, че щъкат насам натам през другото време не. А и е такъв дебелак, че няма да може да се покачи по пердетата. Докато предното ни сираче Рижко, се катереше по пердетата, за щастие той беше много малко бебе и нямаше поражения. А сега в новия си дом, не знам как опазват пердетата от него. Луси дори не припарва прозореца, тя не се качва по високо от дивана, в повечето случаи се крие зад пералнята и то защото я е страх от Мърчо и от сина ми (плаши се от деца, не знам защо). Сина ми е много мил и внимателен с нея, но тя бяга и се скрива зад пералнята и не излиза ако не я повикам аз.

Атти о, да и ние имаме същия проблем. Всяка котка която е влизала в къщата ни има афинитет към покривките. А имам една много хубава сатенена, която е почти съсипана, въпреки, че я слагам само като идват гости и после я махам, заради диванетата у дома.

# 301
  • Costa Rica
и аз, да не остана по-назад, му разказах за интелекта на трите си бройки- ама не знам кого да изтъкна като по-по и затова говоря и за трите, накуп  Mr. Green
Joy hahaha ГоворИ ми за синдрома на маминото гардже!
Понеже интелектуалното ниво на Барак е замръзнало на точка "тъп, та чак вдлъбнат", винаги се опитвам да го компенсирам "Обаче е убийствено сладък, пък Wink"

ИКСИ, явно нещо бъркам, ама Стуен и Брат'чеда не бяха ли едно и също лице newsm78

У дома покривки и килими няма, пердетата не представляват интерес. Виж, чаршафите бързичко стават на дантела Twisted Evil Хвърлям и купувам нови, к'во да се прави.

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 22:57 от Делфина фон Ю.

# 302
  • На небето
и аз, да не остана по-назад, му разказах за интелекта на трите си бройки- ама не знам кого да изтъкна като по-по и затова говоря и за трите, накуп  Mr. Green
Joy hahaha ГооворИ ми за синдрома на маминото гардже!
Понеже интелектуалното ниво на Барак е замръзнало на точка "тъп, та чак вдлъбнат", винаги се опитвам да го компенсирам "Обаче е убийствено сладък, пък Wink"
rotfImao rotfImao rotfImbo rotfImbo Направо ме разби, все трябва да компенсира с нещо. Моя е хитър и със собствено мнение, това ми пречи при възпитанието. Знае какво се иска от него, но прави на пук, само това което той си реши това ще направи, пък ако ще се скъсай да го дисциплинираш и да му усложняваш живота. Дори и неговите желания да са същите като моите ще ми демонстрира, че няма да стане на моята и след 30-40 секунди ще направи това което съм искала от него, ама не защото съм искала, а защото той е решил така.  Twisted Evil

# 303
  • In a surreal moment!
ИКСИ, явно нещо бъркам, ама Стуен и Брат'чеда не бяха ли едно и също лице newsm78

Тц! Naughty  Макар много да си приличат, нямат нищо общо.
Стуен е тихата стъпка, с подвита опашка, хиксовидни крачета и нахален.... и все още любим на Маша.
Брат`чедът и наперен мъжкар, страшилището на махлата, бясът на кучетата - ей, като го видят и се скъсват да лаят и да скачат по телта, и той нахалееен и крадлив...и мърляв...много не се мие. Той появи ли се и настава едно ръмжене, виене, тропане с опашки, само на Маша ич не и дреме от него. Писанчо го раздава фараонски - еднаж го гони, дваж го търпи, ама на косъм... Трови ми живота тоз дивак, ама...кво да го правя....

# 304

Аз съм в ретро квартира с дантелени пердета и масивни, дървени релси/корнизи/первази (някое от трите трябва да е!). Миша изпитва дива радост да се засилва и покатерва по пердетата, след което царствено да се разхожда по корнизите (оттук нататък ще ги наричам така за удобство -- те са широки около 6-7 см. и доста дълги, защото прозорецът е на ъгъл и обхваща две стени). Под тежестта на туловището й по-малкият и по-капав поддаде и се наложи да бъде свален, а по-големия е само леко кривнал. И... се надявам да не падне на главата или лаптопа ми, докато пиша. Иначе пердетата отдавна имат дупки от ноктeнца, примирила съм се  Crazy

Между другото това ми е много голяма болка, искам да ги разкарам тея огромни дървени неща, но ако ги сменя с модерните тънки-тънички корнизи, ще се притеснявам за моята маймунка... не знам дали ще успее да балансира на нещо ново и по-тънко и ме е страх да не се изплющи.

# 305
"Ама да знаете колко е умно моето куче...", "А пък моето коте- много е умно", "Моите риби- няма такива умни като тях"  Joy и аз, да не остана по-назад, му разказах за интелекта на трите си бройки- ама не знам кого да изтъкна като по-по и затова говоря и за трите, накуп  Mr. Green
На мен явно ми липсва този синдром. Обикновено други хора хвалят Богданка колко била умна, или че изглеждала умно (наскоро в темата даже се спомена, пък майка ми е толкова възхитена от елементарни неща като донасянето на хвърлена хартийка че е обявила горката котка за някакъв гений  hahaha ). Та аз обикновено се явявам в контра, да балансирам нещата малко  Laughing Не е глупава, но не бих казала че е по-по-най, просто котка като котка. Хора като майка ми тълкуват прекалено задълбочено незначителни неща, като погледа, който в повечето случаи е просто "седя и гледам пространството щото няма какво друго да правя"  Laughing

Нашият пердета и щори не поразява, обаче покривките на масата  ooooh! вече втора е за боклука.
За щорите при нас е лесно - в пуснато състояние заемат прекалено много място на тесния перваз и няма място за дебелото дупе, което съответно се качва само когато щорите са вдигнати. Към пердета не проявява интерес. С покривката си имахме проблеми първите години, след което се научихме да не я дращим. Проблемът се появи отново когато излизахме в отпуска и ни нямаше по две седмици - две седмици без наблюдение и налагане на правилата бяха достатъчни да заличат усилията ми  #Cussing out Тъкмо я науча пак, и другото лято - всичко се повтаря. Дълготрайното решение на проблема - взехме си маса с хубава дървена плоскост която си е красива и без покривка  Laughing

Estell, можеш да си направиш възглавничка с точния размер който ти трябва, просто от парче плат и някакъв пълнеж. Или както вече се спомена да си вземеш готово легълце и да го закрепиш за дъската. Не мисля че лепенки ще са достатъчни обаче, според мен трябва да се закове, в случай че котьо увисне за него катерейки се, да не го излъже и да падне заедно с леглото. За мокета, гледайте да прикриете възможно най-добре ръбовете където е рязан, да не стърчат конци. Не знам Мърчо колко обича да гризе туй-онуй, но ние имахме проблеми с дърпане и разнищване на мокета. Не само че го разнищи, но и се опитваше да го яде  ooooh! Веднъж даже намерих откъснат и наджвакан един от дебелите конци на мокета висящ от едно парче ако  Tired

# 306
Добро утро didims сажалявам за котето ти.Мен още ме боли за моя бездомен котарак,беше един огромен черен красавец,хранех го сутрин и вечер.Вчера помолих моя мъж и го погребахме в една градинка.

# 307
  • На небето
Дидитка за сега обмислям варианта да е с възглавничка. Това с леглото като си го представя, не ми изглежда добре. А по повод мокета, в къщи не сме  имали мокет и не знам как ще го възприеме. Бях забравила, че краищата на мокета се нищят, ще трябва и това да го обмислим като вариант, дали ще ги обгорим или с прозрачно лепило ще ги запечатаме краищата ще видим. Самата плоскост мисля и от двете страни да е с мокет  (и отгоре и отдолу).

# 308
Нашият проблем с пердетата се задълбочи напоследък. Mr. Green Първо, не знам каква чавка ми изпи ума, та реших, че в къщи може да има ново и /особено!/ скъпо перде. Гадовете принципно не се катерят, освен когато мама упорито отказва да им отвори балконската врата, защото навън е -10 градуса, примерно. Тогава се мятат със засилка на пердето и почват да дращят /6+6 кг/, демек, ха сега да видим няма ли да ми обърнеш внимание!
Нейсе, прежалих пердето, купих още едно и си го скрих в гардероба за подмяна, т.е. когато ги дресирам да сваля дрипите и да закача новото. И хванах Великата Пръскалка! Mr. Green
Резултат: мама вече е много добре дресирана и когато децата кажат "мяу", тича да отваря балконската врата, нищо, че навън е -10 градуса!
А на новото попълнение /малкия Монстър/ му дреме на опашката от Пръскалката. Twisted Evil

# 309
  • На небето
kotkovo да котките може да се окажат много упорити. И нашия така мяука и дере да излиза на балкона, а вън е кучи студ. Реших, че няма да се ядосвам, а му отварям вратата, щом го лъхне студения вятър и сам дърпа назад.
Не знам хората как успяват да си дресират котките, но нашите котки нас дресират не ние тях. Или нашите котки са доста глупави или са супер упорити. Нямам идея, но това котката не е като кучето. Ако едно куче мога да го науча за 5мин. на две команди, то една котка и 5 години да отделя да я уча всеки ден, на само едно толкова елементарно нещо, пак няма да я науча. Какво да ви кажа, кучето се моли за храната ви, а котката направо ви влиза в устата.  ooooh!

Ето това много ми харесва: Ама от къде да намеря такава материя за облицовка.

Последна редакция: вт, 08 ное 2011, 11:17 от Estell

# 310
Проблемът се появи отново когато излизахме в отпуска и ни нямаше по две седмици - две седмици без наблюдение и налагане на правилата бяха достатъчни да заличат усилията ми  #Cussing out Тъкмо я науча пак, и другото лято - всичко се повтаря. Дълготрайното решение на проблема - взехме си маса с хубава дървена плоскост която си е красива и без покривка  Laughing
Аз имах същия проблем с кучето, тъкмо се зарадвам, че се е научило да не прави  нещо, а то зад гърба ми пак си го върши същото. Някъде четох в статия (отдавна беше и не си спомням къде), че това се случва, защото свързват забраната и наказанието с човека, който ги налага, а не с това, че изобщо не трябва да го правят.
Аз със пердета, маси, покривки нямам проблем, откакто дадох пълен достъп да си виси пред прозореца, сложила съм една ракла, която е точно на нивото на перваза и там си седи, клюкарства, че и спи. Мушка се под завесата и е доволен. Катеренето за котките е естествено поведение и те изобщо не могат да разберат защо това име се забранява, от тяхна гледна точка не вършат нищо лошо. Колкото повече места за катерене имат толкова по-малко ще ни страдат пердетата. Много ми харесаха етажерките и приспособленията от предните страници, отдавна ми се ще да сложа някакви такива, че понякога настават едни кървави  войни кой да спи върху гардероба, понякога с пострадали (като монитора ми например  Mr. Green). Пускам линкове към два много полезни сайта - http://www.purrfectcatbehavior.com/ , http://cats.about.com/od/behaviortraining/Feline_Behavior_Issues_and_Training.htm, има доста интересни неща.
kotkovo, аз спрях да ползвам пръскалката, защото забелязах, че кот започва да го е страх от мен. Лично на мен най-добра работа си ми върши доброто старо пляскане с ръце и НЕ на висок тон и пълният игнор - не му говоря, не го  галя, не му обръщам внимание, е тогава на челна стойка застава само и само да му обърна поне малко внимание, много е смешен  Grinning.

# 311
Може да ме метнете за полудяла, но съм най-щастливата котколюбителка днес, защото Рижко току що си открадна две парченца биренка от чинията ми. За пръв път проявява интерес към някакво месо и изобщо към храна различна от неговата. Нали си ми е злоядо и сега му се радвам.  Crazy
Аз не пиша често, но си ви следя и чета редовно.
А това ни е най-новата снимка, помагаше  ми при изработването на подаръка и кутията и за фотосесията естествено.  Party

# 312
  • София
Kotkovo, след като Блеки скъса пердетата ни изцяло, се отказахме за сега да купуваме нови  Laughing След нова година или преди това ще купим някакви и ще ги напръскаме с онзи отблъскващия спрей. До сега не сме купували и незная дали върши работа. Но се надявам да върши, защото иначе много празно и грозно седи с къси пердета... Нищо, че сме на 5-я етаж... на нас като не ни е комфортно, значи не върви  Laughing
kokoshinkata, кутията е страхотна!!! Как успя да я направиш толкова красива... пу пу  Heart Eyes
Иначе в комбинация с котака... се е получило супер!!!

# 313
Даа много му ходи зеления цвят нали  Crazy
А кутията се прави лесно с малко свободно време и подходящи материали. Пък и стимула, че с това си вадя хляба не е за подценяване.  Wink

# 314
  • на брега на морето
Нашият проблем с пердетата се задълбочи напоследък. Mr. Green

Сетих се за ангорския ми хамстер Мацко Борисов - катереше се милия по завесите и не един път трябваше да се качвам спешно на бюрото, за да го свалям. Grinning

Естел, чела съм на доста места, че мокета е канцерогенен. Измисли друга постелка - черга от раклата на баба например newsm78

Кокошинка, честито Grinning Много наситено рижаво е твоето момче.

Общи условия

Активация на акаунт