Любители на котки тема 55

• 46 920
  • 722
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте всички! Преди няколко дни прибрах две малки котета, на около четири-пет месеца. Направо съм в стрес, досега не съм се интересувала от котки и две ми идват в повече. Съжалих ги, че мръзнат навън на студа. Мога да се грижа за едното, но на другото му търся дом. Котетата са изкъпани, обезпаразитени, не правят бели и ползват само тоалетната. Това, което подарявам е бежаво и бяло, с дълъг косъм, много е сладко. Не знам как да пусна снимка тук, ако някой прояви интерес може да пише на лични, ще пратя снимка по имейл. Надявам се да му намеря скоро стопани, защото не ми се иска да го върна на улицата.

# 481
  • София и Морето от време на време
... Наистина незнам какво да правя и Ви моля за помощ Praynig за идеи.  

Много неприятна ситуация наистина.
Лошото е, че антиалергичните хапчета и спрейове не решават проблема, а само подтискат реакцията на организма, което не е най-правилния подход. Трябва да се открие причината (най-лесно на лекарите е да кажат - котката, ама може и другаде да е източника на проблема) и тогава да се действа по въпроса с отстраняването и.

Ако има къде да дадете котко за известно време ще е добър начин да видиш какво ще се случи с детето. Ако тези симптоми изчезнат е много вероятно наистина в котето да е проблема.
Аз имах подобно преживяване септември като се прибирахме от морето. Пътуваме в колата с 2 котки и 2 деца и изведнъж на средата на пътя (в ОМВ Нова Загора) големия изведнъж почва да киха, да текат едни сополи, едни сълзи и така до София - направо изтрещях при мисълта, че ако е нещо от котките ще трябва да се мисли за махането им. Като се прибрахме - баня, смяна на дрехите и за няколко часа симптомите изчезнаха, което определено наведе на мисълта, че нещо от климатика на колата е причината за тази му реакция. И с плесени сме имали подобни ситуации.

Така че помисли къде другаде може да е източника за алергична реакция - пухени завивки, климатик, евентуално някакви плесени - може и да не ги виждате или да ви миришат, още нещо - в момента не се сещам какво още може да причинява алергична реакция.
Какво се случва с детето, когато го изведеш за няколко часа от контакт с котето? Намалява ли остротата на симптомите?

# 482
Здравейте всички! Преди няколко дни прибрах две малки котета, на около четири-пет месеца. ...

Марго, от личен опит - не се шашкай толкова - с 2 котки си е почти като с 1 - само храната е повече. До преди 1г имахме 1 котарак. Когато беше на 10г и 2-3м намерихме 4 малки котенца на под1м. Прибрахме ги, отгледахме ги, на 3 от тях намерихме стопани, а четвъртото остана с нас. Няма особена разлика, освен количествата храна, но пък не е нещо, което ще ни разори, и това го казвам като вземеш предвид, че сме 4 човека и живеем с около 700лв на месец, с ограничения, но без лишения. (Е, аз Макдоналдс и разни от сорта не ги броя за лишение или ограничение.) Котките са отгоре на всичко и на специална, скъпа храна, за да предотвратим проблеми с бъбреците, тъй като преди 6г големия имаше такива проблеми и за една бройка искаха да го приспиват.

Така че, помисли си над варианта да си ги задържиш и двете - много по-забавно е с 2, особено като са от 1 котило. При моите от време на време настава въргал и хвърчи перушина, но в рамките на игра. Досега няма поражения - нито по котките, нито по къщата.

# 483
  • София
Проблемът е, че имам и две морски свинчета. Едното не им обръща внимание, но другото коте вчера за малко не докопа едното прасенце. Непрекъснато се опитва да ги спипа и явно да ги яде. Не мога да се оправям с два мишока и две котки.  ooooh!

# 484
  • На небето
... Наистина незнам какво да правя и Ви моля за помощ Praynig за идеи.  

Много неприятна ситуация наистина.
Лошото е, че антиалергичните хапчета и спрейове не решават проблема, а само подтискат реакцията на организма, което не е най-правилния подход. Трябва да се открие причината (най-лесно на лекарите е да кажат - котката, ама може и другаде да е източника на проблема) и тогава да се действа по въпроса с отстраняването и.

Ако има къде да дадете котко за известно време ще е добър начин да видиш какво ще се случи с детето. Ако тези симптоми изчезнат е много вероятно наистина в котето да е проблема.
Аз имах подобно преживяване септември като се прибирахме от морето. Пътуваме в колата с 2 котки и 2 деца и изведнъж на средата на пътя (в ОМВ Нова Загора) големия изведнъж почва да киха, да текат едни сополи, едни сълзи и така до София - направо изтрещях при мисълта, че ако е нещо от котките ще трябва да се мисли за махането им. Като се прибрахме - баня, смяна на дрехите и за няколко часа симптомите изчезнаха, което определено наведе на мисълта, че нещо от климатика на колата е причината за тази му реакция. И с плесени сме имали подобни ситуации.

Така че помисли къде другаде може да е източника за алергична реакция - пухени завивки, климатик, евентуално някакви плесени - може и да не ги виждате или да ви миришат, още нещо - в момента не се сещам какво още може да причинява алергична реакция.
Какво се случва с детето, когато го изведеш за няколко часа от контакт с котето? Намалява ли остротата на симптомите?

Аз ще се съглася напълно. Моя позната изпадна в същата ситуация. Страшни проблеми, дори се стигна до там да му пада, част от косата и да остават голи места по главата на детето. Разбира се беше набедена котката, която мигновено беше изритана, после бяха набедели ловджийските кучета на таткото, те също бяха изритани, но проблемите не спряха, а продължиха поне още 1г., дори се задълбочиха. В крайна сметка така и не установиха причината за алергията. Пробваха с различни хапчета докато накрая отшумя.
Скоро споделих за подобна ситуация, човека е мъж на средна възраст гледал кучета и котки през целия си живот и изведнъж развива алергия и лекарите от незнание обвиняват котето, което отново си търси дом.
И аз бих те посъветвала, да не бързаш, а да направите още изследвания които да докажат причината.

# 485
  • София
На лекарите им е най-лесно да кажат "от котката е". Както споменах едната дъщеря има алергии, включително от котки, но спрямо тях е търпимо. Обрива се само когато Мъро се търка с бузи в гола кожа. От 2-3 години прави страшни кризи със задух и посиняване на устата на определени места в София, което ме навежда на мисълта, че най-вероятно е от някое конкретно дърво. Заведохме я на лекар и присъдатата беше: "Махнете котката!". Колкото и да обяснявахме, че проблемът се появява само навън, изобщо не пожела да чуе. Само си дадохме парите без да получим никакво съдействие Sad. Сега заобикаля местата, които са ѝ проблемни, но котката си е в къщи  Wink.

# 486
Големият ми син е с астма и няма никакви проблеми с котката.

# 487
  • град-държава
Ето тук на Роял Канин един от продуктите за подрастващи от 4 до 12 месеца. Таблицата показва количеството за 24 часа. Пауч мисля, че беше 100 гр на ядене плюс половината дажба в случая от сухата храна. Ако храниш 2 пъти суха и мокра храна. Но 100 гр на хранене мисля е за котка от 1 година, за по-малки не съм сигурна.
http://www.sambs.bg/royalcanin/index.php?catsproducts&cid=34
Сега видях, че в сайта има таблица и за паучове.

Тази таблица е валидна единствено за храните на РК, по нея не може да се прави сравнение с други видове/марки храни и не е общовалидна, най-малко заради различния състав на храната.
РК е супер премиум клас храна и принципно от този клас храни дажбите за 24 часа са значително по-малки като количество от другите класове храни. Разлики в дажбите има дори и при храните в един клас. ( не особено големи, но ги има)
Аз не знам каква е храната, с която buttinsky храни - виждам, че не е един вид, но от спомената Фрискис до РК, разликата е до небето и със сигурност от първата спомената, количеството би трябвало да е по-голямо, изобщо нисък клас храна води до вечно гладна котка и големи дажби, поради естеството на състава.

# 488
Проблемът е, че имам и две морски свинчета. Едното не им обръща внимание, но другото коте вчера за малко не докопа едното прасенце. Непрекъснато се опитва да ги спипа и явно да ги яде. Не мога да се оправям с два мишока и две котки.  ooooh!

А дали не иска просто да си играе с него???
Иначе, да, явно у вас е весело - Том и Джери Х 2  Laughing
Аз бих пробвала да ги събера под мой надзор и да видя какво ще се получи. Естествено предвид мисълта, че котко може да иска да хапне прасенце - много осторожно! Но пък котките са си любопитни гарги и може да е само едно просто любопитство.
Големия котак беше много любопитен към нещата на бъдещите бебета и към самите бебета, НООО, само докато ги подушеше да види какво е аджеба това и до там.

# 489
  • София
И все пак ако някой прояви интерес ще дам едното коте, четири животни ми идват малко в повече.

А искам да попитам за разстройство какво мога да им давам, малко са им разхлабени още коремчетата. Извинявам се ако вече е писано.

# 490
# 491
Не знам вече какъв клас хранЪ да му избирам, обаче ми се струва, че в последно време постоянно мезга нещо, Мацухито.
Поне докато сме вкъщи, де...

# 492
  • на брега на морето
Одеве дъщеря ми звъни и се чуват разни звуци; по едно време я чувам: Бързо слизай, Мускетар е в нашия двор.
Грабнах няколко филенца и бегом по стълбите. Мамината душичка, веднага ме позна, започна да се гали. Хапна и скочи в скута на детето, сви се на кълбенце и замърка. Ох, много кеф ми стана, толкова го обичам тоя Мускетарчик.
Нослето му е без козинка, малка част, точно над ноздрите. За ветеринар и дума да не става, няма да успея да го укротя, кажете с какво да го мажа; то и рядко го срещам де. Освен да купя сребърна вода  newsm78

Сега гледах едно клипче с куче и тигър та ми дойде великия въпрос - тигрите дали мъркат (по тигърски)?

А искам да попитам за разстройство какво мога да им давам, малко са им разхлабени още коремчетата. Извинявам се ако вече е писано.

По-горе Григори е писала - дала е въглен на прах. Да се оправяте бързо Hug

# 493
Сигурно ще звучат като трактори от най-високия мощностен клас  Laughing

# 494
  • Варна
След малко ще водим Грей на вет. От сутринта му се подува окото( клепача отгоре) и не спира, расте отока. Възпаление ли е някакво, не знам.  Rolling Eyes Ако се беше ударил, сигурно щеше да се подуе и да спре.
Случвало ли се е на ваше коте и какво се оказа?  Tired

Общи условия

Активация на акаунт