Любители на котки тема 55

• 46 919
  • 722
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Здравейте, много хубави пухчовци имате  Hug И аз искам котак в къши, имала съм като малка и в събота бях решила, че ще си взема някое малко съкровище от улицата. Избрах си едно, от едно заведение където седнахме да хапнем и като понечих да го взема, то ме ухапа. Оставих го, но сега съм се притеснила дали не съм се заразила с нещо. Правим опити за бебе и сега хич не е време за такива изненади.
Бихте ли ме посъветвали тестове ли да направя или просто да се появя при личния и да кажа какво ми се е случило ...
Благодаря Ви предварително
  bouquet

# 571
  • Варна
ПРекрасен Марсел Heart Eyes
Герче,
твоите определено се разбират чудесно Grinning Мнооого са сладки Hug

Ето ги и моите, спящи Laughing

Мира Иванова,
според мен е излишно да се психираш. Ако ще се почувстваш по-спокойна, обади се на GP-то си, да ти направи една инжекция против тетанус, но не го мисли толкова Simple Smile Мен колко са ме хапали и драли котки - и домашни, и улични, загубила съм им бройката.

# 572
  • София
Здравейте, много хубави пухчовци имате  Hug И аз искам котак в къши, имала съм като малка и в събота бях решила, че ще си взема някое малко съкровище от улицата. Избрах си едно, от едно заведение където седнахме да хапнем и като понечих да го взема, то ме ухапа. Оставих го, но сега съм се притеснила дали не съм се заразила с нещо. Правим опити за бебе и сега хич не е време за такива изненади.
Бихте ли ме посъветвали тестове ли да направя или просто да се появя при личния и да кажа какво ми се е случило ...
Благодаря Ви предварително
  bouquet
Скоро племенничката я ухапа домашно куче. Консултирахме се с личната лекарка и тя ни каза, че задължително се прави тетанус, независимо дали кучето /котката/  е домашно или улично. Мястото се третира с йодасепт.

# 573
  • Бургас
Не можах да отида на изложбата, мъжа ми беше ангажиран и нямаше как да изляза, едното дете е с варицела вкъщи Sad Надявам се другия път да разбера по-навреме и да не пропусна. През колко време организират котешки изложби? Grinning
 Моята Амбър на която и предстои кастрация в края на месеца, началото на другия вече се разгони мисля. newsm78 Снощи мяукаше в коридора, досега не е правила така.  Rolling Eyes По принцип не е от мяукащите. Имате ли представа, колко време ще продължи това?

nad_tab твоите котки са разкошни. Обожавам британчета.  Hug

# 574
  • на морето
Здравейте писета и мацки ! Hug Hug Hug
Ние тези дни имахме малко здравословни  проблеми с една котаранка - щерката на мама Рошка -Бубулинка . В началото на седмицата я засякох да лежи малко отпуснато и индиферентно към околния свят , без желание да се мърда и да хапва ; с топло носленце .И най -вече даваше да я пипаме и не бягаше от мене .А инък тя си остана единствения дивак без мерак за социализиране . Първоначално реших , че от много катерене по височини  /то , само на едно място може да свърши тази работа , ама го научи мурафета / може да е паднала и да се е ударила , защото ми се стори че влачи леко задните си крачета и вместо да си скача като нормална котка от земята на стол /диван , тя се катери като малко коте .Но след щателно опипване ,това отпадна и посетихме ветеринарния кабинет . Изследванията показаха възпаление на панкреаса -било често срещано при младите котки . Може да е вирусче , може и инфекцийка . Вероятно сме я донесли отвън ... Дадоха ми хапчета и заредени спринцовки и  от няколко дни сме на инжекции и обезболяващо . Бубулина вече е добре -хапва , чисти се . Единствения проблем е да я хвана за да й сложа дневната доза лекарства .Настава една гонитба , като по анимационните филмчета .... И като я "приклецам" накрая започва  реване ...като  "магаре" както беше казал някой в по -предишен пост . Добре поне , че не посяга да хапе  и дере ...
А ,впрочем , имаме един фал -  едната доза по погрешка сложих на друга котка - Мъничка . Утре ще ходя в клиниката да взема още една и да се посмеят за моя сметка . Та, значи, едно от любимите места за криене е под покривката на леглото .Като го погледнеш винаги е на няколко бабунки .Там се крият и двете , а са много близки като окраска , едната е малко по -черна от другата ,но основно по физиономията се познават - Бубулина е по -беличка , а Мъничка е с едно око .
Та виждам аз ,че се подава едно "скрито "шарено гръбче и придполагам , че е нейното .Викам си  ,тъкмо този път няма да се гоним .Тихо ,тихо я заобикалям -тя се свива още повече -хванах я бързо с покривката , отвих я частично -само вратлето - мушнах инжекцията  и вече ,изваждайки я  да й дам хапчето виждам , че ме е погледнало изненадано едното сънено  оченце на Мъничка . ooooh! ooooh! ooooh!  Срам !!!! Embarassed Embarassed Embarassed

Ето ги и двете , да видите , че си приличат доста ...пък ...

Бубулинка :
и Мъничка :

Последна редакция: нд, 20 ное 2011, 20:03 от asha

# 575
  • На небето
Здравейте момичета, моя Мърчо, нещо му е опадала козинката на вата има едно малко голо петънце кръгличко, което ме притеснява. Казаха ми да го мажа с йод. Утре дано ми остане време да го заведа на ветеринар. Имахме едно коте у дома преди време и аз си мислех, че може да е от него, като са се били...  newsm78 Но се появиха още 2 по малки над тази. Оголеното е съвсем малко по малко от 1см. Ох, дано се оправи.

Да ви покажа и една синеока красавица която си търси дом. Била е намерена под двигателя на една кола, добре, че са я намерили преди да тръгнат, че щяха да я намелят. Цялата е била в масло. Сега е чистичка. Обича да я къпят, като се затопли от водата и започва да мърка  Laughing :

# 576
  • на морето
И след като ви запознах с положението " у нас " , да отразя и събитията в темата , докато ме е нямало .
Дидитка , да ,наистина ги кърмеше Лора -пусна си мляко .Е, според докторите не е точно мляко , а някакъв ензимен секрет или подобно на мляко нещо ..Каквото и да е , малчуганите са непрекъснато залепени за цицките .Явно вече я задъвкват повече , а и "млякото " е на свършване , защото напоследък ги сръмжава  и бяга от тях , но като я хванат в настроение са пак залепени за нея .Че е най -малката Зуза и тя се научи от батковците на тази екстра .... Laughing Laughing Laughing
А рисунката на котката е направо невероятна като се има пред вид и възрастта , на която си я рисувала ! Поздравления !   bouquet Hug  bouquet

Месечинке , с известно закъснение да ти честитя рожденния ден ! От все сърце здраве , късмет и щастие !    newsm59 newsm38 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51
buttinsky , имала съм вземане -даване с панлевкопенията преди доста години .За дни цели котила са заминавали .Гадно е . За мене основни симтоми на това заболяване са повръщане , липса на апетит, силно разтройство до вода с една много характерна миризма ;сивобежав ,почти белезникав цвят и някак си лигава консистенция  / съжалявам за обстойното описание  Mr. Green Mr. Green Mr. Green/ И най -вече " висенето над водата " - аз така му викам , защото котето направо си лежи до водата с главичка виснала почти над повърхността , аха да пие ...ама не .И така с часове . Стигне ли се до там  е свършило за денонощие . Имах едно -единствено коте , оцеляло от тогавашната епидемия - имаше страхотен дух и желание за живот .Ако щете вярвайте -по лакти се влачеше , направо пълзаше , но се силеше да хапне по нещо ..Оживя -само се пребори с болестта .
И за момент се връщам отново на темата за водата .  В противовес с мераклиите да пият прясна течаща вода , една котаранка -Джери , през зимата държеше да пие "чай " . Laughing Обяснявам - на акумулиращата печка държахме канче с вода ,да се изпарява и да овлажнява въздуха .Джери спеше върху печката и пиеше от тази топла и престояла вода . Всяка зима .
Атти , този пръстен направо е ...стаОтен! Crazy Crazy Crazy Интересна мисъл -това за мястото на котката .Обаче ме хвърли в едни такива размисли .Хайде , при нашите имаше място за лягане бол , имаха си любими местенца , но повечето лежаха там , където аз спях / а ми се случи да се местя няколко пъти / . "Вървяхме " в комплект .  Като редих мебелите в апартамента ,ги карах по " чувство за усет" , и сега котараците отново са върху тях - там където седя или лежа . Включително и на леглото , като последна придобивка .  Че  Лора , и тя е накачулена барабар с тях на дивана , фотьойла и леглото . Мисля , чe по -скоро ги привлича по -мекичкото и по -височкото местенце за лягане , както и миризмата ,напомняща присъствието ми .
Бижу , добре дошли !  Hug Hug Hug с Марсел ! Страхотен котаран е -предвиждам , че ще стане красавец!  Ама , момичета , каква е тази парфУмна тема,  дето я спрягате все  - и аз обичам "миризмички" ....  пък   ...  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms  Mr. Green

ИКСИ , скъпа  Praynig Praynig Peace Peace Peace Hug Hug Hug

Мира Иванова , течен Йодасепт е задължителна наличност в домашната ми аптечка . Преди няколко години , при по -сериозно захапване ветеринара ме попита имам ли тетанус , направо ме прати да си купя и той ми я сложи .Но от тогава не съм слагала . Началото на тази година , след ухапване  на котка с инфекция в устата и след като зъбите й ми пробиха нокътя , се стигна до операция и част от костта ми  я махнаха .Ако бях се помотала още можеше и да съм с един пръст по -малко .Но това е вече екстремна ситуация . Не мисля , че трябва да се притесняваш толкова .Желая ти скорошен положителен резултат  от бебеправенето !  Hug Hug Peace Peace  bouquet  bouquet

Последна редакция: нд, 20 ное 2011, 20:48 от asha

# 577
Здравейте,нашата котарана май е болна.Не се храни ,много малко яде,а от петък не е ходила по голяма нужда.Отгоре на всичко последните няколко дни повърна 3-4 пъти,като понякога кафяво като слюнка,а другите пак като слюнка но розаво.
Какво може да е това?То е ясно ,че утре сме на ветиринар ,но до утре ,ще гръмна.....
Да не говорим ,че се притеснявам и за детето,ами ако е нещо заразно,не ми се смейте и упреквайте.Отгоре на всичко детето вдигна и температура и сега се обвинявам ,че в петъка още не я закарах на лекар котката,но мъжът ми вика тя е налапала конец и затова повръща и аз се успокоих.
Забравих да пиша ,че иначе си играе ,даже в момента дърпа един кабел.
Бихме и всички необходими ваксини,но на 25.11 и предстоят още две след които лекаря каза ,че чак другата година ще и бием.

Последна редакция: нд, 20 ное 2011, 20:48 от skela

# 578
  • на морето
Здравейте,нашата котарана май е болна.Не се храни ,много малко яде,а от петък не е ходила по голяма нужда.Отгоре на всичко последните няколко дни повърна 3-4 пъти,като понякога кафяво като слюнка,а другите пак като слюнка но розаво.
Какво може да е това?То е ясно ,че утре сме на ветиринар ,но до утре ,ще гръмна.....
Да не говорим ,че се притеснявам и за детето,ами ако е нещо заразно,не ми се смейте и упреквайте.Отгоре на всичко детето вдигна и температура и сега се обвинявам ,че в петъка още не я закарах на лекар котката,но мъжът ми вика тя е налапала конец и затова повръща и аз се успокоих.

Връзката , дето си я мислиш - болна котка ,зараза ,  болно дете  ...не си я мисли .Няма такава ! Ветеринарят е задължителен за утре ! Омърлушено ли е котето ? Вяло , отпуснато , не мърда много , крие се на по -закътани места и иска спокойствие , нослето му е сухо , не пие вода  А  като я опипваш , има ли място по телцето , където според тебе я боли при натиск?
.... Искайте  пълни кръвни изследвания , да й измери температурата .... Повръщането при котетата е по -лошо от разстройството , защото така се обезводняват много бързо . Наблюдавай я до утре ,за да дадеш колкото се може повече подробности за поведението й  на доктора . Даже може от повърнатото да вземеш да му занесеш , като го забършеш с хартийка и да го прибереш в торбичка .Особенно от по -розовото ; пък може и от двата вида .Защото ,след като не е яла от петък , би трябвало да вади само стомашен сок , който е жълтеникав...
Температурата при детето е чисто съвпадение .Не ги свързвай нещата .

# 579
  • на морето
А , последните уточнения предполагат младо маце  Mr. Green Mr. Green Mr. Green .Щом е игриво , не е нещо сериозно - явно е временно неразположение .Така ,както го описа в началото , заприлича на друго ..Но , въпреки това добре е да я види доктор , особенно ако продължи да повръща .Може да е глътнала наистина нещо , което да дразни стомахчето й .

# 580
Аша благодаря ти  bouquet
Днес не е повръщала ,аз от притеснение не съм обяснила правилно,повръща вчера и оня ден.Ей току що скочи на гърба ми и си заби ноктите за да докопа косата ми.Да малка е котаарана ,в началото на лятото е родена.
Днес яде половин чернокоп и две  пушени филенца,защото не искаше нито нейните си гранули нито кренвирши.Даже с филенцето и го подавах във вид на игра го изяде.
А ти за каква котешка болес се сети ,моля те кажи ми да зная, и какви са проявите на тази болест и съответно послетствията.Чета в нета ,но все токсаплазмоза и кожните ми излизат.
току що и водичка пийна малко.

# 581
  • на морето
Не , мила , нищо конкретно не съм се сетила ; просто изброих симтоми и поведение на сериозно болно коте .Ако се върнеш малко по -нагоре , в преден пост писах , че моя котарана имаше здравословен проблем , с който надявам се се преборихме успешно . Щом е от началото на лятото , значие към 5-6 месечна  щурава "тинейджърка " .Може мъж ти да е прав, че е хапнала нещо дето не трябва . Но от поведението , което описваш , определено не ми прилича на болно .Ти я наблюдавай тези дни по -внимателно , все пак. Случват се такива периоди - да не й се яде , да се е запекла .Още повече , явно е и на смесено хранене , т.е. и човешка храна и гранули .Може да е яла нещо ново , по -различно тези дни около петъка и за това да е такава реакцията .
С една дума -спокойно !  Hug Peace Heart Eyes

# 582
  • София
asha, това е парфУмната тема Simple Smile показателно е, че много от дамите там си падат и по прелестни котаци Simple Smile

# 583
  • на морето
Вижте на каква статия попаднах .Говорили сме ги нещата и тук , но , пок я слагам ....
котките и стайните растения
Атти , благодаря ! Hug Отивам да я видя ... Laughing

# 584
Милата ни котарана мира не и дават славеите в клетката Mr. GreenХоди ходи милата и пак там,заляга,дебне,а ми то е в природата и да е ловец.А мъж ми изпада в ужас като я види при славеите,само кат и викне и за секунда я няма Laughing
Голяма поспалана е ,откакто сме я взели си е такава,но аз си мислех,че като поотрасне няма да спи толкова мниго.Ей сега докато играеше с един молив пак заспа Mr. Green
Не съм предполагала ,че мога да обичам толкова котка.....такова притеснение за Лилито пада,че не мога да се позная.
Нося си я като бебе,тя много не обича ,но като я набарам Mr. Green
Сега гледам,че носът и сух,нали по принцип трябва де е влажен?Много съм невежа все още,но ще се науча Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт